X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna pisz cokolwiek by się działo. Po to tu jesteśmy. I nie męczysz nas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:08

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, wcale się nie dziwię, że jesteś zdołowana i bezsilna. To wcale nie jest tak, że jak odesłali ze szpitala, to wszystko jest na pewno cacy. Gdyby szpitale się nie myliły, to nie byłoby tragedii i sporów sądowych o błędy w sztuce lekarskiej. Nie chcę tutaj podważać niczyich kompetencji, ale biorąc pod uwagę Twój ogólny stan zdrowia (bóle, biegunka), stan Twojego samopoczucia i instynkt, ja bym na Twoim miejscu wróciła tam wieczorem. Niestety, ale trzeba ufać swojej intuicji, a jeżeli masz sygnał od organizmu, że coś jest nie tak, to działaj. Żaden szpital nie odważy się drugi raz odesłać ciężarnej w 40 tc. Powiedz, że się gorzej poczułaś, czujesz słabsze ruchy dziecka albo biegunka nie ustaje i doszły wymioty. Takie jest moje zdanie.

Phnappy, Achia, Aga9090, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Phnappy cudna waga <3 nic się nie martw- badania wyszły dobrze a tak jak piszą dziewczyny to tylko pomiar USG -może mają krótkie piękne noseczki a może błąd pomiaru. Niebawem będziesz miała 2 cudnych maluszków obok siebie :)
    Czy macie zaplanowane już jakieś terminy porodowe czy też czekacie do samoistnej akcji? jak to jest przy bliźniakach?

Najprawdopodobniej w okolicach 11 listopada cesarka, chyba można czekać przy bliźniakach, ale to raczej nie jest praktykowane. Wolą je mieć po drugiej stronie jak najszybciej.
    Dzisiaj mam wizytę u prowadzącego - dowiem się już wszystkiego i pewnie dostanę skierowanie do szpitala. :)

Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę doradzać Luna, bo nie mam pojęcia jak powinno być, a jak nie. Myślę, że dziewczyny, które przeszły ten etap fajnie podpowiedzą.

Phnappy ja do Ciebie. Może pamiętasz, bo u nas też ta kość nosowa się ciągnie od pierwszych prenatalnych. Zrobiliśmy Panoramę i skuteczność podobnie jak NIFTY. Wyszło, że Emi zdrowa. A kość taki jej urok najwidoczniej, że część się słabiej uwapnia i jest krótsza od tej drugiej. Od tamtej pory gin kontrolował cały czas tę kość, gin na NFZ, który robi echo serca niedawno też jej się przyglądał i ciągle jest trochę krótsza od tej drugiej. Oczywiście ryzyka nie wykluczymy w 100%, ale ja nastawiłam się inaczej. skoro wszystko inne jest u dziecka ok to wydaje mi się, że to może być taka uroda dziecka. Stresowałam się bardzo mocno na początku jak Panoramy nie było i po prostu w głowie sobie ułożyłam, że nie będę się przejmowała tym ułamkiem procenta niepewności. Szkoda Twoich nerwów, bo to i tak nic nie pomoże.
    Wiem, że łatwo to pisać i wiem co czujesz. Myślę, że cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.

malka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Patrycja20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nikogo nie męczysz ! Pisz żebyśmy się nie martwiły !
    Bardzo Ci wspolczuje i nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ..:(

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna :( jestem bardzo zaskoczona... Ok, rozumiem, dla nich KTG nie jest niepokojące. Choć mi cały czas dudni w głowie, że przy skurczu tętno dziecka nie powinno aż tak spadać, ale nie wiem, czemu tak uważam, nie pamiętam, skąd takie zdanie wyczytałam/usłyszałam. Ale masz tyle innych objawów, że ja to bym Cię zostawiła choćby pod jakąś kroplówkę z elektrolitami czy cokolwiek. Czy odpowiednio "tragicznie" przedstawiłaś swoją sytuację z biegunką? Zawsze warto nagiąć rzeczywistość... Popieram zdanie o poczekaniu do kolejnej zmiany i ponowną wizytę na IP. Jeśli bardzo Ci zależy na alternatywnej opinii odnośnie KTG to poszukaj po prostu przychodni, na pewno można zrobić gdzieś odpłatnie. A ewentualnie szpital w jakiejś innej pobliskiej miejscowości?

Phnappy kochana, piękna waga już-nie-takich-maluszków :D co do kości nosowej i NIFTY - skuteczność tego badania jest tak ogromna, że nie opierałabym się na badaniu USG. To prędzej USG zakłamuje obraz! Nie smuć się proszę, jestem pewna, że z Groszkiem jest wszystko w porządku <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Luna, wcale się nie dziwię, że jesteś zdołowana i bezsilna. To wcale nie jest tak, że jak odesłali ze szpitala, to wszystko jest na pewno cacy. Gdyby szpitale się nie myliły, to nie byłoby tragedii i sporów sądowych o błędy w sztuce lekarskiej. Nie chcę tutaj podważać niczyich kompetencji, ale biorąc pod uwagę Twój ogólny stan zdrowia (bóle, biegunka), stan Twojego samopoczucia i instynkt, ja bym na Twoim miejscu wróciła tam wieczorem. Niestety, ale trzeba ufać swojej intuicji, a jeżeli masz sygnał od organizmu, że coś jest nie tak, to działaj. Żaden szpital nie odważy się drugi raz odesłać ciężarnej w 40 tc. Powiedz, że się gorzej poczułaś, czujesz słabsze ruchy dziecka albo biegunka nie ustaje i doszły wymioty. Takie jest moje zdanie.

podpisuję się wszystkimi 4 kończynami!!

Emiilka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- nie męczysz nas. pisz bo będziemy się martwić! dasz radę wrócić tam wieczorem? i tak jak pisze Emilka dodać parę objawów. Trzymam za Ciebie kciuki,żebyś jeszcze dała radę <3

Phnappy- daj znac po wizycie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce tylko dodać, że dla nich jestem tylko jedna z wielu pacjentek, a jedynie Wy wiecie jak to jest się tyle starać o nasz CUD. Dlatego się tak martwię... Nie chodzi mi o moje samopoczucie, bo dla niej zniosę wszystko, tylko już mam myśli, że może mam biegunkę bo małej coś dolega, może wody są zielone, może ma jakieś zakażenie... Sama już nie wiem co myśleć :( i to naprawdę przykre, ze mnie boli, mimo że nieregularnie a słyszę że to nie skurcze i to dopiero 40 tc... Kończę już Wam te smutki, jeśli będę się denerwować to spróbuję wieczorem podjechac raz jeszcze

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja tylko powiem, ze przy porodzie jak mojemu małemu zaczęło spadać tak tętno to postanowiono zabrać mnie na stół .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:17

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna-podjedź wieczorem. chćby dlatego że zrobia ktg i zobaczysz czy zapis się zmienił

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Phnappy ja do Ciebie. Może pamiętasz, bo u nas też ta kość nosowa się ciągnie od pierwszych prenatalnych. Zrobiliśmy Panoramę i skuteczność podobnie jak NIFTY. Wyszło, że Emi zdrowa. A kość taki jej urok najwidoczniej, że część się słabiej uwapnia i jest krótsza od tej drugiej. Od tamtej pory gin kontrolował cały czas tę kość, gin na NFZ, który robi echo serca niedawno też jej się przyglądał i ciągle jest trochę krótsza od tej drugiej. Oczywiście ryzyka nie wykluczymy w 100%, ale ja nastawiłam się inaczej. skoro wszystko inne jest u dziecka ok to wydaje mi się, że to może być taka uroda dziecka. Stresowałam się bardzo mocno na początku jak Panoramy nie było i po prostu w głowie sobie ułożyłam, że nie będę się przejmowała tym ułamkiem procenta niepewności. Szkoda Twoich nerwów, bo to i tak nic nie pomoże.
    Wiem, że łatwo to pisać i wiem co czujesz. Myślę, że cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.

Bardzo mi pomagacie Dziewczyny <3 dziękuję :*
    U nas wszyscy lekarze powtarzali "jak NIFTY ok to koniec tematu". Muszę się ogarnąć.
    Zajmę się praniem i prasowaniem ubranek, muszę zająć czymś głowę.

ckai43r8zmly7il4.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy - no co Ty, kobieto, wymyślasz. Nifty wyszło dobrze, czyli jesf dobrze. A że dzieciatka mają śliczne małe noski to fajnie :) Nosy bywają różne - na mój, na przykład, padły wszystkie plagi, bo nie dość że zadarty to jeszcze garbaty!
    Zresztą gdyby bylo coś nie tak, tobna tym etapie byłoby widać, np. po sercu.

Luna - nie doradzę nic sensownego. Jeśli czujesz że czekanie do wtorku to za długo to zadziałaj i wciśnij się do jakiegokolwiek gina, u którego w gabinecie jest KTG. U mojego prowadzącego jest możliwość wpadnięcia na KTG jak coś niepokoi, tak samo w przychodni NFZ można poprosić położną bez wizyty u ginki. Z pewnością coś znajdziesz i albo Cię tam uspokoją, albo powiedzą co robić.

Ja byłam na badaniu krwii, teraz zdycham. Takie wyjście z domu bez śniadania zawsze robi mi krzywdę. A za 3 h mam wizytę u p. immunolog. Mam nadzieję, że trochę zejdzieny z lekami. Marzy mi się cera bez sterydo-syfów (niby głupota, ale ja nawet w okresie dojrzewania nie miałam pryszczy, to mi teraz dziwnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:24

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że i tak gdzieś w głowie siedzi ta myśl o kości nosowej. Ale mój dr W mówił, że byłby spokojny po Panoramie. A Mała najprawdopodobniej taką ma urodę. I tego się trzymamy.

Szykujmy dla dzieci ich nowe gniazdko, a i nam czas będzie szybciej lecieć. :)

Luna te szpitale to naprawdę, nie wiadomo czy wierzyć czy nie. Jeśli tylko ten szpital wchodzi w grę to może faktycznie powtórnie na innej zmianie podjedźcie. A M co na to wszystko mówi?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja właśnie dlatego nie pojadę do tego drugiego szpitala, bo po ok 12 godzinach Tosi też zaczęło bardzo spadać tetno, byłam pod drugą kroplówką z oksy, pamiętam że zlecieli się lekarze, ja się darłam co się dzieje a oni bez słowa czekali, odlaczyli na chwilę oksy i wyszli. Tętno na szczęście wróciło do normy, ale później podłączyli kolejna kroplówkę z osksytocyna... Ryczę jak to pisze. Boje się teraz i tego szpitala, w którym byłam dzisiaj. Nikogo nie interesowala jej historia kardiologiczna. A myślę, że powinna, bo sama lekarka z łodzi mówiła, że jeszcze różnie może być z jej sercem... Narazie muszę się uspokoić, emek o 15 ma pierwszy egzamin, później idę z nim na długi spacer, seks, wszystko byleby tylko już zacząć rodzić i przytulić moja córeczkę cała i zdrowa

Karma emek tylko wykrzyczał w samochodzie, że już nawet nie będę cytować co im zrobi jak coś jej się stanie... Także nie rozmawiam z nim o tym, niech się uspokoi przed egzaminem, po z nim porozmawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:25

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a próbowałaś stymulacji sutków? Wszystkie pamiętamy, jak u Ani to szybko załatwiło sprawę...

Aga9090 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika a jakie ty bierzesz leki od immunolog? i jakie dawki?

Luna kochana porzykro mi ze tak sie musisz meczyc, ale nasza sluzba zdrowia to momentami dno, sama to doswiadczylam na sobie jak ja czegos potrzebowalam itp. Bylam traktowana gorzej niz normalni pacjencj, chociaz nie zawsze. Ale jak cie cos nie pokoi jeszcze raz podjedz na KTG bys sie uspokoila troszke.

Phnappy twoje groszki to juz nie taki male groszki, ladnie rosna :) nie martw sie na zapas, na pewno bedzie wszystko dobrze! bo musi! :) kciuki mocne za wizyte!

Lusesita ale slodkosci, piekny usmiech i oczka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:31

Lusesita lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna już nic więcej nie dodam, bo dziewczyny wszystko już powiedziały.. Buziaki dla Was.
    No i próbuj naturalnie wywołać spacer, schody, stymulacja sutków, seks

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:31

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos dodzwoniłaś sie tam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jeszcze nie, bo bolą jak jasna cholera. Ale dzisiaj już nie ma zmiłuj, tylko niech emek wróci z tego egzaminu, żebym sama nie była wtedy

‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ