X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, tak mnie naszło, wizyta jutro na w wolowskiej? Też będę rano, idę oddać cała krew do labo +glukoza ;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam założone plastry na plecy, maja jutro pobrać mi krew i zobaczymy co to bedzie.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do zobaczenia Fozzie, tak na Wołowskiej. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ojojanie i przywrócenie wiary, że może jednak się uda. Spróbuję wziąć się w garść <3

Rucola ja podziwiam każdą mamę, która karmi piersią (ale tak jak napisałaś, odciąganie to podwójna robota, więc chylę czoła tym bardziej) :) to jednak bycie na żądanie malucha niemalże 24/7, godziny spędzone przy piersi. Nie zrozumcie mnie źle, kocham swoje dzieci nade wszystko i daje Tosi mnóstwo czułości mimo, że jej nie karmiłam. Ale z wygody wolę mm

Co do spiworkow to ktoś pisał, że z hm są fajne? Też się zastanawiam, jak mam duży kocyk bambusowy, otulacze to czy taki by się przydał do spania? Rożek też mam po Tośce
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55a29184a405.jpg

Czy to już zbędny wydatek? Jeśli nie, to jaki rozmiar się bierze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 15:41

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis trzymam kciuki za starania :)

Luna wszystkie w Ciebie wierzymy i zdasz napewno!

Rucola dla mnie kp to też wygoda, raz ciach i maluch jest najedzony.
    KPI karmi jeszcze Lena, a mam to samo zdanie co Ty, podziwiam Was dziewczyny.

Pingwinek dziękuje za komplementy. Ma dziś dzień przytulasa, więc w sumie siedzimy na kanapie i się przytulamy cały dzień.

Dziewczyny mam taką ochotę na wino grzane och..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka mi sie wydaje, ze spiworek jest konieczny :P
    Nie chcę tego z h&m, szukam czegoś bardziej PRO ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama chce małej kupić coś na narodziny, więc mogę jej wspomnieć o śpiworku. Myslisz, że warto inwestować w lepsze? Czy raczej maluch szybko wyrośnie albo nie będzie długo chciał w nim spać? I nie wiem też czy jakbym się zdecydowała na hm to brać 50-56 czy 62-68? Spora rozbieżność :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Moja mama chce małej kupić coś na narodziny, więc mogę jej wspomnieć o śpiworku. Myslisz, że warto inwestować w lepsze? Czy raczej maluch szybko wyrośnie albo nie będzie długo chciał w nim spać? I nie wiem też czy jakbym się zdecydowała na hm to brać 50-56 czy 62-68? Spora rozbieżność :/
    Te bardziej PRO ;) mają podział na 0-6miesięcy, 6-12, 12-18. istotna jest też grubość. takie najbardziej uniwersalne to między 2 a 2,5 tog. Co do tych z hm czy innych sieciówek to nie jestem zorientowana ;)
    Mi się np bardzo podoba ten
    https://www.bialymotylek.pl/spiworek-dla-niemowlat-chillout-0-6m-lela-blanc-p-3449.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:05

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- przede wszystkim nawet jak nie zdasz to nie będą zmarnowane pieniądze. Zobaczysz jak to jest, jaka jest skala trudności, ile faktycznie czasu schodzi na rozwiązanie papierowego testu (a zupełnie inaczej to wygląda ręcznie niż na arslege!). Generalnie oswoisz wroga i za rok będziesz mądrzejsza, będziesz też wiedziała o ile wcześniej zacząć się uczyć.

Po drugie - moim zdaniem masz spore szanse zdać! Jesteś z wiedzą na świeżo, dopiero co zdawałaś to wszystko na studiach i w chwili egzaminu, kiedy stres i adrenalina zrobią swoje, w mózgu otworzą Ci się odpowiednie szufladki!

Po trzecie- duchowo będę z Tobą, Emilka pewnie też, a wiesz, że we trzy to już na pewno zdamy! Co ja mówię: rozwalimy to!

Po czwarte - robiłaś test próbny czy tylko losowo generowane 150 pytań z arslege?

Ach, jak fajnie móc tu się wypowiadać na tematy, na których się znam ;)

Luna1993, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kurcze, chciałam zamówić spiworek firmy natulino, sredni i za cholerę nie moge nigdzie dostać rozmiaru S ;/ Macie jakieś inne sprawdzone firmy godne polecenia? Zamawiac będe z domu, więc żadne sklepy stacjonarne w grę nie wchodzą...

Rucola, tutaj masz rozmiar "S"
    https://natulino-sklep.pl/product-pol-8657-Spiworek-do-spania-dla-niemowlat-Natulino-R-BabyComfort-Natural-White-Little-Grey-Leaves-Navy-21-24C-2-warstwowy.html

Lunka, nikt Cię nie potępi za Twoją decyzję. Każda z nas ma prawo decydować o tym jak będzie karmić swoje dziecko. I mimo tego, że wiem, że rodzina pyta o kp z troski to stało się to dla mnie irytujące. Bo naprawdę nie mam ochoty się tłumaczyć dlaczego karmię tak a nie inaczej. Bo w pewnym sensie odczuwam to jako wewnętrzną porażkę. Porażkę bo się poddałam bez większej walki. Poddałam się bo wiem, że KP to nie jest droga usłana różami i nikt mi nie zagwarantuje, że jedna wizyta u CDL sprawi cuda.

Jaki jest realny koszt karmienia dziecka mlekiem modyfikowanym? Czy któraś to liczyła?

Luna1993 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no byłam dziś na tej stronie!!! szukałam przecież i nie było żadnej eski!! Dzięki Ci!!!
    edit.Zamówione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:15

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja to piątkę aż bym Ci przybila! Ktoś w końcu ma podejście takie jak ja!
    A co do egzaminu, jeśli jakiś cudem nie zdasz, zrzucisz na pregnancy brain! Choć osobiście myślę, że masz w sobie podwójny umysł, więc po prostu zdasz i będziesz się później śmiała z tego stresu!

Justyna, ja przestałam liczyć (a raczej mój maz), a Staszek dalej je mm rano! Za to pamiętam jak w biedrze było nan w promocji i kupowalismy po zgrzewkach "na miesiac" (8 opakowań po 800g, w cenie 30 zl/op) ale to były juz chyba mleko 2/3, na pewno nie początkowe 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:16

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na stronie Smyka jest całkiem dużo tych śpiworków w bardzo różnych cenach, nie zagłębiałam się, ale może któryś z nich jest bardziej PRO :) skądś ta różnicą w cenie pewnie jest...

Luna test próbny to na szczęście tylko test próbny! Możesz nie zdać żadnego i zdać egzamin, a równie dobrze możesz zdać każdy, a polegnąć na tym najważniejszym... Co oczywiście Ci nie grozi, bo przecież jak wszystkie mamusie i dzieciaczki będą trzymać kciuki, to po prostu nie może się nie udać!!! Plus jesteś mądra, uparta i bardzo dzielna, więc taki egzamin się Ciebie wystraszy i po prostu będzie łatwy :* co do śpiworków - normalnie polecałabym większy, natomiast w przypadku Twojej Kruszynki to ten rozmiar 50-56cm może być duży. Ciężko mi doradzać, nie mam doświadczenia... a teraz sama dumam czy nie kupić, po tym jak malka pokazała wczoraj wygibasy Felci :)

Siwulec kciuki za połówkowe, miłego podglądania miniaturowego pęcherza moczowego i nereczek u Borysa <3

Lamciu za Twoje USG III trymestru też będą kciuki, napiszę już dzisiaj,bo myślę, że tak wcześnie to ja będę jeszcze spać!

Także podziwiam mamy KPI, nie umniejszam tym które "po prostu" karmią piersią (marzę o tym, by być jedną z Was), ale w moich niedoświadczonych oczach KPI to cholernie ciężka praca!

My w ramach pakowania się siedzimy pod kocykiem, jemy lody z jednego pudełka i oglądamy jakiś stary polski film :)

Luna1993, Siwulec lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset robiłam 3 próbne generowane przez arslege- 82 pkt (zdało go 1%!!!), 106 pkt (zdało 62%) i dzisiaj 91 (25%).
    Robiłam wstępny z zeszłego roku 1,5 tygidnia temu (bez nauki kpc i kpk, najwięcej na tym straciłam punktów) i miałam 104. Test z 2016 robiłam na początku nauki, więc powtórzę go za 2 dni jak dokończę powtarzać najważniejsze ustawy i dokończę prpcedury. Arslege generuje absurdalne pytania czasami, ksh jest dla mnie nie do przejścia jedynie po Heliosz

Justyna szczerze to nie pamiętam dokładnie, ale miesięcznie szły 2x 800g nan (każde 50 zł) może więcej? Jak miała rok to przeszła na waniliowe z gerbera (jedno 400g po 17zl) i szły spokojnie 3, 4 na miesiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:17

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, jak zjecie już całe lody to i pudełko się przyda do zapakowania drobiazgów! TY TO MASZ ŁEB! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:17

Luna1993, Jeżowa, Siwulec lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w temacie kp to miałam wrażenie, ze opanowałam cycki a one znów ozyły i zyją własnym życiem... No nic, widocznie taka moja uroda że codziennie musze sobie szałwię strzelić. Ponoć szałwia to silny narkotyk jest... tylko jak zrobić, zeby zaczeło mnie kopac :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- jak generowane przez arslege (a nie losowe) to znaczy, że tam rozkład zagadnień był w miarę podobny do końcowego, ale z Twoich statystyk wygląda, że pojechali po bandzie i znaczy, że robią je dużo trudniejsze niż Ministerstwo. A 104 pkt z ubiegłorocznego to bardzo dobry prognostyk i jeśli tak Ci poszło w domu to jestem o Ciebie spokojna <3

Na pocieszenie - ja przed wstępnym panikowałam bardziej niż przed zawodowym. To jedno z traumatycznych doświadczeń, serio.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic jeść z nerwów nie mogę... Tak strasznie mi zależy. Ale już koniec o tym, bo zanudze Was wszystkie.
    Sama zobacz Reset, z dzisiaj
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6552bb3be2df.jpg

I lipcowy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38e25a6d9527.jpg

Liczę że ministerialne naprawdę są bardziej ogólne. Wracam do nauki :* jeszcze raz dziękuję za wsparcie <3 i przepraszam, że tak mecze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:31

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak ja bardzo chciałabym tym razem pokarmic piersią dłużej niż miesiąc :/

Gertruda wyszorowana i wypindrzona (ale się zasapałam :D ), zbieram się powoli :) dam znać po ;) o ile coś zapamiętam :D
    Chyba pierwszy raz nie stresuje się wizyta

Rucola, Patrycja20, olik321, summer86, Lena21, KateHawke, Kaczorka, -Mamunia-, Karma88, JuicyB, Nadzieja22, Achia, Lusesita, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizycie!
    A po dobierz się do męża! Wiemy wszystkie dokonale jakim wysiłkiem jest w ciąży ogarnięcie Gertrudy - aż żal by było później nie wykorzystać :D

Bajkaaa, pilik, summer86, JustynaG, KateHawke, Karma88, Nadzieja22, Achia, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 1910 1911 1912 1913 1914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ