WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    A obracała się Twoja Mała w ogóle wcześniej? Bo nasza od dobrych 3 miesięcy jest w tej jednej pozycji, mocno tyłkiem w dół i nikt kto mnie bada jej nie daje szans na fikołka.

No ja wciąż wierzę, wiadomo :P Ale widzę, że nic na nią nie działa póki co.

Admiralka, tu historia dla Ciebie https://www.facebook.com/zaufajpoloznej/photos/a.985648221529499/1879956062098706/?type=3&theater
    Obrót w 38 tygodniu,

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszła szczesliwa zawieszka od Nadziei i Achii, no to niebawem nadchodzeeeeeee! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 19:20

Luna1993, Achia, KateHawke, Yoselyn82, Fozzie Bear, Aga9090, summer86, Nadzieja22, Patrycja20, Siwulec, lamka, Rucola, Bajkaaa, olik321, StaraczkaNika, Kaczorka, Lena21, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, Karma88, emi2016, Flowwer, Lusesita, -Mamunia-, malka, Morusek, admiralka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś wszystkie tu na Ciebie czekamy i wierzymy, że już za chwilke do nas dołączysz <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza czekamy <3

Ja właśnie obejrzałam PULAPKE z mężem, i tam w jednej scenie był barman. I patrze- znam kolesia. Kiedyś poznałam go w Krakowie, to znajomy moich znajomych,ale nie w tym rzecz. Ma ciekawe imię- może kogoś zainspiruje- Miron :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 19:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/850ee39da9a4.png
    Dziewczyny, jaki macie sposob na spieranie dziecięcych kupek? Wiem, że kolor musztardowy jest modny w tym sezonie ale jednak wolałabym oryginalną kolorystykę ubranek dziecięcych :)

Veritaserum , polecam wpis Hafiji, który zapodała nam bodajże Achia https://www.hafija.pl/2017/07/5rzeczywiezi.html
    Twoja maleńka po prostu potrzebuje Ciebie! Jak nikt inny. Wiem, że jest Ci ciężko ale postaraj się zauważać pozytywy sytuacji.
    Korzystaj z tej bliskości. Jeśli się uda, to śpijcie razem. Ania będzie czuła się bezpiecznie i dłużej pośpi.

A gotować nie mógłby mąż? W końcu Ty cały dzień spełniasz zachcianki małej terrorystki ;) A tak Ty się biedna stresujesz i zamiast odpoczywać podczas snu Ani to Ty w kuchni siedzisz.)

Justyna ja wszystko zapieram albo zwykłym szarym mydłem albo takim niemieckim mydłem dr Beckmann czy coś w tym stylu.

Co do tego gotowania to powiem Ci że jest.to aktywność która robią z przyjemnością. Uważam że kuchnia to moje królestwo i ja gotuje a maz sprzata. Ostresowuje mnie to. I szczerze oni poszli na spacer a ja gotowałam i było mi dobrze :) mąż też coś czasami ugotuje ale wolę ja .

Ogólnie podziwiam Cię za Twoje podejście naprawdę. Super mamusia z Ciebie :) ja czasami już trace cierpliwość do Ani jak powiedzmy jest godzina 3 w nocy a ona oczy jak 5 zł i spać nie chce ;p

JustynaG lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza <3

Izape_91 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Admiralka super, że z córeczką wszystko dobrze :) Nieważne jak przyjdzie na świat, najważniejsze, że będziesz miec swój największy na świecie skarb. Dzieci są kochane <3

Dziewczyny orientujecie się czy na posiew moczu musi być jakiś specjalny pojemnik, czy taki sam jaki kupuję w aptece do badania ogólnego? W woreczku plastykowy jałowy pojemnik?
    Ja kupowałam specjalny, tzn nie ten zwykły na mocz tylko sterylny na posiew. jak powiesz w aptece to pani da co trzeba :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka można w zwyklym ale lepiej kupić taki specjalny .powiedz w aptece że pojemnik na posiew .

U mnie cały czas Gabi była glowkowo. W 29tyg walnęła obrót i była miednicowo. Trzy tygodnie robiłam ćwiczenia, chodziłam na czworaka i obrocila się z powrotem . Niby lekarze nie potwierdzają skuteczności tych ćwiczeń żeby pomoc się dziecku obrócić ale moja lekarka mi powiedziała że zaszkodzić nie zaszkodzą więc mogę sobie robić - 'a nóż widelec pomoże;-) .

Rucola lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- mój syn też jest już główkowo- mam nadzieję,że nie fiknie w drugą stronę! jak tak zrobi to zgłoszę się do Ciebie po te ćwiczenia,ale proszę o kciuki by to nie było konieczne ;)

ibishka lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo co do prania to ja też polecam dr beckmana!
    Wiecie jak fantastycznie spiera trawę z kolan? Kurde, to mój must have macierzyństwa!

Rucola, Patrycja20, Luna1993 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka - śliczna, zdrowa córcia się Wam urodzi - a w jaki sposób to już nieważne :)
    Czy sn czy cc, w momencie jak ją przytulisz będziesz najszczęśliwsza na świecie.

Achia - u mnie też się czasem zdarzają twardnienia, ale wtedy futruję się dodatkową porcją asparginu i biorę prysznic i macica się uspokaja. Jeśli to nie przejdzie po kilku godzinach mimo no-spy to bym się zgłosiła na IP żeby to sprawdzić zanim wyniszczy szyjkę.

Iza - z takim podejściem to musi iść dobrze ;) Kciuki, żeby Ci się to marzenie spełniło. I jeszcze muszę Ci napisać, że bardzo mi zaimponowało jak napisałaś na dinusiowym wątku, że rozważacie adopcję w późniejszym czasie. Żałuję, że ja nie miałam tak poukładane w głowie jak dawno temu byłam w Twoim wieku. Jesteś wspaniałym człowiekiem i będziesz wspaniałą mamą.

Luna - niezły numer z tej Twojej Zuzi - oj, nie będziecie się nudzić z tym dzieckiem ;)

A ja byłam na SR. Pierwszy raz był ze mną mąż. Trafił na przygotowanie do pierwszego spotkania z dzieckiem :D Aż zbladł jak pani położna opisała że nie dostanie do rąk różowego bobasa, tylko opuchnięte, zarośnięte futrem stworzonko z główką kosmity, fioletowymi rączkami i stopkami, umazane krwią i mazią :D :D :D
    A potem było o pielęgnacji - na dbaniu o części intymne - mąż autentycznie miał rozpacz w oczach (na bank nie wiedział, że wargi sromowe są i mniejsze i większe i które jest które!)
    Po wyjściu powiedział, że zaczął się bać :D
    Śmieszne czasem te faceciki.
    Ale cieszę się baardzo, że zaciągnęłam go właśnie dzisiaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:24

Patrycja20, Emiilka, Achia, Rucola, Izape_91, lamka, Jeżowa, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Agita1111 Nowa

Wysłany: 1 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Przepraszam, ze tak wchodze z butami w Wasz watek. Ale mam pewne watpliwosci. Otoz staramy sie z mezem od 2 lat o pierwsze dziecko. Zawsze bylam i nadal jestem realistka, wiec gdy odstawilam antyki bylam swiadoma, ze od razu raczej w ciaze nie zajde. Ale z drugiej strony tez nie spodziewalam sie, ze bedziemy sie tyle starac. Wczoraj powinnam byla dostac miesiaczke. Nie przyszla, dzis zrobilam wiec test i <szok> dwie kreski. Ostatnimi czasy juz watpilam, ze je kiedykolwiek zobacze. No i zamiast sie cieszyc to panika. Polecialam do labu i oddalam krew na bete i progesteron. Progesteron, dlatego, ze juz od dluzszego czasu podczytywalam forum i doedukowalam sie juz, co to i jak jest wazny. Miesiaczke mialam 30.08, a prawdopodobna owu 13.09. Moja faza lutealna z moich obserwacji trwa zawsze 16 dni. No i tu <w koncu> moje pytanie poniewaz beta wyszla az 571. Czy nie jest za wysoka? Powinnam udac sie do lekarza? Czy poczekac i sprawdzic przyrost? Progesteron wyszedl 23. Tez sie na nim nie znam. Bylabym wdzieczna za interpretacje i ewentualne: biegnij do lekarza lub spokojnie czekaj na przyrost. Pozdrawiam wszystkie

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) witam się skonczonym 20 tygodniem. Połowa za nami. Ruchy maluszka czuje juz wyraźnie :-) a brzuszek jak balon. Nie wiem czy Wam mówiłam ale u mnie w brzuchu mieszka Martynka :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d72b4e54106b.jpg

summer86, JustynaG, Aga9090, Achia, Siwulec, Lunaris, KateHawke, Patrycja20, Yoselyn82, Rucola, agulineczka, Karma88, lamka, Jeżowa, Izape_91, emi2016, Kaczorka, Lusesita, Nadzieja22, Flowwer, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, pytanie do specjalistki.
    Czy przy malym biuście - śpiąc w zwyklym sportowym staniku - robię sobie wielką krzywdę?
    Po prostu w nocy łatwiej mi odciągać w takim zwykłym z dziurami na laktator... ale nie chciałabym robić krzywdy moim piersiom.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie dziwię się mężowi.. ja na SR sama byłam w szoku gdy położna kilkukrotnie powtarzała, że noworodki najczęściej nie są ładne i mamy nie panikowac, bo to przejdzie. Mówiła o guzach na główce, krwiaczkach na skórze itd. Nasza miała takiego guza i szybko się wyrównało.. ma też dwa "uszczypnięcia bociana" z tyłu główki.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agita, beta normalna, u mnie była 500 w 16 dpo, progesteron w normie. Zbadaj przyrost po 48 h i umów się na wizytę u lekarza.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zdecydowałam,że jeśli jutro będę się czuła podobnie,to podjadę na IP, żeby sprawdzli sytuację. trochę się denerwuje że nie wiem, kiedy powinnam to sprawdzić,a kiedy czekać. kiedy ten brzuch jest twardy ,bo to skurcze,a kiedy młody go wypycha- nie zawsze wiem. na razie czuję,że jest ok, bo np teraz mam twardy brzuch,ale czuję jego jakąś częśc ciała, i że się wierci więc to zapewne jego sprawka. na noc zapodam też nospę i magnez. mam nadzieję,że jutro będzie "normalny" dzień , bezobjawowy jeśli chodzi o twardnienia ;)

a co do szkoły rodzenia- oby jak najczęściej udało się męża zabrać! albo nagrywaj położną i mu w domu puszczaj, coby sie późńiej chłopaczyna nie zdziwił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:34

• Agita1111 Nowa

Wysłany: 1 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86 bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Od razu mi troche lzej na sercu. A wiec nie bede panikowac i najpierw sprawdze przyrost, a potem umowie sie do lekarza

Rucola lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agita - normy dla bety w 17 dpo to wartość od 276 do 706 wiec Twoja beta mieści się idealnie w przedziale, ale i tak najważniejszy będzie przyrost po 48h. Powodzenia !

Achia trzymam kciuki żeby brzuchol nie stresował Cię już ;)

Achia lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Agita1111 Nowa

Wysłany: 1 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie niesamowite! Kilka slow, a tak wiele daja. A wiec czekam na przyrost i mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok. Jeszcze raz dziekuje

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ