Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
admiralka wrote:A obracała się Twoja Mała w ogóle wcześniej? Bo nasza od dobrych 3 miesięcy jest w tej jednej pozycji, mocno tyłkiem w dół i nikt kto mnie bada jej nie daje szans na fikołka.
No ja wciąż wierzę, wiadomoAle widzę, że nic na nią nie działa póki co.
Admiralka, tu historia dla Ciebie https://www.facebook.com/zaufajpoloznej/photos/a.985648221529499/1879956062098706/?type=3&theater
Obrót w 38 tygodniu, -
Dziewczyny, przyszła szczesliwa zawieszka od Nadziei i Achii, no to niebawem nadchodzeeeeeee!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 19:20
Luna1993, Achia, KateHawke, Yoselyn82, Fozzie Bear, Aga9090, summer86, Nadzieja22, Patrycja20, Siwulec, lamka, Rucola, Bajkaaa, olik321, StaraczkaNika, Kaczorka, Lena21, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, Karma88, emi2016, Flowwer, Lusesita, -Mamunia-, malka, Morusek, admiralka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza czekamy
Ja właśnie obejrzałam PULAPKE z mężem, i tam w jednej scenie był barman. I patrze- znam kolesia. Kiedyś poznałam go w Krakowie, to znajomy moich znajomych,ale nie w tym rzecz. Ma ciekawe imię- może kogoś zainspiruje- MironWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 19:24
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/850ee39da9a4.png
Dziewczyny, jaki macie sposob na spieranie dziecięcych kupek? Wiem, że kolor musztardowy jest modny w tym sezonie ale jednak wolałabym oryginalną kolorystykę ubranek dziecięcych
Veritaserum , polecam wpis Hafiji, który zapodała nam bodajże Achia https://www.hafija.pl/2017/07/5rzeczywiezi.html
Twoja maleńka po prostu potrzebuje Ciebie! Jak nikt inny. Wiem, że jest Ci ciężko ale postaraj się zauważać pozytywy sytuacji.
Korzystaj z tej bliskości. Jeśli się uda, to śpijcie razem. Ania będzie czuła się bezpiecznie i dłużej pośpi.
A gotować nie mógłby mąż? W końcu Ty cały dzień spełniasz zachcianki małej terrorystkiA tak Ty się biedna stresujesz i zamiast odpoczywać podczas snu Ani to Ty w kuchni siedzisz.)
Justyna ja wszystko zapieram albo zwykłym szarym mydłem albo takim niemieckim mydłem dr Beckmann czy coś w tym stylu.
Co do tego gotowania to powiem Ci że jest.to aktywność która robią z przyjemnością. Uważam że kuchnia to moje królestwo i ja gotuje a maz sprzata. Ostresowuje mnie to. I szczerze oni poszli na spacer a ja gotowałam i było mi dobrzemąż też coś czasami ugotuje ale wolę ja .
Ogólnie podziwiam Cię za Twoje podejście naprawdę. Super mamusia z Ciebieja czasami już trace cierpliwość do Ani jak powiedzmy jest godzina 3 w nocy a ona oczy jak 5 zł i spać nie chce ;p
JustynaG lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Admiralka super, że z córeczką wszystko dobrze
Nieważne jak przyjdzie na świat, najważniejsze, że będziesz miec swój największy na świecie skarb. Dzieci są kochane
Dziewczyny orientujecie się czy na posiew moczu musi być jakiś specjalny pojemnik, czy taki sam jaki kupuję w aptece do badania ogólnego? W woreczku plastykowy jałowy pojemnik?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Agulineczka można w zwyklym ale lepiej kupić taki specjalny .powiedz w aptece że pojemnik na posiew .
U mnie cały czas Gabi była glowkowo. W 29tyg walnęła obrót i była miednicowo. Trzy tygodnie robiłam ćwiczenia, chodziłam na czworaka i obrocila się z powrotem . Niby lekarze nie potwierdzają skuteczności tych ćwiczeń żeby pomoc się dziecku obrócić ale moja lekarka mi powiedziała że zaszkodzić nie zaszkodzą więc mogę sobie robić - 'a nóż widelec pomoże;-) .Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Admirałka - śliczna, zdrowa córcia się Wam urodzi - a w jaki sposób to już nieważne
Czy sn czy cc, w momencie jak ją przytulisz będziesz najszczęśliwsza na świecie.
Achia - u mnie też się czasem zdarzają twardnienia, ale wtedy futruję się dodatkową porcją asparginu i biorę prysznic i macica się uspokaja. Jeśli to nie przejdzie po kilku godzinach mimo no-spy to bym się zgłosiła na IP żeby to sprawdzić zanim wyniszczy szyjkę.
Iza - z takim podejściem to musi iść dobrzeKciuki, żeby Ci się to marzenie spełniło. I jeszcze muszę Ci napisać, że bardzo mi zaimponowało jak napisałaś na dinusiowym wątku, że rozważacie adopcję w późniejszym czasie. Żałuję, że ja nie miałam tak poukładane w głowie jak dawno temu byłam w Twoim wieku. Jesteś wspaniałym człowiekiem i będziesz wspaniałą mamą.
Luna - niezły numer z tej Twojej Zuzi - oj, nie będziecie się nudzić z tym dzieckiem
A ja byłam na SR. Pierwszy raz był ze mną mąż. Trafił na przygotowanie do pierwszego spotkania z dzieckiemAż zbladł jak pani położna opisała że nie dostanie do rąk różowego bobasa, tylko opuchnięte, zarośnięte futrem stworzonko z główką kosmity, fioletowymi rączkami i stopkami, umazane krwią i mazią
A potem było o pielęgnacji - na dbaniu o części intymne - mąż autentycznie miał rozpacz w oczach (na bank nie wiedział, że wargi sromowe są i mniejsze i większe i które jest które!)
Po wyjściu powiedział, że zaczął się bać
Śmieszne czasem te faceciki.
Ale cieszę się baardzo, że zaciągnęłam go właśnie dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:24
Patrycja20, Emiilka, Achia, Rucola, Izape_91, lamka, Jeżowa, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Przepraszam, ze tak wchodze z butami w Wasz watek. Ale mam pewne watpliwosci. Otoz staramy sie z mezem od 2 lat o pierwsze dziecko. Zawsze bylam i nadal jestem realistka, wiec gdy odstawilam antyki bylam swiadoma, ze od razu raczej w ciaze nie zajde. Ale z drugiej strony tez nie spodziewalam sie, ze bedziemy sie tyle starac. Wczoraj powinnam byla dostac miesiaczke. Nie przyszla, dzis zrobilam wiec test i <szok> dwie kreski. Ostatnimi czasy juz watpilam, ze je kiedykolwiek zobacze. No i zamiast sie cieszyc to panika. Polecialam do labu i oddalam krew na bete i progesteron. Progesteron, dlatego, ze juz od dluzszego czasu podczytywalam forum i doedukowalam sie juz, co to i jak jest wazny. Miesiaczke mialam 30.08, a prawdopodobna owu 13.09. Moja faza lutealna z moich obserwacji trwa zawsze 16 dni. No i tu <w koncu> moje pytanie poniewaz beta wyszla az 571. Czy nie jest za wysoka? Powinnam udac sie do lekarza? Czy poczekac i sprawdzic przyrost? Progesteron wyszedl 23. Tez sie na nim nie znam. Bylabym wdzieczna za interpretacje i ewentualne: biegnij do lekarza lub spokojnie czekaj na przyrost. Pozdrawiam wszystkie
-
Cześć dziewczyny
witam się skonczonym 20 tygodniem. Połowa za nami. Ruchy maluszka czuje juz wyraźnie
a brzuszek jak balon. Nie wiem czy Wam mówiłam ale u mnie w brzuchu mieszka Martynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d72b4e54106b.jpg
summer86, JustynaG, Aga9090, Achia, Siwulec, Lunaris, KateHawke, Patrycja20, Yoselyn82, Rucola, agulineczka, Karma88, lamka, Jeżowa, Izape_91, emi2016, Kaczorka, Lusesita, Nadzieja22, Flowwer, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość
-
Lamka, pytanie do specjalistki.
Czy przy malym biuście - śpiąc w zwyklym sportowym staniku - robię sobie wielką krzywdę?
Po prostu w nocy łatwiej mi odciągać w takim zwykłym z dziurami na laktator... ale nie chciałabym robić krzywdy moim piersiom. -
Nika, nie dziwię się mężowi.. ja na SR sama byłam w szoku gdy położna kilkukrotnie powtarzała, że noworodki najczęściej nie są ładne i mamy nie panikowac, bo to przejdzie. Mówiła o guzach na główce, krwiaczkach na skórze itd. Nasza miała takiego guza i szybko się wyrównało.. ma też dwa "uszczypnięcia bociana" z tyłu główki.
-
Agita, beta normalna, u mnie była 500 w 16 dpo, progesteron w normie. Zbadaj przyrost po 48 h i umów się na wizytę u lekarza.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika zdecydowałam,że jeśli jutro będę się czuła podobnie,to podjadę na IP, żeby sprawdzli sytuację. trochę się denerwuje że nie wiem, kiedy powinnam to sprawdzić,a kiedy czekać. kiedy ten brzuch jest twardy ,bo to skurcze,a kiedy młody go wypycha- nie zawsze wiem. na razie czuję,że jest ok, bo np teraz mam twardy brzuch,ale czuję jego jakąś częśc ciała, i że się wierci więc to zapewne jego sprawka. na noc zapodam też nospę i magnez. mam nadzieję,że jutro będzie "normalny" dzień , bezobjawowy jeśli chodzi o twardnienia
a co do szkoły rodzenia- oby jak najczęściej udało się męża zabrać! albo nagrywaj położną i mu w domu puszczaj, coby sie późńiej chłopaczyna nie zdziwiłWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:34
-
Agita - normy dla bety w 17 dpo to wartość od 276 do 706 wiec Twoja beta mieści się idealnie w przedziale, ale i tak najważniejszy będzie przyrost po 48h. Powodzenia !
Achia trzymam kciuki żeby brzuchol nie stresował Cię jużAchia lubi tę wiadomość