X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratuluję !!!!! Cudownie !!!!
    Teraz w końcu ciesz się ciążą haha

Ja słucham meczyk przy karmieniu nr1

Luna1993 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje!! Niesamowita jesteś, taki egzamin prawie na terminie... to teraz szybkiego i spokojnego porodu :)

Lena bardzo się cieszę, że z Franiem tak dobrze! Tez jeszcze nie szczepiliscie? My mamy w czwartek pierwsze jeżeli nic się nie pozmienia... już się stresuje bardzo...

Luna1993, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a ja ci chyba jeszcze nie pisałam. Super że z Franiem wszystko dobrze i USG ładnie wyszło <3 bardzo fajna też ta lekarka że Was tak uspokoiła i kazała się nie martwić. A Frania ucałuj od e-cioci bo to dzielny mężczyzna jest! :* :* :*

Lena21 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy finał !!!

pilik, Siwulec, Emiilka, KateHawke, Jeżowa, Aga9090, summer86, Luna1993, Kaczorka, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto było nie spać! Chociaż organizatorzy w ogóle nie myślą o młodych matkach robiąc mecz o takiej porze :p kładę się, a za jakąś godzinę pewnie moje dziecko zacznie aktywność nocną :p dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 23:58

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna z całego serca gratuluję <3

Mam nadzieję że teraz jesteś mega szczęśliwa bo Zuzia dalej w brzuszku, egzamin zdany to teraz czas dla siebie wykorzystaj go na maksa hehe :)

A ja chyba muszę iść do lekarza z Zosia bo widzę że jej kolejny naczyniak się zrobił i martwię się bo to żywo czerwone jest i nie wiem od czego :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej córce chyba emocje się udzielily bo jeszcze nie śpi :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka przyjmij najszczersze gratulacje !! Bardzo się cieszę i podziwiam :)

My pozdrawiamy z nocnego karmienia. Ania zasnęła o 22 mąż ja uśpił jak wspominałam ja też się czuję super bo spalam 5h :)

Jedyne co mnie martwi to też ogromne ulewania Ani tak od 4dni. Teraz jeszcze bardziej drze o te przyrosty. Wczoraj to aż nosem jej poszło a tak to mam wrażenie że charczy właśnie przez to że resztki pokarmu jej gdzieś zalegają i się meczy. Odciągamy z 3 razy dziennie katarkiem i jest lepiej. No nic musimy czekać ;)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tule <3

Moja spic ale ja nie śpię. Jakieś sensacje zoladkowe mnie męczą. Poza tym wściekła jestem na męża. Tak mnie wkurzył że nie Mam zamiaru rozmawiać z nim w najbliższym czasie.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zasnela na 30 min i w międzyczasie miałam mega koszmar a teraz znowu nie śpi :( idzie się zalamac

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mega gratulacje! Na prawdę podziwiam. Wiem z doświadczenia jak ciężko jest się uczyć i zdawać egzaminy w ciąży. Ale ja miałam ciążę w sumie bez problemów i egzamin we 37tc,a nie jak u ciebie milion komplikacji. Jesteś bohaterką :) ściskam mocno. Teraz czekamy na Zuzię ;)

Mini witam się po pierwszym karmieniu!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna!!! Gratuluje zdanegl egzaminu. Ogromne osiagniecie w tym wszystkim co sie u Ciebie dzialo. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ogromne gratulacje! Nauka do egzaminu i jego zdanie przy końcówce ciąży to duże osiągnięcie, rodzina powinna być z Ciebie dumna :)

Lena, cudownie, że u Frania wszystko ok <3

Jeżowa, pięknie wyglądasz!

U nas już 4 kiepska noc.. ledwo funkcjonuję :/

Jeżowa, Luna1993 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam po drugim karmieniu.
    Pierwsze się przeciągało więc skorzystałam z okazji i wydłużyłam sesję ściągania (PowerPumping).
    Kolejna pobudka o 5. Aneczka przysnęła, tylko skończę odciąganie i wracamy do swoich łóżek :) Liczę na jeszcze jakies 2h snu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 05:38

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko daj znać czy potem Zosieńka coś więcej pospała, bidulko :(

Veritaserum ach te czasy, gdy cieszy 5 godzin snu! Super :)

Justyna widzę, że rośnie nam powoli kolejna specjalistka od KPI! Wciąż niezmiernie podziwiam za trud <3

Anna Stesia Twoje posty są tak pełne przydatnych informacji, że nawet sobie chyba tego nie wyobrażasz. Nawet, jeśli piszesz coś tylko raz na jakiś czas, to przy każdej wiadomości się czegoś uczę i skrupulatnie robię print screeny. Super, że napisałaś o tych przyrostach, ja jako matka-teoretyczka ogólnie JESZCZE mam podejście typu "no i co, że moje dziecko w tym tygodniu nie przybrało książkowo", ale wiem, że to się zapewne zmieni w chwili, gdy mi położą Agatkę na piersiach - będzie zwrot o 180 stopni i będę panikować przy wszystkim. Taka już jestem :) w każdym razie bardzo Ci dziękuję i zaintrygowałaś mnie swoją dziedziną zawodową, że macie taką drogą literaturę specjalistyczną! Dużo zdrowia dla Ciebie i Synusia <3

Kaczorka wywołuję do tablicy, bo zamilkłaś, a widzę, że czytasz :P kiedy przyjeżdżacie do Wrocławia?

Siwulcu jak już wstaniesz (mam nadzieję, że śpisz lepiej niż wczoraj) to czekam na update informacji o zdrowiu!

Ależ mnie ucieszył awans Polaków do finału!!! Pochodzę z miasta o bardzo siatkarskich korzeniach i uwielbiam, jak siatkarze ucierają nosa piłkarzom i pokazują co to znaczy być drużyna na światowym poziomie! No i dzisiaj emocje gwarantowane :D w trakcie meczu Agatka w brzuchu też grała w siatkę, nigdy mnie tak piąstkami nie okładała, jak wczoraj :)

Dzisiaj dzień chłopaka , nie wiem czy świętujecie, ale wszystkim malutkim chłopczykom już poza brzuszkami i tym jeszcze w brzuszkach Ciocia Jeżowa przesyła buziaczki <3 a męża zabiorę na ramena, bo od tygodnia o niczym innym nie słyszę, więc wiem, że się ucieczy :)

A ja ogólnie popijam herbatę z malinami, która działa jak placebo chyba - czułam się bardzo źle, a teraz czuję się zdecydowanie lepiej :) a i jeszcze na noc kropiłam poduszkę Olbasem, żeby lepiej oddychać, potem się budzę w nocy, przewracam się na drugi bok i czuję silną, mentolową świeżość... z mojego oka :D musiałam wsadzić twarz w to miejsce, gdzie kropiłam.

Dobra, nie wiem co ja się tak rozpisałam, a zaczęłam pisać z konkretnym pytaniem - czy mamusie są mi w stanie powiedzieć ile mniej więcej zużywacie pieluszek dziennie przy noworodkach/małych niemowlętach? Bo robię budżet rodzinny na październik i nagle mnie uderzyło, że jestem niedoinformowana w tak ważnej kwestii! A tak chociaż pi razy drzwi chciałabym oszacować kwotę na ten cel :)

Emiilka, summer86, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa u nas na początku była kupka prawie przy każdym karmieniu, więc szło 10-12 sztuk.

veritaserum, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa tak jak summer pisze ok 10-12. W dzień co 2h praktycznie ( bo co tyle je ) w nocy ciut rzadziej ale też czasami jest tak że ja przewine a tu nagle kupka kolejna no i przebieram. Te 10 pieluszek musisz liczyć :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ogromne gratulacje.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo bardzo bardzo się cieszę i ogromnie gratuluję :) !

Pilik my mieliśmy tylko WZW, reszta dopiero przed nami, w związku z tym, że Franio jest „wcześniakiem” (nawet pani dr się wczoraj z tego śmiała, że on taki duży - rozmiar głowy 90 centyl) to dostaniemy podobno tą „lepszą” opcję, ale przyznaję że jestem w tym temacie jeszcze kompletnie zielona, boje się wejść w internet, bo wiem jakie emocje wywołują szczepionki i że mogę tam znaleźć straszne rzeczy, które sprawią, że znów zacznę się stresować - możecie mnie trochę uświadomić ?

Nasi siatkarze super, ale ja wczoraj szybko odpadłam i zasnęłam po tychvwszydtkich emocjach :)

Wszystkie mamy po ciężkich nocach podziwiam i współczuje <3

Jezowa tak jak dziewczyny napisały, na początku to jest conajmniej 10 szt. Z czasem ta liczba się zmniejsza trochę

Co do ulewania, mój Franio też się z tym boryka i mimo że przerobiłam już przeróżne opcje to nie ma na to reguły - chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość i dużą liczbę ubranek. Jest trochę lepiej jak mu się porządnie odbije, jak je mniejsze porcje a częściej, ale to tez nie zawsze - trzeba próbować, bo każde dzuecko jest inne. Mamy dni, że prawie nie ulewa, a później jak mu się zdarzy i podrażni sobie przełyk to jest kikla razy pod rząd :/ ja mimo, że już długo z tym walczę nie znakazlam złotego środka

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Siwulec jak się dzisiaj czujesz?

Za mną w miarę dobra noc, poranek trochę gorszy. Ale nie będę narzekać, mam zamiar wprosić się z Tosia do babci na obiad i iść na spacer. Pierwszy spacer od prawie 9 tygodni :) fajnie że dziś niedziela handlowa to może dla małych coś pooglądam.

reset, lamka, KateHawke, Karma88, Achia, Aga9090, veritaserum, olik321, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ