X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze któraś z was podzieli sie doświadczeniem w tym jak sobie poradzić z myślą ze tyle jest poronień na początku i ze mnie tez to moze spotkać ??

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemn, ja niestety nie doradzę, bo do końca I trym. bardzo się bałam o nadal się boję. Najlepiej znaleźć sobie jakieś zajęcie, u mnie był to pracowity okres w pracy, więc czas szybciej leciał i szukaliśmy/decydowaliśmy o zmianie miejsca zamieszkania, więc to też trochę myśli zajmowało.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Moze któraś z was podzieli sie doświadczeniem w tym jak sobie poradzić z myślą ze tyle jest poronień na początku i ze mnie tez to moze spotkać ??

To jest bardzo ciężkie.
    Boję się tego, jak każda inna kobieta.
    Bo to ból zarówno dla pary, jak i jej bliskich.

Staram się myśleć, że jeśli coś poszłoby nie tak - to nie z mojej winy, a po prostu wada genetyczna.
    Choć oczywiście wierzę, że będzie dobrze i nie będę musiała się zmagać z tym.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Kochane powiedzcie czy jeśli widzę cień cienia w domniemanym 10 dpo to jechać zaraz na betę ? Bedzie cos widac ? Czy sie uspokoić i zrobic jutro jeszcze jeden test i w poniedziałek Beta ?
    A gdzie można zobaczyć ten test przy bedzie ponad 7? Bo jestem ciekawa jak wygląda ;-)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A gdzie można zobaczyć ten test przy bedzie ponad 7? Bo jestem ciekawa jak wygląda ;-)

mi pokazał prz niespełna 9

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    mi pokazał prz niespełna 9
    O to pokażcie jak wyglądają! :D

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    O to pokażcie jak wyglądają! :D
    4e3a6f28c78abbf4med.jpg
    2ad1f8518cfdf9d4med.jpg
    a na drugiej fotce zrobione na drugi dzień i porównanie na dole przy becie niespełna 9 a wyżej na pewno większa.

Znalazłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 16:19

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    NA wątku „ bladziochy czy zwidy „ ;)

-Monika- lubi tę wiadomość

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podzielenie się swoimi emocjami ;) czyli podsumowując zamartwianie sie jest wpisane w ciąże i tyle

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zaglądaj mimo wszystko na str diagnostyki, ja też mieszkam w małej miejscowości, do diagnostyki jeżdżę 30 km dalej do średniego miasteczka, a oni stamtąd wysyłają do dużego miasta. Gdy pierwszy raz robiłam tam betę w sobotę to pani mi powiedziała, że wynik moge spr w pon, ale mimo wszystko weszłam na stronę i były już w sobotę i to wcale nie jakoś bardzo późno. Potem jeszcze kiedyś robiłam w sobotę i tez mimo wysyłki, były tego samego dnia. Trzymam kciuki!

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm mówi się - razem z dzieckiem rodzi się strach. I taka prawda, jak tylko dowiadujemy się, że jest w nas ten mały okruszek stajemy się matkami i lęk jest naturalny.
    Trzeba myśleć pozytywnie, nic więcej nie możemy zrobić. Ja się bałam bardzo długo, nadal mam często kryzysy, ale już na szczęście nie takie jak do 12 tygodnia... próbuj się cieszyć i wierzyć w swojego malucha <3

Aaeemm lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Aaeemm mówi się - razem z dzieckiem rodzi się strach. I taka prawda, jak tylko dowiadujemy się, że jest w nas ten mały okruszek stajemy się matkami i lęk jest naturalny.
    Trzeba myśleć pozytywnie, nic więcej nie możemy zrobić. Ja się bałam bardzo długo, nadal mam często kryzysy, ale już na szczęście nie takie jak do 12 tygodnia... próbuj się cieszyć i wierzyć w swojego malucha <3
    Żebym ja taka była mądra...

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm - gratulacje!

A co do strachu - on chyba nigdy nie mija. Ja najpierw bałam się, bo statystyki dla I trymestru są nieciekawe jeśli chodzi o poronienia. Do tego lęk przy prenatalnych. Teraz panicznie boję się, że maluch postanowi przyjść za wcześnie na świat i jedynie wizyta u lekarza uspokaja mnie na jakieś 2-3 dni. Każdy ból brzucha, każde napięcie - strach. Jedyne, co mi bardzo pomaga to sam maluch, który już się regularnie mości w brzuchu i kiedy go czuję, biorę głębszy oddech.

Oczywiście to nie jest tak, że bez przerwy chodze znerwicowana, ale gdzieś tam w tle obecne są różne myśli i świadomość, że różnie w życiu bywa. Ogólnie bardziej cieszę się ciążą, niż się boję. Często rozmawiam z naszym malcem, czuję, że wiele rzeczy, które robię, ma na niego wpływ - spanie, jedzenie, odpoczynek, relaks. Więc staram się mu tego wszystkiego racjonalnie dostarczać.

Aaeemm, mi88 lubią tę wiadomość

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Aaeemm - gratulacje!

A co do strachu - on chyba nigdy nie mija. Ja najpierw bałam się, bo statystyki dla I trymestru są nieciekawe jeśli chodzi o poronienia. Do tego lęk przy prenatalnych. Teraz panicznie boję się, że maluch postanowi przyjść za wcześnie na świat i jedynie wizyta u lekarza uspokaja mnie na jakieś 2-3 dni. Każdy ból brzucha, każde napięcie - strach. Jedyne, co mi bardzo pomaga to sam maluch, który już się regularnie mości w brzuchu i kiedy go czuję, biorę głębszy oddech.

Oczywiście to nie jest tak, że bez przerwy chodze znerwicowana, ale gdzieś tam w tle obecne są różne myśli i świadomość, że różnie w życiu bywa. Ogólnie bardziej cieszę się ciążą, niż się boję. Często rozmawiam z naszym malcem, czuję, że wiele rzeczy, które robię, ma na niego wpływ - spanie, jedzenie, odpoczynek, relaks. Więc staram się mu tego wszystkiego racjonalnie dostarczać.
    Trochę mnie uspokoiłas :) dziękuje ! Ja teraz sie tak ciagle stresuje, poniewaz to sa 2 pierwsze dni kiedy wiem ze cos sie udało. Muszę miec wsyzysko potwierdzone przez lekarza i juz nie bede 24/7 zestresowana tak myslez.

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedewszystkim nie czytać o nieszczęściach innych o wadach poronieniach ,przedwczesnych porodach ,nie szukać w internecie na temat komplikacji w ciąży bo to tylko nas nakręca i wszystko widzimy u siebie . Uświadamiam sobie że bycie w ciąży to jest cud absolutnie od nas niezalezny,zajmujmy myśli tylko dobrymi rzeczami i musimy niestety nauczyć się żyć ze strachem ,bo będzie z nami już zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 18:54

Bajkaaa, Aaeemm, pilik, JuicyB, Lusesita lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Monia zaglądaj mimo wszystko na str diagnostyki, ja też mieszkam w małej miejscowości, do diagnostyki jeżdżę 30 km dalej do średniego miasteczka, a oni stamtąd wysyłają do dużego miasta. Gdy pierwszy raz robiłam tam betę w sobotę to pani mi powiedziała, że wynik moge spr w pon, ale mimo wszystko weszłam na stronę i były już w sobotę i to wcale nie jakoś bardzo późno. Potem jeszcze kiedyś robiłam w sobotę i tez mimo wysyłki, były tego samego dnia. Trzymam kciuki!
    Sprawdziłam ale nie ma :-(

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Mam pytanie czy któraś z was pomimo brania magnezu odczuwala jego braki? Bo u mnie coraz częściej jak chodzę to mam takie wrażenie jakby zaraz skurcz miał mnie złapać

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa a ile magnezu bierzesz i od kiedy?
    Mi się cos takiego nie przydarzyło, magnez biorę dopiero od jakiegoś czasu z powodu brzucha.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka możliwe, że u Ciebie może chodzić o potas albo B12, bo ich niedobór też może powodować takie objawy.

Dziewczyny przyszłam po trochę wirusków,
    widziałam, że pisałyście o strachu przed poronieniem i mi się wydaje, że on będzie zawsze, a już zwłaszcza, jeśli jakieś ma się za sobą.

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porcja dziewczęcych wirusków #@&*^$#$&@&*<3
    Bajka ja zażywam magneB6 2x1, a mimo to dwa razy złapał mnie skurcz w nocy. Ale dopiero niedawno - po połowie ciąży. Ale też nigdy wcześniej w życiu skurczu nie miałam.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ