X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka mój Małemu śpiewa "Lewko Lewko, skocz na drzewko" do podkładu z popielnika na coś tam iskiereczka mruga i tak w kółko. Trochę mnie to rozczula ale bardziej rozluźnia i doprowadza do uśmiechu :)

pilik, emi2016, blue00, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka u mnie spontanicznie, ale raczej kiepsko przykład bo na trzecich partych mnie nacięła i mała wyszła. U mnie to było spowodowane zielonymi wodami, musieli szybko pomoc żeby się Ninka jeszcze więcej tych wód nie napiła. W ogóle z głową jest ciężko, ale reszta ciałka tak przyjemnie wyskakuje. Pamietam że wierzyć mi się nie chciało że to tak o, już jest cała.
    Jezowa, a ja tam myśle ze należy Ci się narzekanie. Jak sobie przypomnę spanie w ciąży to płakać mi się chce. Wstawanie siku, straszne bóle bioder, przewracanie się z boku na bok przez ból. Ja potrafiłam z bólu przez sen jęczeć (mój mnie budził żebym się obróciła). Teraz to jest zupełnie inne, też jestem zmęczona, ale w nocy wstaje bez bólu i tule mój mały cud <3.
    Lusesita jesteś cudowną mamą! Niejedna by miała gdzieś poranne wybicie, a Ty już czekasz na rozmowę z córką <3
    Kaczorka body i skarpetki, ale w nóżki i brzuch jej cieplutko. Dlatego problem bo zimna głowa i ręce. A jak jej dam kolejną warstwę to będzie się w środku grzać a z góry dalej zimno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:56

Lusesita lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:54

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia no i dziś chciałabym w końcu ujrzeć tego Przystojniaka!!! Cisnij doktorke na piękne zdjęcia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:56

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lamka, Lunaris powodzenia na wizytach :)

Fozzie za Ciebie mocne kciuki na glukozie

Rucola może aromactiv? Nam pomagał

Bajka ja bym dzwoniła po mamę, odespisz i będziesz miała siłę na cały dzień, lepiej się poczujesz

Jeżowa podziwiam Cie, że masz siły na pakowanie, ja przez to leżenie mam tak kiepska formę, że zrobienie obiadu bez siadania w międzyczasie to wyczyn. Mi przeziębienie odpuszcza, za to jestem skopana po żebrach, żołądku i innych flakach ;) Tosie kaszel męczył pół nocy, więc czeka mnie kolejny dzień zombie

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lunka!!! A to można dawać noworodkom? Poczytam :)i jeszcze raz dziękuję :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzięki Lunka!!! A to można dawać noworodkom? Poczytam :)i jeszcze raz dziękuję :*

Aromaktiv to chyba od 2 roku życia z tego co ostatnio w reklamie słyszałam..
    A na katar to do nosa woda morska na rozluźnienie gila (lub sól fizjologiczna) i wtedy na brzuszek ułożyć, żeby wypływały. A pod nosek maść majerankowa.
    A i cucuś też w jakiś sposób pomaga ;)

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola żel od 1 dnia życia, Tosieńce trochę odtykało nosek :) są dwie wersje, od 2 roku życia i ten:
    https://www.doz.pl/apteka/p120698-Aromactiv_Baby_zel_20_g_

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:08

Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tylko na chwilę, wszystko ok, mamy zdjęcia, napiszę z domu :-)

Luna1993, admiralka, pilik, Lusesita, Rucola, reset, Lena21, Fozzie Bear, Jeżowa, Aga9090, Lunaris, Patrycja20, JustynaG, Achia, StaraczkaNika, veritaserum, Bajkaaa, Yoselyn82, blue00, Emiilka, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super <3 W końcu Domiś się pokaże ciotkom :)

lamka lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

LUNARIS kciuki za usg <3
    LAMKA czekamy na foty! Cieszę się, że wszystko dobrze :)

Ja na 11:00 jadę na szkołę rodzenia - dziś zajęcia o etapach snu niemowlaka, sposobach na usypianie itd :P

pilik, Lunaris, lamka, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dziękuję <3
    Po fatalnym poranku takie słowa to miód na moje serce.

Dziewczyny Domi ma już pół roku. Kiedy to zleciało?

Lunaris, StaraczkaNika, emi2016, ibishka, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a to na pewno katar? Ja myślałam że Ninka ma katar a to była sapka, do dzisiaj jej się pojawia, najczęściej jak łapczywie zje w nocy i mleko pójdzie noskiem. Przyuważ czy coś leci więcej czy raczej tylko brzmi jak katar. Jeżeli brzmi, ale mały je normalnie i śpi i oddycha bez problemu to raczej sapka. Na to jedynie płukanie solą morską i cierpliwość.
    Lusesita nie ma za co <3. A że pół roku to wierzyć się nie chce! Moja za kilka dni trzy miesiące i też nie wiem jak to i kiedy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:21

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita nie mam pojęcia kiedy to zleciało, pamiętam jak na świeta nie chciałaś iśc do szpitala :P I ja uważam tak samo jak Pilik. czasem każda z nas ma już dośc, a Ty tym bardziej, bo emka ciągle nie ma, ale jesteś silna babka a Domi coraz większa będzie "Łatwiejsza" w obsłudze. Przynajmniej mam nadzieje, ze to tak działa :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wszystkiego najlepszego dla półrocznej księżniczki <3 jejku jeszcze chwila i zacznie sama biegać

Mama przywiozła nam nebulizator, jestem ciekawa czy Tosia będzie współpracować czy się skończy histeria

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik w sumie to nie wiem, ale jak dziś kichnał to mu taki gil wyleciał, ze ja bym się takiego nie powstydziła. Był taki... zielono-zółty z domieszką krwi... ale tylko jeden. oddycha przez nosek z zamkniętą buźką, ale jak wyciągam glutki to prawie za każdym razem coś tam wyjdzie... A co do mleka to masz rację, zdarza się, ze cieknie mu noskiem :)
    edit. ma lekko rozchyloną buźkę, byłam sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:28

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na tyle byloby dobrego dnia po spokojnej nocy :(

Dostałam info, że w mojej firmie planowane są duże zmiany, ktore obejma mój obszar i łaczonego będą wydziały, więc moje stanowisko w strukturze przestanie istnieć :( 8 lat zapieprzania od switu do nocy własnie poszło się.. ech. I dziwić się, że kobiety aktywne zawodowo mają obawy przed decyzja o posiadaniu dziecka.
    Kompletnie nie wiem co robić w tej sytuacji..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer z twoim doświadczeniem nie sądzę, zeby Cię nie przyjęli z powrotem... Nie wiem w jakiej firmie pracujesz o jakim charakterze, ale możesz tam zadzwonić i podpytać kogoś funkcyjnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:31

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja mogę polecić plastry Aromactiv - przyklejałam na piżamkę i noc dużo lepsza, mi samej nos się odtykał przy karmieniu gdy miała przyklejone to ustrojstwo :D

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak odciagasz zielono żółte to może być coś na rzeczy. Ja jak odciagam to przezroczyste. Zobaczysz przez dzień. A co do spania moja prawie zawsze ma otwartą buzie ;) nasze maluchy jeszcze nie potrafią oddychać inaczej jak przez nos, dlatego katar to taka tragedia.
    Summer współczuje i trochę wiem co czujesz. U nas odchodzi dyrektorka, której byłam orawą ręka, nie pisanym zastępcą (choć wszyscy wiedzieli i respektowali), a teraz jak odejdzie to raczej nie będę miała gdzie wracać... tzn. Będę ale od zera, a wypracowałam dużo więcej :(

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ