X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka trzymam kciuki za wizytę i z niecierpliwością czekam na informacje, że wszystko jest dobrze :*

Kate o 10 prawda? A więc kciuki na pokład :)

Achia oglądając zdjęcia sesji brzuszkowuch najbardziej podobały mi się białe romantyczne sukienki albo czerwone :) faktycznie bosko wychodzą na zdjęciu

Olik cudownie że Marcel tak ładnie znosi szczepienia :) kochany bąbelek <3

Bajka moja Zuzia tuli się cały czas narazie, ale Tosia z kolei nie umiała na mnie lub ze mną zasnav, także każde dziecko inne :)

Oficjalnie idziemy do domu dzisiaj popołudniu <3 osłuchowo serce Zuzi bez żadnych szmerów, echo zrobią za miesiąc tak jak zleciła dr z łodzi :) nie mogę się doczekać spotkania dziewczynek !!!

Jeżowa odliczamy dni do spotkania z Agatka <3 teraz ja się będę jarać Waszymi maluchami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 09:53

lamka, summer86, Achia, Yoselyn82, KateHawke, Aga9090, blue00, olik321, JuicyB, Jeżowa, Morusek, Karma88, moniśka..., Patrycja20, agulineczka, Amal, Lunaris, malka, ibishka, Rucola, 91Ewela09, -Mamunia-, pilik, Nadzieja22, Bajkaaa, Emiilka, Madzik34, Sarna84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- cudowna wiadomość :))))))

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, bardzo się cieszę że wychodzicie <3 czekam na relację ze spotkania siostrzyczek :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna extra ❤❤

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - 2 i (mimo niewygody) 1 :)

My może wykorzystamy niedzielę niehandlową i wolne męża i uda się gdzieś skoczyć zrobić kilka lepszych fotek w niedzielę.

KateKum - kciuki!!!!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mi osobiście 4 się podoba. I na plener i w pomieszczeniu. Ale tak jak Luna pisze jak jednak odwiedzisz Lumpek to może czerwona albo biała :)

Luna to jeszcze chwilka i w domu będziecie się tulić <3

Lamka kciuki za wizytę &&&

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika -w ndz w Enerdze (w/ na?) będa targi Mamaville jak cos też ;) wstęp wolny :)
    Kate będę się w takim razie za takimi kolorami w razie co rozglądać!
    a ta sukienka nr 4 jest cudowna!na zdjęciu tego nie widać niesetety ;) ona jest trochę ciepła- więc noszę ją na potęge jesień/zima. zaprojoektowana przez znajomą, ma też długie w produkcji. ma taki cudowny elfi, długi kaptur, długie rękawy z dziurką na palec i kieszenie. boski materiał, nic się z nią nie dzieje i jak widać jest uniwersalna- na pewno starczy mi też do końca ciąży. jestem w niej zakochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:11

KateHawke, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to jeszcze chwilka i w domu będziecie się tulić <3 ale super wiadomosc :)a Zuzinka jest przesliczna :)

Lamka kciuki za wizytę :)

Bajka cieszę się, że Zosia lepiej spała! oby tak w kazda noc :)

KateKum kciuki za wizytę, mam nadzieje ze zapadnie decyzje co i jak :)

Achia mnie chyba podoba sie kreacja 4 :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jak Kelly family sie postarzal :D wcaoraj wyczailam ta piosenke :P

https://www.youtube.com/watch?v=KyHLD1FfqA0

KateHawke lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie CC 19:20, a o 02:00 w nocy pierwsze wstawanie o własnych siłach. Pamiętam, że bolało, ale determinacja aby się ruszać i doglądać maleństwo jest tak wielka, że jakoś to szło. Po kilku pierwszych przekrętach z boku na bok na łóżku i 3-4 sikaniach już nie było tak źle. Ja nie do końca to wszystko dobrze pamiętam, ale jak mnie odwiedzili niemąż i siostra po kilkunastu godzinach od porodu to w szoku byli, że chodzę i ruszam się tak jakby nigdy nic.
    Wiadomo z CC jak z SN - każdy reaguje inaczej.
    Jeżowa ważne, abyś wiedziała potem jak dbać o bliznę po CC. Nie chodzi o same przemywanie do czasu zdjęcia szwów (tak btw to w ogóle nie boli :)), tylko o tzw. mobilizację blizny, tak, aby była jak najmniejsza i aby nie dawała żadnych znaków później. Są masaże, drobne ćwiczenia - w szpitalu powinna Cię odwiedzić fizjoterapeutka i dać instrukcje na kartce. A jak nie, to wszystko Ci tu opowiem :)
    Generalnie CC do przeżycia i jedyne co bym radziła to jednak mieć laktator w torbie do szpitala. Jest ogromna szansa, że nawet go z torby nie wyjmiesz, ale lepiej go mieć pod ręką.

Jeżowa, summer86, KateHawke, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a kiedy masz CC zaplanowane? Pisałaś gdzieś, ale zapomniałam :(

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- zawalili mnie od rana robotą i nie mam teraz jak pisać, ale pamiętam o Tobie i Ci coś potem podrzucę z pomysłów. Powiedz mi tylko, ile godzin zamierzasz gościć swoich gości? ;) I rozumiem, że to menu ma być również pod jakiś alkohol?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Zuzia jest cudownaaaaa <3 cieszę się ze idziecie do domku i będziecie już wszyscy razem :)

Ja cc miałam o 23.50 a o 6 wstawałam, długo bardzo nie czułam nóg i zaczęłam trochę panikować ... dziwne uczucie . A jak zaczęło puszczać to pamietam, ze było mi bardzo zimnooooo .. ogólnie nie wspominam źle.

Ostatnio gin mnie się pytał czy będziemy próbować SN czy cc ogólnie on zaleca cc.

Dziewczyny moja sąsiadka to anioł właśnie przyniosła mi talerz ruskich pierogów ! Dawno tak dobrych nie jadłam :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:42

KateHawke, JuicyB, summer86, Jeżowa, Aga9090, Luna1993, Rucola, -Mamunia-, Nadzieja22, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB ja chętnie posłucham co z tą blizną robić ;) coś tam masuje, codziennie smaruję tez żelami na blizny, ale tak bardziej intuicyjnie to robię - niestety w moim szpitalu nikt do mnie nie przyszedł ( może o mnie zapomnieli, bo leżałam na innym oddziale, żebym nie była z mamami, które maja dzieciątka przy sobie)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Summer- zawalili mnie od rana robotą i nie mam teraz jak pisać, ale pamiętam o Tobie i Ci coś potem podrzucę z pomysłów. Powiedz mi tylko, ile godzin zamierzasz gościć swoich gości? ;) I rozumiem, że to menu ma być również pod jakiś alkohol?

Reset, to nic pilnego, naprawdę. Kochana jesteś!

Myślę, że impreza tak od 16 do 20. Z alkoholu przewiduję wino/drinki dla kobiet i piwo lub whisky dla panów.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, kciuków nie puszczam i czekam na wieści!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna powodzenia w domciu <3 i napisz potem, jak Tosia zareagowała na siostrzyczkę :)

Juicy 15.10 idę do szpitala, więc pewnie 16.10 będzie cesarka :) dziękuję za uświadomienie w temacie mobilizacji blizny, jeśli w szpitalu nie dostanę instrukcji, to na pewno się zgłoszę po nie do Ciebie!

KateKum odświeżam nieustannie w oczekiwaniu na info!

A ja sobie wymyśliłam, że przed narodzinami w ramach rozrywki przeczytam znowu całego Harry'ego Pottera, więc muszę się spieszyć :) a w przerwach oglądam The Knick, tak mi się jakoś ten serial przypomniał nagle i się wkręciłam na nowo (wcześniej widziałam tylko 3-4 odcinki). Dobrze, że są tylko dwa sezony :P

lamka, KateHawke, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyczailam kolejny hiszpanski serial i musze go koniecznie zobaczyc :)

KateHawke lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę na 12.00, niedługo się zbieram.

Lena21, summer86, Aga9090, KateHawke, Luna1993, Fozzie Bear, Jeżowa, ibishka, Patrycja20, Rucola, -Mamunia-, Lunaris, pilik, Nadzieja22, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    My mamy wizytę na 12.00, niedługo się zbieram.
    Kciuki :)

Kate- a jak Twoja wizyta?

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ