Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pytanko dot. rozszerzania diety. Wczoraj poszła pierwsza marchewka, raczej bez sukcesu, ale troszkę zjadł. Właśnie zauważyłam w kupie marchewkę niemal niezmienioną. Dokładnie jakby sobie wypluł to co zjadł wczoraj prosto do pieluchy. Czy to normalne?
-
Juicy, wg Hafija to normalne:
(Nie otwierac przy jedzeniu)
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html/6-miesiecy-pierwsza-marchewka
Co o rozszerzania diety.. mnie jedynie ostrzegano przed bananem, że później sa takie jakby czarne nitki w kupce i żebym się nie przeraziła. -
My zaczęliśmy wczoraj bo chcieliśmy być przy tym razem z "mężem", a następne 2-3 tygodnie wyglądają raczej kiepsko jeśli chodzi o jego pobyt w domu do godziny 20:00
Podałam marchewkę BLW, ale poza próbą zabicia ręką każdego kawałka nic się nie działo. Rozwaliłam więc troszkę widelcem i łyżeczką zjadł co nieco. No nic, spodziewam się że te pierwsze 2 mce to będzie raczej zabawa niż jedzenie. Za to inwestycja w ręczny odkurzacz sucho-mokro okazała się dobrą decyzją -
Olik dzięki za wskazówki, ale jak do 3 miesięcy nie zalecają ćwiczyć brzucha, to w żadnym wypadku nie bede.... Lepiej poszukam jakiejś bielizmy modelujacej sylwetkę ^^
Może macie jakies majciochy godne polecenia na ogarnięcie brzucha po porodzie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Czy wy wiecie, że już jutro nowy odcinek grey's anatomy!!!?
A tak poza tym, to u nas dzisiaj wg om studniówka!łuchuuuu trzeba to oblać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:24
lamka, Bajkaaa, JustynaG, Lusesita, KateHawke, admiralka, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za wsparcie i ciepłe słowa. Czekam w kolejce do pobrania. Potem idę do komornika i może do kina żeby czas szybci j zlecial do wyników.
Juicy u nas było to samo z marchewką na początu ku a potem już normalnie zaczęła się trawić więc to chyba nic zlego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:27
-
nick nieaktualnyFozzie miłej studnióweczki
szkoda, że ta whisky taka ciulowa.
Rucola odnośnie ćwiczeń po ciąży (nie wiem czy masz rozstęp mięśni brzucha, ale ryzykować nie warto tak czy siak), polecam artykuł jednej z moich ulubionych trenerek http://martaokuniewska.pl/diastatis-recti-jak-bezpiecznie-poprawic-wyglad-brzucha-po-ciazy/
Olik, Fozzie, obie jesteście superlaski.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie Bear wrote:Czy wy wiecie, że już jutro nowy odcinek grey's anatomy!!!?
Taaak, czekam na grey's- mają być 2w1 czyli prawie 2hi jutro też nowy sezon "sposob na morderstwo"- przez Was się w ten też skręciłam :p
Gratuluje studniówki!!JustynaG, Meśka, Fozzie Bear, pilik lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Fozzie, gdzie Greysow ogladasz? Bo na Chomikuj już nic nie ma
Ja Greysów oglądam na alltube. Jak się człowiek przebije przez reklamy to potem odtwarza już super i nie tnie.
summer86, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Achia, dzieki za info o nowym sezonie "sposobu na morderstwo". uwielbiam!
Achia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Zazdro spotkania trójmiejskiegoMalka, Pilik, Flo? Może się i nam coś uda zorganizować ? (przepraszam jeśli jakąś hanyske pominęłam
)
Fozzie jesteś „debesciak”a szarlotkę bym sama zjadła !
Lunka jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim, trzymamy niezmiennie kciuki
Olik - myślałam, że Franio idzie na rekordy, ale Marcel poszedł po bandziesuper waga ! Mój synio teraz mocno przystopował co oczywiście powoduje u mnie przemyślenia typu: czy moje mleko jest ok?
Jezowa donoszona ciążato brzmi pięknie
Lunaris nie zamartwiaj się, musi być wszystko dobrze, jestemy wszystkie z Tobą i najważniejsze, że masz dobrą opiekę. Jak to jest z Ciastka pracą? Nie może wziąć urlopu ? Może jakoś by to podzielili z Twoją mamą
Rucola ja intensywnie myślę o ćwiczeniach caly czas, ale to cholera nie przynosi efektówmoje ciało dalej wyglada jakbym była Sponge Bobem
chociaż zostało mi chyba ok 2-3 kg
Oststnio też pisałyście o jedzeniu - w ciąży bardziej o siebie dbałam, teraz jem jak odkurzacz wszystko co napotkam na swej drodze a jeszcze najleoiej tonę słodyczy - jak narkoman
Nikuś przyłączam się do prośby Lamki: chcemy zdjęcia, chcemy zdjęcia, chcemy zdjecia (i wolnych sądów)
Ania ja okresu nie mam wiec niestety nie wiem jak powinno byc
Z tym przewracaniem się to może być różnie, tzn nasza fizjo jak pytałam czy Franek powinien się przewracać już sam to powiedziała, że nie (moja kluska na razie ani drgnie), ale z brzuszka na plecki to może być nieświadome i spowodowane np. lekką asymetria, która podobno do 3 miesiąca jest normalna. Także ma spokojnie, obserwuj po prostu:) a jak byś się miała martwić to możesz się umówić do fizjo - bardzo polecam, pokazała nam sporo przydatnych i prostych rzeczy o których ja nie miałam pojęcia (noszenia, odbijania, ćwiczenia, pozycje do zabawy, spania itp)
My w sobotę neurolog, już mi żołądkiem przewraca...
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Czy wy wiecie, że już jutro nowy odcinek grey's anatomy!!!?
Gratuluje studniówki, ale ten czas pędzi!Fozzie Bear lubi tę wiadomość