X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tutejszych lekarzy ciąża już donoszona.. :/
    Za 3 godziny mam spotkanie z lekarzem na oddziale na którym miałabym leżeć..

Nie za bardzo chce tu leżeć nie wiadomo ile czasu, ale jak będą kazać...

Muszę wrócić do pakować wszystko i spakować rzeczy na leżenie dłużej bo mam spakowane tylko na poród i te 2-3 dni po..

Nie chce się pakować przed kolejkę.. Ale nie ja decyduje.. :/

Emek jest.. Przeżywa.. Ja się rozplakalam z przejęcia, nerwów i strachu przed porodem.

Może mała jeszcze wytrzyma trochę.. Skurcze się pisały 40-60 co ileś tam.. Nie wiem nawet ile bo mam budyń zamiast mogły obecnie i nie ogarniam co tu się dzieje dookoła mnie.. Dobrze ze mam ciuszki na rozmiar 50..

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... moje dziecko Ci zalajkowało posta :D ma się ten talent do internetów, a to dopiero 6 mcy

Luna - gratulację pięknej córy! Buziaki dla Was i życzę siły w walce z laktoterrorystami. Nie daj się :)

summer86, Rucola, Jeżowa, moniśka..., Emiilka, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale ksiezniczka z Zuzi! Az mi się oczy pocą :) wielkie gratulacje❤

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale ksiezniczka, piekna Zuzia :) sliczna a jakie wloski!!

Rucola pieknego masz Lewcia :)

A kolezanka zrobila wczoraj bete i ma 490, czyli dobrze jej przyrosla beta.

W czwartek miala 85.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:43

Achia, KateHawke, Rucola, lamka, Lunaris, summer86, pilik, Emiilka, Aga9090, olik321, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, odpoczywaj i nabieraj sił. Jesteś bardzo dzielna! Zuza jest prześliczna <3

Amal, oby jednak mała poczekała trochę na wyjście.

Yoselyn, to super :) Jutro jeszcze raz robi czy tylko do lekarza idzie?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Melduję się nadal w dwupaku - nic się nie zapowiada na zmianę tego stanu przed weekendem.

Luna Zuzia jest przeeeeśliczna!!! <3 <3 <3 jeszcze raz gratulacje kochane Fighterki :)

Amal nic się nie martw, to już 36tc więc wszystko będzie dobrze. Poznasz szybciej swoje Smerfiątko <3 możesz się wpychać jeśli bardzo chcesz ;) ja i tak czekam :P

Jeżowa, Emilka trzymam za Was kciuki &&& żeby się ładnie naturalnie zaczęło i będziemy witać się po kolei po tej stronie brzusia :)

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Luna, odpoczywaj i nabieraj sił. Jesteś bardzo dzielna! Zuza jest prześliczna <3

Amal, oby jednak mała poczekała trochę na wyjście.

Yoselyn, to super :) Jutro jeszcze raz robi czy tylko do lekarza idzie?

tak jeszcze jutro zrobi badanie i idzie do lekarza :)

KateHawke lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna śliczna Kruszynka <3

Amal dawaj znac. Nie bój się, musi być dobrze.

Lunaris nie bardzo mam jak odespać niestety. A bardzo bym chciała. Nie wiem co ten mój bobas wymyśla ostatnio. W dzień zjada co 3 godziny nawet rzadziej a w nocy co 1,5-2 godziny.

Ja dzisiaj byłam u gin. Mówiła że wszystko jest ok a lekkie różowe plamienie mogło wystąpić przy owulacji.
    Przyznam się wam, że wczoraj będę zrobiłam bo tak mnie jajnik bolal ostatnio ze juz mi na banie siadalo.
    Mało tego cudowny bobo test pokazał cień bladej kreski :-/ Oczami wyobraźni widziałam już cp :-(
    Ale beta nieciążowa.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka Zuzia pięknie otwiera oczka. ewidentnie była gotowa poznac osobiście rodziców i Tosię :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja mam mały problem.... za cholerę nie moge obciąć paznoksci Młodemu. W dzień śpi bardzo lekko, w zasadzie jgo drzemki trwają max pół godziny (coś się pozmieniało) a jak próbuję chwycić Jego paluszki na śpiocha to od razu zaciska piąstkę i widac grymas na twarzy... Wczoraj zdrapał się już masakrycznie... Jakieś pomysły???

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia, Nadia na pewno sobie poradzi.

Lunka Zuzia urocza :-)

U mnie bez zmian, w nocy jest spoko, wieczorem słabo. Myślę, że Olik może mieć rację co do tego, że Dominik ruchliwy a brzuch dość mały i dlatego twardnieje. Info o wizycie mam mieć jutro.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka - Zuza wspaniała, kochane serduszko <3 odpoczywajcie i zbierajcie siły :*

Amal - trzymam kciuki za Was, w szpitalu myślę że chociaż psychicznie będziesz spokojniejsza jak lekarze będą "pod ręką"

Lamka - trzymam kciuki za szybką wizytę i żeby lekarz uspokoił Cię potwierdzając że to wszystko przez mały brzuszek i dużego lokatora <3

Rucola - może podczas karmienia spróbuj obciąć ? a jak będzie Ci niewygodnie to może eMek pobawi się w kosmetyczkę

Emilka, Jeżu i Kate - za każdym razem jak wchodzę na forum na szybko szukam jakiś wpisów od Was <3 kibicuję z ukrycia żeby Wasze akcje porodowe przebiegły szybko i sprawnie :) już nie mogę się doczekać kolejnych ślicznych maleńkich buziek

Miłego dnia Robaczki

KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie strasz z tymi paznokciami, bo mnie chyba to najbardziej przeraża w pielęgnacji dziecka...a jaki Lewcio jest po kąpieli? Spokojny? Może wtedy? Nie mam pojęcia, ja wciąż tylko teoretyzuje :(

Amal trzymam kciuki za każdy dzień dłużej Nadii w brzuchu, ale jeśli jednak postanowi wyjść wcześniej, to naprawdę jest już na tyle duża, że da sobie radę. Pewnie dostaniesz teraz jakieś sterydy na jej płucka... Wiadomo, że pobyt w szpitalu nie jest tym, o czym marzymy, ale tam będziecie najbezpieczniejsze. I mam nadzieję, że mąż stanie na wysokości zadania! Trzymaj się :)

Kate u nas też wciąż cisza i jakoś już się nawet nie nastawiam, że coś się zmieni... Biorąc pod uwagę moje uwielbienie do kontrolowania sytuacji to taka planowana cesarka wydaje się być idealnym rozwiązaniem :D ale wiem, że jeśli Agatka zechce wyjść wcześniej, to po prostu wyjdzie i będzie miała w nosie ustalone terminy :) ale u Ciebie i u Emilki nieustannie trzymam kciuki za naturalne porody <3

Ogólnie to pozdrawiam z wanny, mam takie zaległości z ostatnich lat z długich kąpieli, że korzystam na maksa póki mam czas :P

lamka, KateHawke, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, gratulacje ogromne, masz prześliczną córeczkę :) i to już drugą :)!
    Baby rządzą :)!

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola my z początku po kąpieli robiliśmy że ja zabawiaalk a emek obcinał. Teraz nie ma problemu już.

Z tymi kanalikami to chyba faktycznie dwie szkoły są. No koleżanka która urodziła tego dnia co ja miała problem u synka i okulista powiedział że im szybciej tym lepiej bo u starszego dziecka trzeba to pod narkoza robić. Hehe co lekarz to inne opinie.

Luna Zuzinek prześliczny ! A jakie kudelki ma cudne :)

Amal kciuki mocne !

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, tak jak ibishka pisze, sprobujcie zabawic malego i wtedy obcinac. My tez tak na początku robiliśmy

Rucola lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziulek już oficjalnie wpisany na naszą dzieciaczkową listę <3

Rucola - chyba nie ma magicznego sposobu na obcinanie paznokci u takich maluchów.. Przynajmniej ja go nie odkryłam przez te 12 miesięcy :P
    U nas problem o tyle się sam rozwiązywał, że Aluśka lubiła sobie drapać o ścianę, łóżeczko turystyczne (boki z siatki), więc same jej się gdzieś tam ułamywały. A jak się coś długiego ostało, to trochę na siłę przytrzymywałam rękę lub stopę.
    Czasami bywa tak, że na jedno podejście obetnę 2-3 paznokcie a za kilka dni inne ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas działa efekt zaskoczenia i tak ze 2 paluchy dziennie obcinam. Nożyczki leżą cały czas w zasięgu ręki i w ciągu dnia mi się udaje coś tam podciąć. Dziś sukces - wszystkie paluszki u rąk mi się udało zrobić, ale synek po pierwszej drzemce się wybudzał długo i spokojnie, więc była okazja.

JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po kąpieli odpada, bo Mały jest strasznie nieszczęsliwy jak wyciągamy Go z wody i lamentuje tak, ze słyszy Go cały pion w bloku. Nie mam serca dokładac mu cierpień :) udało mi się obciąć 2 najdłuższe jak teraz śpi. Kolejne na następny sen :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - prześliczna mała Zuzia :) aż się wzruszylam, tyle stresów i przejść... Dobrze ze masz juz ja i mozesz przytulic. Odpoczywajcie!

Amal - kciuki!! :) dobrze, ze Cie nie odeslali. To juz względnie bezpieczny czas. Mój gin powiedział ze przyjmuje się ze u bliźniaków 34 tydzień to donoszona ciąża. Wiec myślę, ze u Ciebie bezpiecznie :) chyba wlasnie od 34 sa płuca wyksztalcone. Powodzenia!

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 2050 2051 2052 2053 2054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ