X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, mnie coś brzuszek pobolewa i czasem zakłuje, znów twardnieje, w sumie można powiedzieć że drugi raz w ciągu dnia. jakoś dziwnie się przez to czuje. wzięłąm tylko rano nospe + magnez, zaraz wezmę drugi raz ten zestaw. myślicie ,że to po prostu taki dzien? mogłam się przeforsować w weekend? Młody sie ruszał. gdyby się nie ruszał to już bym była na IP,ale skoro sie wierci to chyba nie mam powodów do paniki? kurcze,pierwszy raz odczuwam jakiś "dyskomfort" z tego tytułu. ale żadnych dodatkowych objawów nie mam, ani zwiększonej wydzieliny ani nic takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień Chińczyka, przyszło mi parę rzeczy w tym zawieszka do smoczka i pieluszki muślinowe 120x120. Bardzo polecam! Macałam teterki ze smyka, które cenowo wychodzą podobnie, ale są dużo bardziej szorstkie i cieńsze niż te z Alie. Jeszcze chce kupić te muślinki z babyono żeby porównać, bo mają dobre opinie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67f704b2c499.jpg

Achia też mi dzisiaj twardnieje brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:34

Rucola, Achia, Luna1993, Jeżowa, Nadzieja22, Lena21, KateHawke, Izape_91, veritaserum, Kaczorka, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a masz kontakt tel z lekarzem? Ja bym wzięła jeszcze jedna nospe, a jeśli nie pomoże, to bym sprawdziła na ip jeśli Cię to niepokoi. Po większej aktywności fizycznej myślę, że może tak być a organizm daje znać że czas odpoczac. Fozzie tak miała

Ja mam z kolei pytanie do mam, czy przed porodem dziecko faktycznie się mniej rusza, czy to raczej niepokojący objaw? Martwię się, bo dzisiaj mała jest bardzo spokojna, to aż do niej niepodobne

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja jaby byłam wyluzowana całą ciążę to 4 dni przed porodem pojechaliśmy na IP. Mały już był masakrycznie pościskany i mało się ruszał, ale czułam Go do końca :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tez bardzo zwracałam na to uwagę w ciąży z Olivierem ale on w dniu porodu ruszał się normalnie ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko u nas dobrze! :) Tosia zdrowo rośnie, ma już jakieś 1800g i włoski na głowie :) Jedyne co, to niestety wciąż uparcie leży pupą w dół - z rękami i nogami na głowie. I coś się zupełnie nie zanosi na tego fikołka w dół, wizja cc staje się coraz bardziej realna, a tak bardzo bym nie chciała :(

Teoretycznie jeszcze wszystko jest możliwe, a w praktyce to ona już od dobrych 3 miesięcy jest w tej jednej pozycji, a miejsca już malutko. Lekarz mówił też o tym, że przez nogi na głowie tym bardziej będzie jej ciężko się nimi odepchnąć.

No, ale to i tak nie jest najważniejsze, wiadomo. Najważniejsze żebyśmy doczekali się naszej zdrowej córeczki <3

Achia, Luna1993, Patrycja20, blue00, -Mamunia-, Jeżowa, Lena21, Nadzieja22, summer86, Karma88, Aga9090, veritaserum, Yoselyn82, JustynaG, agulineczka, JuicyB, KateHawke, Bajkaaa, Izape_91, Rucola, Lunaris, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję ją, czuję że opiera się o żebro bo boli i delikatnie się rusza, ale zawsze tak szalała że sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna-jak czujesz niepokój to IP. a ja nie mam tel do lekarza(zapomniałam o to zapytać!) ale w luxmedzie możesz zadać pytnie do wizyty-więc własnie mu wysłałam coś takiego. nie wiem tylko kiedy to odczyta...

Admiralka- najważniejsze,że z Małą wszystko ok! a co do CC- dobrze,że masz czas na oswojenie się z tą myślą. będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:48

admiralka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka,jakiś czas temu wrzucałam ćwiczenia na obrót dziecka,nie wiem czy widziałaś.Może by spróbować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka najważniejsze, że Tosieńka się dobrze miewa <3 życzę Ci żeby jednak zdecydowała się odwrócić i zaskoczyć mamusie

Achia pojedziemy jak coś zjem i nie zacznie fikać. Chociaż zaczyna mnie boleć brzuch więc może może..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- trzymam kciuki w takim razie :)

ja rozmawiałam na czacie z poołóżną, która pisała tak:

"sporadycznie macica może się napiąć i stwardnieć, jest mięśniem, więc to normalne
    ale należy to obserwować, ponieważ nie może zdarzać się to regularnie
    można powtórzyć jednorazowo No-spę forte i Asmag

Natomiast, jeżeli się to powtórzy w kolejnych dniach, proszę skonsultować się z lekarzem prowadzącym ciążę.
    chodzi o regularność skurczów
    ważne jest aby w tym tygodniu nie skracała się szyjka macicy, co może wywołać przedwczesny poród, dlatego proszę mieć to pod kontrolą.w tym okresie macica powinna być zrelaksowana, proszę dużo odpoczywać
    może się napiąć jedynie sporadycznie
    absolutnie nie regularnie, i na to zwracać szczególną uwagę"

u mnie to na razie sporadyczna akcja,więc odpoczywam i obserwuje :) ale może komuś też przyda się taka inf :)
    a jak jutro będzie tak samo to wtedy pojedziemy to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 18:06

• admiralka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Admirałka,jakiś czas temu wrzucałam ćwiczenia na obrót dziecka,nie wiem czy widziałaś.Może by spróbować?

Widziałam i zapisałam! :) My nawet w ten weekend specjalnie na basen pojechaliśmy, bo też podobno podczas pływania dzidziusiowi łatwiej się obrócić :P

Uparta ta nasza córa!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) dawno się nie udzielałam ale czytam was codziennie :)

Przede wszystkim Luna... Gratulacje dostania się na aplikacje.. To co osiągnęłas przy tak niekorzystnych warunkach nie raz, to coś więcej niż złoto naszych siatkarzy wczoraj :) Trzeba być super silną wytrwalą i zdeterminowaną babka żeby zdać na tyle punktów, a wiem jakie te testy potrafią być szczegółowe bo sama zdawałam...

Ciekawa jestem która z Was się pierwsza rozpakuje :)

Ja już czuję silna presję że to już październik i mała będzie zaraz po 2 stronie.. I z każdym dniem boję się bardziej. W środę wizyta, od kilku dni pije słynną herbatkę z liści malin (raz dziennie 100%liści), niedługo dołączy wiesiolek.. Pomoże czy nie jakoś psychicznie będzie mi lepiej :)

Dzieciaczki śliczne, rosną jak na drożdżach.. Dopiero co się wypakowywaly a tu już 3 miesiące, dwa miesiące.. Kiedy to tak leci?

Brzuszki też macie piękne.. <3

Ja już mam wszystko poprane. W tym tygodniu muszę posegregowac to jakoś rozmiarami w miarę, i spakować w końcu torbę.. Bo to nigdy nie wiadomo już w tym ostatnim miesiącu...

Miłego wieczorku <3

StaraczkaNika, Lusesita lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie uparta dziewczyne nosisz. Czasami jak mus to mus i cc czlowiek przezyje jak bedzie trzeba.

My lecimy na SR.

Luna a Twoja Mala niech sie rozrusza po tym jedzeniu!

Luna1993 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Widziałam i zapisałam! :) My nawet w ten weekend specjalnie na basen pojechaliśmy, bo też podobno podczas pływania dzidziusiowi łatwiej się obrócić :P

Uparta ta nasza córa!
    U mnie ćwiczenia pomogły a dodatkowo wyszorowalwm wszystkie listwy podłogowe i się udało z obrotem:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka super, że z córeczką wszystko dobrze :) Nieważne jak przyjdzie na świat, najważniejsze, że będziesz miec swój największy na świecie skarb. Dzieci są kochane <3

Dziewczyny orientujecie się czy na posiew moczu musi być jakiś specjalny pojemnik, czy taki sam jaki kupuję w aptece do badania ogólnego? W woreczku plastykowy jałowy pojemnik?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    U mnie ćwiczenia pomogły a dodatkowo wyszorowalwm wszystkie listwy podłogowe i się udało z obrotem:)

A obracała się Twoja Mała w ogóle wcześniej? Bo nasza od dobrych 3 miesięcy jest w tej jednej pozycji, mocno tyłkiem w dół i nikt kto mnie bada jej nie daje szans na fikołka.

No ja wciąż wierzę, wiadomo :P Ale widzę, że nic na nią nie działa póki co.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Admiralka super, że z córeczką wszystko dobrze :) Nieważne jak przyjdzie na świat, najważniejsze, że będziesz miec swój największy na świecie skarb. Dzieci są kochane <3

Dziewczyny orientujecie się czy na posiew moczu musi być jakiś specjalny pojemnik, czy taki sam jaki kupuję w aptece do badania ogólnego? W woreczku plastykowy jałowy pojemnik?

Zwykły, sterylny powinien być ok :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, uparta po mamie, najadłam się i już robi w brzuchu sajgon, także jeszcze w tej ciąży pochodzimy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    E tam, uparta po mamie, najadłam się i już robi w brzuchu sajgon, także jeszcze w tej ciąży pochodzimy ;)
    Kto wie, może w nocy zechce wyjść porobić sajgon po drugiej stronie brzucha ;)

‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ