X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam na same dobre wiadomości od Ernesta :) (mam nadzieję że mój emek zgodzi się na to imię jeśli będzie nam dane mieć kiedyś synka ;) )

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja Was czytam ale nic się nie odzywam bo od tygodnia mamy problemy z Ania i tylko jeździmy od lekarza do lekarza a i tak z problemem jesteśmy sami bo każdy mówi co innego.

Temat gówniany. Ania jak wspominałam od tygodnia robi non stop kupki wodniste potrafi w 1h być przebrana 3 razy bo puszcza bąki z zawartością. Ssanie piersi to od razu działa na nią pobudzająco i od razu leci woda z niej. Innych objawów brak. No jeszcze doszły bóle brzucha ale raczej nie kolki. Jeden lekarz sugeruje nietolerancję laktozy drugi przepisał debridat i mówi że to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego.
    Ja odstawiłam juz wszystko co możliwe a poprawy brak.
    Jesteśmy wykonczeni.

Nie nadrobilam jeszcze ale musiałam się odnieść do Twojego wpisu.
    U nas były non stop kupy przy nietolerancji białka mleka krowiego ( po jajkach z kolei wysypka). I co bak to kupa. Byle brzuch, niepokój. Uspokoił I się jak całkowicie odstawiłam nabiał. Do tego biogaia.
    Nie wiem czy u Was jest to samo, ale mam nadzieję że szybko minie. Buziaki dla Ani i dużo sił dla Was.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Staramy się z mężem o 2 bobo na razie taki prawdziwy 1 cykl.
    30.09 miałam owulacje, wczoraj zrobiłam test wydaje mi się że coś tam widziałam, jak młody się obudzi robię powtórkę dzisiaj xD

W 1 razie cyklu brałam olej z wiesiolka, piłam len, ovarin i conceive plus to takie jednorazowe opakowania z lubrykantem pomagające przetrwać plemnikom xD

O pierwszego syna taka metoda staraliśmy się 1 cykl <3

Oczywiście temperatura sluz szyjka i te sprawy:)

https://ovufriend.pl/graph/842bf2bc75da475f045adf3cc290b092
    Wiadomość wyedytowana przez autora

0f5280f6c7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - jesteście z Zuzią już dawno na liście mamuś ;) tylko długość muszę uzupełnić.

summer86, Luna1993, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W_nika czytam Twój post 3 raz i nie wiem jaki jest jego cel. Jeśli udalo Wam sie znów w 1 cs to gratuluje, ale nie wiem dlaczego akurat z nami chciałaś sie tym podzielić.

Karma88, ibishka, olik321 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Wrzucam kilka zdjęć z naszej poniedziałkowej sesji, potem pewnie skasuje więc nie cytujcie. My jesteśmy zachwyceni, bo zależało nam na takim naturalnym, domowym, "naszym" klimacie <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/806b1a609acc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/beca42b5b93b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2145c5cccf2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a39f658195f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0549ecc893.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 10:02

Yoselyn82, summer86, lamka, StaraczkaNika, Jeżowa, JustynaG, Patrycja20, Morusek, Achia, Bajkaaa, veritaserum, Madzik34, Luna1993, Bocianiątko, Ania1003, Lunaris, Emiilka, KateKum, malka, Kotowa, moniśka..., Sarna84, blue00, Lusesita, KateHawke, 91Ewela09, Karma88, Kaczorka, pilik, ibishka, Siwulec, olik321, -Mamunia-, Nadzieja22, Lena21, Bobisia, Aga9090, Izape_91, Anna Stesia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka kochana zdjecia przesliczne! :)

admiralka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, piękne zdjęcia <3 i wyglądacie na nich na cudowną i szczęśliwą parę

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobiłam Was w końcu ;)
    Chcę się odnieść do tematu kolek, a więc nie nalezy mylić kolki z nagromadzeniem gazów, bo to są 2 odmienne sprawy!!!
    Czesto dziecko mające gazy pręży się, czerwieni, głośno płacze, ale jak popuszcza baki, zrobi kupę to da się je uspokoić.
    Kolka natomiast to są niekontrolowane skurcze jelit, które nie radzą sobie z wchłanianiem substancji odzywczych z ciągle rosnącej ilości mleka. Nie ma to żadnego zwiazku z gazami!!! Dziecko to odczywa jako skręty jelit :( Boli strasznie :(
    Co do probiotyków to my chwilę stosowaliśmy biogaję, ale wydaje mi się, ze Mały źle ja znosił, teraz od czasu do czasu daję Dicoflor. Kupy mamy różne od słonecznieżółtych, przez musztardowe do zielonkawych, zazwyczaj luźne i wodniste. czasem robi na 3 raty, czasem za jednym razem. Prawie po każdym jedzeniu :)
    Z diety wyeliminowałam kofeinę, teinę i słód jęczmienny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:39

Luna1993, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka piękne!!!! Gdybym miała sesję to dokładnie taką chciałabym miec!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka zdjęcia super i z Ciebie piękna kobieta !
    Aga kciuki !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    W_nika czytam Twój post 3 raz i nie wiem jaki jest jego cel. Jeśli udalo Wam sie znów w 1 cs to gratuluje, ale nie wiem dlaczego akurat z nami chciałaś sie tym podzielić.
    Summer zapomniałaś dodać: "xD"

Cześć Dziewczyny :-)

Po pierwsze Admiralka cudowne zdjęcia, jesteście taką pogodną, uśmiechniętą rodziną :-) cudnie wyglądacie.

Rucola słód rozumiem odstawiłaś ze względu na nadmiar mleka? :-D

Aga powodzenia na wizycie.

Lunka może to właśnie gazy jak dziewczyny mówią, taki maluch jeszcze ma niedojrzały przewód pokarmowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:46

Luna1993, admiralka, summer86, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia na wizycie :)

Luna moze faktycznie to sa gazy, moze masowanie brzuszka bedzie dobre i bedzie lepiej :) oby tak!

Luna1993, Aga9090 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, świetne zdjęcia - bije z nich szczęście <3
    Zostało Ci mniej niż miesiąc do donoszonej :) Wszystko już gotowe? Poprane, poskręcane, poukładane?

A ja mam chrypę i opryszczkę na wardze! Tak się u mnie objawia choroba. Jestem pewna że mąż wróci z pracy cały usmarkany i umierający O.o
    Trochę się martwię, że tym razem przejdę to gorzej po półrocznej sterydoterapii :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka cudowna sesja <3

Aga kciuki za same dobre wiadomości :)

admiralka, Aga9090 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, piękna naturalna sesja <3 Myślę, że niejedna gazeta mogłaby takie zdjęcia umieścic przy artykule o ciąży :)

Rucola, no właśnie - lepiej bym tego nie ujęła z tymi gazami. Aneczka też czasami przerywa jedzenie, buźka robi się czerwona, pojęczy chwilę ale jak już zrobi kupkę to jest ok. Wystarczy wtedy dokończyć karmienie :)

Lunka, nasza też je łapczywie. Nie wiem czy czytałaś o oznakach głodu. Ja wcześniej nie wiedziałam, że płacz jest późną oznaką głodu i dlatego najlepiej karmić wcześniej, to dziecko nie będzie jadło tak łapczywie.
    https://www.hafija.pl/wp-content/uploads/2017/03/oznaki-godu-u-dziecka.pdf

Luna1993, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to gazy, pryka tak że pół osiedla ją słyszy ;) dziękuję za wyjaśnienie ! :*

Admirałka przepiękne zdjęcia, uwielbiam takie niewymuszone, naturalne

Jeżowa boskie te turbany! O matko chyba też zamówię bo nie wytrzymam <3 może dla Tosieńki też znajdę

Justynka dziękuję za artykuł zaraz poczytam. Położne w szpitalu bardzo pilnowały podawanych porcji mleka, a widziałam że mała chce więcej. Będę ją obserwować, nauczymy się siebie :)

Jesteście skarbnica wiedzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:54

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka prześliczne zdjęcia!!! Bardzo bardzo bardzo mi się podobają! <3 oboje z mężem jesteście bardzo fotogeniczni :)

Malka naprawdę nie pamiętam, byś pokazywała te body z jeżem, co pilik wczoraj, to wszystko ten budyń ciążowy :( dzisiaj ciągnę męża do Auchana :)

Aga kciuki na USG i oczywiście czekamy na wieści i piękne zdjęcia :)

Kate a o której Ty kochana wizytujesz? Rozumiem, że nadal cisza? :)

Emilka a u Ciebie? :)

Rucola bardzo barwny opis kup :D jak z katalogu farb :D i oprócz tego bardzo informatywny wpis oczywiście!

Dzisiaj mamy 11.10 czyli "moją datę", którą obstawiałam na narodziny Agatki - coś czuję, że panienka nie planuje jednak wychodzić, więc mamusia ma wychodne i idzie na spotkanie z przyjacielem :)

Ach i jeszcze raz chciałabym złożyć pokłony AliExpress, zamówiłam trochę ozdób na głowę dla Małej, na razie dotarła tylko część (mąż musi dylać sprawdzać do akademika czy coś przyszło... jest zachwycony), ale są ekstra!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69eadcaf9542.jpg

Miłego dnia, dziewuszki, ja pędzę na śniadanko, bo głód doskwiera! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:55

admiralka, Yoselyn82, Luna1993, Patrycja20, Lunaris, Emiilka, JustynaG, Lusesita, KateHawke, Rucola, pilik, Siwulec, olik321, Nadzieja22, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA kciuki za wizytę!

NIKA, wiesz że do mnie jakoś w ogóle nie dociera, że to już naprawę prawie końcówka ciąży? Jakoś tak mentalnie wciąż jestem na początku ciąży, wciąż trochę bojąc się uwierzyć, wciąż będąc przekonana, że przed nami jeszcze kupa czasu i w ogóle :P
    Naprawdę zupełnie nie myślę o sobie, jako o kimś kto za jakiś chyba tydzień z hakiem zaczyna 9 miesiąc!

Chyba pora jednak to sobie uświadomić :D

Poprane jest 90%, poskręcane wszystko, ale w zasadzie NIC nie jest wyprasowane, a strasznie dużo tego jest. No i chyba wypadałoby spakować torbę do szpitala. Muszę się tym wszystkim zająć!

Dziękuje dziewczyny za wszystkie miłe słowa, jesteście kochane! Będziemy chcieli zrobić sesję w podobnym klimacie już z Tosią <3 Taką bardziej rodzinną, niż typowo noworodkową.

StaraczkaNika, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31 tyg!;)
    Dziś wstałam tylko raz do WC! Chyba z tych wczorajszych nerwów spałam jak kamień. Już mi troszkę lepiej. Postaram się nie przejmować, bo wczoraj od razu rozbolał mnie brzuch, zaczął kłuć i w ogóle. Mam teraz swoją rodzinę <3 a Oskar jest najważniejszy, nie chce żeby przez te nerwy coś się stało.
    Także ten, ostatni tydzień 7 mca u nas ;)

Aga-powodzenia!!!
    Admiralka- cudowne zdjęcia! <3
    Luna-tez myślę ,że na kolki za wcześnie. Mam nadzieję, że malutkiej przejdą te problemy. Córką mojej przyjaciółki miała kolki. Zajmowałam się nią czasem i wtedy. To był okropny płacz! Nic nie dało się zrobić. Nic nie pomagało.Nosiłam to biedne dziecko i ją tuliłam.Miała wtedy 3,4 m-ce.

My jutro podglądamy synka na USG III trymestru :) a dziś życzę pięknego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:57

Yoselyn82, lamka, Emiilka, admiralka, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090 lubią tę wiadomość

‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ