X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Heh, Lamuś, to moja cóReńka 250 g mniejsza, pewnie w tydzień tyle nie nadrobi. No ale dobra - w końcu Dominek to facet, do tego pół-Tarzan pół-koksik - nie dziwota że tak ładnie rośnie. Czyli rodzisz jeszcze w listopadzie?

Fozzie, po badaniu z glukozą najlepiej wciągnąć jajecznicę albo sadzone na boczusiu ;)
    Nika spokojnie może Renia nadrobić z 200g w tydzień. Mój 650g w 3 tygodnie zrobił. Wiesz, ja sobie mogę chcieć urodzić w listopadzie, ale moja szyjka z kolei chyba celuje w połowę grudnia :-P
    Ale coś czuję w kościach, że nasze dzieciaczki się urodzą w bliskich sobie terminach.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Lamka, przez chwilę myślałam że piszesz o słynnym Dr W. z niebanalnym uśmiechem ;)
    Ja byłam dopiero o 8.20 w lux, za to sajgon tu dzisiaj, że o mamo!

Co do rad zywieniowych dziękuję, stawiam więc na chrup serki i kanapkę z podwójnym kotletem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- jaki piękyny synek <3 cieszę się ,że cały , zdrowy i nabiera masy! :)))) nie mogę się doczekać zdjęć jak juz będzie na świecie :))

kciuki za resztę wizyt -i wyniki- dnia dzisiejszego!:)

lamka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, coś te szyjki u nas nie współpracują - albo zblokowane uparciuchy, albo rozlazłe słabeusze ;)
    No nic - Lamka będzie skakać na piłce, ja leżeć i może faktycznie będziemy się mentalnie wspierać z porodówek w Mikołajki ;)

lamka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że wszystkie już praktycznie urodzicie jak ja dopiero będę liczyć dni do cc.... Już wam zazdroszczę tego, że będziecie je niedługo tulic (tzn ja też, ale po was, a ja chcę najlepiej "juz")

Ale! chociaż jak napisze w środku nocy, że mnie nagle wzięło, to wszystkie matki karmiace będą na posterunku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 09:55

Achia, Jeżowa, Bajkaaa, JustynaG, Emiilka, KateHawke, Karma88, Lena21 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamciu ale słodziaka nosisz pod sercem! Koksik po mamusi, haha :D piękne zdjęcie <3

Fozzie gratuluję wygranej walki z glukozą, to teraz tylko czekamy na rozgrzeszające wyniki :)

Summer współczuję dodatkowego stresu związanego z pracą... Ktoś też tu ostatnio pisał o redukcji stanowisk. Mam nadzieję, że wszystko będzie rozwiązane po Twojej myśli.

Ja włączam Milionerów i zabieram się za to pakowanie w końcu - planuję rozwalić system wydajności, zobaczymy, co z tego wyjdzie :D

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- powodzenia :) masz tę moc! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Reset błyskawicznie odpowiedziała :) mam nadzieję, że mimo wszystko nie będą robić problemów, prawo jest po Twojej stronie, ale chodzi przede wszystkim o te niepotrzebne nerwy i szarpanie się...

Lamka jaki przystojniak! <3 rozpływam się <3 mam nadzieję, że wagi Waszych dzieciaczków onieśmielą mojego okruszka i też podkoksuje, co by rodzice się nie bali jej na ręce brać :D
    Zdjęcie przepiękne, a ile to radości zobaczyć twarzyczkę swojego dziecka :) tatuś był z Wami? Mój ryczał jak mała się ostatnio tak ładnie pokazała :)

Co do partych- czułam że jest, ale położna i tak mówiła kiedy przeć

By the way, czy na końcówce dzieciaki dużo przybierają? Czy raczej waga rośnie wolniej? Gin mnie nastraszyl, że może w ogóle przestać przybierać, a moja waga stoi w miejscu

lamka lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj dziecku strój strażaka, bo uwielbia :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c84c41862c15.jpg
    I tak się teraz zastanawiam, bo kask jest regulowany, ciekawe czy małż zrozumiałby aluzje jakbym mu w łazience zostawiła osprzęt zamiast ręcznika z karteczką "Kochanie, płonę!" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:20

lamka, Achia, pilik, JustynaG, Patrycja20, Lunaris, Emiilka, Yoselyn82, KateHawke, Jeżowa, Nadzieja22, Karma88, Lena21, malka, emi2016 lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka świetnie! Domiś to przystojniak, a rozpłaszczony nos uroczy <3

Fozzie jak sobie pomyślę o glukozie to mam od razu odruch... tego najbardziej chyba boję się w kolejnej ciąży. Czy jeśli w poprzednich wyniki zawsze miałam idealne to trzeci raz też przez to będę musiała przejść? Uchhhh.

Rucola Ty masz tą elektryczną wysysarkę z Ali? Zamowilam i zastanawiam się teraz, czy to nie wyrzucenie kasy w błoto. A muszę mieć alternatywę na noc, zamiast tego odkurzacza.

Staszek poszedł dzisiaj pierwszy raz BEZ PAMPERSA do przedszkola. Nie będę się rozwijać, jakie przeboje były z odpieluchowaniem. Teraz myślę, czy 4 par spodni i majtek w plecaku to nie za mało :D

lamka, Fozzie Bear, Lusesita, summer86, Emiilka, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, olik321 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, gratulacje dla Staszka! Wiem jakie to przeżycie dla mamy agenta! Ale wiesz co? Oni sobie lepiej radzą, niz nam się wydaje! Mój Staś miał jeden raz wpadkę w przedszkolu, bo nie zdążył biegiem z dworu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:13

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka synus cud malina <3
    Cieszę się z dobrych wiadomości :)

A tak z prywaty to jakby w esotiq była promka to chętnie skorzystam

lamka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie z czego robiliscie tę betonową scianę? My zamówilismy jakieś płyty specjalne, ale są mega delikatne i pewnie za rok-dwa bedzie trzeba to zmienić.

A strażak Staś jest ekstra! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:24

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- ja nie Fozzie, ale polecam beton strukturalny/ beton architektoniczny zamiast płyt. Lepiej się trzyma, a i cenowo przystępniejszy nieraz :)

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wzięlismy cos takiego, mialo dovre opinie i malo nie kosztowało, ale nie jestesmy zadowoleni z efektu:

https://loftsystem.pl/panele-dekoracyjne-loft-concrete/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Reset pisze, u mnie to jegger kolor roma. Nacięcia zrobione fleksem :)

summer86 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie musiałaś? :P teraz mam ochotę na dziki sex a jeszcze pół nocy oglądałam Chicago Fire :P chyba coś podpalę...

Lamcia Domiś wspaniale się prezentuje! Rany za chwilę będziemy ich tulać <3 mam wrażenie że czasu coraz mniej a ja w polu... Wy też?

Ja już po prawniku. Mam iść do komornika od razu a sprawa o podwyższenie alimentów swoją drogą pójdzie. Teraz drugie śniadanie i wizyta. Mam ogromną nadzieję na takie cudne fotopamiątki jak Wasze.

Zablokowali mi wreszcie (na moje życzenie) kartę do Cinema city. Jest szansa że ogarnę do porodu mieszkanie i pakowanie torby :P

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- ja beton kocham, miałam w restauracji swego czasu, w domu niestety nie mam, bo mi średnio pasował do klasycznego domu powojennego (bo zachowałam stolarkę i nawet ja- fan eklektyzmu - nie umiałam tu betonu wpleść). Mam też klienta, który produkuje płyty betonowe oraz drugiego, który zajmuje się wykończeniówką i ten producent ma sporo problemów i reklamacji. Od tego od wykończeniówki wiem właśnie, że lepsze/ tańsze są te kładzione betony (a dodatkowo można je zabezpieczyć przykręcając do nich np. szybę) jeśli chciałabyś coś takiego np. nad blatem w kuchni czy innym brudzacym się miejscu.

Dobra, mózg z tryby umowa przełączyłam na pozew i wracam do pracy :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super, ze wszystko ok no i super zdjecie :)
    Moja królewna w 29+6 wazyla 1677g czyli praktycznie tyle samo co Dominis.
    Ja mam jutro wizytę, jestem bardzo ciekawa ile urosla i jak jest ulozona (do tej pory ani razu nie lezala glowka w dol).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka,może to by ci pomogło? ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cea822b5f7f.jpg

agulineczka lubi tę wiadomość

‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ