Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka mocne kciuki
Powiem Wam dziewczyny, że te mdłości mnie wykończą. Męczą mnie jak jestem głodna i jak jem, w dzień i w nocy. Masakra jakaś. Nie to, że narzekam, bo chyba trochę zaczynam się martwić, czy to normalne, że tak jest?
Chyba jednak będę musiała wziąć to l4, bo w takim stanie to raczej nie popracuje.
Dzisiaj wesele, trzymajcie kciuki, żebym wytrwała chociaż do 22 -
Kate, weź to L4. Nie mówię, że od razu do końca ciąży, ale na trochę, by móc przetrwać ten okres.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Kate i jeszcze zaopatrz się w lody kaktusy albo w ogóle jakieś wodne lody, dla mnie to był duży ratunek. Ach i kisiele, takie instant, wiem, że niezbyt zdrowe, ale jak organizm już nie chciał jeść to ten kisiel się jakoś łykało i miało nieco treści i kalorii... Współczuję, wciąż uważam początki ciąży za najcięższy okres! I jeśli możesz to korzystaj z L4, zawsze możesz wrócić jak już się poczujesz lepiej
ja tak przynajmniej zrobiłam.
I czekamy na suwaczek!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 11:47
-
Kate mdłości to dobry znak
tak uważa mój doktorek
DziewcZyny właśnie dzwoniła do mnie przyjaciółka urodziła dziś śliczna dziewcZynke ! A ja co ? Słowa nie mogłam wydusić tak mnie to wzruszyło .... ahhh hormonyRucola, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22, KateHawke, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kate czeste posilki orzy mdlosciach mi tez pomagaly.
Zaraz idziemy na urodziny synka naszych znajomych, wiec za pare godzin pewnie sie znajde. Trzymam kciuki za super wiesci z dzisiaj. Zwlaszcza Luna od Ciebie!!!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dziewczyny wczoraj Lewcio sprzedał mi 2 bystre uśmiechy, ale myślałam że to przypadek ale dziś to samo do emka, wiecy chyba zaczynamy się uśmiechać świadomie
Achia, Patrycja20, lamka, Siwulec, Aga9090, Nadzieja22, Jeżowa, pilik, ibishka, KateHawke, veritaserum, Emiilka, Kaczorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kate ja początki ciąży miałam mega ciezkie. Do dziś mam popękane naczynka krwionośne pod oczami, tak mi już chyba zostanie. Musisz to przerwać. Mi nie pomagało nic, ale w pracy czułam się dużo lepiej, bo moja praca wymaga 100% skupienia i jakoś dawałam radę. Puściło mnie około 15tc ale od tamtej pory ciąża to była bajka#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia mam nadzieję, że nie przeżywasz sytuacji z siostrą, bo szkoda nerwów na taką skrajną egoistkę. Na całe szczęście mieszkacie daleko od siebie a dzieci będziecie mieć z różnych roczników. Na szczęście.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Powiem Wam, że nie mogę nic zrobić, bo ciągle myślę o Lunie. Sama pisałam ten egzamin cztery lata temu i wiem, co ona przeżywa.
summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Witam się z Wami w ten piękny dzień.
Dziś eMek wstawał w nocy do małej a ja wstawałam tylko na odciąganie. Powiem Wam - jestem jak nowonarodzona. Łącznie 8h snu! Co prawda były 2 półgodzinne przerwy w trakcie ale i tak jestem zachwycona.
No i jeszcze mogłam się ubrać z rana! Spojrzałam w lustro i stwierdzilam, że mam dobre genyBrzuch wygląda całkiem nieźle, a na wadze 2,5kg więcej niż przed ciążą.
Lunka jestem cały czas myślami z Wami i życzę Wam by Zuzia nie miała ze mną urodzin
Kate , mam dobrą i złą wiadomość. Mdłości raczej sugerują, że ciąża prawidłowo się rozwija... a zła - że to niestety częsta przypadłość i czasami się prze dłuża ( u mnie trwała do połowy ciąży a może i dlużej). Ale... bywały dni bez mdłości i wtedy się martwiłam czy z moim okruszkiem wszystko gra.
Summer , mój eMek też mówi do małej "Panna Anna", ja mówię różnie, na forum Aneczka - ale to tylko dlatego, że tu dużo osób o tym imieniu.
No ale zdarza mi się mowić "Anno, nie płacz - i tak zmienię Ci tę brudną pieluchę, to nie podlega żadnym negocjacjom"Jeżowa, pilik, KateHawke, Bajkaaa, veritaserum, Rucola, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Rucola - gratulacje świadomych uśmieszków
Achia - tak jak dziewczyny piszą, skup się na sobie, siostra jak się obraziła to może da Ci chwile spokoju :*
Chwile się przespałam, szału nie ma ale zatoki jakby mniej dokuczały. -
nick nieaktualnyRucola- no własnie trochę przeżywam,ale po chwili myślę,że odkąd zobczyła 2 kreski to mnie męczy,pisze o sobie,a wcześniej praktycznie nic,żadnego pytania co u mnie, ta kwestia wyprawki- to miałam prawo wybuchnąć.a w sumie aż tak wrednie jej nie odpisałam jakbym mogła...
Justyna- jako,że Cię widziałam, to powiem że nie wiem czy to geny,ale wyglądasz zabójczo piękniei cieszę się,że masz za sobą udaną i w zasadzie przespaną noc
Ja też myślę o Lunie dzisiaj..kciuki zaciśnięte.
Lena- wy niedługo wizytujecie prawda? też czekamy na wieści -
Achia, dziękuję
Rozumiem Cię i Twoje zniecierpliwienie do siostry. Wcześniej wcale się Tobą nie interesowała a teraz nagle czuje potrzebę ciągłego kontaktu. Zupełnie inaczej byłoby gdyby wcześniej była inaczej nastawiona.
-
nick nieaktualnyJustyna- tak, dokładnie... Teraz się zreflektowała i coś jednak chce wysłać. Mąż mówi,że pewnie dlatego, że liczy że później po Oskarze my jej wyślemy...
Może na poprawę humoru mąż mnie zabierze na pyszną kawę nad morze..albo coś dla Oskarka kupię jeśli pojedziemy do tego akpol baby..Rucola lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Może na poprawę humoru mąż mnie zabierze na pyszną kawę nad morze..albo coś dla Oskarka kupię jeśli pojedziemy do tego akpol baby..
I to jest bardzo dobry planAchia lubi tę wiadomość