X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Ty jesteś matka i zrobisz jak uważasz, ale wg mnie zakaz wychodzenia na dwór jest zły, bo świeże powietrze dzieciom służy! A że ja jestem z tych "oko za oko" to pewnie bym zabrała jego telefon/tablet/komputer/ulubiona zabawkę i ją "zepsuła" (głupie zabranie baterii czy jedynej ładowarki)
    Z tym, że on nie ma ani telefonu ani tabletu ani laptopa, bo nie widzę potrzeby aby dziecko w jego wieku takie rzeczy posiadało... Rower eMek schował no i tyle. On jest takim dzieckiem, że do niego trzeba mieć podejście i jakbym mu "zepsuła" jakąś zabawkę to wg mnie to nie jest dobry pomysl, to takie robienie na złość - ty coś Zepsułeś to ja też coś ci zabiore/zepsuje. Tego dziecka uczyć nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:09

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wychowawczym nie mam wyjścia. Mama miała być po macierzyńskim ale jej się odwidziało :/ jak nie będziemy dawać rady z kasą to żłobek ale mam nadzieję go uniknąć.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski. Już nie daje rady... Plecy tak bola, że nie da się leżeć. Mała uciska na plecy,przna kregosl, na pluca,przeponę, ciężko się oddycha. Czuję jakby na mnie słoń usiadł i mnie zgniótł. W głowie mi się kręci. Do tego mała kopie. Wierci sie. Wiec brzuch sie spina.Twardnieje, co boli. e wiem jak to do końca wytrzymam bo szczerze to już mam serdecznie dość i chce żeby mała wylazła. Mówili że końcówka jest ciężka ale to już przegięcie

• reset Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, tylko mnie się wydaje, że przy jego nadaktywnosci to akurat podwórko i rower się przydadzą, by wyładować energię.
    Jak nie ma kieszonkowego, to odpracowanie szkód poprzez wykonywanie ekstra obowiązków domowych albo np. pomoc sąsiadom przez określony czas w sprzątaniu, zakupach, pracach ogrodowych itp.

I jeszcze bym następnym razem z psychologiem pogadała o tym, żeby go nauczył radzenia sobie z takimi problemami.

Aga9090, Achia, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal przepraszam, ale nie chcesz żeby mała wylazła w 33 tygodniu... Zuzia też mi uciskała nie raz do tego stopnia, że wyłam z bólu, ale tak mówić nie można :(

Aga może niech pomaga w domu/tacie w garażu/ w ogrodzie, za to dostanie kasę i będzie sam spłacał szkodę :) ja przynajmniej taka metodę wychowawczą bym zastosowała

Reset czytasz mi w myślach <3 :* niech nas połączy taka telepatia na moim egzaminie plis :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:22

Achia, reset, Aga9090, Amal, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia, tylko mnie się wydaje, że przy jego nadaktywnosci to akurat podwórko i rower się przydadzą, by wyładować energię.
    Jak nie ma kieszonkowego, to odpracowanie szkód poprzez wykonywanie ekstra obowiązków domowych albo np. pomoc sąsiadom przez określony czas w sprzątaniu, zakupach, pracach ogrodowych itp.

I jeszcze bym następnym razem z psychologiem pogadała o tym, żeby go nauczył radzenia sobie z takimi problemami.
    Masz rację, że kara wybrana źle, po uspokojeniu nerwów doszłam do takiego wniosku.. W wtorek ma wizytę u psychologa to porusze ten temat..
    Normalnie dziś zostałam postawiona w takiej sytuacji, że byłam raz że w szoku, a dwa bezradność,no ręce mi opadły jakbym w pysk dostała..
    Już nie marudzę Wam.

Emiilka lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, będę myślami z Tobą w sobotę <3

I faktycznie telepatia, bo ja miałam zamiar napisać coś podobnego do Amal, ale uznałam, że nie mam prawa, będąc tu gościem i pewnie jeszcze kierowana nieco zazdrością. Bo z jednej strony rozumiem, że może być ciężko i boleśnie, ale chyba bardziej boli ta pustka, kiedy się kolejne miesiące nie udaje. Inna sprawa, że Amal ma to szczęście, że nie zna smaku długich starań czy strachu o zdrowie dziecka, więc pewnie też ma inne podejście.

I jeszcze Nenusia- potwierdź mu, że on ma prawo do negatywnych emocji, że może czuć się źle, gdy kolega go obraża, że może się na to nie zgadzać (niech wie, że go wspierasz co do meritum), ale musisz mu pokazywać, że tak się sporów nie załatwia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:30

Aga9090, Luna1993, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Amal przepraszam, ale nie chcesz żeby mała wylazła w 33 tygodniu... Zuzia też mi uciskała nie raz do tego stopnia, że wyłam z bólu, ale tak mówić nie można :(

Aga może niech pomaga w domu/tacie w garażu/ w ogrodzie, za to dostanie kasę i będzie sam spłacał szkodę :) ja przynajmniej taka metodę wychowawczą bym zastosowała

Reset czytasz mi w myślach <3 :* niech nas połączy taka telepatia na moim egzaminie plis :*

Wiem wiem :) tak już mówię z desperacji. Niedotleniony mózg też gorzej pracuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego tak mnie to dotknęło, bo mimo całego bólu który odczuwam, to walczymy z mała od wielu tygodni o każdy dzień i jutro świętujemy nasz sukces, o którym nawet nie marzyłam, nie liczyłam na to, że urodzę dziecko w donoszonej ciąży <3 a na etapie 30 tygodnia do głowy by mi nie przyszło, że chce urodzić, bo mnie boli. Miałam kolki nerkowe, pisałam tu że nie śpię całe noce bo to ucisk na wątrobę, to plecy tak, że nie mogłam się podnieść z bólu. Ale wszystko było warte tego, żeby móc jutro świętować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:36

Amal, Jeżowa, summer86, Karma88, Patrycja20, lamka, Emiilka, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piękny Oskar - aż mi tęskno, pamietam doskonale to czekanie na każde usg a teraz mogę się na mojego małego księcia gapić non stop :)

Lunka na egzaminie będzie wszystko dobrze ! Forumowe kciuki działają cuda

Nenusia moim zdaniem duże znaczenie będzie tez miało jaki to telefon, życzę Ci żeby tylko nie jakiś iPhone czy coś w tym guście, a z rodzicami tego chłopaka spróbuj wyjaśnić na spokojnie jak to się stało

Amal a jak byłaś na wizycie to mówiłaś lekarzowi o swoich dolegliwościach ? Jesteś bardzo drobna, może to tez ma wpływ. Jakie miałaś oststnie wyniki krwi?

Flower aż się wzruszyłam <3 to takie niesamowite, że jestescie już razem :) cieszcie się sobą, ale znajdźcie tez troszkę czasu dla eciotek

Co do kocykow ja mam na razie dwie pieluszki bambusowe z texpolu i taki grubszy z alie - szkoda mi było kasy na lullalove

Z tą matą to się trochę zmartwiłam, bo Masza też wszędzie zostawia kłaczki, wiec chyba odpada

Dobrej nocy kochane !

Flowwer, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kocyków- ostatnio odkryłam firmę LePampuch, np cena ciepłego bawełnianego to ok 100zł. ale mają być ta targach Mamaville- na które się wybieram (Trójmiato -będą w pażdzierniku jakoś w połowie :) ) i mają mieć tam jakieś promocyjne ceny. może się skuszę. a może znacie tą firmę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mówiłam.. ale jedyne co uslyszalam to że mam to przetrwać.. ot cała porada tutejszej służby zdrowia. Wyniki mam dobre. W normie wszystko. Mała wymiarami jak patrzyłam w necie jest w 50 centylu.. no tylko ja ze swoim początkowym 42kg i 165 wzrostu nie jestem w 50 centylu..

Ale trudno.. jakoś mam nadzieję dotrwam chociaż nie myślałam że to będzie tak ciężko na tej końcówce.. i to w zasadzie w ciągu kilku ostatnich dni się tak bardzo pogorszyło...

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    FFlower-zgadzam się z Lunaris :) słychac miłość i radość z macierzyństwa :) a można zapytac w jaki rozmiar na początku wchodził Szymek?

Urodził się 58cm ale do niektórych 56 spokojnie wchodził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 21:47

Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris, Achia, summer86, Aga9090, Karma88, Bajkaaa, olik321, Kaczorka, Amal, Lena21, Fozzie Bear, Patrycja20, veritaserum, JuicyB, Madzik34, lamka, KateHawke, Siwulec, Emiilka, ibishka, blue00, Rucola, Lusesita, Malwas, Bobisia, malka, pawojoszka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, jaki on szczęśliwy... <3

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj już dawno nocnej warty nie miałam!
    to mam... swędzi wszystko a próby wątrobowe dobre :( byle do wizyty wtorkowej!

Flo cudna minka Waszego synka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 02:06

Flowwer lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jaki on jest śliczny <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo Szymon jest przystojniakiem!

O dziwo jak zasnelam po 22 to niezle pospalysmy. Maz do pracy polecial, a ja lezakuje, Emi fika. <3

Emiilka, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower- uroczy i piękny ten Twój synek <3

Dzień dobry!
    Musiałam już wstac bo o 7 ma przyjść pan hydraulik...

Co dzisiaj w planach? wizyty,badania?;)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo Szymon jest przesłodki <3

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ