Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lamka pozdrawiam Runę
zabawna z niej psinka 
Czy Tarzan już odchorował wyrwaną ósemkę? Mój i dentysta to gorzej niż ja i poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:00
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Reset ok rozumiem tylko jak niemowlaka do samochodu dać bez kombinezonu? Pal sześć teraz ale w mróz? Bo starsze to da się ogarnąć a małe przecież z domu tak wychodzi
Z opowieści M. (bo ja Młodej wtedy nie znałam) ogarniali to tak, że np. nagrzewali auto przed wyjazdem (uruchamiali silnik i ogrzewanie, dziecko wsiadało do nagrzanego) albo opatulali jakimś śpiworkiem po wierzchu- co jest nad pasami to nie ma znaczenie, ważne, by pasy przylegały.
Upierdliwe to trochę, ale dla bezpieczeństwa kiedyś też zamierzam się tak męczyć. Co więcej, sama w puchowej kurtce staram się nie jeździć.
Tu też radzą przykryć itp.
https://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:16
Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Bajkaaa są specjalne śpiworki z dziurami na pasy. A w Lidlu w sezonie bywają takie otulacze do fotelików samochodowych. My chyba w taki spiworek zainwestujemy, bo nadaje sie i do fotelika i do wózka.
reset, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Nadzieja czytałam o nich dużo, ale właśnie z gumką i dostawą to już 150zl... a czytałam i dwóch innych firmach, których okularki podobno porównywalnie dobre i chyba się zdecyduje i dzisiaj zamówię

Ktoś mnie wołał?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78fb65aa156.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/869123a38c20.png
nick nieaktualny, nick nieaktualny, KateHawke, summer86, Jeżowa, Yoselyn82, JustynaG, Emiilka, Kaczorka, Karma88, Patrycja20, Siwulec, Sarna84, nick nieaktualny, Lusesita, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Rucola, Lunaris, Nadzieja22, Lena21, malka lubią tę wiadomość
-
Bajeczko zgadzam się z przedmówczyniami, że dzieci nie przewozimy w kurtkach, bo pasy muszą dolegać jak najbliżej ciała dzidziusia, po wszelkiego rodzaju kombinezonach/kurtkach pasy nie dość, że się ślizgają, no to tak naprawdę nie trzymają odpowiednio ciasno ciała dziecka, więc nie spełniają swojej roli bezpieczeństwa. Są kombinezony i kocyki z wyciętymi punktami na pasy - to według mnie zakup konieczny, jeśli nie mamy możliwości wsadzić do auta dziecka bez wychodzenia na dwór (w sensie w garażu czy coś). Według mnie kocyk jest nawet trochę lepszy, zwłaszcza na dłuższe trasy, bo łatwo możemy z niego "rozebrać" nasze dziecko

Pilik słodkości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:46
-
nick nieaktualnyPilik wszystkiego dobrego dla Ninki

Ja mam pytanie do mam,które kupowały karuzelę ta Tiny love- podróżną. Sprawdza się? Okazuje się,że do turystycznego łóżeczka jest mały wybór karuzel i chyba na tą się skusimy. Zwłaszcza, że mamy też szumisia.. ale chciałabym poznać opinie od osoby, która już ją użytkuje
-
No to mnie teraz zastrzelilyscie hehe muszę przemyśleć co robić bo my mega rzadko jeździmy autem a nie wiem jak będzie w zimę może akurat wtedy jak coś to kupię bo kocem można otulic w sumie dziecko ogólnie temat dla mnie nowy i nigdy nie myślałam w ten sposób, może dlatego że zawsze widziałam dzieci w kombinezonie w tych fotelikach.
Ehh moje dziecko jest specyficzne... Miała jeść godz temu więc wróciłam z mamą ze spaceru do niej a ta dalej śpi... No i super ale potem pewni da popalić i nie pójdzie spać długo długo, a dziś kończymy 8tyg, super że czas jednak leci
-
Achia, my mamy Tiny Love podróżną i mała niezmiennie ją uwielbia
nadal "gada" i usmiecha się do tych zabaweczek
nick nieaktualny, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia, na youtube można sprawdzić:
https://youtu.be/i6h4ggB21Ug
Aż takie szałowe nie sa.. szczególnie jedba mi sie kojarzy z przyśpiewkami
ale malej się podobają a nam uszy od nich nie więdną 
-
nick nieaktualnyNo to najważniejsze :p no i dobrze że jest opcja kręcenia się zabaweczek bez muzyczki :psummer86 wrote:Achia, na youtube można sprawdzić:
https://youtu.be/i6h4ggB21Ug
Aż takie szałowe nie sa.. szczególnie jedba mi sie kojarzy z przyśpiewkami
ale malej się podobają a nam uszy od nich nie więdną 
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie wróciłam ze spaceru i pobolewa mnie brzuch jak na @ oraz kość plecy..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Spokojnie - to tylko ciążaYoselyn82 wrote:Ja właśnie wróciłam ze spaceru i pobolewa mnie brzuch jak na @ oraz kość plecy..

Znaczy że trzeba poleżeć, może wziąć extra magnezu albo no-spę