X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą- skoro ja mieszkam na 3 piętrze bez windy i codziennie wchdzę min raz dziennie,bo z psem, to chyba na mnie schody nie zadziałają jak bym chciała później wywoływać poród ?:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jeżowa jeszcze nie, bo bolą jak jasna cholera. Ale dzisiaj już nie ma zmiłuj, tylko niech emek wróci z tego egzaminu, żebym sama nie była wtedy
    no wiadomo, poczekaj na Emka :) życz mu powodzenia na egzaminie!:)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymam za Was mocno kciuki ! Oby akcja się zaczęła i żebyś szybko tuliła księżniczkę ! Jestem z Tobą myślami cały dzień :*

No i ja również życzę emkowi powodzenia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:36

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A tak swoją drogą- skoro ja mieszkam na 3 piętrze bez windy i codziennie wchdzę min raz dziennie,bo z psem, to chyba na mnie schody nie zadziałają jak bym chciała później wywoływać poród ?:P
    Jak dziennie je pokonujesz to nie wywołasz porodu. Jak byłam z Wiktorem w ciąży to na 4 piętrze mieszkałam.
    No chyba, że jak sie cos zaczyna to może, może:)

Luna musiała ostatnie tygodnie leżeć to wysiłek powinien cos ruszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga coś Ty, od dnia egzaminu robię codziennie (oprócz ostatnich dwóch dni tej biegunki) mnóstwo rzeczy wymagających wysiłku, spacery, codziennie sprzątam, staram się jak najwięcej chodzić, stać, umyłam na błysk okna w domu, na 4 piętro wchodzę jak najszybciej jestem w stanie i nic... Także chyba naprawdę to dziecko decyduje a nie my :(

Achia dziękuję, mam nadzieję że się skupić w tym stresie :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Yos dodzwoniłaś sie tam?

przyszly przed chwila wyniki na serwer, w koncu!!

Aga9090, Achia, Jeżowa, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita, lamka, Rucola, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kochana miałam pytać jak Ninka znosi podróże na rehabilitację? Przed nami dziś pierwsza podróż sam na sam :) mam stresa jak nie wiem :p jeszcze emek mnie nakręca bo dzwoni co godzinę powiedzieć, że mam jechać ostrożnie - mam ochotę go udusić, choć wiem że się martwi to to mi nie pomaga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no kurde tyle czasu musiałaś uważać, a teraz nic :(

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak córa dzis ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie KTG to na własnym przykładzie powiem, że to badanie jest z doopy. Jedni się nim wcale nie przejmują dopóki nie robi się rozwarcie a inni nie odróżniają skurczy przepowiadających od porodowych. Wystarczy, że dziecko wystawi nogę i też wychodzi to jako skurcz. A co lepsze najdziwniejsze jest umiejscowienie tych peletów, bo bardzo często nie łapią nic- szczególnie tych skurczy niżej.

W Opolu przez 2tyg. narzekałam na skurcze po 120 ale nic z tym nie robili.
    We Wrocławiu na oddziale patrzyli na mnie jak na idiotkę że 90 a mnie to nie boli. Bo przez te 2tyg. Opola już się przyzwyczaiłam...
    A na porodówce przy naprawdę silnych porodowych NIC KOMPLETNIE się nie pisało... bałam się że mnie odeślą, bo zmyślam. Całe szczęście postępowało rozwarcie. I w czasie porodu miałam podłączony tylko pelet do tętna a tego do skurczy nie.

Więc jak dla mnie to KTG jest bardziej mieszające kobietom w głowie niż potrzeba...

Rucola lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    StaraczkaNika a jakie ty bierzesz leki od immunolog? i jakie dawki?
    Ciągniemy Encorton 5 mg - niby taka mini dawka, ale steryd to steryd :/ Ale nie wiem, czy mi nie zostaei jednak tego sterydu na dłużej, bo jeden z przepływów mam ciągle słaby :(

Do tego mam clexane 0.8 ml. Liczyłam że zejdziemy znowu na 0.6, bo pompowanie 0.8 jest cokolwiek bolesne. Z drugiej strony 0.8 łatwiej dostać w aptece.

I muszę zagadać do pani doktor czy te moje problemy z metylacją i usuwaniem metali przejdą na córeczkę i czy w związku z tym mam kombinować indywidualny kalendarz szczepień.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie nadrobię teraz bo muszę wychodzić, ale LUNKA dla mnie to chore, że odesłali Cię do domu u mnie były spadki tętna na skurczu do 120 -110 i podjęto decyzje o cc (u mnie było dodatkowo plamienie) ale mimo wszystko jestem w szoku, że ktis to tak zlekceważył i nawet nie zostawił Cię na obserwacji. W moim szpitalu by to na pewno nie przeszło, w ciąży zawsze zostawiają jak cokolwiek się dzieje i robią ktg nawet 3x dziennie

Tak jak dziewczyny piszą, pojechalabym na IP po 18 (u nas wtedy jest zmiana) i powiedziała, że fatalnie się czuję, słabo czujesz, masz ostrą biegunkę itd. a jeśli będą Cię chcieli odesłać to poproś o pisemne potwierdzenie, że biorą odpowiedzialność za to. Miałabym głęboko w dupie co sobie ktoś pomyśli i czy wezmie mnie za przewrażliwiona, bo to Zuzia jest teraz najważniejsza

Emiilka, Phnappy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Aga a jak córa dzis ?
    O dziwo przespała całą noc, a dziś zupełnie inne dziecko, normalnie zjadła, nie marudzi i bawi się. Myślę, że taki jednodniowy wyskok był z samopoczuciem

StaraczkaNika, Patrycja20, Jeżowa, Achia, Emiilka, KateHawke, Lusesita, Lena21, Lunaris, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    przyszly przed chwila wyniki na serwer, w koncu!!
    A dobre chociaż?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Lena dobrze pisze i jeszcze powiedz, że ruchów nie czujesz

Wysłany: 5 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Proponuję wtedy przyjechać do mnie i wspinać się z Dolnej na Górną - schody wysokości ok 7-8 pięter w otoczeniu ex-sadu (aktualnie zalatuje upajająca woń fermentujących jabłuszek).
    Będę Ci towarzyszyć celem powrotu do formy po porodzie i tygodniach leżenia :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jesu, jaki ja mam zakręcony dzien! Zapomniałam, że dzisiaj mam wizytę w lux u alternatywnej gin! W życiu się tak szybko nie ogarnialam chyba!

Luna, ja też bym pojechała na ip pod wieczór, a w aucie podkrecila sutki, a co!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- tylko czy ja po tym będę miała siły rodzić?:p

Właśnie odebrałam matę dla Maluszka z olx :) ulicę obok mnie, pani za grosze sprzedała ;) ma zabaweczki, w tym jedną z melodyjką. I poleca szpital w którym planuje rodzić. mówi ,że jak mam lekarza prowadzącego stamtąd to już w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:12

Rucola lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, zgadzam się z Anią co do KTG.
    Gdy trafiłam na porodówkę z sączącymi wodami miałam 3cm rozwarcia. Zatrzymali mnie. Czułam delikatne bóle (wiem dziwnie to brzmi), ale wiedziałam, że to nie jest to... bo to za słabe. A na KTG pisało się 60, a nawet i 90. byłam bardzo zaskoczona. Nawet do eMka mówiłam, że do tego porodu mogłabym sama się zawieźć :P

Ale gdy podali oxy to tak naprawdę już od 40 czułam, że się zaczyna i ta 40 była mocniejsza niż te wcześniejsze 60. Więc naprawdę nie rozumiem o co chodzi.
    Położna chyba patrzyła nie na moc a częstotliwość i długość.

Lunka, Ty jesteś z Bydgoszczy... to do Torunia daleko nie masz. Więc może jeśli nie ten szpital to warto pojechać kawałek dalej?
    Położna na SR mówiła, że zgodnie z procedurą mają obowiązek przyjąć na oddział od 2 palców rozwarcia.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 5 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika- tylko czy ja po tym będę miała siły rodzić?:p

Właśnie odebrałam matę dla Maluszka z olx :) ulicę obok mnie, pani za grosze sprzedała ;) ma zabaweczki, w tym jedną z melodyjką. I poleca szpital w którym planuje rodzić. mówi ,że jak mam lekarza prowadzącego stamtąd to już w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać.
    W każdym razie nie będziesz miała w nogach siły żeby uciec z porodówki, więc już nie będzie wyjścia i będziesz musiała urodzić :)

Achia, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ