X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Napisała do mnie kolezanka z ktora sie znamy od urodzenia (nasi rodzice sa znajomymi) nie miałyśmy do siebie numerow, a spotkała moja mamę i mama jej numer do mnie dała. Ona jest w moim wieku, ma 28 lat i od 4 lat stara się o dziecko.. Na drodze trafia na samych konowałów.. Teraz zmieniła lekarza na innego ale tamten kazał jej przez te wszystkie lata starać sie naturalnie, żadnych badań nie zlecał.. Normalnie smutno mi sie zrobiło, bo nie wiem jak jej pomóc..
    Prześlij jej listę badań z 1 strony wątku dinusiów. Poleć żeby nie szukała szczęścia po przypadkowych ginach, bo oni się znają na grzybicy a nie na bezpłodności. Warto isć do kliniki leczenia niepłodności - wiem, że nie w każdym mieście taka jest, ale znam dziewczyny, które dojezdżaja po 200 km.

Aga9090, summer86, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia kciuki za siostre, żeby słowa dotrzymała ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Prześlij jej listę badań z 1 strony wątku dinusiów. Poleć żeby nie szukała szczęścia po przypadkowych ginach, bo oni się znają na grzybicy a nie na bezpłodności. Warto isć do kliniki leczenia niepłodności - wiem, że nie w każdym mieście taka jest, ale znam dziewczyny, które dojezdżaja po 200 km.

Dokładnie tak - tylko wyspecjalizowani w leczeniu niepłodności lekarze. Aga, powodzenia dla koleżanki :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Od nas jest blisko do Angeliusa i tez jej to poradziłam. Wysłałam jej ta listę, ona nawet nie miała nigdy podstaw badanych, cykle po 40 dni, nieregularne i do tego czasem trzeba @ wywolac, . Idzie do kontroli dopiero w listopadzie do tego nowego lekarza, a mi sie wydaje, ze to tez konował, bo nawet monitoringu cyklu nie ma, narazie to jej zlecił badanie glukuzy i ma stan przedcukrzycowy (nie wiem jakie wartości)..

• Melevis Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam dzisiaj Stasia, co by chciał dostać na urodziny. Czy ma jakieś marzenie. Odpowiedział, że cukierka i parówki. Okej, spoko, przynajmniej zaoszczędze :D

Lunaris, Bajkaaa, Fozzie Bear, Bocianiątko, Achia, Aga9090, StaraczkaNika, Yoselyn82, Rucola, JuicyB, KateKum, Luna1993, blue00, Siwulec, Nadzieja22, Karma88, summer86, Lusesita, Patrycja20, lamka, Lena21, Emiilka, Kaczorka, veritaserum, Jeżowa, KateHawke, pilik, JustynaG, olik321, Morusek, Anna Stesia lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D Melevis :D :D :D o rany <3

Przypomniałaś mi że mój syn ma jutro imieniny a ja nie kupiłam mu jeszcze wkładu słodyczowego do prezentu!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, szczęściaro, mój ciągle jak sobie ma coś zazyczyc to chce pieska. Mhmmmmmm

Wysłany: 3 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Od nas jest blisko do Angeliusa i tez jej to poradziłam. Wysłałam jej ta listę, ona nawet nie miała nigdy podstaw badanych, cykle po 40 dni, nieregularne i do tego czasem trzeba @ wywolac, . Idzie do kontroli dopiero w listopadzie do tego nowego lekarza, a mi sie wydaje, ze to tez konował, bo nawet monitoringu cyklu nie ma, narazie to jej zlecił badanie glukuzy i ma stan przedcukrzycowy (nie wiem jakie wartości)..
    Podpada pod PCOS. Poleć jej, żeby się umówiła na krwawe USG w 2-5 dc. Wtedy widać jajniki w pełnej krasie.

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chczest bedzie, po stronie meza jego brat a po mojej moja przyjaciolka :) ja tez bylam u niej :)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, czytałaś może?
    http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/

Rucola, summer86, pilik lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Zapytałam dzisiaj Stasia, co by chciał dostać na urodziny. Czy ma jakieś marzenie. Odpowiedział, że cukierka i parówki. Okej, spoko, przynajmniej zaoszczędze :D
    Boski <3

Ja niedawno spytałam syna kuzyna co by chciał robić w przyszłości - "Kopać doły!". Fakt ze akurat byliśmy na plaży i robił jakieś konstrukcje w piasku.

Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    U mnie chczest bedzie, po stronie meza jego brat a po mojej moja przyjaciolka :) ja tez bylam u niej :)
    Polubiłam za przyjaciółkę :) to cudowne, ze ludzie potrafia w ten sposób doceniać przyjaciół a nie na siłe szukają po rodzinie :*

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Podpada pod PCOS. Poleć jej, żeby się umówiła na krwawe USG w 2-5 dc. Wtedy widać jajniki w pełnej krasie.
    No i nie wiem czy to ma znaczenie ale jest otyła i tez jej kazali najpierw schudnąć..

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Polubiłam za przyjaciółkę :) to cudowne, ze ludzie potrafia w ten sposób doceniać przyjaciół a nie na siłe szukają po rodzinie :*

z moja przyjaciolka kumplujemy sie od piaskownicy :)

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Melevis, szczęściaro, mój ciągle jak sobie ma coś zazyczyc to chce pieska. Mhmmmmmm

Pieski są cudowne :)

pilik lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate suwaczek ❤

• Melevis Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Jestem u przyjaciół świadkiem chrztu. Jak mi zaproponowali to się zgodziłam, bo wiem, że mają luźne podejście do kościoła. A jako świadek chrztu nikt nie wymaga ode mnie wychowania małej w wierze katolickiej, bo byłam jedynie świadkiem, że ten chrzest się odbył. Byłam wtedy w ciąży, bez ślubu, do tego niewierząca i ksiądz problemu nie robił, bo od razu było założenie, że matką chrzestną nie będę.

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, mnóstwo miłości z okazji rocznicy!

Juicy, usciskaj proszę swojego polroczniaczka! I co postanowiłas dalej z karnienien?

Melevis, Staś genialny! Pewnie rzadko je cukierki czy parówki, prawda?

Dziewczyny, które mają za sobą lub szykują sie do rozszerzania diety - powiedzcie mi, jak to ogarnąć? Wprawdzie mam jeszcze półtora miesiąca, ale już zaczęłam powolutku gromadzić zastawę stołową dla malca, śliniaki itp. Rozglądam sie też za krzeselkiem. Chce zacząć od warzyw, ale nie wiem, czy blw, czy na pół z papkami. Nie wiem też, czy kaszki to obowiązek? I jak często na początku proponować dziecku coś nowego. Czytałam, że 2-3 razy dziennie, ale czy to samo (np.ziemniaka lub dynię)? Chyba tak, bo trzeba obserwować reakcję? Stresuje się tym trochę, bo u nas rozszerzanie diety zbiegnie się w czasie z moim powrotem do pracy i nie wiem, czy to nie będzie za dużo na raz dla mojego bąbelka. Z tego względu zastanawiałam sie nawet czy nie przyspieszyć rozszerzania o tydzień lub dwa.

Rucola lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie u Stasia też chrzestnym jest przyjaciel mojego męża, a mojej strony siostra. Teraz od kilku miesięcy próbuje mężowi wyperswadowac pomysł chrzestnej dla Klary jego siostry, nie zniese jej ,u nas oboje się odwrocilismy najbardziej od samej instytucji kościoła, jednak w porozumieniu doszliśmy do wniosku, że dzieci ochrzcimy i poslemy do komunii. Do czasu bierzmowania będą "dorosłe" i same wybiorą, czy są wierzące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:20

Wysłany: 3 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No i nie wiem czy to ma znaczenie ale jest otyła i tez jej kazali najpierw schudnąć..
    Tkanka tłuszczowa produkuje hormony, które zaburzają cykl. To nie dyskryminacja ;)
    Do tego może wyrównać przy tym gospodarkę cukrową i jak się jej uda to dzuecko będzue bezpieczniejsze. Same korzyści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:20

Rucola lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1994 1995 1996 1997 1998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ