Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Fozzie wyniki idealo z tego co się orientuje, aż zazdroszczę Ci tej szarlotki.
Dziewczyny ktoś mi podmienił dziecko. Zasnęło wczoraj po 20, pierwsza pobudka o 3 i teraz o 7 musiałam go wybudzić bo by mi cycki pękły.
Mam nadzieję, że teraz też nie będzie chciał długo jeść, bo muszę brać antybiotyk..
Wczoraj na kontroli u ginekologa okazało się, że zostawili mi w ranie 3mm kawałek szwu i wokół niego zrobił się stan zapalny i podeszło już wszystko ropą..
Ginekolog oczyściła ranę- ból okropny no i mam brać chociaż 2 dni antybiotyk.
Poza tym ważyliśmy wczoraj małego, mamy 6 kg szczęścia, a dokładnie 5950 gram..
Masakra a ja się dziwię, że co chwile mu ciuszki w szufladzie wymieniam, bo małe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:26
Lunaris, lamka, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jesteśmy donoszone
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aebc71691e4.jpgLusesita, Luna1993, Lunaris, Achia, summer86, StaraczkaNika, olik321, Patrycja20, Fozzie Bear, Bajkaaa, lamka, veritaserum, Rucola, Bocianiątko, JustynaG, Aga9090, malka, blue00, KateHawke, ibishka, Lena21, Kaczorka, moniśka..., Bobisia, Morusek, Yoselyn82, Karma88, Nadzieja22, emi2016, pilik, Emiilka, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris doskonale Cię rozumiem ze szpitalem, sama podjęłam mało rozważna decyzję, żeby już teraz 8 tydzień leżeć w domu, mimo że mała mogła się urodzić nie dość ze jeszcze wtedy z wada serca to jeszcze na granicy hipotrofii... Ale ciężko zdecydować inaczej i zostawić starsze dziecko chociażby z mama czy nawet ojcem, jeśli jest choć cień nadziei, że kontrolę i badania wystarcza. Dzisiaj czekamy na Twoje wyniki, jeśli będą nie takie jak trzeba to podejdziesz do tego zadaniowo, spakujesz co trzeba, a dom przygotuje Ciastek jak będzie w weekendy. Lusesita niemalże donosiła druga ciążę, więc dla mnie to duże pocieszenie, że jest to możliwe! Z całego serca Ci życzę żeby na strachu się skończyło . A mamą się zupełnie nie przejmuj, sanatorium nie ucieknie, a na pewno Ci pomoże w tak ciężkiej sytuacji
też przecież musi gdzieś tam mieć serce.
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Lusesita wręcz przeciwnie! Bardzo mi pomogłaś, dziękuję
to pomaga że ktoś przechodził przez jakąś sytuację i coś wie na ten temat :* uwelbiam forum!
Olik Marcelek pięknie rośnie! przykra sprawa z tymi szwami ale miejmy nadzieję że szybciutko się zagoi.
Jeżowa ostatnia prosta
Achia nie nadążysz za facetem :p powodzenia i pozytywnych wyników!
Achia, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lunaris, dziewczyny już chyba wszystko napisały, co by sie nie stało dasz sobie radę, ale ja wierzę, że wyniki wyjda na tyle w dobre, że wystarczy dieta i regularne kontrole. Myślę, że Twoja mama w przypadku konieczności hospitalizacji zrozumie powagę sytuacji i będziesz mogła na nią liczyć. Trzymam kciuki za wyniki!
Olik, u mnie w ranie po nacięciu zrobił się maly polip. Podobno to częste. Miałam iść teraz na kontrolę i w razie czego bylby usuwany laserowo, ale niezbyt mam jak, z tym że na szczęście przestał dawać jakiekolwiek objawy nawet przy seksie, więc mam nadzieję, że się wchłonął. Dobrze, że lekarz u Ciebie szybko zadziałał, za kilka dni nie będziesz już o tym pamiętac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:47
-
Lunaris, wiadomo - Twoje dzieci, ale też Twojej mamy wnuki i jak będzie trzeba (a całe forum trzyma kciuki, żeby nie), to mama pomoże.
Pewnie wiesz, a może nie, więc jeszcze podpowiem, że przy cholestazie też dobrze zmienić witaminy prenatalne na takie bez jodu. Ja miałam elevit ale trzeba było dorzucić dodatkowo wit D bo tam jej nie ma.
Jod obciąża wątrobę i może powodować zastój zółci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:07
-
Olik, coraz częściej będą się zdarzały takie noce, kiedy pobudek będzie mniej! A później jakieś skok i bach zabawa od nowa
Jeżowa, takie zdjęcia mnie zawsze rozczulaja..... Gratulacje donoszonej ciąży!
Ja dzisiaj przespałam cała noc bez siku, Staś do nas też nie przyszedł w nocy - czuję się jak młody bukWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:12
Bajkaaa, Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kochane
Nika wnioskuję o zdjęcie brzuszka,bo zdaje się, że wrzucałaś tylko raz, a to stanowczo za mało!
Jeżowa super, gratulacjeAgatka już prawie może wychodzić
Olik mam nadzieję, że antybiotyk pomoże i szybko się wszystko zagoi.
Rucola podziwiam za zapał do ćwiczeń!
Fozzie wyniki miodzio
Lunaris trzymam kciuki za Twoje, wiem że się martwisz, ale może nie będzie konieczności hospitalizacji.
A my dzisiaj zaczynamy 31 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:10
Luna1993, Achia, JustynaG, Fozzie Bear, Jeżowa, Lunaris, Patrycja20, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie o matko noc bez siku? Ale zazdroszcze ! A ja się cieszyłam, że wstałam tylko 4 razy
Od rana ciężko pracujemy!Jeszcze 'tylko' 3 dni
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 15:41
Rucola, olik321, JustynaG, Lusesita, Fozzie Bear, Lunaris, Bajkaaa, Patrycja20, Kaczorka, KateHawke, Karma88, emi2016, Nadzieja22, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
dzień dobry Dziewczyny!!! ja dziś znów wyspana, jeśli bedzie tak cały czas, to te 2 nocne pobudki kompletnie mi nie przeszkadzają :p no może pospałabym troszkę dłuzej niż do 5.30 ale od tej godziny Młody już tak intensywnie rozmawiał z niewidzialnym przyjacielem, ze ni jak nie szło spać
Lamka już niedługoz uśmiechem patrzę na Wasze suwaczki i ostatnie tygodnie luzu
Olik, Marcel to idzie na jakiś rekord. Nie dość że się wielki urodził to teraz z tego co wyliczyłam w 5 tygodni przybrał 2kg??!!! Jak Wy to robicie?? masz chyba jakieś turbo-mleko
Fozzie nie mogę uwierzyć, ze z taką figurą wpitalasz tyle słodyczy i ogólnie tyle wszystkiego.. zazdro. A wyniki zacne
Lunkaris Kochana, za bardzo nie wiem jak Cię pocieszyc w tej sytuacjiZe Staszkiem na pewno będzie wszystko dobrze a jak szpital okaże się niezbędny to mama na pewno pomoże. Z tego co piszesz to porządna babka.
Lamka ja tylko zapytałam o ćwiczenia, nie znaczy, że będe ćwiczyćwiesz, na razie orientuję się w temacie, co uważam za przygotowania do ćwiczeń
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:44
lamka, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Lamka ja tylko zapytałam o ćwiczenia, nie znaczy, że będe ćwiczyć
wiesz, na razie orientuję się w temacie, co uważam za przygotowania do ćwiczeń
O kurde, siostro! Ja też się przygotowuję merytorycznie i mentalnie, nawet specjalne funkcyjne ciuchy kupiłam, tylko chyba w międzyczasie - podczas tych przygotowań - to ze dwa razy zmieniłam rozmiar
Luna1993, Fozzie Bear, summer86, JustynaG, Lusesita, Rucola, Bajkaaa, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Fozzie, dołączam do Rucoli, jak Ty to robisz, że jedząc takie smakołyki masz taką figurę? W ciąży też prawie nie przytyłaś. Ja chcę Twoje geny
Lilly123 lubi tę wiadomość
-
Rucola sama nie wiem co za turbo mleko produkuję.
I często bywa śmiesznie, np wczoraj na zajęcia "aktywna mama i maluszek" przyszła pani z dwunasto tygodniowym dzieckiem i prowadząca mówi " witamy kolejnego maluszka już marcelek nie jest najmłodszy" a ja no yy jest. Jak położyliśmy ich obok siebie to nijak Marcel nie był maluszkiem ;p
Co do ćwiczeń, uważaj na mięśnie brzucha, najlepiej z 3 miesiące ich w ogóle nie uaktywniać. Poprzeczne można delikatnie, zależności jak aktywna byłaś wcześniej.
Ale dozwolone są wszelkie kocie grzbiety i ćwiczenia w pozycji na czworaka, wtedy wymachy rąk, nóg. Poza tym pozycje przysiad do krzesełka. Podczas ćwiczeń napinaj dół brzucha, wciągnij go jakbyś chciała zapiąć zaciasne spodnie. To ustabilizuje sylwetkę.
Poza tym na youtube jest Angelika Pióro i ćwiczenia po porodzie.
Nie sprawdzałam ich, ale nam na zajęciach polecają. Ma też serie ćwiczeń w trakcie ciąży.
Jeżowa Agatka może już startować, Lamka 31 tc wow!! Jak ten czas zapitala
A co do Fozzie to też jej zazdroszczę figury i tych wszystkich smakołyków.
Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola, Summer - ja zawsze jak odkurzacz jem i to zazwyczaj takie mało wartościowe jedzenie, żeby nie mówić wprost - śmieciowe. Moja mama tak samo, tylko w ciąży z siostrą wyglądała jak smok (przytyla 33 kg, a ma 152 cm wzrostu - podobno w ciąży miała tyle samo w pasie
). Dopiero teraz po menopauzie coś przybrała - tak, wchodzi w rozm s/m a nie XS
jak nie przepadam za jej charakterem, to te tendencje mam nadzieję, że odziedziczyłam
Olik - patrząc na Ciebie na zywo, nie skomentuje, bo piszesz to chyba z grzecznosci - ja, jako ta niezabardzo zaprzyjazniona z wiarą, odmówiłam już ze 3 zdrowaśki o wygląd jak Twój!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:59