X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakiż spadek formy u mnie dzisiaj... Przyjechałam na uczelnię pozałatwiać już serio chyba ostatnie formalności, a teraz ledwo żyję i czekam aż mąż autkiem przyjedzie po mnie i mnie odwiezie. Dumę do kieszeni też schowałam i zadzwoniłam po mamę, żeby pomogła mi ogarnąć to nowe mieszkanie, bo chyba jednak już nie dam rady sama :( Łeb to mi zaraz pęknie, wymiotować mi się chce okrutnie, ledwo mogę oddychać i nawet chodzi mi się jakoś mega ciężko (i mega wolno)... Marzę o herbatce i łóżku.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    KateHawke mi się już udzielają te Wasze emocje, Ty, Luna, Emilka, Jeżowa. Taki wysyp dzieciaczków będzie :-)

Yosel dobra była? Pewnie na słono jadłaś. :-)

Nadzieja chyba piąty, gratulacje!

Co do pieska jeszcze to fakt, my wzięliśmy Runę jak miała 3 miesiące i pierwszy tydzień-dwa co noc 3-4x zabieraliśmy ją na siku na dwór. Później jeszcze zdarzały jej się wpadki ale generalnie szybko załapała.

jadlam az mi sie uszy trzesly, tak na slono, tylko tak jem :) bez owsianki to moj dzien stracony :P nie wiem jak funkcjonowalam na wyjezdzie bez niej :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mnie wczoraj wieczorem tez pobolewal, wzielam magnez i nospe i lezalam, ale dlugo nie chcialo mi przejsc, w nocy tez czulam brzuch, nie wiedziala, jak mam sie ulozyc zeby bylo mi dobrze ale w koncu zasnelam jakos

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki, chciałam Wam napisac, zebyście korzystały z ogromu wolnego czasu, gdyż....
    Emek przed pracą jada śniadania 6.45, wpadlismy z Młodym zobaczyć do emka jak sie ma przed pracą i mówie do niego, ze też zjadłabym juz śniadanie bo głodna jestem. To było kilka minut przed 7mą i co??? właśnie zasiadam do śniadania.... Jakieś 4 godziny później. A więc jak to gadają ludzie "wyśpijcie się na zapas" i dodaję od siebie "najedzcie sie na zapas" !!!
    Lunka, masz pewna cechę, którą mam i ja, tylko że ja już wiem, ze ją mam i staram się jej wyzbyć. Za dużo oczekujesz od ludzi. Nie każdy myśli Twoimi kategoriami, jest dokładny, skrupulatny i empatyczny. kazdy człowiek jest inny a Ty wymagasz od ludzi więcej, niż oni są w stanie zrobić. Potem się na nich złościsz i jesteś niezadowolona. Kochana nie każdy myśli Twoimi kategoriami, czy to mama, czy teściowa czy babcia. Każdy postępuje zgodnie ze swoimi przekonaniami, a co do babci to na pewno działała w najlepszej wierze, może w Twoim odczuciu srednio jej to wyszło, ale jestem pewna, że ona chciała jak najlepiej. Więc się nie złość na nią...
    Jeżowa super,że macie swój kącik. Agatce będzie tam cieplutko i przytulnie!!!
    Emilka, Fozzie, kciukasy.
    Ja idę się ogarniać, bo muszę Młodemu dziś przewietrzyć głowę na długim spacerze, co by wyleciały z niej pomysły na kilkugodzinne poranne marudzenia, bo inaczej matka z głodu umrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:48

Emiilka, KateHawke, JustynaG, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty :D

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale wiesz że nie da ani wyspać się na zapas ani tym bardziej najeść na zapas?:p
    Korzystanie z czasu wolnego to też zależy od samopoczucia- jak czuje się ok to korzystam :p ale dziś po tej nocce wolę odpocząć...

Yos- lekarz mi którego razu powiedział,ze jak boli itp to właśnie nospa, magnez, kanapa. Jeśli przechodzi to jest ok,ale jeśli nie przechodzi to lepiej to sprawdzić. I to tak jakoś utknęło mi w głowie

Jeżowa to może jednak coś tam już się powoli rozkręca?

Co do piesków- Bajla już miała 7lat jak ją wzięliśmy więc jedyne zdjęcie ,"przed"i "po" jakie mogłabym wrzucić to Bajla szczuplejsza i Bajla a'la Rubens :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:53

lamka, KateHawke, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wbrew wszystkiemu Wam powiem, że nie każde dziecko jest bardzo wymagające. Wiem, że takich zupełnie bezproblemowych jest niewiele i nie mam tu nic złego na myśli :) ale pamiętam, że jak urodziłam to pierwsze miesiące (lipiec i sierpień) ja dziecka w ogóle nie miałam, wstawała na jedzenie i to wszystko. Pamiętam, że do mamy dzwoniłam czy do mnie nie wpadnie, bo się strasznie nudziłam ;) i życzę Wam takich dzieciaczków. Chociaż pewnie Zuza będzie zupełnie inna i da nam popalić i za starszą siostrę, i za siebie :D pewnie to też kwestia mm, którym Tosia się bardzo najadała i albo spala, albo się bawiłyśmy. Więc to tak jak poród, nie ma się co nastawiać, że będzie dobrze/źle. Lepiej mieć świadomość, że może być ciężko i później się miło zaskoczyć :)

Bajla ala Rubens mnie bardzo rozbawiła jako historyka sztuki :D wyobraziłam sobie ją jako Trzy Gracje ;)

Rucola masz rację, jestem bardzo wymagająca i mam ciężki charakter. To wynika z tego, że ode mnie też się zawsze bardzo dużo wymagało. Dzięki temu w sumie jestem w tym miejscu gdzie jestem. Muszę się nauczyć nie podchodzić tak emocjonalnie do zachowań innych osób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:03

Achia, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że w malarstwie i sztuce ogółem jest zdecydowanie za rzadko wykorzystywany motyw psa. ;-)

Jeżowa odpoczywaj, bo niedługo możesz już nie mieć wielu okazji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:07

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaraz ubieram i ide na spacer, taka piekna pogoda, trzeba to wykorzystac :)

KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jako, że niedługo zostanę chrzestną, zastanawiam się nad prezentem. Czy lepiej coś kupić (co?) czy kasę dać (ile?). Pomóżcie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Mam pytanie. Jako, że niedługo zostanę chrzestną, zastanawiam się nad prezentem. Czy lepiej coś kupić (co?) czy kasę dać (ile?). Pomóżcie :)
    zdecydowanie prezent :)
    mój emek swojemu chrześnaikowi kupił złota monetę o wartości około 800 zł i Młody ma ją dostać na 18 urodziny i za 18 lat ta moneta najprawdopodobniej będzie dużo więcej warta :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja Cię dokładnie rozumiem, też często złoszczę się na zachowanie innych ludzi. A czy ta cecha pochodzi stąd, ze dużo wymagano ode mnie? raczej nie. To jest moja wrodzona wrażliwość i wieczne działanie z zamysłem "nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe". Ja to odbieram w ten sposób.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to miało być ironiczne :P w sensie "najedzcie się na zapas" tak jak "wyśpijcie się na zapas" ale nie wyszło :P

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja kupiłam zabawkę, sesję zdjęciową rodzinną i pamiątkową szatkę ręcznie wyszywaną (około 500zł łącznie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak widać za dużo snu w moim wypadku to też nie za dobrze :D

Nadzieja- a pytałaś rodziców?moja koleanka wczoraj robiła chrzciny swoim córeczkom i od chrzestnych nie chciała nawet "normalnych"prezentów ale pomogła w wyborze złotych naszyjników z serduszkiem,czy z literką imienia- i to też nie jakichś szalenie drogich. a to chłopiec czy dziewczynka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:30

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, myślałam nad biżuterią, bo to dziewczynka :) Np złote kolczyki i łańcuszek. Tylko nie wiedziałam co się teraz daje.

Achia, pytałam mamę i powiedziała, że im to obojętne i wybór zostawia mi. Dziewczynka

Lamka a gdzie taką szatkę mogę kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:37

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja myślę Twój pomysł jest dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja zamawiałam z firmy Józefinka, bo zależało mi na takim retro tradycyjnym stylu.

Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy od chrzestnej sesję zdjęciową, a chrzestny dał kasę. Sesja to super pomysł, tak samo jak biżuteria, ponadczasowa :) zdjęcia stoją na półce i cieszą oko, a kolczyki czekają aż Tosia będzie chciała je nosić :)

• Siwulec Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje u nas jest taka „tradycja” ze daje się biżuterię, wiadomo dla dziewczynki łatwiej, i kolczyki czy łańcuszek musle ze to bardzo dobry pomysł :)

A i jeszcze jest tak ze chrzestna kupuje szatke a chrzestny świece ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:42

Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ