WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakiż spadek formy u mnie dzisiaj... Przyjechałam na uczelnię pozałatwiać już serio chyba ostatnie formalności, a teraz ledwo żyję i czekam aż mąż autkiem przyjedzie po mnie i mnie odwiezie. Dumę do kieszeni też schowałam i zadzwoniłam po mamę, żeby pomogła mi ogarnąć to nowe mieszkanie, bo chyba jednak już nie dam rady sama :( Łeb to mi zaraz pęknie, wymiotować mi się chce okrutnie, ledwo mogę oddychać i nawet chodzi mi się jakoś mega ciężko (i mega wolno)... Marzę o herbatce i łóżku.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    KateHawke mi się już udzielają te Wasze emocje, Ty, Luna, Emilka, Jeżowa. Taki wysyp dzieciaczków będzie :-)

Yosel dobra była? Pewnie na słono jadłaś. :-)

Nadzieja chyba piąty, gratulacje!

Co do pieska jeszcze to fakt, my wzięliśmy Runę jak miała 3 miesiące i pierwszy tydzień-dwa co noc 3-4x zabieraliśmy ją na siku na dwór. Później jeszcze zdarzały jej się wpadki ale generalnie szybko załapała.

jadlam az mi sie uszy trzesly, tak na slono, tylko tak jem :) bez owsianki to moj dzien stracony :P nie wiem jak funkcjonowalam na wyjezdzie bez niej :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mnie wczoraj wieczorem tez pobolewal, wzielam magnez i nospe i lezalam, ale dlugo nie chcialo mi przejsc, w nocy tez czulam brzuch, nie wiedziala, jak mam sie ulozyc zeby bylo mi dobrze ale w koncu zasnelam jakos

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki, chciałam Wam napisac, zebyście korzystały z ogromu wolnego czasu, gdyż....
    Emek przed pracą jada śniadania 6.45, wpadlismy z Młodym zobaczyć do emka jak sie ma przed pracą i mówie do niego, ze też zjadłabym juz śniadanie bo głodna jestem. To było kilka minut przed 7mą i co??? właśnie zasiadam do śniadania.... Jakieś 4 godziny później. A więc jak to gadają ludzie "wyśpijcie się na zapas" i dodaję od siebie "najedzcie sie na zapas" !!!
    Lunka, masz pewna cechę, którą mam i ja, tylko że ja już wiem, ze ją mam i staram się jej wyzbyć. Za dużo oczekujesz od ludzi. Nie każdy myśli Twoimi kategoriami, jest dokładny, skrupulatny i empatyczny. kazdy człowiek jest inny a Ty wymagasz od ludzi więcej, niż oni są w stanie zrobić. Potem się na nich złościsz i jesteś niezadowolona. Kochana nie każdy myśli Twoimi kategoriami, czy to mama, czy teściowa czy babcia. Każdy postępuje zgodnie ze swoimi przekonaniami, a co do babci to na pewno działała w najlepszej wierze, może w Twoim odczuciu srednio jej to wyszło, ale jestem pewna, że ona chciała jak najlepiej. Więc się nie złość na nią...
    Jeżowa super,że macie swój kącik. Agatce będzie tam cieplutko i przytulnie!!!
    Emilka, Fozzie, kciukasy.
    Ja idę się ogarniać, bo muszę Młodemu dziś przewietrzyć głowę na długim spacerze, co by wyleciały z niej pomysły na kilkugodzinne poranne marudzenia, bo inaczej matka z głodu umrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:48

Emiilka, KateHawke, JustynaG, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty :D

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale wiesz że nie da ani wyspać się na zapas ani tym bardziej najeść na zapas?:p
    Korzystanie z czasu wolnego to też zależy od samopoczucia- jak czuje się ok to korzystam :p ale dziś po tej nocce wolę odpocząć...

Yos- lekarz mi którego razu powiedział,ze jak boli itp to właśnie nospa, magnez, kanapa. Jeśli przechodzi to jest ok,ale jeśli nie przechodzi to lepiej to sprawdzić. I to tak jakoś utknęło mi w głowie

Jeżowa to może jednak coś tam już się powoli rozkręca?

Co do piesków- Bajla już miała 7lat jak ją wzięliśmy więc jedyne zdjęcie ,"przed"i "po" jakie mogłabym wrzucić to Bajla szczuplejsza i Bajla a'la Rubens :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:53

lamka, KateHawke, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wbrew wszystkiemu Wam powiem, że nie każde dziecko jest bardzo wymagające. Wiem, że takich zupełnie bezproblemowych jest niewiele i nie mam tu nic złego na myśli :) ale pamiętam, że jak urodziłam to pierwsze miesiące (lipiec i sierpień) ja dziecka w ogóle nie miałam, wstawała na jedzenie i to wszystko. Pamiętam, że do mamy dzwoniłam czy do mnie nie wpadnie, bo się strasznie nudziłam ;) i życzę Wam takich dzieciaczków. Chociaż pewnie Zuza będzie zupełnie inna i da nam popalić i za starszą siostrę, i za siebie :D pewnie to też kwestia mm, którym Tosia się bardzo najadała i albo spala, albo się bawiłyśmy. Więc to tak jak poród, nie ma się co nastawiać, że będzie dobrze/źle. Lepiej mieć świadomość, że może być ciężko i później się miło zaskoczyć :)

Bajla ala Rubens mnie bardzo rozbawiła jako historyka sztuki :D wyobraziłam sobie ją jako Trzy Gracje ;)

Rucola masz rację, jestem bardzo wymagająca i mam ciężki charakter. To wynika z tego, że ode mnie też się zawsze bardzo dużo wymagało. Dzięki temu w sumie jestem w tym miejscu gdzie jestem. Muszę się nauczyć nie podchodzić tak emocjonalnie do zachowań innych osób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:03

Achia, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że w malarstwie i sztuce ogółem jest zdecydowanie za rzadko wykorzystywany motyw psa. ;-)

Jeżowa odpoczywaj, bo niedługo możesz już nie mieć wielu okazji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:07

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaraz ubieram i ide na spacer, taka piekna pogoda, trzeba to wykorzystac :)

KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jako, że niedługo zostanę chrzestną, zastanawiam się nad prezentem. Czy lepiej coś kupić (co?) czy kasę dać (ile?). Pomóżcie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Mam pytanie. Jako, że niedługo zostanę chrzestną, zastanawiam się nad prezentem. Czy lepiej coś kupić (co?) czy kasę dać (ile?). Pomóżcie :)
    zdecydowanie prezent :)
    mój emek swojemu chrześnaikowi kupił złota monetę o wartości około 800 zł i Młody ma ją dostać na 18 urodziny i za 18 lat ta moneta najprawdopodobniej będzie dużo więcej warta :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja Cię dokładnie rozumiem, też często złoszczę się na zachowanie innych ludzi. A czy ta cecha pochodzi stąd, ze dużo wymagano ode mnie? raczej nie. To jest moja wrodzona wrażliwość i wieczne działanie z zamysłem "nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe". Ja to odbieram w ten sposób.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to miało być ironiczne :P w sensie "najedzcie się na zapas" tak jak "wyśpijcie się na zapas" ale nie wyszło :P

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja kupiłam zabawkę, sesję zdjęciową rodzinną i pamiątkową szatkę ręcznie wyszywaną (około 500zł łącznie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak widać za dużo snu w moim wypadku to też nie za dobrze :D

Nadzieja- a pytałaś rodziców?moja koleanka wczoraj robiła chrzciny swoim córeczkom i od chrzestnych nie chciała nawet "normalnych"prezentów ale pomogła w wyborze złotych naszyjników z serduszkiem,czy z literką imienia- i to też nie jakichś szalenie drogich. a to chłopiec czy dziewczynka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:30

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, myślałam nad biżuterią, bo to dziewczynka :) Np złote kolczyki i łańcuszek. Tylko nie wiedziałam co się teraz daje.

Achia, pytałam mamę i powiedziała, że im to obojętne i wybór zostawia mi. Dziewczynka

Lamka a gdzie taką szatkę mogę kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:37

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja myślę Twój pomysł jest dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja zamawiałam z firmy Józefinka, bo zależało mi na takim retro tradycyjnym stylu.

Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy od chrzestnej sesję zdjęciową, a chrzestny dał kasę. Sesja to super pomysł, tak samo jak biżuteria, ponadczasowa :) zdjęcia stoją na półce i cieszą oko, a kolczyki czekają aż Tosia będzie chciała je nosić :)

• Siwulec Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje u nas jest taka „tradycja” ze daje się biżuterię, wiadomo dla dziewczynki łatwiej, i kolczyki czy łańcuszek musle ze to bardzo dobry pomysł :)

A i jeszcze jest tak ze chrzestna kupuje szatke a chrzestny świece ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:42

Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ