X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos a jakich wyników badań nie masz jeszcze?
    Mi zawsze w Diagnostyce mówili, że większość/te podstawowe mają czas jednego dnia roboczego. Czyli robiłaś wczoraj to dziś powinny być. Co prawda pielęgniarka mi mówiła, że z reguły są tego samego dnia po południu lub wieczorem, ale mogą jeszcze dziś teoretycznie wskoczyć na serwer.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3

Emilka, Luna witam was w 40tc <3 nie chcę nic mówić ale pół fioletu już się rozpakowało :D Buko jeszcze z nami w dwupaku z tego co czytam ale już tyle dziewczyn oddało brzuszki że szok :O

Jeżowa Agatka też nas goni :) ja też myślę jak Lena że jak się zaczniemy rozpakowywać to wszystkie na raz :D ty też ;) a tego układania w nowym mieszkanku zazdraszczam - kocham układać sobie pokoje od nowa <3 obrazki to nie wiem ale ramki są ładne w Pepco :)

Morusek przystojny mężczyzna że zdjęcia spogląda :) korzystaj póki chce się tulić ;) a mdłości współczuję... Mnie na szczęście ominęły ale z drugiej strony bałam się że coś jest nie tak.

Luna kciuki za pożądane zapisy na KTG! &&&

Emilka no i znowu piona! Wstaję rano i jak mnie zemdliło! Ale tylko raz i potem już nic. Myślałam że mi się zdawało ale jak ty piszesz że też coś było to jednak muszę to wziąć pod uwagę.

Dzisiaj popołudniu wizyta u Doktorka, może coś mi powie pozytywnego :)

Jeżowa, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morusek u mnie to samo :) Franek o 6 przyszedł i pospaliśmy jeszcze do 8 przytuleni :)

Lunka udanego KTG!

Amal czyżby córcia szykowała się do wyjścia? :)

Lusesita -nagraj :D będzie fajna pamiątka :D

Ja dziś mam dzień lenia- zrobiłam rozeznanie apteczne, porównałam produkty i mogę zamawiać! Tylko pensji jeszcze brak :/ Mam ochotę kupić muszle laktacyjne ale jeszcze mam jakieś hamulce że może się nie przydadzą i lepiej czekać do porodu...

HAHAHA ale by było jak byście zaczęły rodzić wszystkie na raz :D :D :D Gratulacje 40 tc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:46

KateHawke, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u nas dokładnie do samo! Do mnie się śmieje, ale do emka (i do lampy :p) dużo więcej gada niż do mnie ;)
    KateKum ja byłam tak spanikowana że chodziłam długo co dwa tygodnie na wizyty... a i tak spokoju po wizycie starczało mi na jakiś tydzień.
    Luna zaciskamy kciuki!
    Dziewczyny ale zleciało... 40tc... ale tu zaraz będziemy miały noworodziów, aż nam się znowu zachce! Te nasze dzieciaczki już się takie duże wydają :)
    Ja wczoraj miałam kryzys totalny, Ninka strasznie płakała, na szczęście jak po kilku aferach udało się uspac po 23 to spała do 4! Pierwszy raz przespała pięć godzin, a ja z nią. Potem jeszcze godzinkę się udało dospać, a od 5.30 na mnie. Z rana bardzo spokojna, teraz wtulona w cycusia oczywiście śpi <3. Czasami mam totalnie dość, ryczeć mi się chce (albo siedzę i rycze), ale kocham Ją strasznie <3
    AnnaStesia jak dużo odciagalam to często zlizywałam kropelki jak zapomniałam papieru zabrać do wytarcia żeby na mnie nie kapały ;) za to mój eMek się brzydzi.
    A z anegdotek mlecznych...
    Znajomy był w jakimś kraju w Ameryce południowej, nie umiem sobie przypomnieć gdzie, w każdym razie był w odwiedzinach u jakiejś rodziny i pani domu zaproponowała kawę, chciał, zrobiła i zapytała czy z mlekiem. Powiedział, że tak, po czym srogo pożałował - kobitka wyciągnęła cyca i mu nalała mleka do kawy :D co kraj to obyczaj ;)

A z innej beczki - ma któraś z naszych dziewczyn wiedzę odnośnie prawa spadkowego? Mamy bardzo zagmatwaną sytuacje i nie wiemy jak to ruszyć...

KateHawke, Achia, Anna Stesia, JustynaG, Jeżowa, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i Yos, miałam tez pytać na jakie wyniki czekasz. Jeżeli jakieś bardziej wyszukane to na niektóre się czeka tydzień bo robią raz w tygodniu...! Nie pamietam na co ale wiem że tak długo czekałam i pani właśnie mówiła że to badanie jest rzadko wykonywane a potrzebny jest do niego jakiś preparat i zbierają i robią raz w tygodniu, tamto akurat w środę chyba więc jakby które pobrał w środę to by miał od razu wynik, ale jak w czwartek to już trzeba tydzień poczekać. Więc może o to chodzi?

A tu na chwile mój ssak kochany <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/403823d2b5cb.jpg

Lusesita, Yoselyn82, Phnappy, Siwulec, Bajkaaa, Achia, lamka, Patrycja20, blue00, Aga9090, Lunaris, Anna Stesia, StaraczkaNika, Kaczorka, JustynaG, Jeżowa, Emiilka, Sarna84, Lena21, moniśka..., Nadzieja22, Morusek, Rucola, Madzik34, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik padłam! :D

Edit: i jakie przesłodkie śpiące <3 Ninka buziaczki od e-cioci :* :* :*

Widzę że dzieciaczki dzisiaj dały Wam pospać :) Ania całą noc, Ty do 5:30. A nam za chwilę noworodzie dadzą popalić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:52

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik sama słodycz! <3

Ja też już poluje, żeby nowe zamówienia robić tylko czekam, aż mnie księgowy podsumuje. :D :D :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do domu, później nadrobię bo jestem w rozsypce. Usłyszałam tylko "do domu, jest dobrze", mam iść na wizytę do mojego lekarza. Zgłosiłam 2 dniowa biegunkę, zgłosiłam problemu kardiologiczne w ciąży, bóle, wszystko. Małej skakało tętno od 90 do 198, nie denerwowałam się ani nic. Jeśli to norma to naprawdę jestem chyba przewrażliwiona. Przy skurczu na poziomie 70 tętno jej spadło do tych 90. Odpisu nie dostałam, jak mój lekarz będzie chciał to wtedy mam przyjść po kopię. A to dopiero (!) 40 tydzień więc podlegam swojemu lekarzowi. Tak powinno być? Bo jestem zielona i nie wiem co myśleć :(

Aha do mojego gina nie mam nr prywatnego, umowie się na wtorek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:58

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik jakie pieknosci ;)

A czekam na panel tarczycowy, przeciwciala bo ide do endokrynologa, czekam na prg bo co jakis czas badam sobie jaki mam. czyli hormony.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Luna kciuki za KTG <3 Malutka dzielna Dziewczyna już niedługo będzie z Tobą :)

Ja wczoraj miałam fatalny dzień, cały przepłakany z nerwów :( nawet Wam nie napisałam jak usg 3 trym... :(
    Generalnie ok, ale coś mnie podkusiło żeby znowu o kość nosową zapytać no i mam u S. "skróconą". Oczywiście wszystko poza tym ok. Chyba na tę kość już się w ogóle nie patrzy. U M. kość też bardzo krótka. No i od nowa wszystko :( co z tego, że wydaliśmy 2,5tys na NIFTY skoro ja się dalej denerwuje... :( jakieś myśli, że u nas był fałszywy wynik itp...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę Luna, przykro mi ,że Cie odesłali... ja niesttey też jestem zielona,więc czekam aż napisze bardziej doświadczona mama... a Twój gin ma służbowy numer na ktry możesz zadzwonić?

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a gdzie miałaś to ktg? W szpitalu w którym chcesz rodzic?
    Bo jak nie, to pojechała bym do innego szpitala na IP wcale nie mówiąc o tym ktg.

pilik, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jeśli tętno skakalo do tego poziomu a nie utrzymywalo się to jest to w granicach normy ale już takie spadki są gorsze... Ale skoro cię puścili to widocznie nie jest źle ja jak mi się zły zapis wyszedł ktg tylko bez skurczy zapisała się jedna deceleracja czyli spadek tętna to robili usg i przepływy a ze wyszły średnio to wywoływali poród ale ja też byłam ich pacjentka i inne czynniki na to wpłynęły a szkoda że nie masz nr bo byś się uspokoiła

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dzień dobry :*

Luna kciuki za KTG <3 Malutka dzielna Dziewczyna już niedługo będzie z Tobą :)

Ja wczoraj miałam fatalny dzień, cały przepłakany z nerwów :( nawet Wam nie napisałam jak usg 3 trym... :(
    Generalnie ok, ale coś mnie podkusiło żeby znowu o kość nosową zapytać no i mam u S. "skróconą". Oczywiście wszystko poza tym ok. Chyba na tę kość już się w ogóle nie patrzy. U M. kość też bardzo krótka. No i od nowa wszystko :( co z tego, że wydaliśmy 2,5tys na NIFTY skoro ja się dalej denerwuje... :( jakieś myśli, że u nas był fałszywy wynik itp...
    Kochana, NIFTY ma ile % skuteczność? 99? nie denerwuj się, skoro wyszły Wam dobre wyniki to na pewno wszystko jest ok :) co za czort Cię podkusił żeby o to pytać co?:) a mowilas lekarzowi od razu że robiłas test i czemu powiedział skrócona? nie bez powodu chyba nie mierzy sie kości w końcowych etapach.. tak mi się wydaje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to w szpitalu gdzie mam rodzić. Do innego nie pojade- to ten gdzie rodziłam Tosie i tam rodzi się mnóstwo dzieci niedotlenionuch, ostatnio kobieta wygrała z nimi proces... Także nie mam gdzie jechać. Moje bóle to nie skurcze, biegunka 2 dniowa "tak może być". Widocznie za dużo wymagam od służby zdrowia...

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos to dzisiaj powinny być wyniki do 14, jak się nie pojawią to dzwon/jedz jak je już potrzebujesz. Nigdy nie miałam pozniej niż na drugi dzień...
    Phappy bardzo mi przykro że tyle nerwów! Mam nadzieje, że taka uroda Twoich groszkow i po prostu będą miały małe noski <3
    Luba tez bym pojechała na IP do innego szpitala... jak tam powiedzą to samo to raczej możesz być spokojna
    Edit. Kurczę kiepsko... a do jakiejś przychodni na ktg? U nas często jest taka możliwość i położna potem zerknie. Coś 40zl to u nas kosztuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 10:16

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - no głupia ja :( muszę się ogarnąć. NIFTY ma 99,5% wiarygodności... no ale przeczytałam przypadek, że było nifty ok a poźniej ZD... :( już chcę je mieć obok i przestać się stresować.

Luna - masz możliwość podjechać do innego szpitala?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to może wizyta u gina? Niech zbada, zajrzy, żebyś miała jakiś punkt odniesienia.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta najszybciej we wtorek, w inne dni nie przyjmuje. Mam serdecznie dosyć, chce mi się ryczeć z nerwów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnapy-jak pisze Pilik, może taka uroda po prostu Twoich groszków?:) i pamiętaj nie czytamy internetów! 99,5% do mnie przemawia :) głowa do góry! <3

Luna-własnie ,moze przychodnia?czasami szkoły rodzenia mają ktg- może podzwonić i się gdzies zapisać?u mnie-w sensie w mojej SR jest dla nas za darmo,ale na pewno za opłatą by przyjęły jakąś panią na zapis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 10:21

‹‹ 2014 2015 2016 2017 2018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ