X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis,jeśli ja poradziłam sobie z piątką,to tym bardziej ty z trójką :)

Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Achia czyli lekarz jest za tym, żebyś olała siostrę :-D a tak na serio, ciekawa jestem jak dalej się będzie zachowywać. Dobrze, że z szyjką wszystko gra.
    To samo pomyślałam :p a tak serio muszę pomyśleć jak jej zgrabnie odpisać ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy <3 a logika odnośnie zapewnieniu dzieciom dobrej przyszłości w ogóle nie jest pokrętna! Dla nas też priorytetem jest zapewnić naszym dzieciom możliwości rozwoju, których, niestety, nam nasi rodzice nie mogli zapewnić (pomimo chęci oczywiście). A 32 lata to przecież jeszcze jak nastolatka, więc w tym kompletnie problemu nie widzę :D

Lamka witamy w 8 miesiącu <3 a jak ten brzuch tak się napina i popukasz w to miejsce, gdzie są wypychane nóżki, to nóżki Ci odpowiadają? Bo ja też po wpisach Ani myślałam, że przegapiam skurcze, ale teraz jak już się skurcze pojawiają, to fakt, podobne uczucie do wypychania nóżek/rączek/dupci, ale jednak odrobinkę inne... Ale to dopiero z perspektywy czasu mogę ocenić różnicę.

Luna nikogo nie rozczarowujesz! Poza tym my grzecznie czekamy dalej, jak już było tak obiecująco, to naprawdę myślę, że Zuzia zbliża się ogromniastymi krokami :)

Melevis i Patrycja prześliczne te Wasze chorowitki <3 niech szybko poczują się lepiej!

Co do posiadania dzieci... ja jako matka-teoretyczka wciąż wyobrażam sobie siebie z minimum 2, ale w sercu wiem, że chciałabym więcej. Natomiast decyzje będą podejmowane oczywiście na bieżąco, w tym przede wszystkim z uwzględnieniem sytuacji materialnej i tego wszystkiego o czym pisała już Rucola.

Ja lecę dalej ogarniać mieszkanko, jest już zdecydowanie lepiej :) i powiem Wam, że jak tak się poukłada swoje rzeczy na półkach, to człowiek jakoś od razu czuje się bardziej jak u siebie i jak wchodzę do salonu i widzę moje książki, to wiem, że za chwilę przestanę myśleć o tym mieszkanku, jako o "starym mieszkaniu brata" :)

PS. Bratowa zostawiła mi lampę UV do paznokci, jakie lakiery żelowe polecacie? Bo nie ukrywam, że jaram się jak stąd do tamtąd :P

EDIT:
    Achia dobrze, że doktor Cię uspokoił! Piękna szyjka, na podglądzie wszystko w porządku, czego chcieć więcej? Zapewne mniej upierdliwej i samolubnej siostry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:27

Luna1993, Patrycja20, Achia, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis dasz radę! Byłam nianią trójki dzieci i wiesz co? Z teojką łatwiej niż z dwójką, jakoś lepiej się sobą zajmują. Siostry mające dwójkę tez mówią że chyba trzecie by się przydało ;)
    Dlatego mi się zawsze trójka marzyła, ale tez się boje jak to ogarniemy bo z jednej wypłaty nie wyżyjemy, a pomocy nie mamy od nikogo więc trzeba sobie radzić.
    A co do zdjęcia - przepiękne obie jesteście!
    Ania w tym tv może tkwić problem... mały może być przebodzcowany. W dzień niby śpi, ale krótko więc pewnie w ogóle nie wpada w głęboki sen. Spróbowałabym na kilka dni ograniczyć tv. Jak nie dasz rady na całe dzień to przynajmniej od 15-16. Każde dziecko jest telemaniakiem jak ma dostęp bo te mrugające klatki aż hipnotyzują...

Luna ja jechałam do szpitala totalnie bez skurczy (ustało po kąpieli), jedynie lekkie krwawienie dlatego pojechałam sprawdzić, a w godzinę się rozkręciło na maksa! Więc może krótka przerwa regeneracyjna i zaraz się rozkręci mocno ;)

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja co prawda nie robie zeli tyljo hybrydy, i jesli bys na nie sie zdecydowala to polecam eveline, kupisz w rossmannie. Chociaz ostatnio kupiłam w biedronce, jakies ichniejsze i tez daja rade. Wazne zebys miała dobra baze i top, i tu polecam semilac.

Lunka kciuki oby sie rozkrecili i poszlo szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa jestem dumna, że mam taką stalkerke <3 i cieszę się że jesteś razem z nami :*

Rucola wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy <3 mam jednak cichutka nadzieję, że 03.10 dla mnie również będzie wyjątkowy...

Achia czyli teraz spokojnie odpoczywasz :)

A mi smutno :( już byłam gotowa dzwonić po emka

Kotowa, Rucola lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola najlepszości z okazji rocznicy! A co do wybiegania przyszłościowo - nasze dzieci od urodzenia mają posagówkę + oczywiście my mamy dodatkowo ubezpieczenia na życie, więc „w razie co” finansowo będą dobrze zabezpieczeni. Do tego mąż ma prężnie działającą firmę, za jakieś 1,5 roku zaczynamy budowę, także jeśli chodzi o dobrobyt materialny, raczej nie jest to problemem. Obawiam się jedynie trochę o moją psychikę :D

Pilik wszyscy, którzy mają więcej niż jedno dziecko mówią, że właśnie każde kolejne wychowuje się już praktycznie same. Dla mnie najgorszy etap będzie ten niemowlęcy, jak już dzieciaki będą miały po 5-6 lat to myślę, że zostanie czysta przyjemność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:33

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy :-)

Jeżowa ja chyba najbardziej lubię lakiery z provocater, baza z indigo i top z neonail/semilac. Mam też lakiery z neonaila i semilaca, też są spoko. Lakiery też z Alie kupuję rosalind.

Luna coś czuję, że Zuzia nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:42

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, może jeszcze dzisiaj się rozkręci :) aczkolwiek też uważam, że Zuzia mogłabym się rozkręcić i zacząć akcje "raz a dobrze", bo takie podchody na pewno nie są fajne..no ale co zrobić, ewidentnie ma charakter i swój pomysł na poród ;)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - lada moment będziesz miała Zuzalka :) kciuki żeby w końcu ruszyło na poważnie :)
    Achia - super, że lekarz Cię uspokoił. U mnie twardnienia były dosyć mocne (po przeprowadzce), zaczęłam trochę i mam wrażenie, że stres je tylko potęgował... teraz jest ok :) twardnieje tylko po jedzeniu i jak wstaje/siadam.
    Ania - coś ominęłam, ale jak widzę "czy sikać?" to tylko jedno "SIKAJ, SIKAJ!!!!" :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia muszę Ci powiedzieć, że masz anielska cierpliwość do siostry. Mam cichą nadzieję, że da Ci już święty spokój :) do mnie wlanie napisała siostra emka (tak, ta sama która ma swoją przyszłą chrześniaczkę w głębokim poważaniu i ostatnie dwie wizyty, które były kluczowe dla wagi Zuzinka olała, tak samo jak to, że dostałam się na aplikację, bo cóż to takiego) wysyłając zdjęcie usg swojego dziecka, nawet nie pytając co u nas ;) oczywiście nic nie odpisałam i nie mam zamiaru. Trzeba jej (i mamuśce) przyznać, że mają takt jak mało kto. Założę się że teściowa już do mojego biednego emka dzwoniła :D

Jeżowa ja hybrydy robiłam semilac, a żel kiedyś innej firmy, ale bardzo dobrze się trzymał, nic się nie działo, później mogę sprawdzić nazwę :)

Mówiłam, że Zuzanna ma charakter po matce? Mówiłam ;) już jej w nic nie uwierzę :P mam nadzieję, że będzie tak jak u Pilik...

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis pewnie, że dasz radę z trójką! :)

Mi też sie marzy trojeczka, ale najpierw muszę urodzić drugie ;)

Witam się z Wami na początku 34 tygodnia :)

Patrycja20, Luna1993, KateHawke, Lusesita, Rucola, Aga9090, Nadzieja22, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, w takiej sytyacj też bym chętnie kolejnego malucha planowała :) jednak kwestie finansowe są bardzo ważne, a zawodowo jesteście niezależni od etatu.
    Z Twoim pozytywnym nastawieniem na pewno sobie poradzisz.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- no coś jej dzisiaj odpisze skoro zapytała co u nas, ale jeszcze nie wiem jak i kiedy:p

A w Gdańsku tęcza :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99f6009b4a84.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:58

Yoselyn82, KateHawke, Rucola, pilik, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, przepraszam, ale trochę Ciebie nie rozumiem.. jesli nie pasuje Ci zachowanie siostry eMka to nie bierz jej na chrzestną. Mój brat ma byc chrzestnym, a widział mała dopiero dwa razy, i ja to rozumiem, ma swoje życie, rodzinę, małe dziecko. Moim zdaniem im mniej oczekujemy od innych tym mniej sami sie rozczarujemy.

Chodzi mi o Twoje samopoczucie, bo przez patrzenie na to jak zachowuje się rodzina eMka, psujesz sobie humor niepotrzebnie a być może jest to dzień gdy powitasz córeczkę na swiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:05

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super ze wszystko z maluszkiem ok i ze szyjka pieknie trzyma! :)

Melevis pewnie, że dasz radę z trójką, podziwiam ciebie za decyzje! :)

Luna twoja godzina "zero" zaraz wybuchnie. Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo! :)

Rucola wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy :-)

Kotowa zobaczylam u ciebie w stopce ze planujecie kolejna procedure. Trzymam kciuki za was! :)

Lamka wita w 8 miesiace, jak ten czas leci, zanim sie obejrzysz a bedziesz na porodowce :)

Kotowa, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis kto jak nie Ty? :) ja Cię bynajmniej nie chciałam straszyć: bardziej podziwiać za podejscie do macierzyństwa i tego jak świetnie to sobie ogarniasz. Dom, 2 małych dzieci. Ja przy jednym wymiękałam a Ty się nie skarżysz i z zawsze taka pozytywna energia z Ciebie bije. Mnie się zdaje że jestem mega leniwa i wygodna dlatego pewnie było by mi psychicznie ciężko (spodziewam się kryzysów po urodzeniu Stasia).

Dzieciaki z małą różnicą wieku fajnie się zajmą sobą razem, będą bardziej samodzielne. A Ty jesteś już doświadczoną mamusią więc jak najbardziej kibicuję Twoim 2 kreskom :)

Rucola wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!

Ps właśnie dostałam smsa od Exiora że zapłaci wszystko do końca tygodnia tylko żebym komornika z niego zdjęła :P hehehe dzień zaczna robić się ciekawy :)

summer86, lamka, Luna1993, Rucola, pilik, Aga9090, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wypada dać siostrzenicy na roczek wysokie krzesełko? A może to trzeba bardziej coś dla dziecka (jakąś zabawkę?), a nie dla rodziców?

I jeszcze się pożalę - rano dzwonek do drzwi - poleciałam, bo pierwsza myśl "Oh! Kurier przyniósł rzeczy dla dzidziusia!"... No i kurier - przyniósł termometr, inhalator i enemę (w szpitalu, gdzie chcę rodzić, nie robią lewatywy). Więc raz że nic żeby się ekscytować, dwa że akurat nie miałam wkładek i otworzyłam kurierowi z dwiema plamami na piersiach... ale siara!

Teraz już widm skąd to powiedzenie :/

Rucola, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ale ja się tym nie przejmuje już zupełnie, nie psuje sobie humoru, jest mi tylko żal emka, że musi o tym ciągle wysłuchiwać i dlatego doskonale rozumiem Achie :) ja mogę po prostu z nimi nie rozmawiać, a on co ma zrobić. Matkę chrzestna Tosi wybrałam ja, teraz nie chciałam znowu odmawiać emkowi żeby jego jedyną siostra nią nie była, więc o to spytał. Chrztu nie było, więc można się z tego wykręcić, ja problemu nie widzę :) tylko moja siostra nie ma bierzmowania, a na samym chrzcie nam zależy więc nie wiem jak wybrniemy z sytuacji, mam bardzo mała rodzinę, a emka rodzina jaka jest same widzicie

A napisałam o tym, bo mnie to rozbawiło po prostu ;) przecież nie będę płakać, że obcy w sumie dla mnie ludzie mają mnie za nic, ważna jest moja rodzina, emek, Tosia i Zuzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:15

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena również jestem przekonana, że dasz sobie radę i kibicuję Twoim dwóm kreseczkom.
    Sama mam dwóje braci, nie zamieniłabym ich na jednego brata czy siostrę.

I to prawda kolejne dziecko wychowuje już się same. ( podobno haha)

Mamy dziś odrobinę lepszy dzień, mały zasnął niedawno. Mam nadzieję, że trochę pośpi.

Poza tym u mnie klęska łóżkowa.. tak mnie boli w środku, że nie daliśmy rady. Łzy z bólu ciekły mi po policzkach. Mam nadzieję, że niedługo to minie. Bo zwariujemy. OBOJE

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ