X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że tak znowu wpadam ni z gruchy ni z pietruchy.
    Zacznę może od przyjemnych rzeczy.
    Od niedzieli jesteśmy w Polanicy. Młody daje radę chociaż więcej siedzimy w mieszkaniu niż na powietrzu. Wyszliśmy wczoraj AŻ na 15min spacer...
    Dzisiaj cud. Pojechaliśmy do Kudowy i praktycznie przespał 4h + przebieranie kupy po pachy w pijalni na stole...
    Zaliczył nawet Czechy ;D
    Opatulony jak eskimos.

A z pytań to:
    Czy po ciąży miała któraś @ 'normalnie' i potem znowu zanikła? Wiem że po porodzie różne rzeczy się dzieją ale... myślałam że będzie już normalnie bo przyszła zaraz po połogu. Nigdy mi się tydzień czasu nie spóźniała a teraz ani widu ani słychu... do tego mega boli mnie brzuch (macica/ jajniki) od kilku dni.
    Można chociaż wziąć nospę przy kp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:26

Lusesita, Lunaris, Emiilka, summer86, Madzik34, KateHawke, Bocianiątko, JustynaG, Nadzieja22, Rucola, Flowwer, Aga9090, blue00, Kaczorka, Lena21, pilik, Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania polubiłam za Oskara :-)

Patrycja śliczna buziulka na zdjęciu :-)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja cudowna twarzyczka <3 zazdroszczę takich ślicznych zdjęć z USG, u nas jakoś się nie udawało uchwycić zbyt dobrze :(

Ania super, że Oskarek daje rodzicom pourlopować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:43

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ja w ramach diety poliżę monitor :D

Patrycja zazdroszczę foteczki, piękna księżniczka <3 ja nie mam żadnej i już mieć nie będę :(

Ania Oskar wygląda cudnie taki opatulony :) udanego wyjazdy życzę! a w sprawie @ nic nie pomogę bo jak mnie dopadło zaraz po połogu to regularnie do teraz trzymało.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3

Emilka dziękuję! Mam nadzieję, że któryś zwolniony przez Was brzuch przeniesie się na mnie :)

Patrycja słodka dziewuszka :)

Fozzie nie zeżryj wszystkiego, jadę!

reset wspólne spotkanie w Krakowie? Kiedy? Gdzie? Jak? Kto?!
    EDIT: no tak, na pytanie „gdzie?” już znam odpowiedź :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:48

Patrycja20, Emiilka lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wspaniałej drzemeczce :)

Dziewczyny, a pamiętacie jak nam JustynaG wrzuciła raz zdjęcie swojej Anusi? No to w rzeczywistości Ania jest jeszcze cudowniejsza <3
    Założyłam dziś fanklub Ani - brak opłaty członkowskiej, przyjmujemy bez ograniczeń wiekowych ;)

A jeszcze muszę koniecznie wypisać peany odnośnie JustynyG - nie dość że z natury przepiękna kobieta, to jeszcze w życiu byście nie powiedziały że to niewyspana mama miesięcznego brzdąca i to walcząca dzielnie o KPI - zadbana babka, uśmiechnięta, energiczna... a ja już myślałam że z tym promienieniem to jakaś ściema :)
    Jak znam życie to ja będę wyglądać na tym etapie jak zombie :D

Achia, Justyna i Anulka - dzięki za miło spędzony dzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:49

Bajkaaa, Emiilka, KateHawke, Achia, Bocianiątko, Karma88, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, JuicyB, summer86, Rucola, Patrycja20, lamka, Aga9090, Kaczorka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nie chciała za bardzo się pokazać :) ale pamiątka super :) jestem zadowolona :)
    Starszak był z nami. Nie spodziewałam się ale był zachwycony baaaardzo :) Doktorek mu wszystko tłumaczył )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:50

KateHawke, Achia, Lunaris, Aga9090, emi2016 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Fozzie ja w ramach diety poliżę monitor :D

Patrycja zazdroszczę foteczki, piękna księżniczka <3 ja nie mam żadnej i już mieć nie będę :(

Ania Oskar wygląda cudnie taki opatulony :) udanego wyjazdy życzę! a w sprawie @ nic nie pomogę bo jak mnie dopadło zaraz po połogu to regularnie do teraz trzymało.

Już chodzę jak bomba bo ja od zawsze cykle 27d a teraz 33dc i nic... nawet na wizycie w 5 tyg połogu był pęcherzyk na usg i cisza do tej pory. A termin do ginki najszybciej 11go gdzie będziemy w Gdyni jeszcze.
    Marzę tylko żeby sobie ulżyć a od tygodnia ciągle czuję się jak na @...

• reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, jak Bociek ustali termin badania w klinice w Krakowie!
    Ale to po jej urlopie, więc pewnie za miesiąc... Fozzie i Lamka się piszą!:)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Polska centralna się obija (pomijając Warszawę):P chyba będę musiała się wprosić na następne spotkanie na wybrzeżu albo w Krakowie ;) czuję jakbym mieszkała na strasznym wygwizdowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam się podpisać pod słowami Niki- Justyna promienieje, a Anulka jest tak słodka, że można ją schrupać!
    Nika pospałaś? Ja chyba już idę się kłaść powoli,bo oczy mi się zamykają..
    ale proszę Was jutro o kciuki dla mojego męża - jedzie na badania kontrolne,ale zgodził się zabrać mnie ze sobą.
    Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt!:)
    Fozzie- - wyników nadal nie ma?

Luna jak najbardziej zapraszamy do Trójmiasta na spotkanie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:04

Luna1993, summer86, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno.
    Od wczoraj młody przewraca się z brzucha na plecy. Czy nie za szybko? Na razie na jedną stronę.
    Z pleców na brzuch idzie gorzej ale już niewiele brakuje do pełnego obrotu.
    Po tych fikołkach dotarło do mnie że już nigdy nie będzie taki mini jak się urodził... :/

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu a o mnie zapomnialy trójmiejskie mamuśki :-(

Najważniejsze że się dobrze bawilyscie :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze, kiedy mogłabym zacząć coś ćwiczyć? pasuje mi trochę zgubić z brzucha, nie potrzebuję dużo, ale troszeczkę na poczatek. No i jakie ćwiczenia można wykonywac... z tego co czytałam to brzuszki czy podnoszenia nóg zakazane ze względu na krese białą...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam jakoś...

Nika, Lamka, ale Wasz dzieciaczki już duże!
    Lamka, piękny Domiś!
    Nika, skoro lekarka mówi, że dasz radę z tą szyjka to dasz :)

Summer, 8h snu, zazdro! Ale współczuję problemów z pracą.

Lena, u nas do przedwczoraj pobudki były tak jak u Was. Fela zasypiała o 20, pobudka o 3 i 6. A od dwóch dni coś się zepsuło :/ 20-1-4-5:30-7… mam nadzieję, że to chwilowe.

Melevis, będę trzymać kciuki za Twoje testowanie :) podziwiam, odważna decyzja :)

Flo, skąd Ty bierzesz na to wszytsko czas!
    U mnie tylko 14 okien. Ostatnio byłam dumna z siebie, że umyłam dwa i to tylko szyby ;)

Wszytskie nasze forumowe dzieciaczki są boskie :D

Dziewczyny z Pomorza, zazdroszczę spotkania! Jak macie ochotę na kawkę na początku października to dajcie znać, bo będę w okolicy ;)

Więcej nie pamiętam co miałam napisać :/

Edit: jeszcze miałam napisać Pilik, że u nas chyba jest ten sam problem, że Feli zimno w buzię i rączki. W śpiworku jest jej na pewno ciepło, ale śpi niespokojnie a jak ją rano wzięłam do łóżka i się bardziej przy mnie zagrzała to spała spokojnie jeszcze dwie godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:46

StaraczkaNika, JustynaG, lamka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jak najbardziej normalne ze @moze sie teraz spozniac, bardzo czesto po porodzie cykle sa nieregularne. Ja po pierwszym mialam masakre przez pol roku przychodzil z nienacka bez zadnych objawow i regularnosci, teraz o dziwo mialam co do dnia regularnie.

Jesli chodzi o obracanie sie Oskarka to nic sie nie martw, pomalu przychodzi nq to czas. Leos tez jak mial ok 2 miesiecy zaczal sie obracac a pozniej przez jakies 2-3tygodnie nic.

Rucola na necie jest duzo cwiczen w pologu, ja zaczelam cwiczyc 5 tyg po porodzie, ale delikatnie, jakies wykroki, wymachy nog itp

Ania1003, Rucola lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Buuuu a o mnie zapomnialy trójmiejskie mamuśki :-(

Najważniejsze że się dobrze bawilyscie :-)
    O kurczaki, kiedy myśmy pamietały! Rzuciłam że jeszcze przecież Lusesita jest tutejsza, pewnie dziewczyny pomyślały że ja zagadam, a ja myślałam że one :)

A najciekawsze że dzisiejsze spotkanie wyszło dlatego żeśmy sobie wyliczyły że Ania i Oskar będą w Gdyni :D Brawo my! ;)

Co ta ciąża robi z mózgiem, heh.

Achia, ja chyba się zainspirowałam dzisiaj - Anusia przypomniała mi co się w zyciu liczy i odkąd wrócilam było tylko: jeść, spać, jeść, jeść, a jak się rozprawię z kolacją nr 2 to będzie znowu spać :)

JustynaG, Bajkaaa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- ale to jest dobry pretekst by zaraz zorganizować kolejne spotkanie, póki jeszcze ja i Nika jakoś się poruszamy :D

Lusesita, StaraczkaNika, lamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia napewno po nowym roku wyskoczymy na weekend nad morze, więc jeśli będziecie chciały poznać Tosie i Zuzię to byłoby mi bardzo miło <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia napewno po nowym roku wyskoczymy na weekend nad morze, więc jeśli będziecie chciały poznać Tosie i Zuzię to byłoby mi bardzo miło <3

No pewnie! Powiem więcej- Ciebie też bardzo chętnie poznamy :)

Luna1993, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ