Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny ja Was czytam ale nic się nie odzywam bo od tygodnia mamy problemy z Ania i tylko jeździmy od lekarza do lekarza a i tak z problemem jesteśmy sami bo każdy mówi co innego.
Temat gówniany. Ania jak wspominałam od tygodnia robi non stop kupki wodniste potrafi w 1h być przebrana 3 razy bo puszcza bąki z zawartością. Ssanie piersi to od razu działa na nią pobudzająco i od razu leci woda z niej. Innych objawów brak. No jeszcze doszły bóle brzucha ale raczej nie kolki. Jeden lekarz sugeruje nietolerancję laktozy drugi przepisał debridat i mówi że to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego.
Ja odstawiłam juz wszystko co możliwe a poprawy brak.
Jesteśmy wykonczeni.
Nie nadrobilam jeszcze ale musiałam się odnieść do Twojego wpisu.
U nas były non stop kupy przy nietolerancji białka mleka krowiego ( po jajkach z kolei wysypka). I co bak to kupa. Byle brzuch, niepokój. Uspokoił I się jak całkowicie odstawiłam nabiał. Do tego biogaia.
Nie wiem czy u Was jest to samo, ale mam nadzieję że szybko minie. Buziaki dla Ani i dużo sił dla Was. -
Cześć dziewczyny
Staramy się z mężem o 2 bobo na razie taki prawdziwy 1 cykl.
30.09 miałam owulacje, wczoraj zrobiłam test wydaje mi się że coś tam widziałam, jak młody się obudzi robię powtórkę dzisiaj xD
W 1 razie cyklu brałam olej z wiesiolka, piłam len, ovarin i conceive plus to takie jednorazowe opakowania z lubrykantem pomagające przetrwać plemnikom xD
O pierwszego syna taka metoda staraliśmy się 1 cykl
Oczywiście temperatura sluz szyjka i te sprawy:)
https://ovufriend.pl/graph/842bf2bc75da475f045adf3cc290b092
Wiadomość wyedytowana przez autora -
W_nika czytam Twój post 3 raz i nie wiem jaki jest jego cel. Jeśli udalo Wam sie znów w 1 cs to gratuluje, ale nie wiem dlaczego akurat z nami chciałaś sie tym podzielić.
Karma88, ibishka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Wrzucam kilka zdjęć z naszej poniedziałkowej sesji, potem pewnie skasuje więc nie cytujcie. My jesteśmy zachwyceni, bo zależało nam na takim naturalnym, domowym, "naszym" klimacie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/806b1a609acc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/beca42b5b93b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2145c5cccf2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a39f658195f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0549ecc893.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 10:02
Yoselyn82, summer86, lamka, StaraczkaNika, Jeżowa, JustynaG, Patrycja20, Morusek, Achia, Bajkaaa, veritaserum, Madzik34, Luna1993, Bocianiątko, Ania1003, Lunaris, Emiilka, KateKum, malka, Kotowa, moniśka..., Sarna84, blue00, Lusesita, KateHawke, 91Ewela09, Karma88, Kaczorka, pilik, ibishka, Siwulec, olik321, -Mamunia-, Nadzieja22, Lena21, Bobisia, Aga9090, Izape_91, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
admiralka kochana zdjecia przesliczne!
admiralka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Admirałka, piękne zdjęcia
i wyglądacie na nich na cudowną i szczęśliwą parę
-
Dziewczyny nadrobiłam Was w końcu
Chcę się odnieść do tematu kolek, a więc nie nalezy mylić kolki z nagromadzeniem gazów, bo to są 2 odmienne sprawy!!!
Czesto dziecko mające gazy pręży się, czerwieni, głośno płacze, ale jak popuszcza baki, zrobi kupę to da się je uspokoić.
Kolka natomiast to są niekontrolowane skurcze jelit, które nie radzą sobie z wchłanianiem substancji odzywczych z ciągle rosnącej ilości mleka. Nie ma to żadnego zwiazku z gazami!!! Dziecko to odczywa jako skręty jelitBoli strasznie
Co do probiotyków to my chwilę stosowaliśmy biogaję, ale wydaje mi się, ze Mały źle ja znosił, teraz od czasu do czasu daję Dicoflor. Kupy mamy różne od słonecznieżółtych, przez musztardowe do zielonkawych, zazwyczaj luźne i wodniste. czasem robi na 3 raty, czasem za jednym razem. Prawie po każdym jedzeniu
Z diety wyeliminowałam kofeinę, teinę i słód jęczmiennyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:39
Luna1993, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnysummer86 wrote:W_nika czytam Twój post 3 raz i nie wiem jaki jest jego cel. Jeśli udalo Wam sie znów w 1 cs to gratuluje, ale nie wiem dlaczego akurat z nami chciałaś sie tym podzielić.
Cześć Dziewczyny
Po pierwsze Admiralka cudowne zdjęcia, jesteście taką pogodną, uśmiechniętą rodzinącudnie wyglądacie.
Rucola słód rozumiem odstawiłaś ze względu na nadmiar mleka?
Aga powodzenia na wizycie.
Lunka może to właśnie gazy jak dziewczyny mówią, taki maluch jeszcze ma niedojrzały przewód pokarmowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:46
Luna1993, admiralka, summer86, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Aga powodzenia na wizycie
Luna moze faktycznie to sa gazy, moze masowanie brzuszka bedzie dobre i bedzie lepiejoby tak!
Luna1993, Aga9090 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Admirałka, świetne zdjęcia - bije z nich szczęście
Zostało Ci mniej niż miesiąc do donoszonejWszystko już gotowe? Poprane, poskręcane, poukładane?
A ja mam chrypę i opryszczkę na wardze! Tak się u mnie objawia choroba. Jestem pewna że mąż wróci z pracy cały usmarkany i umierający
Trochę się martwię, że tym razem przejdę to gorzej po półrocznej sterydoterapiiadmiralka lubi tę wiadomość
-
Admiralka, piękna naturalna sesja
Myślę, że niejedna gazeta mogłaby takie zdjęcia umieścic przy artykule o ciąży
Rucola, no właśnie - lepiej bym tego nie ujęła z tymi gazami. Aneczka też czasami przerywa jedzenie, buźka robi się czerwona, pojęczy chwilę ale jak już zrobi kupkę to jest ok. Wystarczy wtedy dokończyć karmienie
Lunka, nasza też je łapczywie. Nie wiem czy czytałaś o oznakach głodu. Ja wcześniej nie wiedziałam, że płacz jest późną oznaką głodu i dlatego najlepiej karmić wcześniej, to dziecko nie będzie jadło tak łapczywie.
https://www.hafija.pl/wp-content/uploads/2017/03/oznaki-godu-u-dziecka.pdfLuna1993, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, to gazy, pryka tak że pół osiedla ją słyszy
dziękuję za wyjaśnienie ! :*
Admirałka przepiękne zdjęcia, uwielbiam takie niewymuszone, naturalne
Jeżowa boskie te turbany! O matko chyba też zamówię bo nie wytrzymammoże dla Tosieńki też znajdę
Justynka dziękuję za artykuł zaraz poczytam. Położne w szpitalu bardzo pilnowały podawanych porcji mleka, a widziałam że mała chce więcej. Będę ją obserwować, nauczymy się siebie
Jesteście skarbnica wiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:54
-
Admiralka prześliczne zdjęcia!!! Bardzo bardzo bardzo mi się podobają!
oboje z mężem jesteście bardzo fotogeniczni
Malka naprawdę nie pamiętam, byś pokazywała te body z jeżem, co pilik wczoraj, to wszystko ten budyń ciążowydzisiaj ciągnę męża do Auchana
Aga kciuki na USG i oczywiście czekamy na wieści i piękne zdjęcia
Kate a o której Ty kochana wizytujesz? Rozumiem, że nadal cisza?
Emilka a u Ciebie?
Rucola bardzo barwny opis kupjak z katalogu farb
i oprócz tego bardzo informatywny wpis oczywiście!
Dzisiaj mamy 11.10 czyli "moją datę", którą obstawiałam na narodziny Agatki - coś czuję, że panienka nie planuje jednak wychodzić, więc mamusia ma wychodne i idzie na spotkanie z przyjacielem
Ach i jeszcze raz chciałabym złożyć pokłony AliExpress, zamówiłam trochę ozdób na głowę dla Małej, na razie dotarła tylko część (mąż musi dylać sprawdzać do akademika czy coś przyszło... jest zachwycony), ale są ekstra!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69eadcaf9542.jpg
Miłego dnia, dziewuszki, ja pędzę na śniadanko, bo głód doskwiera!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:55
admiralka, Yoselyn82, Luna1993, Patrycja20, Lunaris, Emiilka, JustynaG, Lusesita, KateHawke, Rucola, pilik, Siwulec, olik321, Nadzieja22, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
AGA kciuki za wizytę!
NIKA, wiesz że do mnie jakoś w ogóle nie dociera, że to już naprawę prawie końcówka ciąży? Jakoś tak mentalnie wciąż jestem na początku ciąży, wciąż trochę bojąc się uwierzyć, wciąż będąc przekonana, że przed nami jeszcze kupa czasu i w ogóle
Naprawdę zupełnie nie myślę o sobie, jako o kimś kto za jakiś chyba tydzień z hakiem zaczyna 9 miesiąc!
Chyba pora jednak to sobie uświadomić
Poprane jest 90%, poskręcane wszystko, ale w zasadzie NIC nie jest wyprasowane, a strasznie dużo tego jest. No i chyba wypadałoby spakować torbę do szpitala. Muszę się tym wszystkim zająć!
Dziękuje dziewczyny za wszystkie miłe słowa, jesteście kochane! Będziemy chcieli zrobić sesję w podobnym klimacie już z TosiąTaką bardziej rodzinną, niż typowo noworodkową.
StaraczkaNika, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się w 31 tyg!
Dziś wstałam tylko raz do WC! Chyba z tych wczorajszych nerwów spałam jak kamień. Już mi troszkę lepiej. Postaram się nie przejmować, bo wczoraj od razu rozbolał mnie brzuch, zaczął kłuć i w ogóle. Mam teraz swoją rodzinęa Oskar jest najważniejszy, nie chce żeby przez te nerwy coś się stało.
Także ten, ostatni tydzień 7 mca u nas
Aga-powodzenia!!!
Admiralka- cudowne zdjęcia!
Luna-tez myślę ,że na kolki za wcześnie. Mam nadzieję, że malutkiej przejdą te problemy. Córką mojej przyjaciółki miała kolki. Zajmowałam się nią czasem i wtedy. To był okropny płacz! Nic nie dało się zrobić. Nic nie pomagało.Nosiłam to biedne dziecko i ją tuliłam.Miała wtedy 3,4 m-ce.
My jutro podglądamy synka na USG III trymestrua dziś życzę pięknego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 08:57
Yoselyn82, lamka, Emiilka, admiralka, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090 lubią tę wiadomość