X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ekstra wyglądasz :)

Nika, jeszcze trochę mała posiedzi, tylko nie biegaj na SR, lepiej iść :P

Luna dasz radę na egzaminie, a nawet jeśli nie zdasz, to świat się przecież nie zawali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 18:27

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, teraz to by Ci sie pewnie jakis masaz relaksacyjny przydal :)

Rucola, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Summer - dobrze, że sobie przypomniał ;) ale czy coś z tym zrobił?
    Jeny, mój to nawet nie pomyślał, żeby mi coś z tej okazji kupić..

Kaczorka, wtedy bym go tu nawet pochwaliła za taki wyczyn :P już przed porodem o tym rozmawialiśmy, ale wtedy z kasą kiepsko było i się przeciągnęło ;) nie sądzę, że coś dostanę zresztą po takim czasie to bez sensu. Poza tym przez najbliższe 2-3 lata pewnie będziemy sobie robić prezenty w stylu "coś do domu, co się przyda".

Nikuś, oszczędzaj się a zobaczysz, że Renatka wytrzyma do 37 tygodnia, to już nie tak daleko.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    W temacie MM chciałam zrobić dość obszerny research i wyedukować się na temat składu, ale na całe szczęście, ktoś to zrobił za mnie. Tutaj jest super porównanie MM i jedynek i dwójek.
    http://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html

U nas najpierw wypróbujemy capricare (na podstawie tego artykułu + rad od CDL) i jeśli malemu zasmakuje to zostaniemy przy nim. Niestety jest dość drogie, ale trudno. Justyna pytałaś o koszty MM. Ja zrobiłam wyliczenia pod siebie dla mleka capricare i hipp combiotik. Zakładając, ze mały je tylko MM, mniej więcej tyle ile obecnie mojego mleka, to wyszło mi 230zł dla HIPP i 315zł dla Capricare miesięcznie.
    Ja przy obojgu daje bebilon profutura, jest jednym z drozszych mlek ale jestem bardzo zadowolona z niego. Starszal mial skaze bialkowa i na poczatku dawalam mu bebilon pepti na recepte a pozniej próbowałam na jakies zwykle przejść i tylko po tym go nie wysypywalo, takze przy Leonie juz nie chcialam testowac tylko od razu to zaczelam dawać. Nam puszka 800g starcza na ok tydzien.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dobre wieści, że Renatka tak ładnie przybiera i wyprzedza termin :) Z miękką szyjką Luna Ci już odpisała, jak widać wcale nie musi oznaczać to wcześniejszego porodu! Każda z nas jest inna i ma inny organizm, więc wiadomo, że nie da się nic zagwarantować, ale trzymam za Wasz dwupak kciuki, by trwał jak najdłużej!

Odnośnie prezentu za urodzenie dziecka - moja mama na przykład dostawała, ale nie od mojego taty, tylko od swojej mamy (i była to biżuteria). Ja aby uniknąć sytuacji w stylu Rucoli czyli nie udawać, że mi się coś podoba, sama poszukałam i powiedziałam mężowi, co bym chciała. U mnie w rodzinie ogólnie jest taki zwyczaj obdarowywania się jakąś biżuterią na te ważniejsze wydarzenia, lubię potem mówić "to dostałam na 18", "to na obronę inżyniera", "to na ślub" etc i oczywiście planuję przekazywać tę biżuterię kolejnym pokoleniom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:23

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec jak wizyta ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział wprost, żebym dała mu znać co bym chciała dostać na pamiątkę ;) może to lepiej, bo przynajmniej będę zadowolona :D a jemu planuje umówić tatuaż (chciał zrobić sobie imiona dziewczynek), bo naprawdę ostatnio ogarnia wszystko, pracuje całe dnie, uczy się, robi zakupy, gotuje, sprząta, ogarnia Tosie, mi wszystko pod nos podsuwa. Też mu się coś należy za ten cały stres

Achia jak się udało spotkanie?

Siwulec ja też czekam to fotki Borysa <3

Lamka jakbym później już nie wpadła to trzymam mocno kciuki za Dominisia i rano oczekuje samych dobrych wieści :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:00

pilik lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dobrze czytać że eMek się tak ogarnął ładnie :)
    Lena miałam tak samo, jak byłam w domu i odciągałam to mi dawało jakąś siłe. Chociaż jak mało leciało to ryczałam, że dziecko ode mnie teraz nic poza mlekiem nie potrzebuje, a ja okropna matka nawet mleka nie umiem wyprodukować. Ech te hormony ciążowe!
    JuicyB bromergon jest na zbicie prolaktyny, ja go brałam w tym celu i rzeczywiście pierwsze kilka dni miałam efekty uboczne, ale jak się zaczyna od mini dawki to da się przeżyć ;)
    Oo widzę że jest nas więcej czekających na prezent! Chociaż ja już olałam chyba. Dostałam od taty piękny sznur pereł, taka tradycja że każdej córce za pierwsze dziecko daje perły. No i fakt, piękne są, ale co z tego jak nie wiem czy kiedyś je do czegoś założę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:05

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- ja też czekam na wieści i zdjęcia !:)
    Lamka dziś wizytuje? Czemu przeoczyłam taką ważną wiadomość???

Luna- spotkanie suuuper! Nawet mąż mówi że mam lepszy humor jak wyjdę,wystroje się i poplotkuje :p co prawda ledwo wyszłam to zaczęło lać +grad więc podjechałam autobusem :p
    I taka refleksja mnie naszła- co stanowi zagrożenie dla ciężarnej na przystanku? Nastolatki które skończyły lekcje i się rozpychają (zwłaszcza jak leje) z plecakami, na nikogo nie patrzą i naprawdę musiałam osłaniać brzuch, bo prawie z łokcia dostałam i to nie raz by było :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:06

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pewnie że tak, nie ma co siedzieć za dużo w domu, bo człowiek tylko rozmyśla i glupieje ;) bardzo się cieszę, że się dobrze bawiłaś :) a Lamka jutro z samego rana :)

Pilik trochę mnie uspokoilas, że te objawy mogą szybko ustąpić jakby co, w czwartek będę pytać o ten lek

Achia lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super że Renatka tak z waga mknie.
    Oszczędzaj się i dotrwacie do terminu.

Achia super zdjęcie (miałam up napisać wcześniej :-D )

Ja dziś pojechałam z córka starsza do galerii. Tylko we dwie. Z emkiem już nie chce, bo jak w sobote pojechalam z nim i z Domi to się pozarlismy i wyszlsm z małą.
    Wkurzył mnie strasznie, z resztą nie pierwszy raz.
    Ale dziś też tak wszędzie szybko bo mała z mamą została.

Na dniach chce zaczac rozszerzać Dominice dietę i jak na wyrodna matkę przystało zaopatrzylam się w słoiczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:12

Luna1993 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- co do diety to nam położna mówiła że np taki króliczek,który dobrze dziecku później wprowadzic, to czasami lepiej ze słoiczka, bo gdzie znajdziemy dobrej jakości mięsko królika. Jakkolwiek ja bym w życiu takiego mięsa sama nie tknęła, ale nie o mnie tu chodzi :p w sensie mięsa królika bym nie zjadła (a nie że ze słoiczka) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:19

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - najważniejsze że młoda zdrowo rośnie, do Mikołajek już nie daleko, wierzę że dacie radę <3

nasza wizyta raczej ekspresowa...
    Borys ma 330 gram i generalnie wszystko w porządku, przepływy ok, był wysikany więc nie pooglądaliśmy pełnego pęcherza, czaszka git, serduszko ma 4 komory, nerki w porządku, wg kości udowej mamy 20t 1d ciąży :) jeszcze coś tam podziwiał, ale już nie zakodowałam co tam jeszcze sprawdzał.
    nie udało się podejrzeć buźki więc doktorek tylko "z góry" przejrzał oczodoły i usta - wygląda na to że jest dobrze, ale na kolejnej wizycie powiedział że spróbujemy się bardziej przyjrzeć twarzy.
    Zdjęcia nie mam, Borys pokazywał tylko głowę i dupeczkę - dupeczka piekna <3

dokrotek zbadał mnie ginekologicznie i powiedział że szyjka piękna (miałam wrażenie że wsadził mi to łapsko aż do łokcia ) stwierdził że jestem stworzona do bycia w ciąży... to dopiero połowa więc zobaczymy ;)

dziękuję pięknie za kciuki :* :* :* :*

na kolejną wizytę muszę zrobić krzywą glukozową :( na samą myśl mnie mdli ;)

Achia, Rucola, Luna1993, Aga9090, summer86, pilik, Lena21, Kaczorka, KateHawke, Patrycja20, Karma88, Nadzieja22, olik321, Lunaris, Emiilka, Bajkaaa, Yoselyn82, Lusesita, Flowwer, JuicyB, -Mamunia-, Madzik34 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec najważniejsze że wszystko z Boryskiem dobrze! I że szyjka piękna!:)

Siwulec lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielny Borys!!! Gratulacje!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś się dowiedziałam że mój spam na Facebooku z Bajlą sprawił, że nasi znajomi zdecydowali się na adopcję psiaka ze schroniska! I to psiego seniora- 12 letniego! Moje psie posty były jedną z inspiracji do tej decyzji. Wiecie jak mnie to cieszy i wzrusza? Kto adoptuje takie staruszki? No mało kto... Mordka mi się cieszy też przez to cały dzień :)

summer86, pilik, Lena21, Rucola, lamka, Aga9090, Nadzieja22, Emiilka, Lusesita, Flowwer, JustynaG, emi2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita lubię za słoiczki :) i też jestem zdania, że składniki mają dobrane dobrej jakości, a nie tak jak niektóre mięsa czy warzywa ze sklepów. Ciężko mieć wszystko świeże ze wsi

Siwulec gratuluję <3 bardzo się cieszę że wszystko w porządku :)

Siwulec, Lusesita lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, cieszę się, że wszystko ok :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita jakbym planowała papki to też pewnie bym brała słoiczki na początek! Ja chce spróbować blw, zobaczymy jak to wyjdzie, jeszcze mamy sporo czasu do stycznia :) w simie fajnie, pół roku kończy ostatniego grudnia więc nowy rok i duże zmiany będą, hehe. Teściowa już by chciała żebyśmy zupki dawali od października! Nie chce mi się tłumaczyć to mówię że czekam na nowy rok i od 1.1.2019 będę dawać :p
    Luna ja polecam wprowadzać właśnie od 1/4 tabletki i zwiększać stopniowo dawkę. Jak za pierwszym razem wzięłam całą tabletkę (miałam łykać dwie) to spędziłam noc siedząc na podłodze z zawrotami głowy i wymiotując. Po kilku dniach się odważyłam znowu ale właśnie brałam trzy dni 1/4, pozniej trzy dni pół itd. Aż do pełnej dawki i już było wszystko ok wtedy.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec super wyniki Boryska :-) szkoda, że nie pokazał buzi, ale może na kolejnym badaniu się uda.

Mnie już zdążyła dzisiaj teściowa zdenerwować przez telefon, bo stwierdziła, że położna środowiskowa jak przyjdzie po porodzie to będzie oceniać poziom porządku u nas w mieszkaniu. :-P

‹‹ 1912 1913 1914 1915 1916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ