SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita miałam wczoraj pisać, ale wyszło jak zawsze - to już pół roku! Gratulacje :)

Lusesita lubi tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko dot. rozszerzania diety. Wczoraj poszła pierwsza marchewka, raczej bez sukcesu, ale troszkę zjadł. Właśnie zauważyłam w kupie marchewkę niemal niezmienioną. Dokładnie jakby sobie wypluł to co zjadł wczoraj prosto do pieluchy. Czy to normalne?:)

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy zaraz u Was pół roku bedzie :-)

Z marchewką nie pomogę.
    U nas jeszcze przed rozszerzeniem diety bo znów jakiś katar...
    Może do roku się wyrobimy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, wg Hafija to normalne:

(Nie otwierac przy jedzeniu ;) )

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html/6-miesiecy-pierwsza-marchewka

Co o rozszerzania diety.. mnie jedynie ostrzegano przed bananem, że później sa takie jakby czarne nitki w kupce i żebym się nie przeraziła.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy wczoraj bo chcieliśmy być przy tym razem z "mężem", a następne 2-3 tygodnie wyglądają raczej kiepsko jeśli chodzi o jego pobyt w domu do godziny 20:00 :/
    Podałam marchewkę BLW, ale poza próbą zabicia ręką każdego kawałka nic się nie działo. Rozwaliłam więc troszkę widelcem i łyżeczką zjadł co nieco. No nic, spodziewam się że te pierwsze 2 mce to będzie raczej zabawa niż jedzenie. Za to inwestycja w ręczny odkurzacz sucho-mokro okazała się dobrą decyzją :)

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Summer :) Banana zapamiętam.

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu mam właśnie zajęcia w szkole rodzenia z rozszerzania diety i z blw :)

pilik lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dzięki za wskazówki, ale jak do 3 miesięcy nie zalecają ćwiczyć brzucha, to w żadnym wypadku nie bede.... Lepiej poszukam jakiejś bielizmy modelujacej sylwetkę ^^
    Może macie jakies majciochy godne polecenia na ogarnięcie brzucha po porodzie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy wiecie, że już jutro nowy odcinek grey's anatomy!!!? :D

A tak poza tym, to u nas dzisiaj wg om studniówka! :O łuchuuuu trzeba to oblać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:24

lamka, Bajkaaa, JustynaG, Lusesita, KateHawke, admiralka, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie i ciepłe słowa. Czekam w kolejce do pobrania. Potem idę do komornika i może do kina żeby czas szybci j zlecial do wyników.

Juicy u nas było to samo z marchewką na początu ku a potem już normalnie zaczęła się trawić więc to chyba nic zlego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:27

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie miłej studnióweczki :-D szkoda, że ta whisky taka ciulowa.

Rucola odnośnie ćwiczeń po ciąży (nie wiem czy masz rozstęp mięśni brzucha, ale ryzykować nie warto tak czy siak), polecam artykuł jednej z moich ulubionych trenerek http://martaokuniewska.pl/diastatis-recti-jak-bezpiecznie-poprawic-wyglad-brzucha-po-ciazy/

Olik, Fozzie, obie jesteście superlaski. :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

A tak poza tym, to u nas dzisiaj wg om studniówka! :O łuchuuuu trzeba to oblać ;)

Taaak, czekam na grey's- mają być 2w1 czyli prawie 2h :D i jutro też nowy sezon "sposob na morderstwo"- przez Was się w ten też skręciłam :p

Gratuluje studniówki!!:)

JustynaG, Meśka, Fozzie Bear, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, gdzie Greysow ogladasz? Bo na Chomikuj już nic nie ma :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Fozzie, gdzie Greysow ogladasz? Bo na Chomikuj już nic nie ma :/

Ja Greysów oglądam na alltube. Jak się człowiek przebije przez reklamy to potem odtwarza już super i nie tnie.

summer86, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka dzięki :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na www.serialeonline.pl jest. Nie mogę się doczekać nowych odcinków. :-)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola skup się na spacerach najepiej szybkim tempem ale bez podskokow. A i kontroluj pozycję do noszenia Lewka. Proste plecy, pupa napięta i bez wypychania brzucha i bioder do przodu

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, dzieki za info o nowym sezonie "sposobu na morderstwo". uwielbiam!

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zazdro spotkania trójmiejskiego :) Malka, Pilik, Flo? Może się i nam coś uda zorganizować ? (przepraszam jeśli jakąś hanyske pominęłam :) )

Fozzie jesteś „debesciak” :D a szarlotkę bym sama zjadła !

Lunka jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim, trzymamy niezmiennie kciuki

Olik - myślałam, że Franio idzie na rekordy, ale Marcel poszedł po bandzie ;) super waga ! Mój synio teraz mocno przystopował co oczywiście powoduje u mnie przemyślenia typu: czy moje mleko jest ok?

Jezowa donoszona ciąża <3 to brzmi pięknie :)

Lunaris nie zamartwiaj się, musi być wszystko dobrze, jestemy wszystkie z Tobą i najważniejsze, że masz dobrą opiekę. Jak to jest z Ciastka pracą? Nie może wziąć urlopu ? Może jakoś by to podzielili z Twoją mamą

Rucola ja intensywnie myślę o ćwiczeniach caly czas, ale to cholera nie przynosi efektów :D moje ciało dalej wyglada jakbym była Sponge Bobem :O chociaż zostało mi chyba ok 2-3 kg
    Oststnio też pisałyście o jedzeniu - w ciąży bardziej o siebie dbałam, teraz jem jak odkurzacz wszystko co napotkam na swej drodze a jeszcze najleoiej tonę słodyczy - jak narkoman :O

Nikuś przyłączam się do prośby Lamki: chcemy zdjęcia, chcemy zdjęcia, chcemy zdjecia (i wolnych sądów ;) )

Ania ja okresu nie mam wiec niestety nie wiem jak powinno byc
    Z tym przewracaniem się to może być różnie, tzn nasza fizjo jak pytałam czy Franek powinien się przewracać już sam to powiedziała, że nie (moja kluska na razie ani drgnie), ale z brzuszka na plecki to może być nieświadome i spowodowane np. lekką asymetria, która podobno do 3 miesiąca jest normalna. Także ma spokojnie, obserwuj po prostu:) a jak byś się miała martwić to możesz się umówić do fizjo - bardzo polecam, pokazała nam sporo przydatnych i prostych rzeczy o których ja nie miałam pojęcia (noszenia, odbijania, ćwiczenia, pozycje do zabawy, spania itp)

My w sobotę neurolog, już mi żołądkiem przewraca...

Jeżowa lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

Gratuluje studniówki, ale ten czas pędzi! <3

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ