X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset głupio mi tak wparować na Dinusie, mimo że czytam na bieżąco, ale nie byłam niewiadomo jaka staraczką... nie chcę nikogo drażnić, sama w sumie nie wiem, no głupio mi po prostu :P a chciałam Ci powiedziec, że bardzo bardzo się cieszę z Twojej naturalnej owulacji, to ogromny krok naprzód moim zdaniem :*

Luna, oj Luna... prowokujesz mnie, by przyjechać do Bydgoszczy i Ci porządnie złoić skórę! Przede wszystkim jesteś dinusiem, bo też przeszłaś swoje nim pojawiła się Zuzia (zabij mnie, nie pamiętam, czy Twoje straty to były wszystko biochemy czy poronienia, ale każde boli tak samo!), a po drugie z Ciebie większy Dinuś niż ze mnie ex testerka! ;) (no jak nie, jak tak?;))

Więc wpadaj do nas, nawet z doskoku, przywitać się albo powiedzieć co jadłaś na śniadanie, tudzież pochwalić się egzaminem. Są dziewczyny, dla których podczytywanie Was tutaj jest zbyt trudne, a myślę, że każdą z nich- tych nieobecnych tu- ucieszą jakiekolwiek wieści od Was! Przydadzą się czasem i wiruski, i słowa wsparcia, i porządny opieprz jak się komuś należy.
    Dziś proszę trzymać kciuki za KateKum, która właśnie wizytuje :)

Luna1993, pilik, Lusesita, KateHawke, Rucola, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam już ale nie za dobre wiadomości u nas.

Po pierwsze Staszek cały i zdrowy -przefiknął głową na dół, wymiarami jest w 31tc+2/4 dni a waży 1750. Szyjka 38mm zamknięta, łożysko nie przoduje i w normie , ilość wód płodowych w normie. Przepływy wszystkie dobre, tętno 155 a termin przewidywany na 29 listopada.

Mam skierowanie na badanie kwasu żółciowego i jeśli wynik nie będzie w normie to idę do szpitala :( Cholestaza zagraża dziecku wbrew temu co się naczytałam w necie także teraz mam wyrzuty sumienia że jednak nie zadzwoniłam do Dr wcześniej.

Nie mam też żadnego zdjęcia buzi :( za to mam zdjęcie swojej szyjki ale chyba Wam podaruje. Mam łep jak sklep teraz i boję się zadzwonić do mamuśki bo właśnie ma skierowanie do sanatorium od 3 pazdziernika na 3 tyg... Jak się okaże że muszę się położyć to chyba pójdę do szpitala z Frankiem :( No i kwas do końca ciąży muszę badać co tydzień.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kiedy będziesz miała wyniki tego kwasu? Może jednak unikniesz szpitala... Oby! Przykro mi, że masz taki problem, w ciąży z Frankiem też przez to przechodziłaś? (Wybacz, nie pamiętam). Dobrze, że Staszek się prawidłowo rozwija i wszystko z Nim i z Jego otoczeniem w porządku, dzielny synuś.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z Frankiem nic nie było takiego stąd jestem teraz głupia i zielona jak liść w temacie :(
    Najbardziej stresuje mnie ten mamy wyjazd. Jutro rano krew na badania i pewnie koło 14-15 będą wyniki. Wtedy się okaże czy muszę iść do szpitala.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, przykro mi, że masz teraz takie zmartwienie, mam jednak ogromna nadzieję, że na strachu się skończy a badanie kwasu wyjdzie w porządku.
    Dobrze, że Staś tak ładnie rośnie <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris cholera, również mam nadzieję, że wynik będzie na tyle dobry, że unikniesz szpitala... Dowiadywałas się może ile bys musiała ewentualnie leżeć? Może w najgorszym razie mama przełoży sanatorium... Czekamy razem z Tobą kochana, coś się wymyśli niezależnie od sytuacji :*

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa Lunaris tez trzymam kciuki by tylko na strachu się skończyło ... :/

Dziewczyny takie pytanie zastanawiamy się z eMkiem czy brać starszaka na usg . Ma to sens ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja moja była raz, bo nie mieliśmy jej z kim zostawić , a wtedy poznawaliśmy płeć. Oprócz tego że zarywała do Pana doktora, udawała wielce zawstydzoną i się do niego szczerzyla, to siostra ją wcale nie interesowała :D

Reset jak będę Cię tak ciągle denerwować to może naprawdę mnie odwiedzisz <3 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:28

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna hihihi :) nie zła jest :) mała aparatka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:35

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mama przełożyła bo miała termin w czasie mojego porodu :/ teraz znowu mam jej powiedzieć że musi przekładać :/ mam nadzieję że zrozumie...

Dr powiedziała że pobyt w szpitalu trwa do czasu aż się poprawią wyniki....czyli nie wiadomo ile :] czytam właśnie o diecie... mogę pić wodę ... i wodę :P wszystko trzeba odstawić! masakra jakaś!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris czekaj spokojnie na wyniki.
    U mnie właśnie przez kwasy żółciowe rozwiązali ciążę przed czasem.
    Tylko ja byłam już dalej niż Ty.
    U Ciebie w razie W z lekami wjada.

Lunaris lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris co do diety to ma być lekka.
    Pieczywo jasne, najlepiej z dnia poprzedniego. Warzywa i owoce gotowane. Można kompoty itd.
    Nie można tłustego, smazonego, słodkiego.
    Da się przeżyć. Dotrwalam 36ti4d ciąży :-D

Edit. I żeby nie było, jadłam jabłka tylko bez skórki i marchewki.
    I nawet pepsi wypiłem kilka razy.
    Aaa i wzdymajacych nie można tj. kapusta, strączkowe itd.

Ale nie martw się na zapas. Przecież nie ma pewności że coś jest nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:36

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i dobrze że Staszek duży bo duże prawdopodobieństwo CC w okolicy 37-38 tyg.

No cóż, dieta od teraz i modlić się tylko o przyzwoity wynik jutro :(

Nienawidzę kompotów! Kawę muszę odstawić, herbatę też (czarną i zieloną czyli czerwoną i owocową pewnie mogę).
    Tak właśnie czytam że najlepiej czerstwe pieczywo i biszkopty (nie słodkie).
    Żegnajcie kawusie na mieści i placki ziemniaczane! Przerzucam się na ryż i gotowane warzywka. Najgorzej będzie z nabiałem... ja nie umiem bez niego żyć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:38

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris na temat cholestazy Frejzyciada ma jakieś pojęcie

• reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset jak będę Cię tak ciągle denerwować to może naprawdę mnie odwiedzisz <3 ;)

Ty nie bądź taka cwana :P Wiesz, że staraczki nie wolno denerwować, bo prolaktyna, kortyzol, te sprawy... ;)

Wystarczy, że KateKum nic nie pisząc mi ciśnienie podniosła lepiej niż kawa. O, to też opcja dla Lunariska- jak Ci kawy zabraknie to wpadaj do nas, bywają takie emocje, że się okaże, że jeszcze z pocałowaniem ręki sięgać będziesz po szałwię, melisę czy inne tam uspokajacze ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! to teraz zagadka dnia: co zrobić na obiad? :D rozgotowany ryż z pieczonym jabłkiem chyba :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris czerwonej też bym nie piła, ewentualnie owocowa, lub słaba (ale to słaba słaba) zielona/biała. Tylko żebyś się od tej diety złych cukrów nie nabawiła, bo tu musisz mieć wszystko niskotłuszczowe i niskobłonnikowe (łatwostrawne). Nabiał chudy bym zostawiła, tak samo jak mięso chude gotowane.

A tak w ogóle cieszę się, że ze Stasiem wszystko dobrze. Mam nadzieję, że wyniki jutro wyjdą jednak dobre i nie będziesz musiała iść do szpitala. :-(

Edit: jejuuu ale bym się kompociku napiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:59

• reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dzięki! to teraz zagadka dnia: co zrobić na obiad? :D rozgotowany ryż z pieczonym jabłkiem chyba :P

Jak pytanie o przepisy to wiadomo, że się wtrącę :D
    Przy diecie pudełkowej (kiedyś byliśmy podwykonawcą dla jednej z firm cateringowych) robiliśmy różne rzeczy, m.in.
    - risotto (tylko takie kleikowe wręcz) na chudym rosole z wkrojonym gotowanym kurczakiem i natką pietruszki - nawet niezłe było ;)
    - ryby na parze z warzywami gotowanymi (tu z tego co pamiętam sporo tego było);
    - kasza manna z jabłkiem prażonym i wanilią;
    - pieczywo czerstwe z pastą jajeczno - rybną (ale blenderowaliśmy tylko rybę z białkiem jajka)
    - kaszotto z warzywami;
    - krupniki i tego typu zupy (tylko albo na chudym mięsie albo w ogóle jako wywar z warzyw)
    Na desery/ podwieczorki - bo dieta obejmowała 5 pudełek był m.in. pudding jaglany, kisiel, jakieś desery na bazie kaszy manny albo desery na biszkoptach

Potem jeszcze postaram się przypomnieć sobie co nie co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 15:00

Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki....khm.właśnie je robię :P

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie.... przez tą cholestazę jestem mniej wściekła że nie dostałam fotki :/
    Nie wiem nawet jak mój synio wygląda!

Dzięki za ściągawkę do diety Lamcia- właśnie zostanę przy odchudzonym mleku i twarożku, chudym mięsie i owocowej herbatce... fuj! Kawę zbożową - a w zasadzie sikacza sobie zapodam jak mnie najdzie a na białe (czerstwawe) pieczywo się nie pogniewam bo zawsze jadłam tylko chleb orkiszowy.

nie ma co się mazać! jutro będę się martwić- jak Scarlet O'hara.

Idę po chude mięso na pulpety (z ryżem i cukinią duszoną będą) i po dziecko do przedszkola!

Wracam wieczorową porą ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ