X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok 10 jade z tesciem do szpitala ustalic termin :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas dzis mija rok od pozytywnego testu ciążowego, tyle czasu minęło ale te emocje, radość przeplatana niedowierzaniem i strachem, pamiętam jak dzis. I jak mi sie trzęsły ręce gdy odbierałam wynik pierwszej bety..

Jeżowa, Bocianiątko, reset, Lunaris, Emiilka, StaraczkaNika, KateKum, Ania1003, Patrycja20, Achia, admiralka, veritaserum, Sarna84, JustynaG, KateHawke, Rucola, Karma88, ibishka, Luna1993, Kaczorka, pilik, Siwulec, Morusek, Phnappy, olik321, -Mamunia-, Nadzieja22, Kotowa, Lena21, Aga9090, Izape_91, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer też to pamiętam :-)

summer86 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja samego testu nie pamiętam, bo jeszcze mnie z Wami nie było, ale pamiętam, jak potem czytałam "o Summer, która prowadziła wątek staraczkowy już będąc w ciąży" :) ale ten czas leci...

summer86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Lunka na wiaterki jeszcze pomaga noszenie na przedramieniu brzuchem do podłogi :) Mam nadzieję że brzuszek Zuzi szybko przywyknie do mleczka :) Franio też nie za ciekawie znosił mm -jest bardziej ciężkostrawne dla organizmu. Pamiętam że byłam zachwycona po Hipp Combiotic a jak już podrósł i przestał robić jazdę to dawaliśmy Bebilon (potem na receptę dla alergików).

Aga kciuki wizytowe!

Summer to niesamowite że możesz teraz popatrzeć na swoją betkę jak śpi :) <3 sama nie mogę uwierzyć w to że tyle z nas już tu jest i bardzo czekam na pozostałe. Dalej uważam że upór pozwala osiągnąć wszystko!

Admirałka <3 ale jesteście pięknie szczęśliwi <3 bardzo ładne foteczki a Ty wyglądasz prześlicznie na końcówce ciąży.

summer86, admiralka, Luna1993, Aga9090 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMMER i że to już rok? <3 <3

LUNARIS, naprawdę nie dociera do mnie, że określenie "na końcówce ciąży" odnosi się do mnie :D

Lunaris, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Summer ja też to pamiętam :)

Admiralka wyglądacie cudownie. Foto piękne :)

Aga kciuki za wizytę

Ja mam do Was dziewczyny pytanie, czy chodzicie oprócz prywatnie do gina, też jeszcze na NFZ, żeby mieć badania za free. Ja tak się zastanawiam nad medicover, w końcu po coś się to opłaca. Tylko wolałabym od razu powiedzieć po co przyszłam do niego.

summer86, admiralka, Aga9090 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    AGA kciuki za wizytę!

NIKA, wiesz że do mnie jakoś w ogóle nie dociera, że to już naprawę prawie końcówka ciąży? Jakoś tak mentalnie wciąż jestem na początku ciąży, wciąż trochę bojąc się uwierzyć, wciąż będąc przekonana, że przed nami jeszcze kupa czasu i w ogóle :P
    Naprawdę zupełnie nie myślę o sobie, jako o kimś kto za jakiś chyba tydzień z hakiem zaczyna 9 miesiąc!

Chyba pora jednak to sobie uświadomić :D

Poprane jest 90%, poskręcane wszystko, ale w zasadzie NIC nie jest wyprasowane, a strasznie dużo tego jest. No i chyba wypadałoby spakować torbę do szpitala. Muszę się tym wszystkim zająć!

Dziękuje dziewczyny za wszystkie miłe słowa, jesteście kochane! Będziemy chcieli zrobić sesję w podobnym klimacie już z Tosią <3 Taką bardziej rodzinną, niż typowo noworodkową.

Admiralka urocze zdjęcia, takie naturalne, pięknie <3
    Az sama żałuję, że nie robimy takiej sesji.

Chyba się jednak zdecydujemy jak Mała będzie na świecie, właśnie na taką rodzinną.

Co do końcówki ciąży to ja też nie dowierzam, mimo, że mam już jedno dziecko na świecie i teoretycznie powinno to być dla mnie bardziej namacalne. Ciężko mi uwierzyć w ten cud.
    Ja nie mam niczego popranego ani poprasowanego. Może dzisiaj zacznę korzystając z wiosennej pogody. Torba też nie spakowana. Kolejną wizytę mam w poniedziałek i to będzie przedostatnia. Jestem ciekawa jak tam Malutka.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Admiralka, bardzo klimatyczna, domowa sesja :) Jak dla mnie super! Przyłączam się do zdania, że widać, jak mocno się kochacie <3

Aga, pewnie już siedzisz pod gabinetem, a my z Tobą :) Mocne kciuki, za dobre info!

Kate, za Twoją wizytę również zaciskam kciuki! Mam nadzieję, że usłyszysz, że córeńka już niebawem będzie z Tobą <3 Masz też ktg? Życzę obiecującego zapisu!

Jeżowa, udanego spotkania :) Dziękuje, że pytasz - u nas nadal nic, a chyba nawet krok wstecz. Chyba, że za oznakę zbliżającego się porodu można uznać kompletny brak mocy. Wybieram się dzisiaj na „kino z brzuszkiem” ;) Jest to seans sponsorowany przez Medelę (film, upominki dla każdej mamy, konkurs). Zapisałam się w zeszłym tygodniu, z nadzieją, że nie pójdę, bo Domiś już będzie z nami. Zatem plan na dzisiaj: odpoczynek do popołudnia i kino :) A jak mi odejdą w kinie wody, to chyba z radości pod sufit będę skakać!

Lunka, pierwsza nocka w domu za Wami. Każda kolejna będzie lepsza <3 Dobrze, że zdiagnozowałaś tak szybko, skąd złe samopoczucie Zuzinka ;)

Dziewczyny, mój synek chyba się nie szykuje do wyjścia (zobaczymy jutro na ktg - mam jeszcze jakąś nadzieję na sn). Także cały czas myślami jestem z Wami: Jeżowa, Kate.

Amal, jak dzisiaj u Ciebie? Zaaklimatyzowałaś się już trochę w szpitalu? Wychodzicie jutro, czy zostajecie na weekend?

Miłego dnia dla wszystkich Mamuś <3

Jeżowa, admiralka, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, mój pakiet medyczny jest specyficzny i opieka ginekologiczna marna, dlatego nie korzystałam, ale sporo moich znajomych z Wroclawia, prowadząc ciażę prywatnie chodziło dodatkowo na wizyty w Medicover lub Luxmedzie własnie po to żeby miec darmowe badania. Przez cała ciąże to jednak spora kwota wychodzi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nie nadrobilam jeszcze ale musiałam się odnieść do Twojego wpisu.
    U nas były non stop kupy przy nietolerancji białka mleka krowiego ( po jajkach z kolei wysypka). I co bak to kupa. Byle brzuch, niepokój. Uspokoił I się jak całkowicie odstawiłam nabiał. Do tego biogaia.
    Nie wiem czy u Was jest to samo, ale mam nadzieję że szybko minie. Buziaki dla Ani i dużo sił dla Was.

A powiedz mi ile dni trzeba czekać na efekty ? Bo ja po 5 dniach nie widziałam żadnych. Ale jeśli dłużej to może znowu będę próbować

• Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum ja chodziłam do dwóch do jakiegoś 5-6 miesiąca aż zrobiłam wszystkie droższe badania. Potem na prywatnej Dr wystawiła mi zwolnienie do końca ciąży więc teraz chodziłam nawet nie co miesiąc tylko co 1,5 albo jak się coś działo. Dodatkowo w pakiecie szkoły rodzenia mam darmowe badania (morfo an moczu i krzywac cukrowa KTG po 34tc) wiec na prywatne wizyty chodzę z badaniami za które nie płacę. Dla mnie to dobre rozwiązanie :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum-- ja tak zrobiłam. poszłam na początku do luxmedu i tam lekarz wiedział do kogo chodze prywatnie,akurat znał tego lekarza. dał mi duża kartę gdzie są wypisane wsyzstkie badania-i podbił pieczątką i podpisem już do końca ciąży i wtedy chodziłam z tą kartką tylko do recepcji, zaznaczałam które badania chcę zrobić i robiłam. nie musiałam już iść na wizytę do ginekologa. tak to wygląa przynajmniej w luxmedzie.
    inna sprawa,ze straciłam zaufanie do prywatnego gina i umówiłam się do baardzo polecanego lekarza w luxmedzie- czekałam na wizytę chyba 2,3mce i teraz już chodze tylko do luxmedu.
    Także myślę,że warto spróbować. masz abonament więc korzystaj. moja kolezanka chodziła równolegle i do pryw i do jakiegokolwiek w luxmedzie wlasnie po skierowania.

• KateKum Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, tylko zastanawiam się, że jak powiem dr że przyszłam tylko po skierowania, to mnie nie odeśle z kwitkiem. Teoretycznie mam to w pakiecie, on ma za to płacone, wiec chyba nie powinien mieć problemu

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Admiralka urocze zdjęcia, takie naturalne, pięknie <3
    Az sama żałuję, że nie robimy takiej sesji.

Chyba się jednak zdecydujemy jak Mała będzie na świecie, właśnie na taką rodzinną.

Co do końcówki ciąży to ja też nie dowierzam, mimo, że mam już jedno dziecko na świecie i teoretycznie powinno to być dla mnie bardziej namacalne. Ciężko mi uwierzyć w ten cud.
    Ja nie mam niczego popranego ani poprasowanego. Może dzisiaj zacznę korzystając z wiosennej pogody. Torba też nie spakowana. Kolejną wizytę mam w poniedziałek i to będzie przedostatnia. Jestem ciekawa jak tam Malutka.

Ufff, dobrze wiedzieć, że jesteśmy na podobnym etapie z przygotowaniami :D Jakoś naprawdę, ja w głowie wciąż mam mnóstwo czasu. A tu się nie obejrzymy, a będzie listopad :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Właśnie wiem, tylko zastanawiam się, że jak powiem dr że przyszłam tylko po skierowania, to mnie nie odeśle z kwitkiem. Teoretycznie mam to w pakiecie, on ma za to płacone, wiec chyba nie powinien mieć problemu
    albo postaw na szczerość albo powiedz że przyszłaś na wizytę ciążową po prostu.. zależy od lekarza niestety.. chhyba że masz kogoś poleconego co wiesz że wystawi skeirowanie bez gadania. ja powiedziałam wprost że chodzę prywatnie i mi nie robił problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 09:49

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A powiedz mi ile dni trzeba czekać na efekty ? Bo ja po 5 dniach nie widziałam żadnych. Ale jeśli dłużej to może znowu będę próbować

Veritaserum jeśli chodzi o dietę eliminacyjną to z tegoco kojarzę ok. 2 tygodnie czeka się na efekt odstawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 09:53

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to tak, co najmniej dwa tygodnie.

KateKum jeśli to nie stanowi dla Ciebie problemu to zawsze możesz prowadzić ciążę równolegle w medicover. Ja chodzę tylko do luxmedu (poza usg I trymestru) i jakoś nie odczuwam potrzeby dodatkowych wizyt prywatnych, no ale to zależy na jakiego lekarza trafisz. W luxmedzie jest o tyle fajnie z badaniami, że masz tak naprawdę nieograniczoną ich ilość (tak jak Agulineczka pisała), na upartego morfologię możesz dwa razy w tygodniu robić :-P mi przez przypadek ze 3 razy przeciwciała robili.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Kurczę już teraz tak dokladnie Ci nie powiem bo zaczynałam dietę eliminacyjne na początku czerwca. Wysypka schodzila nam około 3 tygodnie natomiast z brzuszkiem unormowalo się po około tygodniu. Tzn z bolami bo kupki chyba ciut dłużej.
    Teraz studiuje etykiety produktów. Jestem s szoku ile rzeczy zawiera mleko bądź jego pochodne.

Admiralka przecudna sesja. Wyglądasz pięknie.

Achia tak jak dziewczyny pisaly, mimo tego jaka przykrość sprawia ci rodzina, Ty skup się na swojej najbliższej która sama założyłas. Życzę jak najmniej takich sytuacji, bo stres Ci niepotrzebny.

Aga powodzenia na wizycie. Daj znać po.

Amal jak u Ciebie dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 10:18

admiralka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do was z bolesnym <3
    Mam już dość.
    Nie wiedziałam, że któraś z Was też płaciła po <3 Ja się przegapiłem że to może jakaś nadzerka albo cp i poleciałam do gin. Ona mówi że wszystko ok a mnie nadal boli :-(
    Dała mi kiedyś próbki globulek Mucovagin i Hexagyn duo ale nie próbowałam.
    Mam pytanie do dziewczyn które mają z tym problem. Boli was w każdej pozycji? Ból oczywiście w konkretnym miejscu czy jakby po całości?

U nas noc do dupy. Mała znów się budziła, płakała... ale Ja, jak na wygodną matkę przystało, odwróciła się do niej plecami i o dziwo po chwili się uspokoila i zasnęła. I tak miałyśmy w nocy 2 karmienia a nie 5.
    Nie wiem, czy to żeby, czy skok rozwojowy, czy efekt rozszerzania diety... chyba wszystko na raz.

Edit. Admiralka oczywiscie sesja przecudna a nie przeciwna :-D
    Słownik w moim telefonie żyje swoim życiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 10:19

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ