X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pozdrawiam Runę :D zabawna z niej psinka :D

Czy Tarzan już odchorował wyrwaną ósemkę? Mój i dentysta to gorzej niż ja i poród :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:00

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ok rozumiem tylko jak niemowlaka do samochodu dać bez kombinezonu? Pal sześć teraz ale w mróz? Bo starsze to da się ogarnąć a małe przecież z domu tak wychodzi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Reset ok rozumiem tylko jak niemowlaka do samochodu dać bez kombinezonu? Pal sześć teraz ale w mróz? Bo starsze to da się ogarnąć a małe przecież z domu tak wychodzi

Z opowieści M. (bo ja Młodej wtedy nie znałam) ogarniali to tak, że np. nagrzewali auto przed wyjazdem (uruchamiali silnik i ogrzewanie, dziecko wsiadało do nagrzanego) albo opatulali jakimś śpiworkiem po wierzchu- co jest nad pasami to nie ma znaczenie, ważne, by pasy przylegały.
    Upierdliwe to trochę, ale dla bezpieczeństwa kiedyś też zamierzam się tak męczyć. Co więcej, sama w puchowej kurtce staram się nie jeździć.

Tu też radzą przykryć itp.
    https://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:16

Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jestem serio pod wrażeniem, bo zdychał tylko pierwszego dnia, a teraz jest bardzo dzielny. ;-)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa są specjalne śpiworki z dziurami na pasy. A w Lidlu w sezonie bywają takie otulacze do fotelików samochodowych. My chyba w taki spiworek zainwestujemy, bo nadaje sie i do fotelika i do wózka.

reset, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja czytałam o nich dużo, ale właśnie z gumką i dostawą to już 150zl... a czytałam i dwóch innych firmach, których okularki podobno porównywalnie dobre i chyba się zdecyduje i dzisiaj zamówię :)

Ktoś mnie wołał?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78fb65aa156.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/869123a38c20.png

nick nieaktualny, nick nieaktualny, KateHawke, summer86, Jeżowa, Yoselyn82, JustynaG, Emiilka, Kaczorka, Karma88, Patrycja20, Siwulec, Sarna84, nick nieaktualny, Lusesita, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Rucola, Lunaris, Nadzieja22, Lena21, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wszystkiego naj naj naj dla Ninki <3 <3 <3 Wycałuj od e-cioć za te wspaniałe 3 miesiące :* :* :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko zgadzam się z przedmówczyniami, że dzieci nie przewozimy w kurtkach, bo pasy muszą dolegać jak najbliżej ciała dzidziusia, po wszelkiego rodzaju kombinezonach/kurtkach pasy nie dość, że się ślizgają, no to tak naprawdę nie trzymają odpowiednio ciasno ciała dziecka, więc nie spełniają swojej roli bezpieczeństwa. Są kombinezony i kocyki z wyciętymi punktami na pasy - to według mnie zakup konieczny, jeśli nie mamy możliwości wsadzić do auta dziecka bez wychodzenia na dwór (w sensie w garażu czy coś). Według mnie kocyk jest nawet trochę lepszy, zwłaszcza na dłuższe trasy, bo łatwo możemy z niego "rozebrać" nasze dziecko :)

Pilik słodkości <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:46

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wszystkiego dobrego dla Ninki :)

Ja mam pytanie do mam,które kupowały karuzelę ta Tiny love- podróżną. Sprawdza się? Okazuje się,że do turystycznego łóżeczka jest mały wybór karuzel i chyba na tą się skusimy. Zwłaszcza, że mamy też szumisia.. ale chciałabym poznać opinie od osoby, która już ją użytkuje :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie teraz zastrzelilyscie hehe muszę przemyśleć co robić bo my mega rzadko jeździmy autem a nie wiem jak będzie w zimę może akurat wtedy jak coś to kupię bo kocem można otulic w sumie dziecko ogólnie temat dla mnie nowy i nigdy nie myślałam w ten sposób, może dlatego że zawsze widziałam dzieci w kombinezonie w tych fotelikach.

Ehh moje dziecko jest specyficzne... Miała jeść godz temu więc wróciłam z mamą ze spaceru do niej a ta dalej śpi... No i super ale potem pewni da popalić i nie pójdzie spać długo długo, a dziś kończymy 8tyg, super że czas jednak leci :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, my mamy Tiny Love podróżną i mała niezmiennie ją uwielbia ;) nadal "gada" i usmiecha się do tych zabaweczek

nick nieaktualny, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, my mamy Tiny Love podróżną i mała niezmiennie ją uwielbia ;) nadal "gada" i usmiecha się do tych zabaweczek
    To ją zamówimy :) a melodyjki są przyjemne?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, na youtube można sprawdzić:

https://youtu.be/i6h4ggB21Ug

Aż takie szałowe nie sa.. szczególnie jedba mi sie kojarzy z przyśpiewkami ;) ale malej się podobają a nam uszy od nich nie więdną :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, na youtube można sprawdzić:

https://youtu.be/i6h4ggB21Ug

Aż takie szałowe nie sa.. szczególnie jedba mi sie kojarzy z przyśpiewkami ;) ale malej się podobają a nam uszy od nich nie więdną :)
    No to najważniejsze :p no i dobrze że jest opcja kręcenia się zabaweczek bez muzyczki :p

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik ale Ninka sliczna!! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka przesłodka :-)

Też się zastanawiamy nad tą karuzelką.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze spaceru i pobolewa mnie brzuch jak na @ oraz kość plecy..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- weź nospe, magnez i się połoz. Ja tak robiłam i przechodziło :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja właśnie wróciłam ze spaceru i pobolewa mnie brzuch jak na @ oraz kość plecy..
    Spokojnie - to tylko ciąża ;)
    Znaczy że trzeba poleżeć, może wziąć extra magnezu albo no-spę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara mi robi taką imprezę w brzuchu, że o mamo.
    Nie wiem jak ona jest w stanie kopać mnie dosłownie wszędzie? chyba pajacyki robi przed jutrzejszą wizytą

‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ