Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też zimny chów! od rana balkon otwarty a na termometrze +3'C
jak tylko okno zamknę to nie ma czym oddychać i krew mi z nosa idzie. Kaloryfery u nas służą do zbierania kurzu.
Emilka, Fozzie wizytowe kciukasy!
Jeżu nie ma to jak infekcja na finiszu
Lamka Runa Wam przyniosła szczęściezdrówka dla niej i niech jej się z Wami jak najdłużej żyje! Jestem zdecydowanie kocią mamą ale na tym zdjęciu tak bosko wygląda że 5 minut nie zastanawiałabym się jak bym musiała przygarnąć taką psinkę
Luna Twoja jesienna dziewczyna dotrwała dzielnie do października! Teraz możemy odliczać kiedy zdecyduje się nas przywitać. Co do opieki "mamusiek" to mega słabo- mnie się podnosi od razu ciśnienie jak cos takiego się dzieje. A jak Franek jedzie do dziadków na weekend to zwykle nie biorę dyżuru w poniedziałek bo na 90% wróci chory...
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Jeżowa to pewnie chodziło o to że urodzisz w terminie, a żeby wcześniej rodzić to trzeba mieć specjalną przepustkę
PS. Ma ktoś na zbyciu wolne przepustki na wcześniejszy poród?Lunaris, Jeżowa, Siwulec, Rucola, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Torebki mają być chyba od tej soboty dopiero
także emek szykuje plan działania i wymyśla strategie
Jak się czuje Tosia nie wiem, babcia się obraziła i nie odbiera telefonuja naprawdę wszystko rozumiem, ale pod względem zdrowia jestem przewrażliwiona i trudno. Może inaczej bym zareagowała, gdyby mi normalnie o tym powiedziała, a nie z jękami i robieniem z siebie męczennicy, że musi z nią 'walczyc'
A to co innego, wiadomo. No i nieodbieranie telefonu, "bo się obraziła" jest akurat zachowaniem dziecinnym.
A torebki myślałam, że od dzisiaj hmm, to może w sobotę też wyślę męża...
Kate interpretacja zdaje się być rozsądna, choć ja to już bym chciała oczywiście
Izape jeśli o mnie chodzi to:
dla dziewczynki: 3, 16, 17, 18, 22
dla chłopca: 10, 21, 23
uniwersalne: 12, 26
ale spod Twoich rąk to wszystko by wyglądało prześlicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 09:58
-
Izape dla dziewczynki: 4,8 (!!!),
dla chłopca: 10, 27
uniwersalne: 6, 12, 26
Luna szczerze nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś. Z drugiej strony podobnie jak dziewczyny myślę, że chciała dobrze i bezpiecznie dla Ciebie.
Dobra śniadanie zjedzone, rosół wstawiony, dokumenty wwrześniowe do biiura ogarnięte, dalsza robota wzywa.
Dziś może dojedzie do nas w końcu komoda.Izape_91 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyLuna też bym była wkurzona na babcię a z tym nieodbieraniem telefonu to jakaś dziecinada.
Iza mi się podobają 1, 3, 5, 9, 10, 17.
Lunaris jeszcze planujemy wziąć jednego pieska, ale to jak już będziemy w domu. Runka przeżyła ze mną wszystkie trzy ciąże i wiem, że bez niej byłoby dużo trudniej.Lunaris, Melevis, Izape_91, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate a teraz kiedy będziesz miała wizytę? Mam nadzieję, że Natalka sama zdecyduje się wyjść w tym tygodniu
Lamka właśnie miałam Cie pytać, czy udało się emkowi coś załatwić w sprawie budowy?
Jeżowa skoro Reset planuje spać w samochodzie z moim emkiem pod lidlem, to myślę że nie będzie miał nic przeciwko jeśli i Ty dołączysz
Ja dzisiaj chyba umyje okna, bo się od marca nie doprosilam męża. Tosia już niby nie wymiotuje, pije więc to najważniejsze. Nie wiem, czy te wymioty to od mokrego kaszlu po chorobie, czy znowu coś złapała..reset, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Nasza kotka jest już mocno stara i wiem że jeszcze góra 5 lat jej zostało. Wszystkie koty jakie miałam to znajdy albo ze schroniska. Mój syn strasznie marzy o piesku i ciągle mnie o to katuje. Ja nie za bardzo lubię psy- mogę popatrzeć ale mam uraz i trudno mi sobie wyobrazić psa u nas w domu. Ostatnio jednak się zastanawiałam nad tym czy nie ulec prośbom syna i nie adoptować pieska ze schroniska jak nasza kocia babcia nas opuści. Biję się ze swoim dystansem do psów a radochą dzieciaków (i Ciastka). Poza tym pies na pewno mobilizował by nas do częstszego wychodzenia z domu, spędzania razem czasu inaczej
-
nick nieaktualnyLuna jest lekki postęp w sprawie domu, bo Tarzan wymyślił jakieś alternatywne rozwiązania i zobaczymy.
Lunaris myślę, że jeśli masz uraz do psów to lepiej byłoby wziąć szczeniaka, żebyście mogli go sami wychować, bo pieski ze schroniska mogą mieć różną historię i różnie reagować. Runa jest właśnie szczeniakiem podrzutkiem.Lunaris, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Lunaris, ja bym już do domu gdzie jest dorosły kot nie wprowadzała nowego zwierzaka. Koty zwyczajnie nie lubią się dzielić i to dla nich straszna krzywda, kiedy pojawia się inny kot... a tym bardziej pies. Także póķi staruszka ma się dobrze to może lepiej nie kombinować.
A kto wie, ile jeszcze z Wami będzie. Moja koleżanka ma 22-letniego kota
Mój ma 9 i zachowuje się czasem jak kociak -
Lamka ja mialam na kolacje i na śniadanie owsianke
KateHawke, lamka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ale ja myślę o tym żeby wziąć psa jak już kot się z nami "pożegna". Nasza kotka jest za stara (i za bardzo rozpieszczona) na integrację z innym zwierzakiem- nawet drugim kotem.
To na razie teoria bo ja mam jeszcze w sobie za duży strach na psa. Dzięki za tipsy - myślałam o jakimś większym trochę psie ale nie mam doświadczenia także jak bym się zdecydowała to na pewno poradzę się Was co i jak. Może w tym czasie przełamię swoje lęki.
Uciekam! Jadę z mamą do urzędu -dostanę upoważnienie do głosowania w czasie jej nieobecności tutaj. Mogłabym zrobić jej teraz na złość i zagłosować inaczej hehe ale akurat mamy takie samo zdanie w polityce
Miłego dnia! -
Izape mi najbardziej podoba się 20 i 21 (już mam dosyć różu
)
Luna jeśli nie urodzę do piątku to mam się umówić na wizytę na pt albo pn. Ciekawa jestem co wtedy zrobi - czy da skierowanie do szpitala na termin czy po prostu zrobi masaż szyjki żeby przyspieszyć.
Lunaris jeśli masz jakiś uraz do psów to tak jak Lamka mówi lepiej szczeniaka. Tylko trzeba mieć na uwadze że początki są "trudne". Trzeba go nauczyć siusiania wtedy gdy trzeba a nie wtedy gdy chce i oduczyć gryzienia wszystkiego co przed oczamimoja Lena miała rok przy przygarnięciu a ile pościeli i butów wyrzuciłam... Że nie wspomnę o innych rzeczach które zjadła
Kurczę podglądam fiolet i tam połowa dziewczyn już się rozpakowała... Codziennie 2 mamusie przybywają. Buko jeszcze się trzyma w dwupaku ale na 12 październik już połowa rozpakowanaLunaris lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Zaczynamy 19 tydzieńCzy to już 5 miesiąc?
Krew i mocz oddane do badań.
Fozzie i Emilka kciuki za wizyty.
Iza, mi się podobają najbardziej unisexowe 5, 6, 7, 19, 26.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:38
Rucola, KateHawke, Emiilka, JustynaG, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Izape_91 mnie sie podoba 16, 7, 3, 4, 20, 22,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:34
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyKateHawke mi się już udzielają te Wasze emocje, Ty, Luna, Emilka, Jeżowa. Taki wysyp dzieciaczków będzie
Yosel dobra była? Pewnie na słono jadłaś.
Nadzieja chyba piąty, gratulacje!
Co do pieska jeszcze to fakt, my wzięliśmy Runę jak miała 3 miesiące i pierwszy tydzień-dwa co noc 3-4x zabieraliśmy ją na siku na dwór. Później jeszcze zdarzały jej się wpadki ale generalnie szybko załapała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:37
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Luna gratuluję dotrwania do października! A co do babci.. Wszystko rozumiem ale teraz mogłaby odebrać telefon.
Nika- ostatnio pisałam,że znajomi wzięli psa ze schroniska.a mają już dwa kotymam też koleżankę co mając 1 kota to również wzięła PSA- bardzo się polubiły
także różnie bywa
Lamka- najlepszego dla Runki!u nas Bajlą się obrazila- wczoraj wieczorem zeżarła coś na spacerze i mąż zamknął drzwi do sypialni. Ale miała minę jak wstałam..nawet nie podeszła do miski jak jej wsypałam karmę- dopiero jak weszłam do łazienki :p
Foozziie- to czekamy z Tobą!
Kto później wizytuje?albo rodzi?
Jeżowa przykro mi jeśli to znów infekcja
Mnie dzis w nocy jakoś tak bolał brzuch
Twardniał. I ogólnie nie podobało mi się to. Nad ranem dopiero wzięłam nospe i magnez i spałam do 10:20! Teraz toaleta i jest lepiej..mam nadzieję że to nie będzie się powtarzać bo wtedy chyba warto to sprawdzić na IP czy to mogą być po prostu skurcze Braxtona-Hicksa? -
nick nieaktualnyMoja Lunka to też przygarnięty szczeniaczek
Kate na szyjkę wiem że są specjalne maści czy tam żele, moja mama miała wywoływany poród, położna jej czymś takim masowała szyjkę i poszło bardzo szybko
Ps babcia odebrała już, rozumiem że nie chciała nas martwic, ale małej dolega coś od 2 tygodni i chyba ją umowie dzisiaj do lekarza, bo się martwię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:08
Jeżowa, Nadzieja22, Yoselyn82, KateHawke, lamka, Achia, Aga9090, Karma88, JustynaG, Lena21, Patrycja20, blue00 lubią tę wiadomość