Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja małą po karmieniu trzymam około 15minut na rękach lekko bujajac, później trzymam i sprawadzam czy ma równy oddech. Jeśli oddycha miarowo to delikatnie ja odkładam i glaszcze po główce albo brzuszku przez chwilę i odchodzę. Jak już w łóżeczku zaśnie idę ja przykryć kocykiem.
-
Mam dla Was bajkę o tym że nie wszystkie dzieci są takie ładne jak te nasze forumowe dzidziolki:
Komarzyca wracała z nocnej eskapady. Nalatała się o wiele więcej niż zwykle, więc marzyła tylko o drzemce i spokojnym strawieniu krwistej kolacji...
Kornik pracował od kilku godzin w swojej drewutni. Miał sporo zleceń i zaczął drążyć jeszcze w nocy, żeby zdążyć z zamówieniami. Zrobił sobie przerwę na rozprostowanie zmęczonych odnóży. Od kilku dni miał w głowie dziwną pustkę i zastanawiał się, czy nie spotkać kumpli korników i nie zalać porządnie robaka... Nagle... stanął jak wryty. Drogą kroczyła ponętna komarzyca, która przystanęła i z uznaniem omiotła wzrokiem muskularne ciało kornika...
- Bzzzz... - szepnęła komarzyca.
- Bezy, bezy... - wyjąkał kornik.
Tak się zakochali od pierwszego bzyknięcia. Romans musiał stać się głośny na prowincjonalnej łące. Owadzia plotka rozprzestrzenia się z szybkością pasikonika i choć żyje krótko jak jętka jednodniówka, potrafi dotrzeć do ucha każdego zainteresowanego. Nic nie pomagały awantury i groźby. Bo kto to widział komarzycę i kornika! Same kłopoty z tego będą...
Skoro młodzi nie potrafili bez siebie żyć, rodziny same postanowiły uciąć sprawie łeb. Skazani na banicję nie rozumieli, dlaczego wszyscy byli przeciwko tej miłości - szalonej namiętnej, cudownie słodkiej. Światło zrozumienia spłynęło nagle, kiedy pewnego chłodnego popołudnia komarzyca powiła dziecię. Rodzice długo pochylali się w milczeniu nad kolebką, nie wiedząc jak skomentować zaskakującą zawartość zawiniątka. Wreszcie odezwał się kornik:
- Biedne maleństwo, na całym tym podłym świecie tylko mama i tata będą cię kochać.
Z koronkowego becika wyglądał z zaciekawieniem mały, złośliwooki komornik.summer86, Bajkaaa, Rucola, Kaczorka, 91Ewela09, Lena21, JustynaG, Luna1993, blue00, KateHawke, Aga9090, Patrycja20, Jeżowa, malka, Emiilka, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Marcel, cudowny pingwinek!
Anastazja, śliczna księżniczka!
Franio, ale przystojniak!
Lena, ja tam nie widzę "parę słoików" tylko całkiem spore zapasy na zimę -
Nika, made my day!
Żarty o komornikach zawsze w cenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 08:50
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane widziałam tylko na szybko zdjęcia dzieciaczków, są cudowne
Nadrobię wieczorem/ jutro, ciężko nam, bo ja chora, mała w brzuchu robi armagedon, Tosia 5 dzień ma gorączkę i właśnie pojechała z tatą do lekarza. Po nocach nie śpimy, bo marudzi, w dzień biedna też się źle czujedo tego próbuje się uczyć i czuję narastającą frustrację, że nie zdążę, jestem wściekła i przemęczona. Zawsze coś się dzieje, jak mam ważny egzamin, przed obroną było to samo... Czeka nas bardzo ciężki tydzień, emek wolnego nie dostanie, a babcia do pomocy nie może przyjechać, bo w piątek ma cystoskopie i nie może się zarazić
no nic, muszę się spiąć i wytrzymać do soboty
Siwulec mocno trzymam kciuki za połówkowe :*Siwulec lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie mogę uwierzyć. Niedawno żyłyśmy Waszymi porodami a Wy już macie takie spore dzieciaczki! No po prostu cudo!
Dzisiejsza noc była niezwykła. Nie spałam od 0:30 do jakiejś 3:20. Ania zjadła sprawnie ale usypianie to była droga przez mękę... ale jak już zasnęła to obudziła się przed 6! Zjadła, próbuję ją uśpić no ale coraz bardziej potrzebuję do łazienki. Odłożyłam ją, biegnę szybko za potrzebą ale dziecko nie ryczy. Pokwiliła i zasnęła! Sama. I nadal śpi.summer86, Kaczorka, Aga9090, Emiilka, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunka- ja wszystkie najważniejsze egzaminy zdawałam chora (prawo jazdy z zapaleniem oskrzeli za pierwszym razem, obrona z wyróżnieniem z zapaleniem płuc, teraz zawodowy w kołnierzu z dyskopatią C1- C7 itp.). I wtedy mi szło najlepiej, więc wierzę, że i dla Ciebie to będzie dobra wróżba!
Luna1993 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
JustynaG wrote:Dziewczyny, nie mogę uwierzyć. Niedawno żyłyśmy Waszymi porodami a Wy już macie takie spore dzieciaczki! No po prostu cudo!
Dzisiejsza noc była niezwykła. Nie spałam od 0:30 do jakiejś 3:20. Ania zjadła sprawnie ale usypianie to była droga przez mękę... ale jak już zasnęła to obudziła się przed 6! Zjadła, próbuję ją uśpić no ale coraz bardziej potrzebuję do łazienki. Odłożyłam ją, biegnę szybko za potrzebą ale dziecko nie ryczy. Pokwiliła i zasnęła! Sama. I nadal śpi.
Justynka już nie chciałam tego pisać, żeby nie wyjść na najgorszą, ale mój synek tak najlepiej i najszybciej zasypia, jak zaczynam jakieś czary to trwa to czasem 3 razy dłużejJustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ja juz na oddziale, czekam na łóżko. Dobrze ze mam wtyki to szybko mnie przyjęli
pilik, lamka, emi2016, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
To nie była fajna noc... Lało, wiało, grzmiało a ja oczy jak pięć złotych.
Ale wasze zdjęcia Smerfiątek bardzo mi uprzyjemniły dzieńkażde zdjęcie bez wyjątku przepiękne!
Yos kciuki za owocne badania i szybkie wyjście &&&
Siwulec pięknych widoków na prenatalnych
Luna biedaku nasz zdrówka ci dużo życzę! Oby szybko odpuściło to paskudztwo...
Nika komornik rozłożył mnie na łopatki -
Hej! My dziś kończymy 5miesiecy i zamiast jednego zabka wyszły dwa
U mnie dziś ok5 st ale odczuwalna niższa przez wiatr. Na noc zapowiadają nam przymrozek i pierwszy opad śniegu... Szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:59
Patrycja20, KateHawke, lamka, pilik, Yoselyn82, JuicyB, Lusesita, Siwulec, summer86, moniśka..., Nadzieja22, Karma88, malka, Rucola, emi2016, Lena21, JustynaG, Emiilka, Lunaris, Bajkaaa, Aga9090, olik321, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Siwulec udanej wizyty!
Yos powodzenia! Oby szybko pomogli
Gg umknęło mi że urodziłaś, gratulacje!
Lena haha, dokładnie, inne dziecko. Franio przecudowny
A co do pediatrów i położnych - niestety większość bazuje na wiedzy sprzed x lat i tak to potem wyglada...Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYos kochana powodzenia w szpitalu, oby Cię długo nie trzymali
Reset bo Ty jesteś nie do zdarciaja próbuję sobie wmówić, że nic się nie stanie, jeśli nie zdam, to była bardzo trudna ciąża, ciężko mi było się uczyć, zaczęłam późno... Ale moja chora ambicja pewnie weźmie w górę i będę to przeżywać
Ibishka ale super, a malutka rozkoszna
Tosia wróciła od lekarza, dostała tylko krople do inhalacji nebulizatorem, oskrzela czyste, końcówka choroby. Więc wielka ulga, że będzie bez antybiotyku.
Aha, emek pytał o wstrzymanie laktacji (to nasz znajomy lekarz, więc chciałam podpytac) i mówił, że u 9/10 kobiet wystarczy ciasne owijanie piersi bandażem elastycznym. A jakbym była tą 1/10 to mam przyjechać, coś przepisze. Pisze o tym, bo może komuś się przyda taka informacja (Fozzie?)
ibishka, Yoselyn82, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane macie tak przepiękne dzieciątka, do zacałowania
Luna dużo zdrówka Ci życzę! Nie wiem czy bym ryzykowała z tym bandażem, bo to brzmi jakby mógł się zastój zrobić, hm...
Siwulec powodzenia na połówkowych, na pewno u Boryska wszystko w porządku
Lena super przetwory, ja zrobiłam parę słoików kiszonych i trochę jabłek i już byłam dumna z siebie, a Ty masz całkiem niezły zapas.
Yos, oby szybko Cię zdiagnozowali i wypuścili!
My jutro mamy USG III trymestru, 7.40 wchodzimya w piątek normalna wizyta.
Siwulec, olik321 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Urocze Wasze dzieciątka! Oglądając te zdjęcia coraz bardziej chciałabym znowu tulić w ramionach takie maleństwo...
Postanowiliśmy z eMkiem, że od przyszłego cyklu znowu zaczynamy starania. Czyli na początku listopada pierwsze testowanieAchia, lamka, pilik, Lusesita, Siwulec, Fozzie Bear, ibishka, veritaserum, summer86, Karma88, Nadzieja22, Patrycja20, Sarna84, emi2016, Rucola, 91Ewela09, malka, Lena21, JustynaG, StaraczkaNika, Morusek, Emiilka, JuicyB, Jeżowa, KateHawke, Lunaris, Bobisia, Bajkaaa, Aga9090, olik321, Yoselyn82, Madzik34, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melevis, tyle brzuszków się zwalnia w przyszłym miesiącu, że szybko wróżę Wam sukces
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.