Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, a w centrum już tylko wieje
Nie wiem co to, ale jest fajne. Myślę że szelest podobałby się dzidziusiowi jakbym już miała w wózku a nie w brzuchu
W tle księgarnia Firmin - najlepsze miejsce w 3mieście do kupowania ksiażek na prezent (i dzieciom i dorosłym) - polecam wszystkim tutejszymWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:27
-
Luna, my też mamy problem z wyborem chrzestnej ze względu na małą rodzinę.. chcieliśmy żeby to był ktoś szczery i serdeczny. Niektórzy będa dziwnie się patrzeć, ale chrzestną małej będzie chrzestna mojego eMka. Bardzo fajna osoba z niej, dobra, pozytywna i serdeczna.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Mnie przeraża chrzest. Siostrę mam jedną, wiec nie ma co kminić... ale to bedzie dla niej potwornie trudne
Na chrzestnego chcemy ściągnąć kuzyna z Walii, więc organizacyjnie będzie też ciężko. Możliwe że przez to poczekamy aż 7-8 miesiecy - do wakacji. Wtedy moja matka będzie wściekła! -
Dzień dobry wszystkim
Luna coś się zaczęło więc trzymam kciuki żeby cię brzuchol w konia nie robił tylko dał odpowiedni sygnał do rozpoczęcia misji Poródsama bym chciała żeby zaczęło się od wód to przynajmniej wiadomo że mam jechać do szpitala i tyle a te skurcze to takie SKURCZYbyki są
nie wiadomo kiedy prawdziwe.
Nika jak nie mają to fajny prezent. Dziecku to i tak obojętne bo jeszcze nie wie że to dla niego a będzie milion okazji do osobistych prezentów
Rucola spełnienia wspólnych marzeń z okazji rocznicy
Achia super że wizyta cię uspokoiła i wszystko jest w porządkufajny lekarz swoją drogą. A siostrze napisz suchego smsa z odpowiedzią - tak coś myślę że to tylko pretekst do kolejnego smsa już o sobie...
StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla mnie akurat nie ma w tym nic dziwnego i sama też bym chciała dla małej po prostu kogoś, kto będzie się nią interesowal, dla kogo będzie ważna. Emek sam chyba widzi, że jego wybór nie był trafiony i rozumie, dlaczego nie została chrzestna Tosi... Ja mam jedną siostrę, zero kuzynów i kuzynek, którzy utrzymują kontakt, raczej wszyscy powyjezdzali. Emek też ma tylko siostrę. Jego kuzynki czy kuzyni to tak samo jak u mnie, każdy sobie. Więc nie wiem, co mamy zrobić, bez chrzestnych chrztu nie może być, w szkoda
-
Luna, my w skrajnej sytuacji rozważaliśmy tylko chrzestnego, bo do chrztu wystarczy jedna osoba.
Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Kate, nie trzeba
moze byc tylko chrzestny. A jakbyscie chcieli dwoch mężczyzn to jeden jest chrzestnym a drugi świadkiem chrztu czy jakoś tak.
KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Luna, ja w 100% podzielam zdanie Summer. Emek chyba widzi jak zachowuje się siostra, więc nie sądzę zeby upierał się przy niej...
My chrztu nie planujemy, jesteśmy wierzący w Boga, nie w kościół i nie widzimy powodu przynajmniej na razie żeby chrzcic Małego. Nie mówię, ze nigdy, może kiedyś... Chrzestnych mamy bez problemu, nawet sami się dopytują kiedy chrzest, na co my musimy ich uświadamiać, ze nie będa musieli wyskakiwać z kasy
Napisze Wam, ze na chrzcie brata mojego emka, ojciec dziecka czyli brat emka nie poszedł do komuni. Nie żebym obgadywała, ale dla mnie to mega hipokryzja. ja do spowiedzi nie pójde, nie uważam, ze ksiądz jaki by nie był nie jest godny wysłuchiwania mojej skruchy więc do komunii też nie pójdę, więc nie będe chrzcić dziecka. ProsteWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:49
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChrzestnego nie mamy wcale, więc tym bardziej... Mojej siostry namówić do bierzmowania niestety nie mogę. Szkoda, bo dla nas sam chrzest jest ważny. Z dwojga złego wolę, że Zuzia była ochrzczona nawet, jeśli szwagierka nie będzie się nią interesować, bo przynajmniej będzie miała sakrament.
Dla mnie osobiście bycie matką chrzestna to byłby zaszczyt i na pewno bym się nie zgodziła, gdybym wiedziała że będę miała stosunek do dziecka taki jak mają oni. Niestety często tak jest, że jak chrzestni mają już swoje dzieci to zapominają o chrześniaku
Olik u Was to była pierwsza próba?
A czy chrzestna nie może być np moja mama? Chyba krewni w linii prostej nie mogą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:51
-
nick nieaktualnyLamka może mały sie tak układa, a może mało magnezu.. Trudno powiedzieć ale mam nadzieje, że to mały sie wypina
Nika taki prezent dostała moja Kinga od chrzestnej i powiem, ze był to strzał w 10. To było krzesełko razem z stolikiem.
Luna ale masz uparciucha
Achia super, że na wizycie wszystko w porządku:)
No i potwierdzam, ze trzecie czy czwarte dziecko to już w sumie prawie różnicy nie ma.StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Rucola ja wszystkie dzieci mam ochrzczone, syn mial Komunie w tym roku ale my nie możemy do komuni przystąpić,bo nie mamy ślubu kościelnego...
edit.doczytałam, ze nie mozecieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 12:03
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Mi generalnie chodzi o to, żeby nie robić pewnych rzeczy "bo wszyscy tak robią" , "bo rodzicom nie pasuje, ze nie chrzcimy". każdy ma swój rozum...
U nas jak zaszłam w ciąże to zaczęło się gadanie, ze mam jeśc mięso, bo dziecko będzie niedożywione!!! A ja miałam i mam w dupie ich gadanie. Chciałam nazwać Lew to zaczeła się krytyka, co to za imie, olaboga!!! Dałam tak na imię, bo to moja decyzja. I w efekcie moje dziecko ma na imię Lew, nie zamierzam Go chrzcić ale zamierzam Go wychować na dobrego człowieka, wegetarianina, moze weganina z czasem. I Czyjeś gadanie mi w tym nie przeszkodzi, bo ja mocno wierzę w to, co robięLunaris, JuicyB, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021