X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum u mnie dzisiaj dokładnie taki sam obiad :)

Synek robi akrobacje po obiedzie, a ja leżę i łapię kopniaczki <3

Tak piszecie o tych śpiworach, że zaczęłam się zastanawiać w co ubrać malucha na dwór w lutym/marcu :D

veritaserum lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem :D

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jak dotarło do mnie co oznacza "naleśniki z serem" (myślałam o serze żółtym, zamiast białym) to już wiem, co jutro będzie na obiad :D

Lamciu co ten rosół :( nawet on ma dzisiaj zły dzień! Jeszcze powinnaś nakrzyczeć na męża, że to jego wina, bo wysyłał rosołowi złą energię, to by było takie ciążowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:48

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szybkich obiadów to z emkiem rozważamy zakup biedromixa, około 800zł a ponoć niewiele gorszy od termomixa

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale Franio jest przecudny !! :)

Veritaserum super że bioderka zdrowe :)

Ja tez lubie chodzic po domu na luzie :D

veritaserum lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie rozważam mocno thermomixa na raty, chociaż nigdy nic nie miałam na raty ;p

Nie wiem sama co myśleć o tym urządzeniu. Ma któraś z Was ? Polecacie ?

Naleśniki powstały pod wpływem chwili wczoraj kiedy zobaczyłam że ser ma datę ważności tylko to dzisiaj ;) ogólnie wczoraj zrobiłam jedzenia do środy. 3h w kuchni ale przynajmniej nie muszę do środy o tym myśleć :)

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja rzucę jeszcze jednym pytaniem - czy Was przy skurczach BH też tak zatyka? Że ciężej się Wam oddycha i nie możecie wziąć pełnego oddechu i taki dyskomfort aż w przełyku czujecie?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, pewnie bym tak zrobiła, ale było mi bardzo przykro, że nie mam dla niego "miękkiego" obiadu, bo on z gryzieniem tak jeszcze nie bardzo. :-D

Rucola jeszcze z tefala urządzenie jest podobno dobre. My będziemy się rozglądać, jak już kiedyś będziemy mieć większą kuchnię. :-P

Jeżowa mnie nie zatyka, może to u Ciebie już inne skurcze? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:54

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- jeśli ja dziś mam skurcze BH-to mam jak Lamka,w sensie że mnie nic nie zatyka.

Lamka-od tego są mężowie :P

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/850ee39da9a4.png
    Dziewczyny, jaki macie sposob na spieranie dziecięcych kupek? Wiem, że kolor musztardowy jest modny w tym sezonie ale jednak wolałabym oryginalną kolorystykę ubranek dziecięcych :)

Luna nie zrozum mnie źle. Nie chodzi o to, że Ty naskoczyłaś na babcię. Może źle to ujęlam, ale babcia mogła poczuć się niedoceniona za swoje poświęcenie :)
    Dlatego też potem nie odbierała telefonów.
    Tak czy inaczej - mam nadzieję, że Tosia zaraz wyzdrowieje.

Veritaserum , polecam wpis Hafiji, który zapodała nam bodajże Achia https://www.hafija.pl/2017/07/5rzeczywiezi.html
    Twoja maleńka po prostu potrzebuje Ciebie! Jak nikt inny. Wiem, że jest Ci ciężko ale postaraj się zauważać pozytywy sytuacji.
    Korzystaj z tej bliskości. Jeśli się uda, to śpijcie razem. Ania będzie czuła się bezpiecznie i dłużej pośpi.

A gotować nie mógłby mąż? W końcu Ty cały dzień spełniasz zachcianki małej terrorystki ;) A tak Ty się biedna stresujesz i zamiast odpoczywać podczas snu Ani to Ty w kuchni siedzisz.

Jeżowa , deficyt snu i posiłków to jedno... Nie zdawałam sobie sprawy jak trudne może być skorzystanie z toalety za potrzebą :) Chyba sikałam na zapas w ciąży by teraz nie musieć :P

Rucola , nie wiedziałam o skoku rozwojowym 5 tygodnia ale to by wyjaśniało 3dni totalnej nieodkładalności w poprzednim tygodniu.
    Od 2 dni w nocy zaczęłam stosować Twój sposób odkładania dziecka i o dziwo DZIAŁA! W dzień niestety nie, ale chociaż oszczędzam czas w nocy :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Matko, wiedziałam, że będę umierać po tej pizzy. A najgorsze, że to miał być obiad, a tak małż musi najeść się zupą.
    Ciągle się zastanawiam jak tej mojej córce (tak, zostaje Klara!) może być wygodnie z nogami przy głowie obejmując je rękami w koszyczek. Kurwa, dla mnie bez ciąży w latach kiedy jeszcze byłam jakoś tam rozciagnieta było to ledwo wykonalne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zrobiłam sobie deserek- koktajl z banana,jabłka i gruszki na mleku sojowym. pycha :D zobaczymy zaraz czy Oskarowi zasmakuje ;)

Rucola, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja właśnie zrobiłam sobie deserek- koktajl z banana,jabłka i gruszki na mleku sojowym. pycha :D zobaczymy zaraz czy Oskarowi zasmakuje ;)
    mi by zasmakował :P

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że Was nie zatyka, bo to dziwne uczucie i taki specyficzny dyskomfort. Tak samo było, jak leżałam pod KTG i pisały się skurcze w okolicach 60. Ale rzadko mi się to zdarza jeszcze, więc nie przewiduję jakiejś akcji z tego :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam okna w mieszkaniu :)

Achia, Jeżowa, Patrycja20, lamka, Emiilka, JustynaG, Karma88, Bajkaaa, KateHawke, Izape_91, olik321, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Umyłam okna w mieszkaniu :)
    To co, 3 godzinki czekamy i jedziesz na porodówkę? :D

Achia, Luna1993, Patrycja20, Fozzie Bear, Emiilka, Lena21, Karma88, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    mi by zasmakował :P
    OSkarowi wyszło na to, że też :p

Luna- to zmotywuj mojego męża, który obiecał nam umyć okna jak tylko zobaczył II kreski na teście :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:10

Rucola lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super jest takie mydełko do wywabiania plam henker czy jakoś tak.takie białe opakowanie z zielonymi elementami.kupowalam w Biedronce

JustynaG lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,jak mam te skurcze to mam szyję jakby ściśniętą,nie mogę oddychać,pulsuje mocno.Także nie tylko brzuch je odczuwa ;) Admirałka,jesteś już po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa oprócz paluchów pomarszczonych nic się nie zmieniło :P
    Moje bh nie powodowały takiego uczucia jak opisujesz, moze to Agatka daje mamie sygnał? ;) Teraz codziennie będziemy się doszukiwać :D

Achia mój emek miał umyć te okna od marca ;) nie szło zmusić ani prośba ani groźba

‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ