X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, Flowwer!!! <3 <3 <3

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower też podejrzalam :-)
    Cudowny czlowieczek <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower cudny człowieczek <3 <3 Kciuki za prenatalne!!!

Pilik - piękna nóżka, śliczne imię <3

Siwulec, fajnie się czyta, że po pierwszym 16 godzinnym porodzie kolejny trwał juz tylko 2. A lewatywę tez polecam każdej, która planuje SN :)

Byłam wczoraj po zwolnienie, wiec przy okazji szybki podgląd i mamy 2200 g. Szyjka krótka i miękka, wpuszcza opuszek, żeby mi tylko nie wykręciła jakieś numeru przed czasem.

AnnaStesia, a Wy jakie imię wybraliście dla synka?

pilik, malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja musiałam w pracy y powiedzieć bo miałam plamienia i chciałam lecieć do lekarza, i tak moja ginekolog mi może już wypisać l4 ale nie chce ę być taka franca że nie mają nikogo na moje miejsce, więc chciałabym żeby już kogoś wzięli i bym te dwa tyg minimum przy uczyła, a jeśli szefostwo nie będzie się garnelo by kogoś zatrudnić to nie patrząc na nic pójdę na l4 tylko chciałam z nimi w zgodzie się rozstać
    Pewnie,ja tez musze jakos na spokojnie przekazac komus obowiazki. Chcialabym miec gdzie wrocic,hehe;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaa, moim faworytem od zawsze była Kornelia - Nela, ale mamy już w rodzinie 3-miesięczną gwiazdeczkę o tym imieniu, więc fawotyt nam odpadł ;)

Nina była na drugim miejscu, ale przez forum zwątpiłam :D bo robi się mega popularne, ale jest piękne.

Ostatnio przez myśl przeszła Lidia-Ida, ale nie miałam czasu i odwagi tego przemyśleć ;)
    Chyba u nas na forum zrobiło się tylko popularne! Ogólnie nie jest super rzadkie, ale w rankingach dość daleko i jak pytam to mało kto zna jakąś Ninę ;) wczoraj się widziałam z dwoma małymi damami i mi mówiły jakie imiona mają koleżanki to Niny też nie było ;) ja tak wymyśliłam w 13 tygodniu jakoś i mi w głowie została, a mężowi też się zaczęła podobać :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Pewnie,ja tez musze jakos na spokojnie przekazac komus obowiazki. Chcialabym miec gdzie wrocic,hehe;)
    Tylko u mnie z tą różnicą że ja do tej pracy nie wrócę, bo tu się mało zarabia, co prawda do ręki dają więcej niż na papierze ale nie wyobrażam sobie wrócić po macierzyńskim i pracować po 210godz miesięcznie, po 9 godz dziennie i każda sobotę, dlatego też jak teraz mi dadzą słabą wypłatę (za styczeń w którym wiedza o ciąży) to po prenatalnych lecę na l4 i tyle :) a jak dadzą dobre pieniądze to się zastanowię :)
    Maz już dawno mówi że on wolałby żebym była w domu bo mnie nie ma całymi dniami a teraz to wieczorami nie nadaje się do niczego, on mówi bym odpoczywala ale dom jest w opłakanym stanie a nie mam siły sprzątać a on sam robi na dwa etaty także my się nie widujemy prawie w ogóle

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie czy jeśli widzę cień cienia w domniemanym 10 dpo to jechać zaraz na betę ? Bedzie cos widac ? Czy sie uspokoić i zrobic jutro jeszcze jeden test i w poniedziałek Beta ?

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Aga i koniec z pomocą przy remoncie masz odpoczywać !!!

Inna i Sarna ja jeszcze jestem nie świadoma tego co mnie czeka na porodówce, z drugiej strony dobrze bo podziwiam położne, to nie zawód dla mnie.....

Izolda to świetna wiadomość !!! ale ostatnio same chłopaki :D ja czekam na potwierdzenie u mojej fasolki klejnotów rodzinnych. Zedecydujesz się na punkcję ?

Jeszcze się zastanawiam... Z genetykiem pogadam, bo jestem ciekawa co dokładnie z tego się dowiem, bo ryzyko wszystkich trzech trisomii jest 1:20 000. Więc nikłe.

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Tylko u mnie z tą różnicą że ja do tej pracy nie wrócę, bo tu się mało zarabia, co prawda do ręki dają więcej niż na papierze ale nie wyobrażam sobie wrócić po macierzyńskim i pracować po 210godz miesięcznie, po 9 godz dziennie i każda sobotę, dlatego też jak teraz mi dadzą słabą wypłatę (za styczeń w którym wiedza o ciąży) to po prenatalnych lecę na l4 i tyle :) a jak dadzą dobre pieniądze to się zastanowię :)
    Maz już dawno mówi że on wolałby żebym była w domu bo mnie nie ma całymi dniami a teraz to wieczorami nie nadaje się do niczego, on mówi bym odpoczywala ale dom jest w opłakanym stanie a nie mam siły sprzątać a on sam robi na dwa etaty także my się nie widujemy prawie w ogóle
    Ja tez mam nieciekawie z czasem. Wstaje o 5:30 jadę do pracy, a wracam o 17:00. Musze jeszcze wstąpić do dziadków po córkę, jakieś zakupy, no i najszybciej 18:30 lądujemy w domu. Wtedy to juz w zasadzie marze tylko o łózku..

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oświećcie mnie proszę...wpadł mi przed chwilą w ręce taki artykuł:

https://badaniaprenatalne.pl/bezplatne-badania-w-ciazy/

czy z tego wynika, że wszystkie wypisane badania są dla nas darmowe?? Ja kombinuje żeby mi ubezpieczyciel jakoś częsc chociaz pokryl, a tu nagle takie rzeczy czytam...

3i49hdgeac44oma5.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Hej wszystkim. :) Mamy się dobrze.
    Tzn. Danielek ma wysypke od ich ciuszkow, taki delikatny :D
    I nie wiem czy Wam wspominałam, że Malutki na "6 paluszek". U nas to genetyczne, bo tata Daniela ma to samo do dziś. Podwiazali mu ta cienka skórkę niciami chirurgicznymi i czekamy aż odpadnie samo. Ale to nie jest nic strasznego. :)
    Ogólnie spadł troszkę z wagi do 2750, ale to dlatego, że jeszcze nie je ode mnie systematycznie, bo dopiero wczoraj miałam siare, więc dziś już po ciuchu liczne na pelnowartosciowe mleko haha :)
    Teraz czekamy na wizytę dzieciowa, bo okruszek już dziś cały dzień jest ze mną. Dowiemy sie co i jak.
    U mnie przed chwila na wizycie powiedzieli, że jak jutro na badaniu ginekologicznym wszystko będzie OK to jutro wychodzę.
    Iii powiedzieli mi też, że podczas operacji robili mi jakieś podwiazki i wypalali.. I że lepiej jakbym nie planowała już dzieci, bo jest to zagrożeniem nawet dla mojego życia.. Póki co nie planuje, ale to przykro usłyszeć takie coś w tak młodym wieku.. :)
    Dołączam zdjęcia bąbelka. <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/216fe4e79875.jpg

Moja chrzesnica miała 6 paluszek ;) tylko ona miała chirurgicznie usuwane. Taki bonus ;p ale jak nie jest połączony kością to nie ma się co przejmować :)
    Śliczny maluszek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:11

aiwlys lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

czy z tego wynika, że wszystkie wypisane badania są dla nas darmowe?? Ja kombinuje żeby mi ubezpieczyciel jakoś częsc chociaz pokryl, a tu nagle takie rzeczy czytam...
    Wszystkie te badania będziesz miała za darmo, ale musisz mieć skierowanie od lekarza na NFZ. Wtedy nie płacisz ;)

Aaeemm jak chcesz być pewna na 100% (musisz wprowadzić leki czy coś) to skocz na betę. Możesz też zrobić jeszcze jutro sikańca a na betę w poniedziałek i środę np. 10dpo będzie bardzo niska beta jeszcze

Aaeemm, Amy333 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Wszystkie te badania będziesz miała za darmo, ale musisz mieć skierowanie od lekarza na NFZ. Wtedy nie płacisz ;)

Aaeemm jak chcesz być pewna na 100% (musisz wprowadzić leki czy coś) to skocz na betę. Możesz też zrobić jeszcze jutro sikańca a na betę w poniedziałek i środę np. 10dpo będzie bardzo niska beta jeszcze

Wlasnie siedzę juz w kolejce na betę. Czyli co moze dzis byc Beta poniżej 5 ? Zrobie dzis i w poniedziałek bo oczywiście nie wytrzymam zeby pierwsza zrobic w poniedziałek, a juz jestem to zrobie

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Są darmowe jak zleci lekarz mający kontrakt z NFZ. Chodzi o to że jak ciężarna nie pracuje i nie zarejestrowała się w Urzędzie Pracy to i tak może iść do lekarza na NFZ i nie musi płacić.

Amy333 lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona to nie myślałam o żadnych dopóki nie mialam żadnej sugestii co do płci. A teraz to już myślałam z mężem nad męskimi to wybieramy między : Łukasz, Rafał, Witold i Jerzy :)

pilik, Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm teoretycznie tak, wczoraj dziewczyna z forum miała bladzioszka i beta 3,24 wyszła ;) najważniejsze będzie porównanie wyniku dzisiaj i w poniedziałek. Powodzenia!

Aaeemm lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dzisiaj pogoda u mnie. Taka, że nic się nie chce.
    Cała noc lało a teraz wszechobecna mgła.
    A ja mam tyle spraw do załatwienia i zero chęci.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Aaeemm teoretycznie tak, wczoraj dziewczyna z forum miała bladzioszka i beta 3,24 wyszła ;) najważniejsze będzie porównanie wyniku dzisiaj i w poniedziałek. Powodzenia!

Pilik sprostowanie, Lucia miała betę 13, dopiero po czasie zorientowała się, że napisała nam błędna wartość.

A ja tej szyjce chyba coś wykrakałam, plamię dziś na brazowo, dzwoniłam do gina, mówi ze być może podrażnienie po badaniu, kurde, czy naprawdę ten stres na finiszu jest konieczny?

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz Sarna, dzięki za czujność! Właśnie mi się to wyglądało nie realne no ale skoro tak pisała, hehe :p

Sarna84 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc, czekam na wyniki. Beda dzis po południu. A ja juz wariuje oczywiście. W temacie „ bladziochy czy zwidy „ wrzuciłam zdjecia testu gdybyście chciały ocenić.

oar8yx8d1pjoogg2.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ