Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jezowa uwielbiam twój styl pisania
Co do teściowych, tak czytam i same mi przed oczy nachodzą obrazy z mojej ciąży.
Przypomniało mi sie, jak za każdą wizyta na IP teściowa dzwoniła i pytała co i jak.
Jak były jakieś imprezy u nich, to kazała mi się nie martwić tym, że nie mogę przyjechac. Wiedziała że muszę leżeć.
Miałam w ciąży dietę że względu na ryzyko cholestazy, to jak zapraszala nas na obiad, czy imieniny to dla mnie robiła mięso na parze i marchew też na parze
Interesowała się ciaza, mimo że jej córka też była w ciąży.
Chyba nie jest taka złaStaraczkaNika, Lena21, Rucola, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLusesita- to można Ci pozazdrościć teściowej
ciesz się, że masz takową
dziś rozmawiałam z koleżanką, która pyta kiedy gadałam ze swoją mamą i sobie uświadomiłam, że przez cały wrzesień zadzwoniła to mnie RAZ. Tjaaa. Ktoś wie gdzie mecz można online zobaczyć?
-
nick nieaktualny
-
Jezowa mam nadzieje,z e doswiadczone porodami dziewczyny doradza.
Ja bym panikowala i pewnie poleciala sprawdzic na ip, ale z drugiej strony moze dojda skurcze i juz bedzie jasne co i jak.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dobry wieczór
Dziewczyny, ja jutro wizytujęBędę wdzięczna za kciuki, choć sama nie wiem, co bym chciała usłyszeć. Najpierw narzekałam na brak jakichkolwiek objawów - Jeżowa, pojęcia nie mam, co to mogło być (odchodzący czop?) - a dzisiaj jakoś dziwnie mnie brzuch pobolewa i zaczęłam cykać przed porodem. Muszę się wziąć w garść, bo taka blokada psychiczna chyba nie jest wskazana. Na pewno nie są to skurcze, nawet nie jest to ból, jak na @. Po prostu jest mi jakoś tak... dziwnie? Może coś się zacznie dziać
Lunka, ale będzie śmiesznie, jak urodzisz jako ostatnia z nasA to by Ci Zuzia niespodziankę sprawiła
Pilik, Ninka jest cudownaSama słodycz
I już ma 3 miesiące!
Z zaciekawieniem przeczytałam wpisy dot. kimbinezoników i kurteczek w fotelikach samochodowych. Nie miałam pojęcia, że nie wolno tak przewozić dzieci. Nikt mi tego nie przekazał, a uważam, że przygotowałam się całkiem nieźle: szkoła rodzenia, warsztaty „mamo to ja”, forum, internety, książki i wreszcie trzy wizyty w specjalistycznych sklepach z fotelikami samochodowymi. Cieszę się, że Bajka rozpoczęła ten temat! Dziękuje
Zaraz meczykMiłego seansu Mamusie
Bajkaaa lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Jeżowa, może podjedż na IP, dla świetego spokoju, żeby to sprawdzić. Bo może to śluz/czop podbarwiony wodami płodowymi? A jeśli rzeczywiście tak jest to może jednak lepiej przez ten kolor sprawdzić.
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Jeżu, czop (przynajmniej mój ) mial kolor raczej żółtawo biały, nie mam pojęcia co mogło innego z Ciebie wyjść, wody to wody - ze mnie chlapnęło jak z wiadra i nie było to gęste. Myśle podobnie jak Melevis, może warto podjechać na IP albo chociaż zadzwonić czy napisać smsa do lekarza bo kolor zielony nie brzmi dobrze.
-
nick nieaktualny
-
Jeżu ja obstawiam czop śluzowy- może zaczyna się rozwarcie
Jeśli tak to może być na dniach jak równie dobrze za 2-3 tyg. -
Jeżowa, jedź na IP i dawaj znać czy wszystko gra.
-
Jeżowa, jak masz jechać na IP to teraz! Akurat będą pustki, bo wszyscy przed tv kibicują naszym
Btw. w meczu jest pięknie!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Pilik Ninka jak zwykle boska
U mnie teściowa ma odchylenie w drugą stronę - jest oszczędna do przesady, wszystko liczy, wszystko odkłada, ciagle narzeka, że ma za mało ale wciska nam kasę na każdym kroku - bo ona MUSI nam dać (później każdy w rodzinnie wie dokładnie ile dała i na co) nie pomaga tłumaczenie, że nam nie brakuje, że sobie radzimy (mam większą wypłatę niż ich dochody) ona MUSI, bo mój mąż jest jedynakiem - wiem, że brzmi dziwnie, jakbym była niewdzięczna, ale ona pamięta co do złotówki kiedy i ile nam dała i niejednokrotnie o tym „przypomina” co mnie wkurza okropnie, bo jeśli coś komuś daję to nigdy by mi do głowy nie przyszło wypominać. Już nie wspomnę jak nie mogła nigdy przezyc naszych wakacji czy wyjazdów na narty, bo to przecież szkoda pieniędzy...
Lusesita brawo dla Twojej teściowej, oby było takich jak najwiecej
Jeżowa jedź kochana na IP, Wasze bezpieczeństwo najważniejsze
Mecz jak zwykle musi być horrornie wiem czy to dobry znak, ale ubrałam Frania w body kibica Polski i zanim się zaczął mecz to je zapaskudził kupą
reset, Siwulec, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa mój czop odpadł mi 6 dni przed porodem i wyglądał jak ślimak bez skorupy podbarwiony na brąz ( sorry za pełen obraz) ,48h przed porodem leciało pełno wydzieliny podbarwione na różowo i czerwono.
Wody jak mi chlusnely to na całą lazienke i nie miałam zadnhch wątpliwości.
U Ciebie obstawiam czop również ale jak masz być spokojniejsza to pojedz na te IP
Pilik wszystkiego najlepszego dla Ninycudna jest.
U nas dziś chyba ciężka noc Ania coś się pręży i chyba gazy w brzuszku się skumulowały. Walczymy o kupę jednym słowem. -
Veritaserum - kciuki za szybka i bezbolesna kupkę :*
Jeżu i jak u Ciebie ?veritaserum lubi tę wiadomość
-
No właśnie kurde ja tu sobie na luzie mecz oglądam, patrzę na forum czy ktoś coś odpisał, no i mam wyrzuty sumienia patrząc na Wasze rady, bo dla mnie to nie było nic niepokojącego i raczej nie planowałam jechać na IP... No i teraz nie wiem, co robić.