X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka mój Małemu śpiewa "Lewko Lewko, skocz na drzewko" do podkładu z popielnika na coś tam iskiereczka mruga i tak w kółko. Trochę mnie to rozczula ale bardziej rozluźnia i doprowadza do uśmiechu :)

pilik, emi2016, nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka u mnie spontanicznie, ale raczej kiepsko przykład bo na trzecich partych mnie nacięła i mała wyszła. U mnie to było spowodowane zielonymi wodami, musieli szybko pomoc żeby się Ninka jeszcze więcej tych wód nie napiła. W ogóle z głową jest ciężko, ale reszta ciałka tak przyjemnie wyskakuje. Pamietam że wierzyć mi się nie chciało że to tak o, już jest cała.
    Jezowa, a ja tam myśle ze należy Ci się narzekanie. Jak sobie przypomnę spanie w ciąży to płakać mi się chce. Wstawanie siku, straszne bóle bioder, przewracanie się z boku na bok przez ból. Ja potrafiłam z bólu przez sen jęczeć (mój mnie budził żebym się obróciła). Teraz to jest zupełnie inne, też jestem zmęczona, ale w nocy wstaje bez bólu i tule mój mały cud <3.
    Lusesita jesteś cudowną mamą! Niejedna by miała gdzieś poranne wybicie, a Ty już czekasz na rozmowę z córką <3
    Kaczorka body i skarpetki, ale w nóżki i brzuch jej cieplutko. Dlatego problem bo zimna głowa i ręce. A jak jej dam kolejną warstwę to będzie się w środku grzać a z góry dalej zimno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:56

Lusesita lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:54

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia no i dziś chciałabym w końcu ujrzeć tego Przystojniaka!!! Cisnij doktorke na piękne zdjęcia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:56

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lamka, Lunaris powodzenia na wizytach :)

Fozzie za Ciebie mocne kciuki na glukozie

Rucola może aromactiv? Nam pomagał

Bajka ja bym dzwoniła po mamę, odespisz i będziesz miała siłę na cały dzień, lepiej się poczujesz

Jeżowa podziwiam Cie, że masz siły na pakowanie, ja przez to leżenie mam tak kiepska formę, że zrobienie obiadu bez siadania w międzyczasie to wyczyn. Mi przeziębienie odpuszcza, za to jestem skopana po żebrach, żołądku i innych flakach ;) Tosie kaszel męczył pół nocy, więc czeka mnie kolejny dzień zombie

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lunka!!! A to można dawać noworodkom? Poczytam :)i jeszcze raz dziękuję :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzięki Lunka!!! A to można dawać noworodkom? Poczytam :)i jeszcze raz dziękuję :*

Aromaktiv to chyba od 2 roku życia z tego co ostatnio w reklamie słyszałam..
    A na katar to do nosa woda morska na rozluźnienie gila (lub sól fizjologiczna) i wtedy na brzuszek ułożyć, żeby wypływały. A pod nosek maść majerankowa.
    A i cucuś też w jakiś sposób pomaga ;)

Rucola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola żel od 1 dnia życia, Tosieńce trochę odtykało nosek :) są dwie wersje, od 2 roku życia i ten:
    https://www.doz.pl/apteka/p120698-Aromactiv_Baby_zel_20_g_

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:08

Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tylko na chwilę, wszystko ok, mamy zdjęcia, napiszę z domu :-)

nick nieaktualny, admiralka, pilik, Lusesita, Rucola, reset, Lena21, Fozzie Bear, Jeżowa, nick nieaktualny, Lunaris, Patrycja20, JustynaG, nick nieaktualny, StaraczkaNika, nick nieaktualny, Bajkaaa, Yoselyn82, nick nieaktualny, Emiilka, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super <3 W końcu Domiś się pokaże ciotkom :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

LUNARIS kciuki za usg <3
    LAMKA czekamy na foty! Cieszę się, że wszystko dobrze :)

Ja na 11:00 jadę na szkołę rodzenia - dziś zajęcia o etapach snu niemowlaka, sposobach na usypianie itd :P

pilik, Lunaris, nick nieaktualny, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dziękuję <3
    Po fatalnym poranku takie słowa to miód na moje serce.

Dziewczyny Domi ma już pół roku. Kiedy to zleciało?

Lunaris, StaraczkaNika, emi2016, ibishka, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a to na pewno katar? Ja myślałam że Ninka ma katar a to była sapka, do dzisiaj jej się pojawia, najczęściej jak łapczywie zje w nocy i mleko pójdzie noskiem. Przyuważ czy coś leci więcej czy raczej tylko brzmi jak katar. Jeżeli brzmi, ale mały je normalnie i śpi i oddycha bez problemu to raczej sapka. Na to jedynie płukanie solą morską i cierpliwość.
    Lusesita nie ma za co <3. A że pół roku to wierzyć się nie chce! Moja za kilka dni trzy miesiące i też nie wiem jak to i kiedy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:21

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita nie mam pojęcia kiedy to zleciało, pamiętam jak na świeta nie chciałaś iśc do szpitala :P I ja uważam tak samo jak Pilik. czasem każda z nas ma już dośc, a Ty tym bardziej, bo emka ciągle nie ma, ale jesteś silna babka a Domi coraz większa będzie "Łatwiejsza" w obsłudze. Przynajmniej mam nadzieje, ze to tak działa :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wszystkiego najlepszego dla półrocznej księżniczki <3 jejku jeszcze chwila i zacznie sama biegać

Mama przywiozła nam nebulizator, jestem ciekawa czy Tosia będzie współpracować czy się skończy histeria

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik w sumie to nie wiem, ale jak dziś kichnał to mu taki gil wyleciał, ze ja bym się takiego nie powstydziła. Był taki... zielono-zółty z domieszką krwi... ale tylko jeden. oddycha przez nosek z zamkniętą buźką, ale jak wyciągam glutki to prawie za każdym razem coś tam wyjdzie... A co do mleka to masz rację, zdarza się, ze cieknie mu noskiem :)
    edit. ma lekko rozchyloną buźkę, byłam sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:28

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na tyle byloby dobrego dnia po spokojnej nocy :(

Dostałam info, że w mojej firmie planowane są duże zmiany, ktore obejma mój obszar i łaczonego będą wydziały, więc moje stanowisko w strukturze przestanie istnieć :( 8 lat zapieprzania od switu do nocy własnie poszło się.. ech. I dziwić się, że kobiety aktywne zawodowo mają obawy przed decyzja o posiadaniu dziecka.
    Kompletnie nie wiem co robić w tej sytuacji..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer z twoim doświadczeniem nie sądzę, zeby Cię nie przyjęli z powrotem... Nie wiem w jakiej firmie pracujesz o jakim charakterze, ale możesz tam zadzwonić i podpytać kogoś funkcyjnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:31

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja mogę polecić plastry Aromactiv - przyklejałam na piżamkę i noc dużo lepsza, mi samej nos się odtykał przy karmieniu gdy miała przyklejone to ustrojstwo :D

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak odciagasz zielono żółte to może być coś na rzeczy. Ja jak odciagam to przezroczyste. Zobaczysz przez dzień. A co do spania moja prawie zawsze ma otwartą buzie ;) nasze maluchy jeszcze nie potrafią oddychać inaczej jak przez nos, dlatego katar to taka tragedia.
    Summer współczuje i trochę wiem co czujesz. U nas odchodzi dyrektorka, której byłam orawą ręka, nie pisanym zastępcą (choć wszyscy wiedzieli i respektowali), a teraz jak odejdzie to raczej nie będę miała gdzie wracać... tzn. Będę ale od zera, a wypracowałam dużo więcej :(

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ