Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis - kciuki za dwie kreseczki
Luna - wierze ze Zuza wynagrodzi Ci te wszystkie trudności z jakimi musiałaś (i nadal musisz) się zmagać w ciążyto w piątek pijemy ?? Zaopatrze się na wszelki wypadek w jakieś bezalkoholowe bąbelki
-
nick nieaktualnyMelevis na pewno się uda
wszystkie będziemy czarować
Siwulec obyś miała rację, a pijemy w sobotę
Lamka czytałam, że to jeden z tych starych sposobów, wiadomo trzeba sprawdzać czy się nie robi zastój, a lekarz tłumaczył, że się sprawdza, bo chroni przed drażnieniem i pobudzaniem brodawek. Podejrzewam, że w ogóle tego pokarmu nie będzie, albo będzie go bardzo mało. Jeszcze spytam mojego gina, ale temu rodzinnemu ufam
My oglądamy mała w czwartek, czy na pewno przybiera, nawet nie chce myśleć że jest inaczejlamka, Bajkaaa, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Luna, jeśli jesteś pewna, że nie będziesz podejmować prób karmienia piersią to chyba lepiej od razu porozmawiać z ginekologiem o tabletkach na wstrzymanie laktacji. Z tego co się orientuję Bromergon ma takie działanie.
Z tym bandażowaniem bym nie ryzykowała, żeby nie nabawić się zastojów i zapalenia piersi.
Melevis, będę mocno kibicować i mam nadzieję, że starania potrwają bardzo krótko a później będziesz nam regularnie prezentować zdjęcia rosnącego brzuszka i maluszka
Podziwiam Was za decyzję o trzecim maluszku, nam niestety brakuje odwagi co do drugiego.Rucola lubi tę wiadomość
-
Witajcie! U mnie dalej "świetna" pogoda, głowa dalej boli, chyba w końcu wezmę ten apap, bo to już przesada
No, ale jakby nie było, to zaczynamy 18 tydzień ciążuni
Yoselyn, oby ogarnęli o co chodzi z wysypką. Trzymaj się! U mnie chyba schodzi po odstawieniu encortonu, a przynajmniej jest tego zdecydowanie mniej.
Olik pingwinek do zacałowania
Siwulec kciuki za połówkowe!
Ewela, cieszę się że jest poprawa, oby jak najdłużej. Anastazja cudna
Lena, synka masz przeuroczego
Ibishka dwa żeby brzmią poważnie
Lamka, to ja już od dzisiaj będę trzymać kciuki, bo tak rano to jeszcze śpię zazwyczajpilik, ibishka, Siwulec, olik321 lubią tę wiadomość
-
Melevis wow! Powodzenia w takim razie i szybkiego pozytywnego teściora życzę.
Wczoraj nasi znajomi z synkiem przyjechali i dostaliśmy małe prezenty dla Emilki. Kawaler jej wybierał. Tzn. jej przyszły mąż, bo już na początku ciąży mówił, że będziemy mieć dziewczynkę. Śmiejemy sie, że już się wyswatali.
Dziś pierwsze zajęcia na SR, ciekawe czy mąż z pracy się wyrobi.KateHawke lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Pomyślałam, że chyba nie ma na co czekać. Marzymy o trójce, więc póki jestem „na fali” pieluch, nocnych pobudek itd. to już z nią popłynę
Jeśli będzie mi dane, to wolę tak to poukładać, aniżeli np. za 5 lat znowu wchodzić w ten rytm.
Karma daj znać jak wrażeniasummer86, Karma88, Fozzie Bear, Nadzieja22, emi2016, JustynaG, Emiilka, Jeżowa, pilik, KateHawke, Lunaris, Bajkaaa, ibishka, Aga9090, Lusesita, olik321, Morusek lubią tę wiadomość
-
Melevis, ja ostatnio też myślałam już o trzecim, małż póki co nie jest zachwycony pomysłem, a i ja mam obawy czy psychicznie dam radę starać się o kolejne dziecko, wiedząc ile mnie kosztowało to, które noszę pod sercem jeszcze
Niemniej jednak, nie mogę się już doczekać Twojego testowania! Chociaż poważnie liczyłam na nasze spotkanie w "trzech kroli" -
Melwis, świetna wiadomość. Życzę jak najkrótszych starań ❤
Emek ostatnio też poruszył ten temat i ustaliliśmy że jeśli Anastazja będzie grzeczna, to na wiosnę zaczynamy starania o drugie maleństwo.
Wiecie ze mam pierwszą owulacje, bynajmniej tak test owu pokazuje. W piątek mam gina więc wszystkiego się dowiem.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Melevis szacun ogromny. Biję pokłony bo musisz być świetną organizatorką skoro tak świetnie sobie radzisz
No i oczywiście powodzenia!!!
Lunka jestem tego zdania co Summer. Skoro nie chcesz karmić z założenia to po co narażac się na zapalenie piersi i inne nieprzyjemności. lepiej wziąć tabletki na wstrzymanie latacji#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Fozzie pamiętasz, jak w maju byłam przerażona, gdy zobaczyłam 2 kreski? A Ty jeszcze nawet nie urodziłaś, daj chłopowi czas i życzę, żeby było, jak Ty będziesz chciała
a co do spotkania to nic straconego, w końcu niewiadomo, czy do stycznia nam się w ogóle uda..
Ewela, Lena to Wam również powodzenia! Kolejne dziecko wychowuje się już praktycznie „same”
Rucola do organizacji to mi daleko, ja wiecznie rozstrzepana. Ale skoro inni sobie dają radę, to dlaczego ja miałabym nie dać?91Ewela09, pilik lubią tę wiadomość
-
Melevis, a tak z ciekawosci, przy dwójce dzieci dajesz radę sama ogarnąć sprzatanie domu i gotowanie czy korzystacie z czyjejś pomocy?
Bo ja póki co średnio to wszystko ogarniam. -
Luna1993 wrote:Aha, emek pytał o wstrzymanie laktacji (to nasz znajomy lekarz, więc chciałam podpytac) i mówił, że u 9/10 kobiet wystarczy ciasne owijanie piersi bandażem elastycznym. A jakbym była tą 1/10 to mam przyjechać, coś przepisze. Pisze o tym, bo może komuś się przyda taka informacja (Fozzie?
)
Luna, coś mi się wydaje, że to przestarzała "metoda", która może więcej szkody niż pożytku zrobić.
Nie pamiętam dokładnie, ale u mnie w rodzinie jedna z kobiet straciła dziecko po porodzie (lata temu) i w szpitalu kazali jej związać piersi bandażem. Później z bólami trafiła do ginekologa, który się przeraził gdy to zobaczył. Ratowali piersi. Opowieść słyszałam lata temu, może nie wszystko dobrze pamiętam ale ja bym nie ryzykowała.
Melevis , specjalistko od chust - co sądzisz o takim wynalazku - Chicco boppy comfy fit https://www.chicco.pl/produkty-chicco/poduszki-boppy/Comfyfit.html
No i trzymam kciuki za ciążę! Jeszcze w tym roku -
Summer zawsze mam ugotowane i mniej więcej ogarnięte, a raz w miesiącu przychodzi zaprzyjaźniona pani i robi generalne sprzątanie
tylko, że codziennie przyjeżdża moja mama i w tym czasie mogę wyskoczyć na szybkie zakupy czy zrobić obiad. Inaczej byłoby ciężko
Justyna nie, nie, NIE! To wisiadlo, które chce udawać chustę, a nawet jeśli miałoby być to nosidło ergonomiczne, to wtedy dla dziecka samodzielnie spadającego. Aczkolwiek z tego Chicco nie da się uzyskać prawidłowej pozycji ni chuchu, a namachać się trzeba tak czy siak tyle, co przy chuściesummer86 lubi tę wiadomość
-
Laski, będzie weekend zniżek.
https://salesandshopping.pl/wydarzenia/weekend-znizek-z-magazynami-twoj-styl-i-show-stylowe-zakupy-w-calej-polsce-28-30-wrzesnia-2018-21519/KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis życzę jak najszybciej dwóch kreseczek !
I w ogóle jeszcze raz bardzo dziękujemy z Aneczka za babybjorn ! Ania go uwielbia a my z mężem mamy dzięki temu chociaż 5 minut żeby zjeść razem posiłek przy stole a noga ja bujamy . O gratisach które dołączyłas to nawet nie wspomnę... Byłam bardzo poruszona karteczka. W życiu nie spodziewałam się od nieznajomej osoby takiego gestu było mi przemilo !
Mąż na początku sceptyczny do bujaczka teraz to uwielbia