X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- wygrałaś! Siostra napisała! Ale tylko tyle że nie dostała L4- nic więcej. Zapytałam od razu dlaczego i czekam na odpowiedź..

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna- wygrałaś! Siostra napisała! Ale tylko tyle że nie dostała L4- nic więcej. Zapytałam od razu dlaczego i czekam na odpowiedź..
    To dziwne - mi od początku każdy proponował i się dziwili jak odmawiałam. Jeśli ma pracę choć częściowo fizyczną to powinni jej dać L4 jak poprosi :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my wreszcie po. Nic nie zapowiada porodu - szyjka twarda i zamknięta. Nie wiem, ile ma, tylko się dowiedziałam, że nic się nie zmieniła. Waga: 3664 gramy :) Wód płodowych niby wystarczająco na ten etap ciąży - coś koło 9. W domu przeanalizuje karteczkę z wymiarami (zdjęcia żadnego nie mam, tylko wymiary). Niestety mocz na jutro do powtórki, bo wyszły bakterie. Jednym słowem: zaczynam działać z naturalnymi metodami ;) Dziękuje za kciuki! <3

Nadzieja22, Yoselyn82, lamka, Lena21, StaraczkaNika, Siwulec, Achia, Luna1993, KateHawke, Jeżowa, Aga9090, Karma88, Patrycja20, Bajkaaa, JustynaG, Rucola, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz pytanie w jakim stylu kupować tę biżuterię?

Siwulec u nas też tak jest z szatką i świecą. Prawie 4 lata temu byliśmy obydwoje chrzestnymi u synka mojej siostry, a teraz ja będę, ale to z rodziny męża mnie poprosili i jeszcze muszę dopytać czy też tak u nich jest :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też mam ten problem z jedzeniem. Ostatnio eMek wszystko mi kroi w wersję imprezową/dziecięcą. :)
    Na obiad schabowy? To pokrojony tak bym mogła wziąć na raz do buzi. To samo z kanapkami. Ostatnio jadłam nawet w ten sposób pierogi (lekko nie było). Ale dzięki temu mam szansę zjeść z dzieckiem na rękach :)

Luna, powiem to co wszyscy - nie złość się na babcię. Spróbuj postawić sie na jej miejscu: babcia jest pomocna, możesz na nią liczyć. Nie chciała Cię martwić w nocy, chciała byś odpoczęła po egzaminie - przed porodem. A wnuczka na nią naskoczyła,że jej nie poinformowała o stanie zdrowia dziecka.
    Powiem Ci, że ja babcię rozumiem. Sama mam taki charakter, że nie chcę by moi bliscy martwili się o mnie niepotrzebnie. W wieku niespełna 18 lat, jechałam jako pasażer w aucie, które walnęło w drzewo. Auto do kasacji. Ja wyglądałam jak ofiara przemocy w rodzinie ale poza siniakami nic mi nie było. O zdarzeniu poinformowałam rodziców gdy wróciłam do domu. Mama byla trochę zła ale w gruncie rzeczy ile jej nerwów zaoszczędziłam. Bo te parę siniaków to naprawdę nic.

Achia, myślę, że twardnieniami możesz się martwić jeśli po nospie nie przejdą. Wtedy IP. Ale jeśli przechodzą to raczej znaczy, że to przepowiadające.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To dziwne - mi od początku każdy proponował i się dziwili jak odmawiałam. Jeśli ma pracę choć częściowo fizyczną to powinni jej dać L4 jak poprosi :/
    No właśnie też się zdziwilam, bo ma właśnie taką pracę. Pani doktor powiedziała,ze może wypisać ale od 22.10(dlaczego to nie wiem) bo mają silne kontrole z ZUS...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna po nospie przeszło. Ale czemu wzięłam dopiero nad ranem to nie wiem. Teraz budzę Oskara, coś tam niemrawo się rusza- na zasadzie "śpię, masz tu dwa kopniaki i daj mi spać dalej".

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie naskoczyłam na nią, nie wiem skąd ten wniosek... To że się zezłościłam nie znaczy że nie mam szacunku do starszych osób.

Achia przykro mi, że jednak się odezwała i to znowu zaczynając od siebie... Mogła chociaż spytać, jak się czujesz, chociażby z grzeczności

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zdjęcia nie będzie - mała zakrywala sobie ciągle twarz......stopami ;) wazymy 960g i wszystko na ten moment wygląda super, szyjka się nie skraca, więc mam nadzieję wieczorem jeszcze na figle ;)
    za to dr wpisał mi w kartę już zalecenie cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:08

Lena21, Luna1993, Jeżowa, Achia, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090, Yoselyn82, summer86, lamka, Siwulec, Patrycja20, Karma88, Bajkaaa, JustynaG, Rucola, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    To teraz pytanie w jakim stylu kupować tę biżuterię?

Siwulec u nas też tak jest z szatką i świecą. Prawie 4 lata temu byliśmy obydwoje chrzestnymi u synka mojej siostry, a teraz ja będę, ale to z rodziny męża mnie poprosili i jeszcze muszę dopytać czy też tak u nich jest :)

Nadzieja Franio dostał głównie gotowkę, bo moja rodzina uznała, że jak było coś do kupienia to ja już to pewnie nam :) kupiliśmy mu skarbonkę sejf i wszystkie pieniądze, tam czekają na jego potrzeby - ogólnie chcemy mu założyć konto/lokatę czy coś w tym stylu.
    Z prezentów to dostał raczej pamiątkę chrztu i (co ciekawe w kontekście chrztu :) ) łapacz snów :) ja jako chrzestna dla dziewczynki kupowałam biżuterię złote kolczyki i bransoletkę z be my lilou z grawerem.
    Szatkę i świecę zamówiłam sama na allegro
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80855f60d139.jpg

A tu siema e-cioteczki :D pozdrawia Was Franio bez szyi
    [u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 07:46

Siwulec, Jeżowa, Achia, KateHawke, Luna1993, Nadzieja22, veritaserum, Aga9090, Yoselyn82, lamka, Kaczorka, Karma88, Patrycja20, Bajkaaa, JustynaG, Emiilka, Rucola, Morusek, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- zabójcze zdjęcie Frania :)))

Luna- no nie było takiego pytania..a przecież jej pisałam wtedy,że tez wymiotowałam jakby nie patrzeć. w ogołe dopiepo po MOIM PYTANIU który tydz i czy jest serduszko (dla mnie to było najważniejsze na wizycie!) napisała : "tak ,było,7t, tamten lekarz coś źle obliczył" i znów,że zła,że nie ma tego L4..ręce opadają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:13

Wysłany: 1 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić - jestem bez siły, leżę i czuję jak mi serce wali. Takie pulsowanie w uszach i gorąco.
    Ciśnienie 125/87, tętno 85 czyli bardzo ładnie i nie tłumaczy co mi się dzieje.
    A dla mnie leżenie i oddychanie to już maksymalny wysiłek.
    Nie robiłam jeszcze zastrzyku z heparyny, bo wolę zaczekać aż mi minie. Czy lepiej zrobić już?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, moja córka dostała od chrzestnej jeszcze różaniec - będzie miała teraz do Pierwszej Komunii.
    Biżuteria myśle raczej klasyczna i skromna np jakieś delikatne serduszko albo typowo Koscielnie - Matkę Boską

Lena -Franio genialny <3

Achia, zwolnienie do 22.10 to trzy tygodnie, ja na początku tez miałam wizytę co 2-3 tygodnie. No i słabo ze znów egoistycznie siora tylko o sobie :/

Wiecie, to moje dziecię jest niesamowite, rusza się coraz częściej i mocniej <3 ależ on jest fantastyczny (ale przecież Wy to wiecie, większość z Was już jest na dalszym etapie :D)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie wiem co robić - jestem bez siły, leżę i czuję jak mi serce wali. Takie pulsowanie w uszach i gorąco.
    Ciśnienie 125/87, tętno 85 czyli bardzo ładnie i nie tłumaczy co mi się dzieje.
    A dla mnie leżenie i oddychanie to już maksymalny wysiłek.
    Nie robiłam jeszcze zastrzyku z heparyny, bo wolę zaczekać aż mi minie. Czy lepiej zrobić już?
    Nika to może być wcześniejsza reakcja na zmianę pogody. Jutro ma być już brzydko, może u was już ciśnienie się zmienia. Ja tak ostatnio miałam jak skończyły się upały i miało się zacząć ochłodzenie spore. Tak mi tętniło w uszach że masakra, a do tego brak sił na cokolwiek. A ciśnienie świetne jak u ciebie.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- zwolnienie od 22.10, dziś nie dostała. Zresztą co ja się przejmuje, skoro nie działa to w dwie strony.

Kopniaki są super!:) Ja czasami wolę nie spać,a trzymać rękę na brzuchu i Go czuć,bo to jest taaaakie cudowneeeee :)

A zaawansowane mamusie- co ile mogą pojawia się te skurcze BH?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ten twój etap jest najlepszy :) bo te kopniaki to takie rzeczywiście kopniaki i ich wyczuwanie mega uspokaja. My na końcówce to raczej mamy przesuwania i wypychania. Takie naciąganie skóry aż do "ała!" Albo to samo tylko w stronę żeber :D

Achia nie mam słów do tej twojej siostry...polecam dalej nic nie pisać bo tylko się denerwować będziesz.

Franio!!! Jesteś przeboski!!! <3 <3 <3

Fozzie Klara (bo chyba jednak Klarusią zostaje :) ) lubi psikusy jak mamusia :D te stópki to niedługo będziesz jej przez brzuch gilgotać :D

Siwulec lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 1 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nika to może być wcześniejsza reakcja na zmianę pogody. Jutro ma być już brzydko, może u was już ciśnienie się zmienia. Ja tak ostatnio miałam jak skończyły się upały i miało się zacząć ochłodzenie spore. Tak mi tętniło w uszach że masakra, a do tego brak sił na cokolwiek. A ciśnienie świetne jak u ciebie.
    Pogodę mamy dziś piękną. Rześko ale słonecznie.
    Postaram się wreszcie ruszyć tyłek i przestać myśleć o tym jak nie mam siły, to może przejdzie ;)

A mojej sąsiadce z góry aktywował się noworodek. Ma równie silne płuca jak starsza o 3 lata siostra. Napiernicza od 10ej. Ciekawe czy jak moja się urodzi to będą koncertować na zmianę czy w duecie ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Siwulec- zwolnienie od 22.10, dziś nie dostała. Zresztą co ja się przejmuje, skoro nie działa to w dwie strony.

Kopniaki są super!:) Ja czasami wolę nie spać,a trzymać rękę na brzuchu i Go czuć,bo to jest taaaakie cudowneeeee :)

A zaawansowane mamusie- co ile mogą pojawia się te skurcze BH?
    Achia często... A przynajmniej ja tak mam. Brzuch robi mi się twardy dosyć często ale Doktorek kazał się nie przejmować dopóki przechodzi przy leżeniu.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*

Ja się zaraz zbieram na wizytę, mam na 14:00. Dam znać po, co słychać w brzuszku :) I czy nasza panna zabiera się w końcu do tego fikołka, ale po tym jak ją czuję wnioskuje, że nie :(

Achia, Lena21, Aga9090, StaraczkaNika, KateHawke, Nadzieja22, summer86, veritaserum, Karma88, Emiilka, Rucola, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wiesz że dla nas Twoje samopoczucie jest bardzo ważne :* jak jej tak zależy na l4 to pójdzie do innego lekarza, bo jak Ty masz jej inaczej pomoc.

Fozzie już prawie kilogram pięknej Klary <3

Kate, Emilka chętnie poznam domowe sposoby, bo mi chyba też mogą się przydać :/ nie wiem jak to możliwe, że ta moja szyjka nadal trzyma.

Skurcze bh miałam naprawdę często, ale chyba Lenka pisała, że do 10 dziennie jest ok? Jeśli się mylę to mnie proszę poprawcie :) i nie powinny być bolesne, tylko takie nieprzyjemne

‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ