X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie jak tam shopping?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, właśnie wysłuchałam półgodzinnej tyrady teścia o tym, jak to okropnym miejscem do wychowywania dziecka jest akademik i że Bogu dzięki, że mój brat się opamiętał i dał nam mieszkanie. Mój brat się opamiętał? Mój brat nie musiał się opamiętywać, bo nic nie był nam winien. I nie dał nam mieszkania, płacimy mu mniej niż powinniśmy, owszem, ale płacimy, a mieszkanie nie jest nasze, tylko wciąż jego... Dobrze, że teściowie są tacy domyślni i wciąż omijają temat łóżeczka, które obiecali nam kupić. I ogólnie, że są tacy wydolni finansowo, żeby komentować naszą sytuację materialną (podejrzewam, że mamy lepszą niż oni, serio). Ale umył okna w module, to się do niego odzywam jeszcze :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Yos- weź nospe, magnez i się połoz. Ja tak robiłam i przechodziło :)

wzięłam juz magnez i nospe i leze

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Fozzie jak tam shopping?
    Szkoda gadać. Chciałam kupić kozaki że skóry kobiece, ale na płaskim obcasie, w kolorze czarnym. Niewykonalne.... Nie podobało mi się nic. Tzn jedne w których się zakochałam, na 12 cm obcasie, co raczej wyklucza grudniowe toczenie się i późniejsze pchnięcie wózka łącznie z bieganiem za 3 latkiem.
    Chociaż Stasiowi kupiłam buty na zimę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 18:35

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najtrudniej jest kupić najprostsze rzeczy obecnie... łatwiej trafić na kozaki w panterkę z czerwonym futerkiem i podeszwą jak w traperach niż na klasyczne, czarne, płaskie kozaki (kiedyś były tylko takie oczywiście) :D

Fozzie Bear, Siwulec, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    wzięłam juz magnez i nospe i leze
    to mam nadzieję,że zaraz przejdzie :)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos - życzę aby odpoczynek po spacerze szybko poprawił Twoje samopoczucie

Jeżowa - słusznie, ja raczej z tych tradycyjnych babek i nie lubię udziwnień (szczególnie w butach) więc zakup nowych bucików to istna gehenna :(
    Fajnie że brat się opamiętał :P :P w odróżnieniu od teściów :/ nie przejmuj się :* :*

Pilik - wspaniała córcia <3 najlepszego z okazji 3 miesięcy :)

Bajka - -masz rację, czas leci, Zosia w końcu wpadnie w swój rytm i będzie Ci dużo łatwiej, choć moja mama zawsze mi powtarzała że najtrudniejsze pierwsze 3 lata ;) ale miała na myśli to że później dzieci stają się już bardziej samodzielne i do dogadania

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ale ten Twój teściu plecie :/

No i rozumiem Cię bardzo dobrze - u nas może nie ma jakichś super zarobków, ale sensownie wydajemy tylko w granicach możliwości, nie mamy kredytów poza hipoteką itd. Na wszystko umiemy sobie powoli odłożyć i jakoś to idzie do przodu. A najbardziej "pilnuje" naszych wydatków teściowa - "ojejku, a ile to kosztowało?!", "eee, wymyślasz takie wydatki", albo "a nie lepiej wydać na...". Z tym że nie mogę poważnie traktować kobiety, której sposobem na życie jest pożyczanie pod koniec miesiąca, oddawanie po pierwszym i tym samym pustki w portfelu od połowy miesiąca... no totalnie się tej kobiety fundusze nie trzymają :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że wróciłam z obiadku, spaceru, zakupow, lodów i nadal nie rodzę :/ mało tego, wszelkie skurcze ustały. Mała leci ze mną w kulki. Nawet na 4 piętro weszłam szybkim krokiem, łaziłam 2 godziny po galerii i nic.

Pilik Ninka jest przecudowna a jakie słodkie minki robi <3 eciotka wysyła buziaki :*

Jeżowa brak mi słów na teścia, przecież to Wasza sprawa gdzie wychowujecie dziecko, a taki akademik może mieć wyższy standard niż niejedno mieszkanie. Idąc tym tokiem myślenia, ja też nie powinnam się decydować na dziecko, bo mieszkamy w mieszkaniu moich rodziców. Ja bym nie miała takiej śmiałości komuś, nawet dziecku czy synowej mówić, gdzie i jak wychowywać dziecko. Także nie przejmujemy się :* a propo teściów, moja dziś dzwoniła z jakąś pierdoła do emka. Oczywiście ani słowa o mnie, małej. Ale dlaczego on nie pyta jak się siostra czuję?! Toż to wstyd :D zaczyna mnie to irytować i coś czuję, że znów jej powiem co myślę, obrazi się i na parę miesięcy będzie spokój.

Miałam zabawna sytuację w sklepie. Stoimy w kolejce, dosyć długiej, ale myślę sobie postoje to może się zacznie. Przede mną wymalowana lala. Oczywiście gapi się na brzuch. Jak tylko podeszłam obok niej, gdzie przy kasie były rozłożone książeczki dla dzieci ona w panice szybko przesunęła się do przodu, jak najbliżej faceta przed nią, twarz w telefon i zerka na mnie. Już chciałam powiedzieć że nie musi się mnie bać, nie zajmę jej tej kolejki, nie musi mnie puszczać :D

Yoselyn przeszło trochę?

Fozzie o na którą masz wizytę? Będziemy czekać na foteczki pięknej Klary <3

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- może i dobrze, że nie rodzisz? Odpocznij jeszcze, wyśpij się i dopiero podejmuj kolejne wyzwania :*
    Przypomnij mi - zdecydowałaś czy zaczynasz aplikację od stycznia czy bierzesz dziekankę?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę Nika, że podobne mamy teściowe/teściów... A zaglądania do portfela nie lubię najbardziej. My podobnie, jak Wy - wydajemy rozsądnie to, co zarabiamy, dodatkowo dorabiamy, jeśli jest taka konieczność/możliwość i odkładamy na to, co chcemy kupić. Moi teściowie oszczędzać nie potrafią, śmieją się z mojego męża, że mamy "budżet rodzinny" i że wszystko zapisujemy w excelu etc, że ja mu wydzielam kasę (nie wydzielam tylko rozdzielamy razem) i przecież życie jest po to, żeby wydawać, a nie oszczędzać. Tylko jakimś dziwnym trafem, to my od czasu do czasu możemy kupić albo zrobić "coś więcej", mieć takie jakie chcemy, a nie jakie musimy mieć... Ale spoko, niech się śmieją dalej. Chyba przy kolejnych tekstach o cudownym opamiętania się mojego brata przypomnę teściom, że ich mieszkanie kupili im brat i mama teścia, bo ich nie było stać nawet na wynajem czegokolwiek, kiedy mieli już dwójkę dzieci. Więc pozdrawiam ich przedsiębiorczość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 19:38

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jutro mam cały dzień dla siebie więc na pewno odpocznę :) maseczki i sole do kąpieli pójdą w ruch.
    Zobaczymy jak będziemy dawać radę przez październik, co wyjdzie z jej serduszkiem. Jeśli będzie wszystko jak trzeba, to zaczynam od stycznia, a jakbym nie dawała rady to biorę dziekankę. Jeśli w październiku zobaczymy, że będzie ciężko i nie będziemy chcieli zostawiać małej tak szybko z opiekunką (miałaby 3 miesiące niecałe) to składam wniosek o wpis na listę aplikantów za rok, a przez ten rok przerwy będę raz w tygodniu chodzić do kancelarii patrona żeby nie zwariować w domu ;) myślę, że brzmi sensownie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to moi są tacy sami. Teść od 15 lat pracuje za granicą a złamanego grosza nie mają, bo wszystko od razu wydają. Ale moi rodzice, którym udało się dorobić w Polsce to dla nich złodzieje, bo przecież nie da się tyle mieć w naszym kraju bez przekrętów. I do dzisiaj mają mi za złe, że ściągnęłam mojego emka do Polski, bo przecież tam by go taka świetlana przyszłość czekala- całe życie jako robol na budowie. A tu dzięki mnie (wiem, że nieskromnie ale to ja go zmusiłam do tego) kończy szkołę, pójdzie na wymarzone studia i powoli zbieramy na wkład własny do kredytu.

Emiilka, KateHawke, KateHawke lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Luna, to okropne, że Twój mąż nie pyta co u siostry... Gdy teściowa ma głęboko gdzieś Ciebie i Zuzię. Serio, brak kontaktów byłby najlepszy, miałybyśmy lepsze humoru :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna korzystaj teraz, ze jestes po egzaminie, a wizja porodu nie jest juz straszna. :-)

Idziemy zaraz z Emi sie wykapac, do lozka na cowieczorne wygibasy w brzuchu i zaczynamy nowy tydzien i miesiac. I kolejny dzien z glowy, blizej do naszego spotkania. Aaaa!!!

Co do kasy to mamy to szczescie, ze jednak nikt nam w nasze konta nie zaglada i nie komentuje. Maz odklada, ja robie oplaty i jest git. A jak u mnie sie robi jakis miesiac kruchy, bo jakies dodatkowe oplaty mam do zrobienia w firmie czy do domu to wtedy maz do mnie kase puszcza i juz.

Kto jutro ma jakas wizyte? My do SR lecimy na kolejne zajecia. :-)

Emiilka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna spokojnie, dzisiaj taka typowa mama-Pamela stojąc w kolejce przede mną z Rodżerem, tylko popatrzyła na mnie i skomentowała do syna - Ooooo popatrz jak Pani się kapusty najadla! ;)

Wizytujemy jutro o 10 rano :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- powodzenia i czekamy na piękne fotki <3

moja siostra chyba serio się obraziła :p nadal milczy. jutro ma wizytę- jak myslicie: odezwie się po, czy pójdzie w zaparte?

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia odezwie się, nie wytrzyma ;) komuś musi przecież truć :D a nie sądzę by kto inny długi wytrzymywał jej gadanie :P

Karma88 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratulacje wytrwania do 3 miesiąca :D Ninka jest cudna <3 Nich zdrowo rośnie i będzie zawsze taka wesolutka <3

U nas fajny dzień na relaksie a teraz już mam w domu komplet chłopaków w domu i jakoś czuję się bardziej kompletna i zadowolona :)

Jeżowa... normalnie powalają takie teksty...pewnie bym ich zapytała czy chcą zasponsorować nam własne mieszkanie z okazji narodzin wnuczki :P

Hahaha Achia możemy robić zakłady jak długo wytrzyma aż znowu się zacznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:02

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziewczęta, będzie obrazowo :P

Wyszło coś ze mnie, takie gęstawe, trochę z grudkami, ale w kolorze żółto-zielonym... Czyli ulubionym kolorze mojej Gertrudy, bo przecież co chwilę miałam jakąś infekcję w ciąży. Ale wycierałam to na 5-6 razy, bo wciąż leciało i leciało... No ale przeszło. Na czop śluzowy to to nie wyglądało, bo było mało śluzowate w mojej opinii, ale znowu ilość do infekcji mi nie pasuje, bo cały dzień czysto, a tu sruu. No nic, poczekamy, zobaczymy, co dalej się w gaciach będzie działo :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ