X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby do porodu, to ja się z tym uporam za tydzień-półtora, bo mąż w czwartek ma wyjazd zagraniczny, a chciałam się spakować w walizkę, którą zabiera ze sobą. Generalnie mam już wszystko poprane, tylko spakować. Chociaż mam nadzieję, że nie będzie tak szybko potrzebna.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ciut kiepsko spałam, ale co tam, niedługo jadę kupić prezent dla chrześnicy na chrzest :) Biżu zawsze cieszy ;)

Malka dużo zdrówka dla Feli :*

Karma najważniejsze, że już założony. Odpoczywaj teraz :)

Luna przykro mi, że tak się męczycie :( Oby niedługo przeszło. Ja tylko z doświadczenia przyjaciółki potwierdze to co napisała Lunaris, że po mleku dla alergików jeszcze większe problemy z kupką były :/

Fozzie przykro mi z powodu stanu zdrowia babci. Ja też bym wolała pojechać niż nie zdążyć. Trzymaj się.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emek był w biedrze kupił kołderkę, rożek,ochraniacz do łóżeczka, potem poszedł do pepco wziął 2 flanelowe i 2 tetrowe (a mówiłam, żeby tam nie kupował) w kiku wziął skarpetki i w rossmanie pieluchy, płyn do płukania i żel do prania

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b6aedea9a0a.jpg

Czyli można zacząć prać w końcu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 11:52

Lunaris, Patrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ale i tak brawa dla męża :)
    Mój ogranicza się do odbierania moich zamówień, ale żeby sam coś pooglądał to nie... tylko przy wózku i foteliku się aktywował. No nic, ja przecież wybiorę ładniejsze niż on ;)

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja mu tylko mówiłam o rożku i tetrach, a on stwierdził, że ochraniacz i kołderkę wziął co by do kompletu bylo :)(ochraniacze, kołderkę i 2 rozki mam po dzieciach)
    No ale dobrze, że pomyślał o pampersach, żelu, płynie, bo u mnie ostatnio myślenie do doopy :D

Zostało nam tylko do kupienia wózek, łóżeczko. No i musze poprać i zobaczyć co i ile mam ubranek :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A ja właśnie zakupiłam używanego babybjorna za 150 zł :) W praktyce to mąż pojechał i odkupił, ale ja wypatrzyłam i zaklepałam :)

I teraz pytanie - jak duże musi być dziecko, żeby już było gotowe w tym siedzieć?

Blue, Lunaris - wlazłyście mi na ambicję z tymi gotowymi torbami ;) Chyba też zacznę niedługo szykować torby... Żołądek mi się przy tym zaciska z nerwów.
    Nika mój od tygodnia czyli od 5go tygodnia życia sobie siedzi jak król. Wcześniej Go wsadzalam na minutkę,dwie i powoli przyzwyczajałam

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ja nadal w szpitalu. Wczoraj miałam tak silne bóle/klucia na dole i w szyjce, że nie mogłam ani leżeć ani siedzieć ani stać. Dziewczyny poszły po pielęgniarke, dali zastrzyk rozkurczowy I po czasie przeszło. Wieczorem znowu trochę bolało. I teraz znowu trochę boli, ale jeszcze nie na tyle żeby iść po zastrzyk. Kawy z mlekiem nie ma już 3 dzień. Jest dużo gęstego białego śluzu w środku ale to w środku, na wkladce go nie widać.

A dziś się jednej dziewczynie z pokoju skurcze rozkrecaja. Rano odszedł czop, skurcze teraz już co około 5 min. A poprzedniej nocy o 1szej przywieźli dziewczynę z bólami a o 19 już była po porodzie..

U mnie póki co chyba jeszcze się nie zapowiada na rodzenie... Zobaczymy po weekendzie czy będą sprawdzać na samolocie czy coś...

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka i lunaris bardzo dziękuje! Nie wiedziałam z tym jajkiem, a to ważne przy rozszerzaniu diety w razie co. Będziemy testować :)

Miłego weekendu wszystkim! Aż mi smutno że Ninka spacerów nie lubi bo taka cudna pogoda że nic tylko spacerować <3 chwile nam się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 16:40

Yoselyn82, Karma88, Aga9090, Kaczorka, lamka, Jeżowa, malka, Lunaris, Patrycja20, veritaserum, blue00, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wybaczcie nie nadrobię. Jeszcze nie rodzę. Poszłam na ktg do szpitala a tam po terminie jak przyjdziesz to cię zostawiają... No i musiałam zostać już na oddziale. W poniedziałek lekarz zdecyduje czy cesarka planowa czy czekamy czy też wywoływanie. Okazuje się że Nat ma 4050g! (Jeżowa piona!) Szyjka długa na 2cm jeszcze a Nat jest i tak wysoko jak na ten tydzień... No i leżę teraz bezczynnie...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - to nie pozostaje nic innego, jak życzyć spokojnego pobytu zakończonego udanym porodem :) trochę szkoda, że tak na weekend kazali się położyć.. Ale za to jest ogromne prawdopodobieństwo, że następna sobota będzie już w domku w trójkę :)

U nas mąż właśnie robi sos boloński i zaraz będziemy szamać :) później tylko rozwiesić pranie i uciekamy na dłuższy spacer :)

Równo rok temu miałam termin donoszonej ciąży :)

summer86, Jeżowa, Bocianiątko, KateHawke, Emiilka, JustynaG, Lusesita, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, mam nadzieję, że wywoływanie da efekt. Trochę lipa, że Cię tak zostawili, bo przez weekend i tak nic nie zrobią.

Pilik cudna córcia :-)

Aga na Waszym miejscu bym zwróciła ochraniacze do łóżeczka, bo nie powinno się ich używać, znacznie zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej. W niektórych krajach ich sprzedaż jest nawet prawnie zabroniona.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja te ochraniacze zawsze używałam i wszyscy żyją :D zakładałam je jak już byli dość mobilni w łóżeczku co by się nie obczaskali o szczebelki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie no faktycznie argument nie do przebicia.

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy robi jak uważa i co uważa za stosowne :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ale Cię wkopali z tym szpitalem na weekend... Znaczy niby dobrze, że zostawiają na oddziale po terminie, a nie olewają, ale z drugiej strony, jak nie urodzisz, to się pewnie trochę wynudzisz. U nas piękna pogoda, nie wiem czy u Was też, ale na pewno jakoś ciekawiej byście czas zaplanowali :D dobrze, że Nat też wygląda na ok. 4kg to już mi mniej smutno, że będę mieć tłuściutkie dziecko :P

Kaczorka udanego spacerku i pysznego obiadu! :)

Pilik piękna Ninka <3

Nam udało się sprzedać łóżko piętrowe po dzieciach mojego brata, uff! Znaczy osobiście uważam, że to była super okazja :P jeszcze dzisiaj przychodzi szwagier z narzeczoną, ale to już naprawdę OSTATNI goście :) jako ch****a pani domu robię z tej okazji babeczki z proszku :D

Kaczorka, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniacza to zgadzam się z lamką akurat. Obecnie zalecenia są takie, że w łóżeczku ma znajdować się owinięte czymś dziecko i nic poza nim. Ale oczywiście każdy robi jak chce, ja po prostu bym nie ryzykowała.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja to przecież przy noworodku nie będę zakładać tylko jak będzie starszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jasne, że tak, to Twoja decyzja.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do ochraniaczy mam takie samo zdanie. Mała do tej pory spała w dostawce Chicco, poza nią (w śpiworku lub bez w zależności od temp. nic się nie znajdowało).
    Teraz po przeprowadzce będzie spała w dużym lóżeczku ze szczebelkami i tu pojawiają sie obawy, jest już bardzo mobilna, przekręca się włl łóżeczki i uwielbia kopać w nie. I o ile w dostawce może sobie na to pozwolić bo wszystko jest miękkie o tyle boję się, że w drewnianym łóżeczku zrobi sobie krzywdę lub włoży nóżki między szczebelki. Macie na to jakiś sposób?

Malka jak się dziś Fela czuje?

Kate wiem, że szpital to nie jest wymarzone miejsce na spędzenie weekendu, ale może to i dobrze, że będziesz pod stałą obserwacją? Ja w okolicach terminu już bardzo panikowałam, a po terminie pewnie na własne życzenie bym się położyła albo codziennie do gina śmigała ;) Trzymam kciuki za to żebyś szybko przytulila już Nat! :)

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literówki, ale piszę na szybko miedzy pakowaniem rzeczy a dogladaniem małej.. zaraz ruszamy do naszego nowego miejsca, dziś pierwsza noc, mam nadzieję, że będzie nam sie tam szczęśliwie żyło.

Bocianiątko, Aga9090, Yoselyn82, Bajkaaa, olik321, lamka, Fozzie Bear, veritaserum, Jeżowa, ibishka, Lunaris, Rucola, pilik, -Mamunia-, Achia, Emiilka, KateKum, JustynaG, Kaczorka, Bobisia, Morusek, Lusesita, Luna1993, Nadzieja22, Ania1003, Sarna84, Madzik34, Lena21 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2091 2092 2093 2094 2095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ