X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, Flowwer!!! <3 <3 <3

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower też podejrzalam :-)
    Cudowny czlowieczek <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower cudny człowieczek <3 <3 Kciuki za prenatalne!!!

Pilik - piękna nóżka, śliczne imię <3

Siwulec, fajnie się czyta, że po pierwszym 16 godzinnym porodzie kolejny trwał juz tylko 2. A lewatywę tez polecam każdej, która planuje SN :)

Byłam wczoraj po zwolnienie, wiec przy okazji szybki podgląd i mamy 2200 g. Szyjka krótka i miękka, wpuszcza opuszek, żeby mi tylko nie wykręciła jakieś numeru przed czasem.

AnnaStesia, a Wy jakie imię wybraliście dla synka?

pilik, malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja musiałam w pracy y powiedzieć bo miałam plamienia i chciałam lecieć do lekarza, i tak moja ginekolog mi może już wypisać l4 ale nie chce ę być taka franca że nie mają nikogo na moje miejsce, więc chciałabym żeby już kogoś wzięli i bym te dwa tyg minimum przy uczyła, a jeśli szefostwo nie będzie się garnelo by kogoś zatrudnić to nie patrząc na nic pójdę na l4 tylko chciałam z nimi w zgodzie się rozstać
    Pewnie,ja tez musze jakos na spokojnie przekazac komus obowiazki. Chcialabym miec gdzie wrocic,hehe;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaa, moim faworytem od zawsze była Kornelia - Nela, ale mamy już w rodzinie 3-miesięczną gwiazdeczkę o tym imieniu, więc fawotyt nam odpadł ;)

Nina była na drugim miejscu, ale przez forum zwątpiłam :D bo robi się mega popularne, ale jest piękne.

Ostatnio przez myśl przeszła Lidia-Ida, ale nie miałam czasu i odwagi tego przemyśleć ;)
    Chyba u nas na forum zrobiło się tylko popularne! Ogólnie nie jest super rzadkie, ale w rankingach dość daleko i jak pytam to mało kto zna jakąś Ninę ;) wczoraj się widziałam z dwoma małymi damami i mi mówiły jakie imiona mają koleżanki to Niny też nie było ;) ja tak wymyśliłam w 13 tygodniu jakoś i mi w głowie została, a mężowi też się zaczęła podobać :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Pewnie,ja tez musze jakos na spokojnie przekazac komus obowiazki. Chcialabym miec gdzie wrocic,hehe;)
    Tylko u mnie z tą różnicą że ja do tej pracy nie wrócę, bo tu się mało zarabia, co prawda do ręki dają więcej niż na papierze ale nie wyobrażam sobie wrócić po macierzyńskim i pracować po 210godz miesięcznie, po 9 godz dziennie i każda sobotę, dlatego też jak teraz mi dadzą słabą wypłatę (za styczeń w którym wiedza o ciąży) to po prenatalnych lecę na l4 i tyle :) a jak dadzą dobre pieniądze to się zastanowię :)
    Maz już dawno mówi że on wolałby żebym była w domu bo mnie nie ma całymi dniami a teraz to wieczorami nie nadaje się do niczego, on mówi bym odpoczywala ale dom jest w opłakanym stanie a nie mam siły sprzątać a on sam robi na dwa etaty także my się nie widujemy prawie w ogóle

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie czy jeśli widzę cień cienia w domniemanym 10 dpo to jechać zaraz na betę ? Bedzie cos widac ? Czy sie uspokoić i zrobic jutro jeszcze jeden test i w poniedziałek Beta ?

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Aga i koniec z pomocą przy remoncie masz odpoczywać !!!

Inna i Sarna ja jeszcze jestem nie świadoma tego co mnie czeka na porodówce, z drugiej strony dobrze bo podziwiam położne, to nie zawód dla mnie.....

Izolda to świetna wiadomość !!! ale ostatnio same chłopaki :D ja czekam na potwierdzenie u mojej fasolki klejnotów rodzinnych. Zedecydujesz się na punkcję ?

Jeszcze się zastanawiam... Z genetykiem pogadam, bo jestem ciekawa co dokładnie z tego się dowiem, bo ryzyko wszystkich trzech trisomii jest 1:20 000. Więc nikłe.

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Tylko u mnie z tą różnicą że ja do tej pracy nie wrócę, bo tu się mało zarabia, co prawda do ręki dają więcej niż na papierze ale nie wyobrażam sobie wrócić po macierzyńskim i pracować po 210godz miesięcznie, po 9 godz dziennie i każda sobotę, dlatego też jak teraz mi dadzą słabą wypłatę (za styczeń w którym wiedza o ciąży) to po prenatalnych lecę na l4 i tyle :) a jak dadzą dobre pieniądze to się zastanowię :)
    Maz już dawno mówi że on wolałby żebym była w domu bo mnie nie ma całymi dniami a teraz to wieczorami nie nadaje się do niczego, on mówi bym odpoczywala ale dom jest w opłakanym stanie a nie mam siły sprzątać a on sam robi na dwa etaty także my się nie widujemy prawie w ogóle
    Ja tez mam nieciekawie z czasem. Wstaje o 5:30 jadę do pracy, a wracam o 17:00. Musze jeszcze wstąpić do dziadków po córkę, jakieś zakupy, no i najszybciej 18:30 lądujemy w domu. Wtedy to juz w zasadzie marze tylko o łózku..

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oświećcie mnie proszę...wpadł mi przed chwilą w ręce taki artykuł:

https://badaniaprenatalne.pl/bezplatne-badania-w-ciazy/

czy z tego wynika, że wszystkie wypisane badania są dla nas darmowe?? Ja kombinuje żeby mi ubezpieczyciel jakoś częsc chociaz pokryl, a tu nagle takie rzeczy czytam...

3i49hdgeac44oma5.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Hej wszystkim. :) Mamy się dobrze.
    Tzn. Danielek ma wysypke od ich ciuszkow, taki delikatny :D
    I nie wiem czy Wam wspominałam, że Malutki na "6 paluszek". U nas to genetyczne, bo tata Daniela ma to samo do dziś. Podwiazali mu ta cienka skórkę niciami chirurgicznymi i czekamy aż odpadnie samo. Ale to nie jest nic strasznego. :)
    Ogólnie spadł troszkę z wagi do 2750, ale to dlatego, że jeszcze nie je ode mnie systematycznie, bo dopiero wczoraj miałam siare, więc dziś już po ciuchu liczne na pelnowartosciowe mleko haha :)
    Teraz czekamy na wizytę dzieciowa, bo okruszek już dziś cały dzień jest ze mną. Dowiemy sie co i jak.
    U mnie przed chwila na wizycie powiedzieli, że jak jutro na badaniu ginekologicznym wszystko będzie OK to jutro wychodzę.
    Iii powiedzieli mi też, że podczas operacji robili mi jakieś podwiazki i wypalali.. I że lepiej jakbym nie planowała już dzieci, bo jest to zagrożeniem nawet dla mojego życia.. Póki co nie planuje, ale to przykro usłyszeć takie coś w tak młodym wieku.. :)
    Dołączam zdjęcia bąbelka. <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/216fe4e79875.jpg

Moja chrzesnica miała 6 paluszek ;) tylko ona miała chirurgicznie usuwane. Taki bonus ;p ale jak nie jest połączony kością to nie ma się co przejmować :)
    Śliczny maluszek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:11

aiwlys lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

czy z tego wynika, że wszystkie wypisane badania są dla nas darmowe?? Ja kombinuje żeby mi ubezpieczyciel jakoś częsc chociaz pokryl, a tu nagle takie rzeczy czytam...
    Wszystkie te badania będziesz miała za darmo, ale musisz mieć skierowanie od lekarza na NFZ. Wtedy nie płacisz ;)

Aaeemm jak chcesz być pewna na 100% (musisz wprowadzić leki czy coś) to skocz na betę. Możesz też zrobić jeszcze jutro sikańca a na betę w poniedziałek i środę np. 10dpo będzie bardzo niska beta jeszcze

Aaeemm, Amy333 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Wszystkie te badania będziesz miała za darmo, ale musisz mieć skierowanie od lekarza na NFZ. Wtedy nie płacisz ;)

Aaeemm jak chcesz być pewna na 100% (musisz wprowadzić leki czy coś) to skocz na betę. Możesz też zrobić jeszcze jutro sikańca a na betę w poniedziałek i środę np. 10dpo będzie bardzo niska beta jeszcze

Wlasnie siedzę juz w kolejce na betę. Czyli co moze dzis byc Beta poniżej 5 ? Zrobie dzis i w poniedziałek bo oczywiście nie wytrzymam zeby pierwsza zrobic w poniedziałek, a juz jestem to zrobie

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Są darmowe jak zleci lekarz mający kontrakt z NFZ. Chodzi o to że jak ciężarna nie pracuje i nie zarejestrowała się w Urzędzie Pracy to i tak może iść do lekarza na NFZ i nie musi płacić.

Amy333 lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona to nie myślałam o żadnych dopóki nie mialam żadnej sugestii co do płci. A teraz to już myślałam z mężem nad męskimi to wybieramy między : Łukasz, Rafał, Witold i Jerzy :)

pilik, Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm teoretycznie tak, wczoraj dziewczyna z forum miała bladzioszka i beta 3,24 wyszła ;) najważniejsze będzie porównanie wyniku dzisiaj i w poniedziałek. Powodzenia!

Aaeemm lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dzisiaj pogoda u mnie. Taka, że nic się nie chce.
    Cała noc lało a teraz wszechobecna mgła.
    A ja mam tyle spraw do załatwienia i zero chęci.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Aaeemm teoretycznie tak, wczoraj dziewczyna z forum miała bladzioszka i beta 3,24 wyszła ;) najważniejsze będzie porównanie wyniku dzisiaj i w poniedziałek. Powodzenia!

Pilik sprostowanie, Lucia miała betę 13, dopiero po czasie zorientowała się, że napisała nam błędna wartość.

A ja tej szyjce chyba coś wykrakałam, plamię dziś na brazowo, dzwoniłam do gina, mówi ze być może podrażnienie po badaniu, kurde, czy naprawdę ten stres na finiszu jest konieczny?

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz Sarna, dzięki za czujność! Właśnie mi się to wyglądało nie realne no ale skoro tak pisała, hehe :p

Sarna84 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc, czekam na wyniki. Beda dzis po południu. A ja juz wariuje oczywiście. W temacie „ bladziochy czy zwidy „ wrzuciłam zdjecia testu gdybyście chciały ocenić.

oar8yx8d1pjoogg2.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ