Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
I ja sie melduje. Ledwo zywa, spalam sporo, ale jestem tak skotlowana i bez sil jakbym nie spala od 22 wcale.
cos czuje, ze dzis bedzie kiepski dzien.
Luna trzymam dzis za Was mocno kciuki. Bedzie kumulacja myslisz?Luna1993 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Rucola wrote:Justyna tak, już mi doszedł śpiworek
co chcesz wiedzieć?
-
U nas kiepska noc.. przez dłuższy czas mala zasypiała ok. 20 i pierwsza pobudka była 2-3. Od 3 dni zasypia po 21 i budzi się o 24.. a ja chodzę spać ok. 22:30. Przy dziecku nic nie jest stałe
Dziś od rana do wieczora sprzątanie na domku, obym nie usnęła gdzies w kącie
Mamunia, zapisywałaś się w trakcie trwającej umowy z PZU czy przy jej odnowieniu? U nas przy dołączeniu w trakcie trwania jest karencja 9 m-cy ma ciążę, a przy odnowieniu chyba nie ma okresu karencji. Musialabyś podpytać w pracy lub poproś, żeby wydali Ci wyciąg z warunków/kopię polisy.
Lunka, mocne kciuki za egzamin!i życzę źeby udało sie jeszcze zaliczyć
z M. przed porodem
Lenka, za Frania też trzymam mocno kciuki!
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień 'dobry'
Młoda zasnęła po 5. Mieliśmy ochotę ją udusić. Podejrzewam, że skumulowała się w niej złość na całą sytuację, to siedzenie w domu, moja ciągła nauka, zazdrość, wszystko na raz i stąd tak odwalila. Szkoda tylko że akurat dzisiaj, miała na to 8 tygodnino nic, idę się ogarnąć, spałam z 3 godziny więc kiepsko to widzę, może adrenalina zrobi swoje i jakoś się skupię.
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie kciuki, czarujcie do 13.30 :* i mam cichutka nadzieję, że życzenie Summer co do emka też zdążę spełnićsummer86, Karma88, KateHawke, Kaczorka, Aga9090, Jeżowa, JustynaG, olik321, pilik, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Luna, egzaminy na niewyspaniu najlepiej mi szły na studiach, oby u Ciebie było tak samo!
Bajeczko, jak noc? Mam nadzieję, że później Zosia już lepiej spała.
Malka, mnie też ciągnie do słodyczy i jedyny sposób u mnie to nie mieć ich w domu.. ostatnio złamałam zasadę, kupiłam 30 dag krówek i poszły w 2 dnizostało mi jeszcze jakies 2-2,5 kg do wagi sprzed ciąży, ale wizualnie mam wrażenie że więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 07:06
-
Justynka śpiworek wyprany czeka na chłodniejsze dni więc nie pomogę na razie
jest bardzo ładny i solidny ale ku mojemu zaskoczeniu cienki :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 07:36
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna to Ci Tosia... Ale dzieci chyba mają taki dar wyczuwania napiętej sytuacji (my z bratem na przykład zawsze chorowaliśmy w piątek wieczorem, w dni wolne od pracy albo na godzinę przed tym, jak rodzice chcieli nas z kimś zostawić...), co nie zmienia faktu, że bardzo Ci współczuję. Aczkolwiek, ja tak jak Summer uwielbiałam pisać egzaminy na deficycie snu i z porządna dawką adrenaliny we krwi - mam nadzieję, że i u Ciebie taka mieszanka dzisiaj zadziała. Powodzenia!
Veritaserum cieszę się, że chociaż noce macie lepsze! Choć mnie zawsze zastanawia skąd te małe istotki biorą tyle energii w ciągu doby... Tyle się mówi o dużo śpiących noworodkach, a potem taki Krasnal przez cały dzień coś tam przysypia, ale nie jest to tak dużo, jakby się nam mogło wydawać...
Ja odnalazłam w "fantach" od bratowej jeden śpiworek, tylko nie mam pojęcia jaki to może być rozmiar (wydaje mi się, że jakiś mniejszy, ale kto go tam wie). Ale dobrze mieć opcje - dzięki niej mam też rożek, którego sama nie kupiłam... Czasem jak tak się nad tym zastanowię, to chyba poniosłam trochę klęskę z tą wyprawką dla Agatki
No nic, ja dalej leczę się herbatą z sokiem malinowym, katar się niestety rozwija, ale na noc pokropiłam sobie Oilbasa na koszulkę i jakoś poszło.
PS. Śniło mi się, że mąż Fozzie jeździł do szpitala do Bajki zawozić rzeczy, ale nie pamiętam żadnego kontekstu tej sytuacjiRucola lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa, takie najbardziej polecane probiotyki to Biogaia i Dicoflor. Najlepiej podawać jeden probiotyk ciągiem i jak się skończy wówczas przejść na inny.
Dobre opinie ma również Trilac plus forte, ale z tych wszystkich 3 nasza mała przy nim najbardziej się krzywi i próbuje wypluwać.
Przy okazji, do kiedy podawałyście lub planujecie podawać probiotyki? Ma to sens po 4 miesiącu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 08:25
-
nick nieaktualnySummer dziękuję za odpowiedz
Przy pierwszym dziecku nie podawałam probiotyków, nawet nie wiedziałam że trzeba a w czym ma to pomóc?
Luna a za Ciebie mocne kciuki, szczerze nie sądziłam że wytrzymasz w dwupaku a tu takie miłe zaskoczenie, widocznie Malutka bardzo chce żeby Mamusia zdała ten egzamin! Bardzo się cieszę że daliście radę tak długo wytrzymać i szczerze mam ciarki na ciele jak sobie pomyślę że zaraz będziesz rodziła i trzymała Wasze dzieciątko przy piersi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 08:36
-
LUNA DO BOJU! kciuki mocno zaciśnięte
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aefcbc89c70b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 08:36
summer86, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Mamunia ja grupowe mam w jakiejś małej firmie -też karencja na kase za ur dziecka jest 9 mies. Ale za to na inne świadczenia już jest krótsza (od 3 do 6 mies) wiec jeśli nie daj boże trafił by Ci się szpital lub jakiś uraz w międzyczasie to weźmiesz za to odszkodowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 08:38
-
Dzień dobry Dziewczyny
Los jest przeciwko mojemu portfelowi i mi ciągle podsyła złośliwie reklamy sukienek (chyba zacznę przeglądarkę uruchamiać w trybie incognito, żeby mnie cookies nie śledziły;)) i teraz pojawiła się ładna sukienka kopertowa w kilku kolorach z dodatkowym rabatem -20% w ten weekend
https://www.showroom.pl/p/154146,katrus-sukienka-midi-z-dlugim-rekawem?utm_source=facebook&utm_medium=facebook_remarketing&utm_content=ec&utm_campaign=DPA
JustynaG lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bajka my aktualnie stosujemy Dicoflor, biogaję mam wrażenie że u nas przynosiła zły skutek. Odkąd mamy Dicoflor nie było ani jednego wymiotowania!!! To sukces bo dziś 5ty dzień
Lenka kciku za Frania ale jestem przekonana, że wszystko jest dobrze.
Lunka i jeszcze raz powodzenia!!! Rozwalisz system#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021