X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę asmag forte 3x1 od momentu jak jest serduszko czyli niecałe 4 tyg bo coś w połowie 6 było chyba, a faktycznie nie biorę potasu ani witamin b,
    Pogadam może z moją ginekolog i może aspargin każe brać,

Ja się dziś przestraszyłam bo podcieralam się i coś takiego dziwnego ze mnie wyszło jakiś taki glut (przepraszam za bezpośredniosc) ale po chwili przypomniałam sobie ze skończyłam brać tabletki na infekcje i biorę czopki na florę i to chyba ten czopek był... Przynajmniej taką mam nadzieję bo ani kropli krwi przy tym nie było, więc to nie może być nic złego... Prawda?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, jeśli masz globulki na poprawę flory to pewnie to wyleciało.
    A magnezu masz sporą dawkę, więc to raczej nie od niedoboru. Może być to o czym lamka pisała.

U mnie wczoraj wieczorem było lekkie brunatne plamienie :( pierwsze od terminu @.. wczoraj bylam spanikowana, dziś nadal się boję, ale szybko ustało i nie było żywej krwi. Leżę i czekam co lekarz napisze.
    Do szpitala nie jechałam, jakiś mam uraz po czerwcu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:10

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja miałam w 20/21 tyg mnóstwo wydzieliny z takimi brunatnymi brudkami. Na IP powiedziala ze to infekcja i dala Macmiror. Skonczylam brac i zaczęlo się na różowo. Moja gin dała mi Luteine i na szczescie ustspilo.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam takie globulki ala czopki i one się tak w olej zamieniają, tak misie wydaje bo takie coś ze mnie reż wyleciało, a może to były wszystkie resztki tego lekarstwa razem z globulka, no nie wien staram się nie panikowac chociaż z tyłu głowy się boję, ale logika podpowiada że skoro ładuje sibie te globulki tam to może to właśnie to, a gdyby to była zła rzecz to była by też krew a jej ani śladu...

Summer nie dziwię Ci się że sie boisz bo sama bym się bała ale tak jak wszyscy powtarzają jak nie ma żywej krwi to poziom strachu powinien być do opanowania
    Życzę Ci żeby dr odpisał szybko i że to nic złego

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, luteinę biorę już dość długo.. Nie wiem co to może być, oby nic groźnego.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jeśli chodzi o potas to najlepiej sprawdź sobie poziom. Mi w szpitalu przepisali jakiś dla ciężarnych ale mdli mnie po nim. Mimo to biorę bo poziom mam słabiutki.
    Summer to na pewno nic groźnego skoro brunatne zabarwienie.
    Mogę trochę pojaczyc? Wróciły mi wymioty od pt niby mniejsze natężenie ale jestem już strasznie tym zmęczona. Wczoraj pojechaliśmy do tesciow i na wejściu oczywiście kierunek porcelana tak samo dzis przy śniadaniu... czasami czuje sie jakbym vyla chora chociaz fizycznie zdrowa... nic nie mozemy zaplanować bo a nóż wtedy mnie złapie i zostajemy w domu..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a probowałaś może ten preparat z imbirem?
    Wkrótce mdłości powiny całkiem odpuścić, tego Ci życzę.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam...na mnie zupelnie nic nie działa..
    Podobno mam niepowsciagliwe wymioty ciężarnych i za kazdym razem jak sie zacznie to czekam końca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 11:05

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie, bo dzis pierwszy raz zaczelam swirowac na powaznie. Od wczoraj zero mdłości, zero kłucia w brzuchu i straszny niepokój. Mam ochote jechac na izbe przyjęć ale pewnie wezmą mnie za wariatkę. Proszę potrzasnijcie mną, bo musze sie jakos ogarnąć. ..

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, ze tak dziala na mnie siedzenie w domu :/ Mam taki durny charakter, ze jak nie mam konkretnegwo zajecia to siedzę i wymyslam. Przed chwilą byłam pod prysznicem i rozwazałam wszystkie opcje, wszystkie leki ktore biorę. Na zdrowy rozum nie podstaw zeby panikowac a tu jednak jakas paranoja sie wkradła. Przepraszam Was, ze tak Wam smęcę ale na samą myśl... nawet tego nie napiszę po prostu mam dreszcze...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja tez mialam kilka dni loozu w 9 tygodniu i nawet myslalam ze przechodzi.
    Więc spokojnie to normalne

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola ja tez mialam kilka dni loozu w 9 tygodniu i nawet myslalam ze przechodzi.
    Więc spokojnie to normalne
    Dzięki...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, objawy lubią odpuścić na 2-3 dni.. to bardzo częste.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Bajka jeśli chodzi o potas to najlepiej sprawdź sobie poziom. Mi w szpitalu przepisali jakiś dla ciężarnych ale mdli mnie po nim. Mimo to biorę bo poziom mam słabiutki.
    Summer to na pewno nic groźnego skoro brunatne zabarwienie.
    Mogę trochę pojaczyc? Wróciły mi wymioty od pt niby mniejsze natężenie ale jestem już strasznie tym zmęczona. Wczoraj pojechaliśmy do tesciow i na wejściu oczywiście kierunek porcelana tak samo dzis przy śniadaniu... czasami czuje sie jakbym vyla chora chociaz fizycznie zdrowa... nic nie mozemy zaplanować bo a nóż wtedy mnie złapie i zostajemy w domu..

Olik, jak do tej pory nie miałam takich stanów jak Ty.
    Ale piątek był dla mnie koszmarny. Przed pójściem do pracy spotkałam się z porcelaną 3 razy. Przed zjedzeniem śniadania. Po zjedzeniu śniadania. A następnie po wypiciu herbaty z imbirem (która miała mi pomóc). Potem były tylko mdłości, ale zjechana byłam cały dzień.
    Ale za to wczoraj wszystko było ok.
    Ze względu na moje ciężkie poranki, nie nocujemy poza domem. Wolę rano męczyć się we własnym domu.

Rucola wrote:
    Dziewczyny poratujcie, bo dzis pierwszy raz zaczelam swirowac na powaznie. Od wczoraj zero mdłości, zero kłucia w brzuchu i straszny niepokój. Mam ochote jechac na izbe przyjęć ale pewnie wezmą mnie za wariatkę. Proszę potrzasnijcie mną, bo musze sie jakos ogarnąć. ..

Ruclola, wiem, że łatwo się mówi jak samemu ma się mdłości.
    Kiedy masz wizytę u gina?
    Nie denerwuj się, maluszek daje Ci kilka dni spokoju. Wkrótce znów zacznie Cię męczyć mdlościami :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, objawy lubią odpuścić na 2-3 dni.. to bardzo częste.
    Dziekuje Wam bardzo, juz mi trochę lepiej :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ruclola, wiem, że łatwo się mówi jak samemu ma się mdłości.
    Kiedy masz wizytę u gina?
    Nie denerwuj się, maluszek daje Ci kilka dni spokoju. Wkrótce znów zacznie Cię męczyć mdlościami :)
    Nie musi mnie juz meczyc pod warunkiem ze u niego wszystko ok, ale jak ma mu to pomoc to śmiało niech mnie meczy :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja też tak miałam, że były dni, że się lepiej czułam, ale za 2-3 dni wszytsko wracało. Postaraj się nie denerwować. A jak bardzo się martwisz to podejdź do lekarza na szybkie USG, żeby Cię uspokoił. Lekarze jak widzą, że kobiety się tak denerwują to pozwalają przychodzić częściej

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola i ja bym mogła cię uspokajac tylko ja sama dziś schizuje i po raz kolejny wkrecam sobie ze cos się dzieje u mnie ale dobrze ze Summer napisała że objawy miga ustąpić na dwa trzy dni to i mnie uspokaja trochę :)
    Ogólnie powinien być ginekolog 24h dla takich kobiet jak my, coś niepokoi to do lekarza i już by było lepiej :)
    Tylko ten ginekolog nie patrzył by na nas z politowaniem a ze zrozumieniem

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nic tylko się cieszyć. Serio :) Wymiotowałam codziennie do połowy 6. miesiąca :)
    Ciebie tez pewnie zaraz coś dopadnie. Jak nie mdłości to zaparcia ;) A na razie ciesz się ciąża, brak objawów to tez dobry objaw :)

Rucola lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna staramy się nie nocować poza domem ale emka rodzice mieszkają 250km od nas wiec wracać w ten sam dzien tez ciężko a u mnie nie ma reguly kiedy mnie złapie.

Dziewczyny wypróbowałam chyba wszystkie mozliwe sposoby na zaparcia i wyszlo ze najlepiej jest pic ok 3l plynow dziennie. Nie ma żadnych problemow i boleści z wyróżnieniem

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ