X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dziewczyny pytanie mam. Szukam śpiworka do wózka. Rodzimy w grudniu więc ewidentnie zima i okres zimowy wchodzi w grę na spacery. Czy taki śpiworek się sprawdzi? Czy czegoś cieplejszego szukać?

https://allegro.pl/kiziamizia-spiworek-do-gondoli-fotelika-0-13-zima-i7576393179.html
    Karma dzięki za link, jest też opcja z Lewkami i tak jak pisała reset nadaje się do wózka i nosidełka bo wejście na pasy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej leżę - uczucie bezwładu jest nie do pokonania na dzisiaj.
    Pokonało nawet nagłą cheć na zjedzenie czegoś z kapustą - zadowolę się odgrzewaną wczorajszą pieczenią rzymską.

Achia, natchnęłaś mnie że muszę z szafy kurtki powyciągać i popatrzeć jak się ma sytuacja. W jedną zimową jeszcze się spokojnie mieszczę jak wyeliminować taki ściągający pasek! Nawet jeszcze trochę zapasu jest :)

Dziewczyny - czy dużo Wam przybyło objętości w ostatnich 2 miesiącach?
    Bo może ja się za wcześnie cieszę i tego luzu w kurtce wcale nie starczy :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia co do sióstr (czy twoja się zmowila z moja ?!) moja napisała do mnie co słychać no to jej odpisałam,ze leżę dalej. A ona ani nie zapytała jak się czuje,tylko, ze się przeprowadza prawie 40 km dalej i będzie wynajmować dom z znajomymi ( pomijam to, że beda mieszkać w 10 osób w tym 3 dzieci od siostry i 3 dzieci od znajomych)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 14:53

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, zapomniałam się odnieść do kwestii braku czasu na jedzenie przy dzidziusiu - MASAKRA. W sensie no kurczę, wiadomo, dziecko ważniejsze, ale ludzie chyba sobie nie zdają sprawy, jak czasem proste czynności stają się niewyobrażalnie trudne do zrobienia... I jak tu mieć siłę i chęci do opieki/zabawy, jak lecisz na niedoborze snu i pustym żołądku? Od dzisiaj będę bardziej doceniać każdy kęs i łyk, dopóki jeszcze mogę się delektować!

I pozdrawiam z łóżka, odpoczywam też tyle, ile mogę. W mieszkaniu rozpierdol, ale mama przyjeżdża, to pomoże... Jakiś obiad tylko dzisiaj ugotuję chyba i tyle będzie z mojej aktywności. No jakby ktoś kurek z energią mi zakręcił :/ oby jutro było lepiej!

Nika mnie przybyło zdecydowanie najwięcej w ciągu ostatnich 1-2 tygodni, po dosyć dużym okresie przerwy w powiększaniu się brzucha i nagle bum. Serio nie wiem, jakim cudem jeszcze się powiększył...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 14:59

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- Twoja chociaż zapytała co słychać! :P
    Mój SMS najwyraźniej nie był aż tak dobitny, tudzież nie zrozumiała albo uznała,że nie wiem co. Teraz zapytała czy L4 od internisty jest ciążowe czy nie.i że "urządziła" ją ta ginekolog z dzisiaj. Po1- nie wiem,. miałam tylko od ginekologa. Po2-jak idziesz do lekarza którego nie znasz to nigdy nie wiesz na 100% czy dostaniesz L4. Nic jej nie odpisałam. Nie wiem czy nie zrobić jej głupiego żartu i napisać wieczórem że byłam na IP w związku z tym samopoczuciem(o którym nie wie bo nie pytała)...o i jeszcze wyśle zdjęcie które mąż mi zrobił po histeroskopii w szpitalu+wyglądam na nim strasznie!

A Twoja siostra to odważna z takim mieszkaniem..

Ja na obiad mam zupkę. Mąż wczoraj ugotował, na indyczku z masą warzyw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:02

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola właśnie pierwsze co to Lewki zobaczyłam. :D :D :D
    Mi się bardzo spodobał z liskami, no ale co mi się podoba to nie znaczy, że będzie dla dziecka dobre. I już głupia jestem. Za duży wybór tego wszystkiego jest.

Tu jeszcze chyba nie najgorszy jest:
    https://allegro.pl/spiworek-do-wozka-sanek-gondola-spiwor-4w1-cieply-i7585866816.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:04

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wszystko było by ok ale oni się znają jakieś 3 miesiące...

Na twoim miejscu bym napisała wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:02

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś dla wrocławskich i okolicznych mamuś i ciężaróweczek - targi i warsztaty w Askot na Zakrzowskiej 6.10, wrzucam link, jakby ktoś był zainteresowany:

https://askot.pl/aktualnosci/gielda-askot-baby-edycja-jesienna-2/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza moje typy to : 4,8,11,16,22,24,26 :)))
    Emilka ja w sobotę pisałam ze moja przyjaciółka urodziła, w piątek była u gina i nic a nic nie zapowiadało porodu :) rano już tuliła córeczkę :)

Widze, ze dziś dzień lenia :) ja właśnie skończyłam robić krokiety i zamierzam trochę poleżeć .
    Na 16 zebranie w przedszkolu a mi się dupy z domu ruszać nie chce bo deszcz pada ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:04

Emiilka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem jakim cudem jest juz 15. Wstałam o 6.30, potem uspokajałam jęcząco-płaczącego Lewka do okolic 11 kiedy to zjadłam śniadanie. Potem wybralismy się na spacer, oczywiście cała klatka dowiedziała się, ze najmłodszy lokator idzie na spacer, bo tak się darł że umarłego by obudził :P Na spacerze nawet się uspokoił... na chwilę. Wracałam do domu z Nim na rękach (krzyczącym oczywiście) pchając wózek, wykarmiłam i jeszcze godzinę trzymałam na rekach i teraz leży i nie płacze, podglądam Go w kamerce ale jego wyraz twarzy mówi "jeszcze sekunda i będe płakać" więc pisze do was w pełnym napięciu :)
    Ogólnie Babebl daje mi dziś w kość, ale jak patrzę na te ślepka głęboko wpatrujące się w moje, albo jak dostanę Jego piąstką prosto w twarz, to wszystko Mu wybaczam :)
    Macierzyństwo jest cholernie trudne, duzo trudniejsze niż się myslałam, ale tez milion razy piękniejsze, niz się spodziewałam.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieqwcyzny Kochane. Prosze poleccie mi łózeczko turystyczne w rozsądnej cenie, z przyzwoitym materacykiem i najlepiej z 2ma poziomami, ale w osteteczności może być jeden. Ktoś coś?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś totalnie nic nie zrobiłam - Franio ma dzień „mamo nie opuszczaj mnie” także cały dzien się tulimy - to brzmi słodko, bo to jest słodkie, ake tak jak Jeżowa wspomniała nic nie byłam w stanie w tym czasie zrobić - mama przyniosła mi obiad (chwała jej za to) ale musiała jechać wiec zostawiła na stole a ja głodna jak wilk patrzyłam na niego z cieknącą ślinką, ale nie mogłam zjeść bo karmiłam marudzącego synulka, który dziś wyjątkowo jakby mi ktoś dziecko odmienił nie chciał dać się odłożyć :O także takie dni tez się zdarzają ;) tak teraz myślę czy to nie skok? Franio ma już ponad 15 tygodni

Iza nie pamietam czy już odpowiedziałam ba pytanie 19 i 26 dla mnie :)

Emilka powiem Ci piękna waga <3 super, że wszystko ok, czekamy zatem na rozwój sytuacji :)

Kurczę takie emocje mamy teraz, jestem bardzo ciekawa która pierwsza będzie tulić maluszka ;)

Nikuś ja nie wiem czy jestem dobrym przykładem bo tylko do 36 tygodnia doczekałam, ale w ostatnim miesiącu urósł mi bardzo brzuch, miałam wrażenie że połknęłam arbuza - jak ostatnio oglądałam zdjęcia to się zastanawiam jak ja chodziłam :p

Emiilka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, dla dziewczynek 3 i 24 a dla chłopców 12

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka u mnie to wyglada na skok rozwojowy 5go tygodnia i wszystko by się zgadzało. Może u Ciebie podobnie... tylko z tego co czytałam Ty musisz odjąć dla Frania 3 tygodnie, bo urodził się wczesniej, więc idealnie wypada na skok z 12go tygodnia

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zgadzam się z Tobą. Ja nie myślałam szczerze że to wszystko będzie takie trudne. Myślałam że mała będzie sobie słodko spać a ja czekać na męża wypoczęta z obiadkiem :) a gdzie tam. Dzisiaj naprawdę przechodzi sama siebie. Teraz mi się udało ja uśpić ale nie wiem na jak długo bo zaglądam do pokoju i widze ze śpi bardzo niespokojnie. Zaraz zawyje serena :p zdarzylam chociaż zjeść rosół ! :)

Z pozytywów to byliśmy dzisiaj na USG bioderek i wszystko jest okej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:30

Jeżowa, Achia, Lena21, lamka, Nadzieja22, Aga9090, summer86, Patrycja20, KateHawke, KateHawke, Rucola, Emiilka, Bajkaaa, olik321, Lunaris, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka- jak wizyta?:)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lenka u mnie to wyglada na skok rozwojowy 5go tygodnia i wszystko by się zgadzało. Może u Ciebie podobnie... tylko z tego co czytałam Ty musisz odjąć dla Frania 3 tygodnie, bo urodził się wczesniej, więc idealnie wypada na skok z 12go tygodnia

Wydaje mi się, że Franio wyrównał już do rówieśników, bo już ma wszystkie umiejętności, które powinny być po tamtym skoku ;) wiec może to już ten między 14 a 19, trudno stwierdzić :) właśnie otworzył już oczy bo mini drzemce także matka koniec internetow :D ale powiedzcie jak go nie kochać.][/url]

Ps nakupowałam sobie owoców i warzyw, że będę się lepiej odżywiać a wpieprzam na szybko chleb tostowy z nutella i dżemem (tak, obiad to było za mało)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 07:45

lamka, Jeżowa, veritaserum, Nadzieja22, Rucola, Achia, Yoselyn82, Aga9090, Patrycja20, JustynaG, Karma88, KateHawke, Emiilka, Bajkaaa, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum polubiłam oczywiście za USG bioderek, nie za to, że Ania daje Ci w kość!

Natomiast ja ugotowałam obiad W SAMYCH GACIACH i jest to cudowne uczucie :D niech żyje normalne mieszkanie!

A tak w temacie obiadów jeszcze, choć wiem, że temat był już kiedyś poruszany, ale wtedy byłam ignorantką w początkowej fazie ciąży :P macie jakieś przepisy na szybkie obiady? Albo samogotujące się? Mogą być mięsne, bezmięsne, z rybą, zdrowe, mniej zdrowe, serio obojętnie... Albo takie co wieczorem można przygotować i potem tylko upiec na przykład. Cokolwiek co ułatwi życie takiemu kuchennemu nieudaczników jak ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:41

veritaserum, Nadzieja22, lamka, Achia, Aga9090, Emiilka, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio jest przecudny !!!!!

Jeżowa cieszę się razem z Tobą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, też doceniam chodzenie po domu w majtach! Bezcenne uczucie.

Veritaserum super, że bioderka zdrowe.

Lena Franio jest do schrupania <3

Admiralka jak tam?

Ja mam dzisiaj chyba gorszy dzień, bo chciałam odgrzać rosół, patrzę, a on skiśnięty. Więc co zrobiłam? Zadzwoniłam z płaczem do męża. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:42

Rucola, veritaserum, Jeżowa, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 1972 1973 1974 1975 1976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ