X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita miałam wczoraj pisać, ale wyszło jak zawsze - to już pół roku! Gratulacje :)

Lusesita lubi tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko dot. rozszerzania diety. Wczoraj poszła pierwsza marchewka, raczej bez sukcesu, ale troszkę zjadł. Właśnie zauważyłam w kupie marchewkę niemal niezmienioną. Dokładnie jakby sobie wypluł to co zjadł wczoraj prosto do pieluchy. Czy to normalne?:)

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy zaraz u Was pół roku bedzie :-)

Z marchewką nie pomogę.
    U nas jeszcze przed rozszerzeniem diety bo znów jakiś katar...
    Może do roku się wyrobimy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, wg Hafija to normalne:

(Nie otwierac przy jedzeniu ;) )

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html/6-miesiecy-pierwsza-marchewka

Co o rozszerzania diety.. mnie jedynie ostrzegano przed bananem, że później sa takie jakby czarne nitki w kupce i żebym się nie przeraziła.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy wczoraj bo chcieliśmy być przy tym razem z "mężem", a następne 2-3 tygodnie wyglądają raczej kiepsko jeśli chodzi o jego pobyt w domu do godziny 20:00 :/
    Podałam marchewkę BLW, ale poza próbą zabicia ręką każdego kawałka nic się nie działo. Rozwaliłam więc troszkę widelcem i łyżeczką zjadł co nieco. No nic, spodziewam się że te pierwsze 2 mce to będzie raczej zabawa niż jedzenie. Za to inwestycja w ręczny odkurzacz sucho-mokro okazała się dobrą decyzją :)

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Summer :) Banana zapamiętam.

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu mam właśnie zajęcia w szkole rodzenia z rozszerzania diety i z blw :)

pilik lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dzięki za wskazówki, ale jak do 3 miesięcy nie zalecają ćwiczyć brzucha, to w żadnym wypadku nie bede.... Lepiej poszukam jakiejś bielizmy modelujacej sylwetkę ^^
    Może macie jakies majciochy godne polecenia na ogarnięcie brzucha po porodzie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy wiecie, że już jutro nowy odcinek grey's anatomy!!!? :D

A tak poza tym, to u nas dzisiaj wg om studniówka! :O łuchuuuu trzeba to oblać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:24

lamka, Bajkaaa, JustynaG, Lusesita, KateHawke, admiralka, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie i ciepłe słowa. Czekam w kolejce do pobrania. Potem idę do komornika i może do kina żeby czas szybci j zlecial do wyników.

Juicy u nas było to samo z marchewką na początu ku a potem już normalnie zaczęła się trawić więc to chyba nic zlego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:27

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie miłej studnióweczki :-D szkoda, że ta whisky taka ciulowa.

Rucola odnośnie ćwiczeń po ciąży (nie wiem czy masz rozstęp mięśni brzucha, ale ryzykować nie warto tak czy siak), polecam artykuł jednej z moich ulubionych trenerek http://martaokuniewska.pl/diastatis-recti-jak-bezpiecznie-poprawic-wyglad-brzucha-po-ciazy/

Olik, Fozzie, obie jesteście superlaski. :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

A tak poza tym, to u nas dzisiaj wg om studniówka! :O łuchuuuu trzeba to oblać ;)

Taaak, czekam na grey's- mają być 2w1 czyli prawie 2h :D i jutro też nowy sezon "sposob na morderstwo"- przez Was się w ten też skręciłam :p

Gratuluje studniówki!!:)

JustynaG, Meśka, Fozzie Bear, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, gdzie Greysow ogladasz? Bo na Chomikuj już nic nie ma :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Fozzie, gdzie Greysow ogladasz? Bo na Chomikuj już nic nie ma :/

Ja Greysów oglądam na alltube. Jak się człowiek przebije przez reklamy to potem odtwarza już super i nie tnie.

summer86, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka dzięki :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na www.serialeonline.pl jest. Nie mogę się doczekać nowych odcinków. :-)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola skup się na spacerach najepiej szybkim tempem ale bez podskokow. A i kontroluj pozycję do noszenia Lewka. Proste plecy, pupa napięta i bez wypychania brzucha i bioder do przodu

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, dzieki za info o nowym sezonie "sposobu na morderstwo". uwielbiam!

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zazdro spotkania trójmiejskiego :) Malka, Pilik, Flo? Może się i nam coś uda zorganizować ? (przepraszam jeśli jakąś hanyske pominęłam :) )

Fozzie jesteś „debesciak” :D a szarlotkę bym sama zjadła !

Lunka jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim, trzymamy niezmiennie kciuki

Olik - myślałam, że Franio idzie na rekordy, ale Marcel poszedł po bandzie ;) super waga ! Mój synio teraz mocno przystopował co oczywiście powoduje u mnie przemyślenia typu: czy moje mleko jest ok?

Jezowa donoszona ciąża <3 to brzmi pięknie :)

Lunaris nie zamartwiaj się, musi być wszystko dobrze, jestemy wszystkie z Tobą i najważniejsze, że masz dobrą opiekę. Jak to jest z Ciastka pracą? Nie może wziąć urlopu ? Może jakoś by to podzielili z Twoją mamą

Rucola ja intensywnie myślę o ćwiczeniach caly czas, ale to cholera nie przynosi efektów :D moje ciało dalej wyglada jakbym była Sponge Bobem :O chociaż zostało mi chyba ok 2-3 kg
    Oststnio też pisałyście o jedzeniu - w ciąży bardziej o siebie dbałam, teraz jem jak odkurzacz wszystko co napotkam na swej drodze a jeszcze najleoiej tonę słodyczy - jak narkoman :O

Nikuś przyłączam się do prośby Lamki: chcemy zdjęcia, chcemy zdjęcia, chcemy zdjecia (i wolnych sądów ;) )

Ania ja okresu nie mam wiec niestety nie wiem jak powinno byc
    Z tym przewracaniem się to może być różnie, tzn nasza fizjo jak pytałam czy Franek powinien się przewracać już sam to powiedziała, że nie (moja kluska na razie ani drgnie), ale z brzuszka na plecki to może być nieświadome i spowodowane np. lekką asymetria, która podobno do 3 miesiąca jest normalna. Także ma spokojnie, obserwuj po prostu:) a jak byś się miała martwić to możesz się umówić do fizjo - bardzo polecam, pokazała nam sporo przydatnych i prostych rzeczy o których ja nie miałam pojęcia (noszenia, odbijania, ćwiczenia, pozycje do zabawy, spania itp)

My w sobotę neurolog, już mi żołądkiem przewraca...

Jeżowa lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

Gratuluje studniówki, ale ten czas pędzi! <3

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ