Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lamka, ja nie miałam termoforu i teraz też nie kupuje. Tetry używam do dzisiaj, Staś bez teterki nie zaśnie
ale 20 będzie spoko! Do wiesiołka nie pomogę, ale jakbyś znala sposób do "nagadania" Grażynie, że nie musi się rozciągac i mnie tak boleć, bo i tak będzie cc to chętnie przyjmę wiedzę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:35
-
lamka wrote:Kochane mam prośbę, odpowiedzcie na kilka pytań, bo przestaję ogarniać.
- czy kupować termoforek z pestek wiśni, czy zignorować zachciankę (taki ładny mi wpadł w oko w aptece)?
- ile i od kiedy wiesiołek?
- ile tetry zakupić? 20szt będzie ok?
Wiem, że tematy były już poruszane, ale budyń.
-My termoforku nie mam i nie brakuje go nam, ale jak jest piękny to może czułabym, że czegoś mi brak
-Nie brałam
-my mamy 10 sztuk i uważam, że aż nadto, białe robię raz w tyg. Ale my praktycznie nie ulewamy, a do wózka czy bujaczka wkładam maluchowi kolorowe szmatki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:44
-
Ja pytanie trochę mniej dzieciowe
Są tu dziewczyny, które robiły uznanie ojcostwa przed porodem??Tak nam polecili żeby zrobić przed i mieć papierek.
Wiem, że trzeba to zrobić "przed kierownikiem urzędu cywilnego" - od ręki tego się nie robi? Musimy się umówić, jak na ślub?
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy wrote:Ja pytanie trochę mniej dzieciowe
Są tu dziewczyny, które robiły uznanie ojcostwa przed porodem??Tak nam polecili żeby zrobić przed i mieć papierek.
Wiem, że trzeba to zrobić "przed kierownikiem urzędu cywilnego" - od ręki tego się nie robi? Musimy się umówić, jak na ślub?
Od ręki, wchodzi z dowodami i podpisujecie oboje, że dziecko jest emka.
Aaa i zaświadczenie od lekarza jest potrzebne, że pani X jest w ciązy w x tygodniu, planowany termin porodu na x i płeć dziecka męska/żeńskaPhnappy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie Bear wrote:O to i ja podpytam.
halo planowane cc kiedy dr wystawił wam skierowanie do szpitala? Bo u mnie to trzeba się umawiać - miesiąc wcześniej będzie ok?
Ja jeszcze nie wiem kiedy teraz dostane, bo mam 3-4 tyg przed terminem już leżeć w szpitalu.. -
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Ja pytanie trochę mniej dzieciowe
Wiem, że trzeba to zrobić "przed kierownikiem urzędu cywilnego" - od ręki tego się nie robi? Musimy się umówić, jak na ślub? -
Dzięki Olik! I to wszystko z formalności? Później bez problemu nazwisko nieemka w szpitalu i on sam może już je zgłosić po urodzeniu w urzędzie?
W takim razie zrobimy to po następnej wizycie, bo nie mam takiego zaświadczenia.olik321 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyLamka wczoraj rozmawiałyśmy z Justyną o ulewaniu.
Ja miałam 6szt najpierw z Babyono. Są bardzo dobre jakościowo- milutkie.
Myślałam że będzie ok.
Potem na prędce dokupowałam, bo u nas szły hurtowo. Od 3 dni za przeproszeniem młody rzyga mlekiem i 1 pielucha wystarcza na 1 karmienie...
Mam 50szt. Kupowałam resztę na Allegro. Wykupiłam prawie wszystkie wzory i powiem że niejednokrotnie nas ratują nasze rzygółki. W łóżku zwykle do spania mamy zawsze 2 w pogotowiu, w wózku 2 w torbie i 1 w gondoli pod głową, w salonie 2 do karmienia i wycierania w ciągu dnia.
Tylko my to beznadziejny przypadek jeżeli chodzi o ulewanie. Odkąd jesteśmy w Gdyni, to młody hlusta jak fontanna... chyba się złamię z tym zagęszczaczem. Chociaż spróbować czy cokolwiek da bo leci teraz sama woda. Głównie po moim mleku
-
Lamka ja termoforu nie mam, jak odczuję potrzebę kupna, to pewnie kupię, nie jestem zbyt dobra w mówieniu "nie" zachciankom okołoniemowlęcym
tetry to ja mam aż nadto, 20 białych i 10 kolorowych...
i naprawdę polecam te z Gemini białe chyba się nazywają Weber Lux czy coś w ten deseń
super jakość.
Dziewczyny, zawsze chciałam mieć domek jednorodzinny, ale po wysprzątaniu mieszkania dochodzę do wniosku, że razem z domkiem to w komplecie muszę zatrudnić sprzątaczkę... Co ja się zmachałam to nie uwierzycie. A przychodzi do mnie koleżanka z tych "bardzo lubiących sprzątać" i się stresuję, że źle ocenia mieszkanie... Nie no, żartuję, ale serio, to chyba ostatni gość, jakiego przyjmuję przed rozwiązaniem. -
Jeżowa, my właśnie z tego powodu zrezygniwalismy z budowy. Tzn jeszcze kilka innych powodów jak np. Działki prawie nieosiągalne cenowo, wieś odpada, bo nie chce wozić dzieci chociażby do przedszkola, a przy domu to chociaż głupi trawnik dochodzi jeszcze do skoszenia.i tym sposobem kupiliśmy mieszkanie 60 mkw z działką i garażem, a za 10 lat sprzedamy i kupimy dom na wsi
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lamka, ja mam małego ulewacza i 20szt tetry i dajemy radę. a u nas jest wszędzie: w wózku. na przewijaku, w kołysce, w łóżeczku.
większość ubranek jasnych więc piorę tetrę razem z ciuszkami małej.
-
Kate bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko w porządku
Masz jakąś fotkę?
Karma, poczytaj tutaj http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/ -
nick nieaktualnyreset wrote:Poglądowo kilka zdjęć potraw (fatalnej jakości, bo część z nich była robiona przed ekspediowaniem z kuchni, ale ku inspiracji i tak wrzucam):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ceac48fda6c1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f0b26e8b3c4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39aedea2a1bd.jpg
O ile mnie wzrok nie myli to tu jest farsz nie tylko z pieczarek, ale pieczarki zblenderowane z chrupkim boczkiem. Ach, i warto zetrzeć na koniec i posypać (zwłaszcza, że to wtedy też dodatkowo dekoruje) parmezanem, smakowo dużo lepiej!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb3788700587.jpg
Te ładne kształty sera żółtego wycięliśmy foremkami do ciasta. Podobnie można wykroić z pumpernikla spód np. w kształcie serca. Ach, na pierwszym planie jest ten koreczek na spodzie z takiego jakby racucha szpinakowego.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ea3cf7fce27.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c883dff26b9b.jpg
Tu polecam przy wyszprycowaniem albo ser zmieszać z przyprawami (sam ogórek jest mdły) albo kupić serek smakowy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d89a41b43925.jpg
Tu miał być sos i w ogóle sosy plus coś do maczania sprawdza się bajecznie. Albo warzywa w słupki albo właśnie taka wersja jak u mnie.
Acha, te grissini z szynką są też świetne jako dodatek do zupy kremu np. szparagowego!
Tyle pyszności... A ja na obiad rozgotowana kasza z czymś jak omlet, na kolacje kleik ryżowy na wodzie...
Emek jedzie z wałowka na ratunek
Dziś w brzuchu spokój, żadnych sensacji, mała kopie. Robili ktg, usg (2650g, 45cm, główką w dół). Jeden lekarz mówi że zostaje do końca. Inna lekarka że jak będzie w pt dobrze to w pt wyjdę.. Zobaczymy... Kawa z mlekiem jest ale rzadziej...
Miłego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:26
Lunaris, pilik, Aga9090, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ma może któraś tę tabelę gdzie było wszystko ładnie napisane kiedy i jakie robimy badania itd. była kiedyś na początku każdego miesięcznego testowania ale te linki wygasły. Chyba Hope ją stworzyła jak się nie mylę. Poratujecie?Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
olik321 wrote:Boziuniuniu w lidlu jest krem piernikowy...
Czemu ja na początku przeczytałam plemnikowy?
Dziewczyny, dostaliśmy kilka zdjęć z naszej poniedziałkowej sesji brzuszkowej, ale pokażę wam jutro, bo dziś już jakoś padam.
Jutro w ogóle obiecuje wbić tu na dłużej i ogarnąć co u której się dzieje!
Yoselyn82, KateHawke, Achia, lamka, Lunaris, pilik, Aga9090, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Phnappy wrote:Ja pytanie trochę mniej dzieciowe
Ja przez to przeszłam. Dzwonisz do urzędu stanu cywilnego, który jest najbliżej szpitala gdzie chcesz rodzić i umawiasz się na wizytę. Przychodzicie razem, odbywa się coś na zasadzie skromnej "ceremonii". Najpierw uroczyście wskazujesz niemęża jako ojca, a potem on uroczyście się przyznaje, że to on jest tatą. Wszystko szybko i dość zabawnie:)
Phnappy, malka, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość