X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A właśnie chciałam napisać- to jest jakaś tajna grupa na FB? Bo piszecie czasem o tym,a ja w sumie nie wiem co to ;)
    Achia, czy tajna to nie wiem, ale jest to zgrupowanie dziewczyn, które utrzymują kontakty osobiste :) kawki, paczuszki, Ci sami kurierzy itp :)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka to już 3 miesiące? :O kiedy to zleciało woow! No to buziaczki dla Felci :* :* :* <3 fajnie musiało być nad morzem - brak tłumów, spokój i odpoczynek <3 ale po tym zawsze miło wracać do tego śląskiego powietrza hihi. A tak poważnie to alertów smogowych jeszcze nie widziałam więc źle chyba nie ma.
    A co do Łubinowej to wiadomo, prywatny szpital to i opieka na poziomie. Jak miałam tam laparo to też narzekać nie mogłam. Ale wolałabym żeby Nat miała wpisane Tychy a nie Katowice ;) mój eMek się zgubi w Kato szukając Urzędu XD

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do mojej gin na wtorek. Dygam się trochę, bo wczoraj wieczorem delikatnie plamilam. Dziś przeszło. Do okresu jeszcze trochę. Już sobie wkrecam różne rzeczy :-(

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak sprawdzałam na mojej apce to już są normy przekroczone 300%! A jeszcze nie ma mrozów! A akt urodzenia można załatwić przez internet i nie trzeba szukać urzędu :) nam do tygodnia przyszły dokumenty do domu.

KateHawke lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No to od jutra wszystkie widzimy sie na fb :D a forum zamiera :D haha
    A ja nie mam facebooka wiec bede tu :P

Fozzie Bear, lamka, Jeżowa, Achia, Yoselyn82, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki.. Sama nie wiem.. Byłam w toalecie, na chusteczek do higieny intymnej jak sobie przetarlam grazynke, to był śluz lekko zarozowiony.. I nie wiem.. Czy to od tego jakiegoś zapalenia co biorę globulki (śluz był przed aplikacja wieczornej dawki) czy to mała coś kombinuje bo tak uciska na dole szyjke nie raz. Poobserwuje i jak coś się będzie kroić to podjadę na IP tutaj..

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia niezły zestaw! Gryzaki grzechotka wyglada super! Też mamy zabawki, które w domu działają zawsze, w aucie niestety gorzej ;) a i się śmiejemy z emkiem, że Ninka ma swoj telefon. Na jeden nieużywany zagrałam aplikacje której używam jako niani plus mam właśnie aplikacje z odgłosami i czasami szum morza daje radę, często wrzucam do fotelika jej telefon i puszczam, potrafi na chwile odwrócić uwagę.
    Mój eMek się często wścieka już, nie jest zbyt cierpliwy i mówi żebym ją wyjęła z fotelika i dała cyca, ale twarda jestem i nie ruszam, mam wizje że ktoś nagle w nas wjedzie albo będzie trzeba ostro zahamować i mi wyleci mała z rąk. Trzeba przetrwać. I my i Ninka. Mam nadzieje, że to minie ;)...

Amal bardzo możliwe że podraznilas sobie naczynko po prostu. A jak u było więcej to może być oznaka skracającej i rozpierające się lekko szyjki. Tak czy siak, jakby się powtórzyło to bym jechała na IP, jak nie to raczej coś naruszylas

Anna Stesia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Kurczaki.. Sama nie wiem.. Byłam w toalecie, na chusteczek do higieny intymnej jak sobie przetarlam grazynke, to był śluz lekko zarozowiony.. I nie wiem.. Czy to od tego jakiegoś zapalenia co biorę globulki (śluz był przed aplikacja wieczornej dawki) czy to mała coś kombinuje bo tak uciska na dole szyjke nie raz. Poobserwuje i jak coś się będzie kroić to podjadę na IP tutaj..
    To wy tam macie normalnie IP?

Amal, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

Tylko trzeba przyprowadzić ze sobą lekarza :D

Przepraszam głupi żart :*

Amal obserwuj się, ale myśle ze to nic złego :)

Fozzie Bear, Amal, Luna1993, Emiilka, KateHawke, Jeżowa, pilik, JustynaG, Bajkaaa, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, Morusek, KateKum, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

Laski, bardzo dobrze prawicie :D nie mam pojęcia ale jak każą mi swoją pościel brać, zapalenie nerek z 40 st gorączki to dla nich problemy z kręgosłupem... To strach się bać :)

Lekarza najlepiej ściągnąć z Polski swojego żeby tutaj iść do lekarza :D

Te globulki mam raz dziennie (na noc), śluz był przed aplikacja, w dzień nic nie zauważyłam... Brzuch boli okresowo.. Będę obserwować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 22:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik u nas początki z nosidełkiem były tragiczne...
    Raz że młody się topił w nim przez swój rozmiar.
    Dwa jak było chłodniej to nie miał pasów na gołym ciele i się nagle dało jechać w ciszy ale do czasu. Niestety raz go pas obtarł na udzie.
    Trzy odkąd kupiłam lusterko to jest cisza. Wystarczy ruszyć autem. Widzi to co ja przez szybę (migają mu drzewa) i szybko usypia. Na początku się to nie zdarzało.

Ale zawsze jedziemy wszyscy razem we 3. Ja zawsze prowadzę a M siedzi z nim z tyłu. Jeszcze żadne z nas samo nie jechało z nim. Ja panikuję że się udusi i mam przez to schizę, dlatego M siedzi z tyłu do ratowania. Nie wiem co zrobię jak pojedzie...

Bajeczko- mnie M popędza z rodzeństwem od miesiąca po porodzie i deprecha się przez to jeszcze bardziej pogłębiała.
    Jak się poznaliśmy, to się śmiałam że chcę 6 dzieci- on się w głowę pukał bo sam ma 4 rodzeństwa. Po porodzie ja mówię że mi 1 starczy to on że już chce drugie- tak się w młodym zakochał w przeciwieństwie do mnie...

No ale drugie miało być za 5 lat więc może mi się uda przemóc strach. Po takiej ciąży nie chcę być w ciąży z niemowlakiem na ręku. Bo różnie może być i kto się będzie zajmował młodym, tym bardziej jak M popłynie a mi znowu przyjdzie leżeć od połowy ciąży...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Może nie jestem zbyt bystra, bo teść mi to ciągle powtarza, a ja ciągle nie chcę tego przyjąć do wiadomości ;-) No i co powiedziałaś mamie? Mnie czasem tak osłabiają te teksty, że nie wiem, co powiedzieć - przecież nie zeklnę starszej osoby, a tłumaczyć i niuansować nie mam ochoty ani siły.

Niestety, zabrakło mi jakiejś ciętej riposty. Powiediałam, że to oczywiste chyba, że nie pozostawię takiego maleństwa płaczącego w łóżeczku (miała wtedy chyba z 2 tygodnie).
    Achia wrote:
    Justyna a pomyśleć że jeszcze niedawno to właśnie babcie i dziadkowie nosili wnuki swoje ,bo jak inaczej, a teraz , że to rozpieszczanie..
    Gratuluję sukcesów w KPI! :)

No ale dziadkowie są od rozpieszczania. to Ty tego nie wiesz? Oni mogą nosić cały dzień ale Tobie nie wolno bo przyzwyczaisz.

JuicyB, no czuję się jak taka krówka :)
    Myślisz, że powinnam teraz podać mrożonkę małej? czy to niewiele da bo to, że zje lub nie zje teraz nie jest wyznacznikiem?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Summer się odzywała? I czy wiecie, co u Aksamitnej?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej muszę to napisać śniło mi się że Luna po północy urodziła cudna córeczkę :)

Chyba bardzo przeżywam ta sytuacje

A co u nas? Pobudka co godz niestety

Luna1993 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, kochana <3
    Jestem, podczytuję na ile mogę, ale weny do pisania nie mam.. jakas chandra mnie ostatnio dopadła.

O Aksamitną pytałam na Dinusiach, ale nie odzywa się niestety. Musi pewnie odpocząc i zebrać siły.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, biedactwo, masz teraz naprawdę mnóstwo na głowie z przeprowadzką i nowym domem. A tu przy boku dzidziuś, który sie sam nie obsłuży. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie słoneczny i rozjaśni trochę Twoje smutki!

summer86, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Veritaserum przy kp kupki mogą być bardzo wodniste. Fela ma czasem bardzo rzadkie. Jeśli poza tym jest wszytsko ok to nie ma się co martwić.

Dziękuję za odpowiedź :) ona po prostu te kupki to tak na raty robi. Kilka kleksow przed karmieniem kilka w trakcie i w międzyczasie. I ja non stop tylko pampersy zmieniam.

Nie wiem kiedy Was nadrobię ostatnie 3 dni była u nas teściowa i wyjeżdża obrażona. Tak to się potoczylo :/ próbuje 4 tygodniowe dziecko ustawiać w jakieś ramy czasowe i o to się najbardziej pokłóciliśmy. I o to że nie piłam rumianku a to podstawa dla matki karmiącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 07:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, może dobrze, że teściowa się obraziła, nie będzie Ci dupy swoimi złotymi radami zawracać...

Miłego dnia Kochane!

StaraczkaNika, Bajkaaa, Rucola, Lusesita, KateHawke, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - dzisiaj przychodzi "wiosna", więc może i humorki będą lepsze :)
    Misiu - i Twoje ciśnienie może odżyje!

Miłego dnia! I lekkich porodów (gdyby któraś zechciała się rozpakować) :)

My dziś mamy sesję roczkową i od rana stres, żeby naszą trójkę ogarnąć na czas..

Patrycja20, Karma88, Jeżowa, lamka, Lena21, KateKum, pilik, Aga9090, Luna1993, Lunaris, Lusesita, KateHawke, Yoselyn82, Rucola, Nadzieja22, JustynaG, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to kciuki za Was a zdjęcia na pewno będą piekne <3 ja dzisiaj pędzę do Twojego miasta :)

Dobrego dnia dziewczynki :*

Kaczorka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ