Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lamka, oczywiście że nie będzie. Ocenia warunki mieszkaniowe, ale nie porządek w mieszkaniu.. Na SR mowili, że to ostatnia rzecz jaką powinnyśmy się przejmować.
pilik lubi tę wiadomość
-
Lusesita, słoiczki mają dużo leszy skład niż to co kupimy w markecie i spapkujemy w domu - także podawaj bez krępacji.
Siwulcu, super! I gratuluję solidnej szyjki!
Na moją szyjkę pani doktor jakoś strasznie nie marudziła mimo ze 31 mm, małe rozwarcie (ciągle na pół opuszka i tylko od dołu) i do tego miękka. Niby nie daje szans na dotrzymanie do terminu, ale tonie przez szyjkę a przez to że córunia szybko się rozwija. Ja od razu panika, że może jednak pessar, a doktorka że nie, nie, jeszcze pociągnę tę ciążę ile trzeba, tylko mam się oszczędzać i dalej pchać luteinę. Ehh.
I wcale mnie nie zdziwiło, że młoda tak pocisnęła i zdublowała wagę w 4 tygodnke - ja się urodziłam w 32 tyg z porządną wagą 2200 i oddychałam sama. Poza czerwoną skórą i małością prawie nie miałam oznak wcześniactwa. To chyba rzadko się zdarza, żeby dzieci były gotowe o tyle przed terminem, ale kto wie, może w mojej rodzinie krąży i takie małe dziwactwo?
No i teraz taka panika, że my jeszcze tacy nie przygotowani, a dziecko może być z nami już za kilka tygodni! Podczas obiadu robiłam zamówienia i jutro pewnie będę caly dzień główkować co by tu jeszcze się przydało.Lusesita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer i ja to wiem, ale teściowa w ten sposób zawoalowała wrzut w naszą stronę, że wg niej mamy syf. Osoba, która mieszka w sterylnych warunkach i sprzątała zawodowo. Nie rozumie, że a) nie mamy wystarczająco miejsca do przechowywania, więc cześć rzeczy musi być na wierzchu, b) sprzątanie nie jest naszym życiowym priorytetem (a jej jest).
Nika cieszę się, że Renatka tak szybko rośnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:02
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW tej szyjkowej sytuacji to ogromny plus, że Renatka wie co ma robić i robi masę
moja miała 2360 na ostatnim usg tydzień temu więc Nika Twoje 2200 w 32 tc robi niemałe wrażenie!
Lamka nie wiem co gorsze, czy Twoja upierdliwa teściowa, perfekcyjna pani domu, czy mój lizodup, przyjeżdżający żeby słodzić, a później mi dupę obrabiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:13
-
Nika Renatka niech sie pieknie rozwija, a Wy szykujcie jak szykujecie dom na jej przyjscie.
My po pierwszych zajeciach w SR. Jestesmy bardzo zadowoleni. Fajnie mowila, ja grzecznie notuje wszystko. I maz sie wkrecil w temat.
Luna1993, StaraczkaNika, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Lamka, w Tigerze są małe pluszowe lamy, porcelanowe lamy, plastikowe lamy, kubki lamy i nawet lajkoniki-lamy (czyli laj-lamy?) i w ogóle wszędzie lamy
Kup sobie coś ładnego (albo lepiej 10 cosiów) do postawienia na wierzchu ku Twojej uciesze i zgorszeniu teściowej
Tylko nudne kobiety mają sterylne domy!lamka lubi tę wiadomość
-
Renatka
Siwulec super wieści!
O teściowej nawet się nie wypowiembyłam tam wczoraj, dawała 3 miesięcznemu dziecku „do potrzymania” gumy mamba i nie potrafiła zrozumieć, że do 2 lat nie zamierzam dawać dziecku czekolady i cukierków... coś czuję, że będzie tylko gorzej
-
Luna1993 wrote:W tej szyjkowej sytuacji to ogromny plus, że Renatka wie co ma robić i robi masę
moja miała 2360 na ostatnim usg tydzień temu więc Nika Twoje 2200 w 32 tc robi niemałe wrażenie!
Lamka nie wiem co gorsze, czy Twoja upierdliwa teściowa, perfekcyjna pani domu, czy mój lizodup, przyjeżdżający żeby słodzić, a później mi dupę obrabia
Hehe, a moja mama to takie chucherko 43 kilo przed menopauzą (serio, menopauza podziałała na plus!). Miała szczęście, że się zdecydowałam opuścić lokal zanim dobiłam do 4,4 kilo jak moja sisI w ogóle to ja nie byłam wtedy tłuściochem, tylko proporcjonalnym dzieckiem - żeby nie było że tylko w masę poszłam
Masa przyszła wraz z dokarmianiem przez Babcię
Jeśli moja mała utrzyma tendencję 700 g w 4 tyg, to w 32 tyg będzie mieć niedużo niższą wagę. Ale nie sposób przewidzieć co sobie umyśli - wszak to kobietka.
Odpowiedź na drugą cześć Twojego posta nalezy, moim zdaniem, uzależnić od tego czy już się pojawiły ciążowe hemoroidy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:29
-
O mamo te tesciowe. Moja dziś do mnie zadzwoniła zapytać czy się poklocilismy z emkiem bo jak z nim rozmawiała to taki nerwowy był.
Mamy jechać do nich na ten weekend..
Cieszę się że dobre wieści z wizyt. Renatka idzie na masę
-
olik321 wrote:O mamo te tesciowe. Moja dziś do mnie zadzwoniła zapytać czy się poklocilismy z emkiem bo jak z nim rozmawiała to taki nerwowy był.
Mamy jechać do nich na ten weekend..
Cieszę się że dobre wieści z wizyt. Renatka idzie na masę
Co do teściowych... Powiedziałam mojej że jezzcze taki mały remoncik będzie przed porodem i, oczywiście, "a po co wam teraz takie wydatki?". Nosz kurczaki, toć to moje wydatki, nie jej... nijak nie kumam co jej do nich. Odpowiedziałam "A no widzi mama, tyle ostatnio mamy pieniędzy, że sami nie wiemy co z nimi robić, tośmy sobie umyślili wymienić te drzwi". Więcej nie komentowała.
Ale na moją nie narzekam, póki mieszka sobie tak daleko i nie lubi do nas przyjeżdżać (to też musiałam sobie załatwić, żeby nie lubiła do nas przyjeżdżać! Mnóstwo wysiłku!)Jeżowa, Rucola, olik321, Aga9090, JustynaG, JustynaG, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris, lamka lubią tę wiadomość
-
Rucola ja nie dostałam nic od męża bo kazał sobie samej kupić a ja chciałam by kupił on i na tym się skończyło ale kto wie czy sobie czegoś nie kupię...
Ja padam na twarz bo 19 usypiam Zosie która miała napad histerii czy czegoś i płakałam razem z nią... A teraz co ja uspie to przy odlozeniu się budzi, aktualnie jest w wózku który bujam...
Dziewczyny co ja robię źle że jak odbije mała to dosłownie po 30 sek dostaje Zosia czkawki i bardzo często jej się zwraca jakby to bekniecie powoduje wymioty... To nie jest raczej refluks bo chyba by za każdym razem tak miała? Kurcze siostry córka miała refluks i nie pamiętam dokładnie
Ja jak teściowa tu była ostatnio to próbowała uśpić Zosie i ogólnie miałam chwilę bez dziecka o dziwo mogłam się napić ja ciepłej kawy i pogadać a ona się zajmowała Zosia... Ale powiedziałam jej ze szybko do nich nie pojedziemy bo boję się żeby znowu będzie nie spokojna także tyle mam z głowy...
No nic chwilowo dziecko śpi, idę umyć butle i może zdążę przespać się choć godzinkę, a tak swoją drogą ja bym mogła spać od 19do 7 i wcale by mi źle nie było -
Dobry wieczór Dziewczyny!!!
Chciałabym się dziś w miarę wyspać, potrzymacie kciuki???
Oprócz tego, chciałabym, zeby cycki mi nie wybuchły, potrzymacie kciuki i za to?
Poza tym wszystko u nas ok, Mały śpi na moim miejscu, nie chcę Go rozzłościć, bo boję się Jego gniewuwięc pozwalam mu spać do woli, jak się obudzi to spróbuję Go ulokować w "Jego" łóżku. Musze napisac, ze u nas w domu jesteśmy bardzo uczciwi, z emkiem mamy łóżko 120cm czyli po 60 na głowę a Młody ma łóżeczko 60 i Skubańcowi jeszcze za mało
A tak całkiem poważnie, to ostatnio jestem zmęczona dość mocno. Czekam na nowe siły, które mam nadzieję przyjda jakimś cudem nie wiadomo skądTakze ciężarówki nie narzekajcie na swoje niedogodności.... bo lepiej nie bedzie
no... może za kilka lat
Wszystkim życze kolorowych snów, idę czekać aż Mały terrorysta się przebudzi, potem mam nadzieję już tylko 2 pobudki, około 1wszej i 4tej. Śpijcie dobrze!!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola zaciskam kciuki w obu sprawach! Też bym się chętnie wyspała, a co
... ale na pocieszenie (albo i nie?) Ninka nie śpi jakoś lepiej niż na początku, ale ja już lepiej to znoszę i jestem w nocy lepiej zorganizowana. Myślę, że to kwestia dostosowania organizmu do małej ilości snu do tego przerywanego
. Oby i Tobie było w końcu lżej!
-
Achia wrote:A dziś się dowiedziałam że mój spam na Facebooku z Bajlą sprawił, że nasi znajomi zdecydowali się na adopcję psiaka ze schroniska! I to psiego seniora- 12 letniego! Moje psie posty były jedną z inspiracji do tej decyzji. Wiecie jak mnie to cieszy i wzrusza? Kto adoptuje takie staruszki? No mało kto... Mordka mi się cieszy też przez to cały dzień
A później będę szukać jej domu bo jest pogodna
w sobotę przyniosłam kolejne 3 psy do domu dla których będę szukać domów. Mój M chciał mnie udusić ;P
A co do kawy to całą ciążę i teraz piję 2 dziennie przy czym Szymek nie ma problemów ze snem czy bólem brzuszka a gazy idą z odglosem rozruchu traktora
Gratuluję udanych wizyt i rosnących maluszków i starań o trzecią fasolką serio podziwiam!
Yos brzuszek widać jest idealny bo własny, niepowtarzalny.
Achia, KateHawke, Lusesita, Siwulec, emi2016 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja mam własnie staruszkę 9 letnia i jestem DT w środę jadę z nią na sterylka ale co gorsza wet musi amputować jej jedno oko
A później będę szukać jej domu bo jest pogodna
w sobotę przyniosłam kolejne 3 psy do domu dla których będę szukać domów. Mój M chciał mnie udusić ;P
.
Kochana to ja Ciebie podziwiam! DT dla psów i to przy małym dziecku? Plus 3 kolejne i masz czas, chęci szukać im domu? Po prostu jestem pod Twoim turbo wrażeniem! Masz wspaniałe serducho!!!!!
blue00, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Rucola trzymam, wyśpij się na zapas hihi jak by tak szło...
My kobiety mamy moc, nie zdawałam sobie wcześniej sprawy że przy skrajnym braku snu dam radę, eMek podziwia że daje rady. Aha w czwartek/ piątek umyłam te nieszczęsne 17 okien przed złamaniem pogody a w sobotę na interwencji byłam.
Czyli całą ja ;P wracam powoli do mojego stylu życia.
emi2016 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄