X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum u mnie dzisiaj dokładnie taki sam obiad :)

Synek robi akrobacje po obiedzie, a ja leżę i łapię kopniaczki <3

Tak piszecie o tych śpiworach, że zaczęłam się zastanawiać w co ubrać malucha na dwór w lutym/marcu :D

veritaserum lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem :D

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jak dotarło do mnie co oznacza "naleśniki z serem" (myślałam o serze żółtym, zamiast białym) to już wiem, co jutro będzie na obiad :D

Lamciu co ten rosół :( nawet on ma dzisiaj zły dzień! Jeszcze powinnaś nakrzyczeć na męża, że to jego wina, bo wysyłał rosołowi złą energię, to by było takie ciążowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:48

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szybkich obiadów to z emkiem rozważamy zakup biedromixa, około 800zł a ponoć niewiele gorszy od termomixa

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale Franio jest przecudny !! :)

Veritaserum super że bioderka zdrowe :)

Ja tez lubie chodzic po domu na luzie :D

veritaserum lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie rozważam mocno thermomixa na raty, chociaż nigdy nic nie miałam na raty ;p

Nie wiem sama co myśleć o tym urządzeniu. Ma któraś z Was ? Polecacie ?

Naleśniki powstały pod wpływem chwili wczoraj kiedy zobaczyłam że ser ma datę ważności tylko to dzisiaj ;) ogólnie wczoraj zrobiłam jedzenia do środy. 3h w kuchni ale przynajmniej nie muszę do środy o tym myśleć :)

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja rzucę jeszcze jednym pytaniem - czy Was przy skurczach BH też tak zatyka? Że ciężej się Wam oddycha i nie możecie wziąć pełnego oddechu i taki dyskomfort aż w przełyku czujecie?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, pewnie bym tak zrobiła, ale było mi bardzo przykro, że nie mam dla niego "miękkiego" obiadu, bo on z gryzieniem tak jeszcze nie bardzo. :-D

Rucola jeszcze z tefala urządzenie jest podobno dobre. My będziemy się rozglądać, jak już kiedyś będziemy mieć większą kuchnię. :-P

Jeżowa mnie nie zatyka, może to u Ciebie już inne skurcze? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:54

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- jeśli ja dziś mam skurcze BH-to mam jak Lamka,w sensie że mnie nic nie zatyka.

Lamka-od tego są mężowie :P

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/850ee39da9a4.png
    Dziewczyny, jaki macie sposob na spieranie dziecięcych kupek? Wiem, że kolor musztardowy jest modny w tym sezonie ale jednak wolałabym oryginalną kolorystykę ubranek dziecięcych :)

Luna nie zrozum mnie źle. Nie chodzi o to, że Ty naskoczyłaś na babcię. Może źle to ujęlam, ale babcia mogła poczuć się niedoceniona za swoje poświęcenie :)
    Dlatego też potem nie odbierała telefonów.
    Tak czy inaczej - mam nadzieję, że Tosia zaraz wyzdrowieje.

Veritaserum , polecam wpis Hafiji, który zapodała nam bodajże Achia https://www.hafija.pl/2017/07/5rzeczywiezi.html
    Twoja maleńka po prostu potrzebuje Ciebie! Jak nikt inny. Wiem, że jest Ci ciężko ale postaraj się zauważać pozytywy sytuacji.
    Korzystaj z tej bliskości. Jeśli się uda, to śpijcie razem. Ania będzie czuła się bezpiecznie i dłużej pośpi.

A gotować nie mógłby mąż? W końcu Ty cały dzień spełniasz zachcianki małej terrorystki ;) A tak Ty się biedna stresujesz i zamiast odpoczywać podczas snu Ani to Ty w kuchni siedzisz.

Jeżowa , deficyt snu i posiłków to jedno... Nie zdawałam sobie sprawy jak trudne może być skorzystanie z toalety za potrzebą :) Chyba sikałam na zapas w ciąży by teraz nie musieć :P

Rucola , nie wiedziałam o skoku rozwojowym 5 tygodnia ale to by wyjaśniało 3dni totalnej nieodkładalności w poprzednim tygodniu.
    Od 2 dni w nocy zaczęłam stosować Twój sposób odkładania dziecka i o dziwo DZIAŁA! W dzień niestety nie, ale chociaż oszczędzam czas w nocy :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Matko, wiedziałam, że będę umierać po tej pizzy. A najgorsze, że to miał być obiad, a tak małż musi najeść się zupą.
    Ciągle się zastanawiam jak tej mojej córce (tak, zostaje Klara!) może być wygodnie z nogami przy głowie obejmując je rękami w koszyczek. Kurwa, dla mnie bez ciąży w latach kiedy jeszcze byłam jakoś tam rozciagnieta było to ledwo wykonalne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zrobiłam sobie deserek- koktajl z banana,jabłka i gruszki na mleku sojowym. pycha :D zobaczymy zaraz czy Oskarowi zasmakuje ;)

Rucola, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja właśnie zrobiłam sobie deserek- koktajl z banana,jabłka i gruszki na mleku sojowym. pycha :D zobaczymy zaraz czy Oskarowi zasmakuje ;)
    mi by zasmakował :P

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że Was nie zatyka, bo to dziwne uczucie i taki specyficzny dyskomfort. Tak samo było, jak leżałam pod KTG i pisały się skurcze w okolicach 60. Ale rzadko mi się to zdarza jeszcze, więc nie przewiduję jakiejś akcji z tego :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam okna w mieszkaniu :)

Achia, Jeżowa, Patrycja20, lamka, Emiilka, JustynaG, Karma88, Bajkaaa, KateHawke, Izape_91, olik321, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Umyłam okna w mieszkaniu :)
    To co, 3 godzinki czekamy i jedziesz na porodówkę? :D

Achia, Luna1993, Patrycja20, Fozzie Bear, Emiilka, Lena21, Karma88, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    mi by zasmakował :P
    OSkarowi wyszło na to, że też :p

Luna- to zmotywuj mojego męża, który obiecał nam umyć okna jak tylko zobaczył II kreski na teście :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 17:10

Rucola lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super jest takie mydełko do wywabiania plam henker czy jakoś tak.takie białe opakowanie z zielonymi elementami.kupowalam w Biedronce

JustynaG lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,jak mam te skurcze to mam szyję jakby ściśniętą,nie mogę oddychać,pulsuje mocno.Także nie tylko brzuch je odczuwa ;) Admirałka,jesteś już po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa oprócz paluchów pomarszczonych nic się nie zmieniło :P
    Moje bh nie powodowały takiego uczucia jak opisujesz, moze to Agatka daje mamie sygnał? ;) Teraz codziennie będziemy się doszukiwać :D

Achia mój emek miał umyć te okna od marca ;) nie szło zmusić ani prośba ani groźba

‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ