X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że tak znowu wpadam ni z gruchy ni z pietruchy.
    Zacznę może od przyjemnych rzeczy.
    Od niedzieli jesteśmy w Polanicy. Młody daje radę chociaż więcej siedzimy w mieszkaniu niż na powietrzu. Wyszliśmy wczoraj AŻ na 15min spacer...
    Dzisiaj cud. Pojechaliśmy do Kudowy i praktycznie przespał 4h + przebieranie kupy po pachy w pijalni na stole...
    Zaliczył nawet Czechy ;D
    Opatulony jak eskimos.

A z pytań to:
    Czy po ciąży miała któraś @ 'normalnie' i potem znowu zanikła? Wiem że po porodzie różne rzeczy się dzieją ale... myślałam że będzie już normalnie bo przyszła zaraz po połogu. Nigdy mi się tydzień czasu nie spóźniała a teraz ani widu ani słychu... do tego mega boli mnie brzuch (macica/ jajniki) od kilku dni.
    Można chociaż wziąć nospę przy kp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:26

Lusesita, Lunaris, Emiilka, summer86, Madzik34, KateHawke, Bocianiątko, JustynaG, Nadzieja22, Rucola, Flowwer, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaczorka, Lena21, pilik, Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania polubiłam za Oskara :-)

Patrycja śliczna buziulka na zdjęciu :-)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja cudowna twarzyczka <3 zazdroszczę takich ślicznych zdjęć z USG, u nas jakoś się nie udawało uchwycić zbyt dobrze :(

Ania super, że Oskarek daje rodzicom pourlopować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:43

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ja w ramach diety poliżę monitor :D

Patrycja zazdroszczę foteczki, piękna księżniczka <3 ja nie mam żadnej i już mieć nie będę :(

Ania Oskar wygląda cudnie taki opatulony :) udanego wyjazdy życzę! a w sprawie @ nic nie pomogę bo jak mnie dopadło zaraz po połogu to regularnie do teraz trzymało.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3

Emilka dziękuję! Mam nadzieję, że któryś zwolniony przez Was brzuch przeniesie się na mnie :)

Patrycja słodka dziewuszka :)

Fozzie nie zeżryj wszystkiego, jadę!

reset wspólne spotkanie w Krakowie? Kiedy? Gdzie? Jak? Kto?!
    EDIT: no tak, na pytanie „gdzie?” już znam odpowiedź :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:48

Patrycja20, Emiilka lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wspaniałej drzemeczce :)

Dziewczyny, a pamiętacie jak nam JustynaG wrzuciła raz zdjęcie swojej Anusi? No to w rzeczywistości Ania jest jeszcze cudowniejsza <3
    Założyłam dziś fanklub Ani - brak opłaty członkowskiej, przyjmujemy bez ograniczeń wiekowych ;)

A jeszcze muszę koniecznie wypisać peany odnośnie JustynyG - nie dość że z natury przepiękna kobieta, to jeszcze w życiu byście nie powiedziały że to niewyspana mama miesięcznego brzdąca i to walcząca dzielnie o KPI - zadbana babka, uśmiechnięta, energiczna... a ja już myślałam że z tym promienieniem to jakaś ściema :)
    Jak znam życie to ja będę wyglądać na tym etapie jak zombie :D

Achia, Justyna i Anulka - dzięki za miło spędzony dzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:49

Bajkaaa, Emiilka, KateHawke, nick nieaktualny, Bocianiątko, Karma88, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, JuicyB, summer86, Rucola, Patrycja20, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaczorka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nie chciała za bardzo się pokazać :) ale pamiątka super :) jestem zadowolona :)
    Starszak był z nami. Nie spodziewałam się ale był zachwycony baaaardzo :) Doktorek mu wszystko tłumaczył )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:50

KateHawke, nick nieaktualny, Lunaris, nick nieaktualny, emi2016 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Fozzie ja w ramach diety poliżę monitor :D

Patrycja zazdroszczę foteczki, piękna księżniczka <3 ja nie mam żadnej i już mieć nie będę :(

Ania Oskar wygląda cudnie taki opatulony :) udanego wyjazdy życzę! a w sprawie @ nic nie pomogę bo jak mnie dopadło zaraz po połogu to regularnie do teraz trzymało.

Już chodzę jak bomba bo ja od zawsze cykle 27d a teraz 33dc i nic... nawet na wizycie w 5 tyg połogu był pęcherzyk na usg i cisza do tej pory. A termin do ginki najszybciej 11go gdzie będziemy w Gdyni jeszcze.
    Marzę tylko żeby sobie ulżyć a od tygodnia ciągle czuję się jak na @...

• reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, jak Bociek ustali termin badania w klinice w Krakowie!
    Ale to po jej urlopie, więc pewnie za miesiąc... Fozzie i Lamka się piszą!:)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Polska centralna się obija (pomijając Warszawę):P chyba będę musiała się wprosić na następne spotkanie na wybrzeżu albo w Krakowie ;) czuję jakbym mieszkała na strasznym wygwizdowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam się podpisać pod słowami Niki- Justyna promienieje, a Anulka jest tak słodka, że można ją schrupać!
    Nika pospałaś? Ja chyba już idę się kłaść powoli,bo oczy mi się zamykają..
    ale proszę Was jutro o kciuki dla mojego męża - jedzie na badania kontrolne,ale zgodził się zabrać mnie ze sobą.
    Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt!:)
    Fozzie- - wyników nadal nie ma?

Luna jak najbardziej zapraszamy do Trójmiasta na spotkanie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:04

nick nieaktualny, summer86, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno.
    Od wczoraj młody przewraca się z brzucha na plecy. Czy nie za szybko? Na razie na jedną stronę.
    Z pleców na brzuch idzie gorzej ale już niewiele brakuje do pełnego obrotu.
    Po tych fikołkach dotarło do mnie że już nigdy nie będzie taki mini jak się urodził... :/

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu a o mnie zapomnialy trójmiejskie mamuśki :-(

Najważniejsze że się dobrze bawilyscie :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze, kiedy mogłabym zacząć coś ćwiczyć? pasuje mi trochę zgubić z brzucha, nie potrzebuję dużo, ale troszeczkę na poczatek. No i jakie ćwiczenia można wykonywac... z tego co czytałam to brzuszki czy podnoszenia nóg zakazane ze względu na krese białą...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam jakoś...

Nika, Lamka, ale Wasz dzieciaczki już duże!
    Lamka, piękny Domiś!
    Nika, skoro lekarka mówi, że dasz radę z tą szyjka to dasz :)

Summer, 8h snu, zazdro! Ale współczuję problemów z pracą.

Lena, u nas do przedwczoraj pobudki były tak jak u Was. Fela zasypiała o 20, pobudka o 3 i 6. A od dwóch dni coś się zepsuło :/ 20-1-4-5:30-7… mam nadzieję, że to chwilowe.

Melevis, będę trzymać kciuki za Twoje testowanie :) podziwiam, odważna decyzja :)

Flo, skąd Ty bierzesz na to wszytsko czas!
    U mnie tylko 14 okien. Ostatnio byłam dumna z siebie, że umyłam dwa i to tylko szyby ;)

Wszytskie nasze forumowe dzieciaczki są boskie :D

Dziewczyny z Pomorza, zazdroszczę spotkania! Jak macie ochotę na kawkę na początku października to dajcie znać, bo będę w okolicy ;)

Więcej nie pamiętam co miałam napisać :/

Edit: jeszcze miałam napisać Pilik, że u nas chyba jest ten sam problem, że Feli zimno w buzię i rączki. W śpiworku jest jej na pewno ciepło, ale śpi niespokojnie a jak ją rano wzięłam do łóżka i się bardziej przy mnie zagrzała to spała spokojnie jeszcze dwie godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:46

StaraczkaNika, JustynaG, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jak najbardziej normalne ze @moze sie teraz spozniac, bardzo czesto po porodzie cykle sa nieregularne. Ja po pierwszym mialam masakre przez pol roku przychodzil z nienacka bez zadnych objawow i regularnosci, teraz o dziwo mialam co do dnia regularnie.

Jesli chodzi o obracanie sie Oskarka to nic sie nie martw, pomalu przychodzi nq to czas. Leos tez jak mial ok 2 miesiecy zaczal sie obracac a pozniej przez jakies 2-3tygodnie nic.

Rucola na necie jest duzo cwiczen w pologu, ja zaczelam cwiczyc 5 tyg po porodzie, ale delikatnie, jakies wykroki, wymachy nog itp

nick nieaktualny, Rucola lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Buuuu a o mnie zapomnialy trójmiejskie mamuśki :-(

Najważniejsze że się dobrze bawilyscie :-)
    O kurczaki, kiedy myśmy pamietały! Rzuciłam że jeszcze przecież Lusesita jest tutejsza, pewnie dziewczyny pomyślały że ja zagadam, a ja myślałam że one :)

A najciekawsze że dzisiejsze spotkanie wyszło dlatego żeśmy sobie wyliczyły że Ania i Oskar będą w Gdyni :D Brawo my! ;)

Co ta ciąża robi z mózgiem, heh.

Achia, ja chyba się zainspirowałam dzisiaj - Anusia przypomniała mi co się w zyciu liczy i odkąd wrócilam było tylko: jeść, spać, jeść, jeść, a jak się rozprawię z kolacją nr 2 to będzie znowu spać :)

JustynaG, Bajkaaa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- ale to jest dobry pretekst by zaraz zorganizować kolejne spotkanie, póki jeszcze ja i Nika jakoś się poruszamy :D

Lusesita, StaraczkaNika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia napewno po nowym roku wyskoczymy na weekend nad morze, więc jeśli będziecie chciały poznać Tosie i Zuzię to byłoby mi bardzo miło <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia napewno po nowym roku wyskoczymy na weekend nad morze, więc jeśli będziecie chciały poznać Tosie i Zuzię to byłoby mi bardzo miło <3

No pewnie! Powiem więcej- Ciebie też bardzo chętnie poznamy :)

nick nieaktualny, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ