X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziewczyny.... wstyd.

Fozie a z tą cierpietnicą chyba przegielaś - bez urazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:00

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, racja, to jej sprawa i zgadzam się z Tobą, ale chodzi mi głównie o wypieranie argumentów dość ważnych - możemy przecież nie zauważać pewnych rzeczy, ale chodzi o świadomość. I zwróciłam uwagę każdej z was - ale na tym bym skończyła z czystym sumieniem, że przekazałam wiedzę, ważną wiedzę, która mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, co tu się znowu dzieje... Forum od tego jest żeby się dzielić swoim doświadczeniem, a każdy ma prawo mieć inne.. Jednym się coś sprawdzi, innym nie.. Jak jednemu się coś nie sprawdzi nie znaczy że zaraz każdy musi rezygnować..

Dużo moich znajomych używało ochraniacza w łóżeczku i byli zadowoleni, nic się nie działo.. Niebezpieczeństwa czyhają na każdym rogu, trzeba być rozsądnym ale tez nie dać się zwariować.. :)

Każdy niech robi tak jak uważa że jest najlepiej dla niego i dziecka..

A forum myślę, że powinno być miejscem gdzie spokojnie i kulturalnie się do siebie odnosimy a nie co kilka dni hej na kimś..

To już któryś raz kiedy atakujecie Age.. Ostatnio mnie, że wymyślam sobie ze szpitalem.. Serio czasem patrzę na to i nie rozumiem o co chodzi.

Nie o to chodzi tutaj żeby na siebie naskakiwać

Kazdy niech dzieli się swoimi opowieściami i doświadczeniami ale bez atakowania drugiej osoby, osądzania, krytykowania itd.. Jak ktoś skorzysta z doświadczenia innej osoby, dobrze, nie,, też dobrze.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dalej nic nie rozumiesz. Wg Twoich argumentów, rodząc dziecko narażasz je na smierć. Takich rzeczy jak samodzielności dziecka, które wychodzi z domu się pobawić itd. się nie wyzbędziesz i nie powinnaś. A głupiego ochraniacza możesz w sekundę się pozbyć. Jeśli jesteś tu po to, by słodzić sobie na okrągło nawet jeśli ktoś nie ma racji, to nie na tym polega forum i życie. A zresztą... i tak nic nie wskóram. Kończę temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:02

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki karmiące!!! Apeluje o odpowiedzi!!! Czy na początku laktacji zdarzało się że mleko tryskało Wam z piersi przy dotyku, nie ucisku ale dotyku albo samo z siebie?? Z tego co się orientowałam to dość powszechne ale z moich cycków nic nie ciekło i ciężko coś wydusić i chcę się zorientować co jest " normalniejsze"

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - mi samoczynne wytryski z cycków się zdarzały - przez koszulkę, na odległość, zazwyczaj w najmniej odpowiednim momencie.....

Rucola lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

Ja „już” po badaniu (bardzo dokładnym) usg i ktg. AFI 7 cm, mierzone kilka razy. Czyli albo wzrosło - dr powiedział, że może tak być - albo wczoraj to był błąd pomiaru. Ktg ideolo, chociaż niestety, ani jednego skurcza. Ta wartość w % nie przekroczyła tym razem nawet 20%. Zalecenie to co dwa dni ktg i usg, by sprawdzić poziom wód. Gdyby malały, to od razu szpital. Aha i Domin ma czas do piątku. W piątek rano mam być już z walizkami na oddziale. Następne ktg w pon o 8:00.

Kate, trochę szkoda, że Was zostawili w szpitalu, jeżeli nic złego się nie działo, ale z drugiej strony będziecie pod ciągłą kontrolą i opieką. Co szpital, to obyczaj. U mnie przyjmują 7 dni po terminie. Kciuki, żeby szybko się coś rozkręciło! Waga Nat zacna, ale ja już w żadne pomiary nie wierzę. Zgadnijcie ile Domin miał dzisiaj na mega dokładnym usg - 3100 gram...

Amal, ważne, że ten podbarwiony śluz Ci przeszedł. Trzymam kciuki, by już nie było żadnych rewelacji. Może wypuszczą Cię po weekendzie.

Jeżowa, chyba Agatka będzie następna po drugiej stronie brzuszka ;) Nat i Domin się jakoś ociągają... Ps. Kate, u mnie też szyjka dalej zamknięta... Dzwoniłam do położnej zdać relację z dzisiaj z IP i mnie trochę oswajała z procedurą wywoływania, gdyby do piątku nic się nie zadziało. Wiem jedno, nie brzmiało to optymistycznie.

Dziękuję za kciuki i wsparcie Dziewczyny <3 Tak bardzo bym chciała, by zaczęło się naturalnie i w miarę szybko.

-Mamunia-, Amal, Achia, KateHawke, Lunaris, Jeżowa, Patrycja20, Lusesita, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie! Nigdy mi mleko nie teyskalo. Czasami jak chciałam sprawdzić czy coś leci i scisnelam mocniej to krople. Teraz czasem się zdarza ze tryśnie ale zaraz po jedzeniu małej. I to tez nie przy lekkim dotyku a delikatnym ucisku

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rukola moje olbrzymie piersi nawet przy nacisku sutka nie tryskaly, nawet jak były nabrzmiale.
    Raz miałam sytuacje że przy karmieniu z drugiej piersi mi się lało i wkładka przemokla. Ale w jaki sposób trudno ocenić mając na sobie stanik.

Moje cyce przy karmieniu były nie do okielznania. Zawsze to mnie irytowało bo były półtorej razy większe od głowy dziecka i nie mogłam po prostu dac piersi do ssania tylko trzymać palcami żeby noska nie przytykała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:13

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mnie się zdarzyło ale po wypiciu np. Wody

Rucola lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, a mi potrafi trysnać.. np. rano po przebudzeniu gdy sie rozbieram pod prysznic o niestety w trakcie <3 również :/

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mi tryskało, i to czasami na odległość nawet kilkunastu centymetrów :D najczęściej przy karmieniu z jednego cycka, z drugiego samoczynna fontanna.

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny dziewczyny.... wstyd.

Fozie a z tą cierpietnicą chyba przegielaś - bez urazy
    Spoko, ja nie chowam urazy i umiem przyjąć krytykę :) buźka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jprd#### czepiacie się, że chroniłam dzieci przed uderzeniami, bo mam złe doświadczenia. Szkoda, że na te co lubicie nie najeżdżacie... Brak mi słów., żeby o durny ochraniacz tak się rzucać i takich słów użyć?!

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i inne kobitki z dostawkami typu next2me, mam do Was sprawę. Dyskusja dot. ochraniaczy na łóżeczko zasiała we mnie ziarenko niepewności. Też mam dostawkę Chicco i tam tylko jedna ściana łóżeczka jest „siateczkowa”, w dodatku nie w całości. Nie ma szczebli, tylko ten materiał. Czy to jest zatem bezpieczne? Co się stanie, jak dziecko przyłoży buźkę do tej bocznej ściany z materiału? To w sumie chyba właśnie taka sytuacja, jakby dziecko otaczał wielki ochraniacz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:15

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka musze zobaczyc co to jest ta dostawka. Moze zakupie :-) ja to bardziej balam sie sytuacji gdy podczas karmienia zdarzylo mi sie przysnac. A jak już wspomniałam mam pokazne cycuchy.
    Na siedzącą nie potrafiłam. :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Spoko, ja nie chowam urazy i umiem przyjąć krytykę :) buźka
    No to luzik :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Hej :) Wybaczcie nie nadrobię. Jeszcze nie rodzę. Poszłam na ktg do szpitala a tam po terminie jak przyjdziesz to cię zostawiają... No i musiałam zostać już na oddziale. W poniedziałek lekarz zdecyduje czy cesarka planowa czy czekamy czy też wywoływanie. Okazuje się że Nat ma 4050g! (Jeżowa piona!) Szyjka długa na 2cm jeszcze a Nat jest i tak wysoko jak na ten tydzień... No i leżę teraz bezczynnie...
    Kate teraz doczytałam, szkoda że Cię zostawili,a masz zostać w szpitalu nawet jeśli lekarz uzna że czekasz na naturalną rozpoczętą akcje?

Emilka- mam nadzieję, że jesteś troszkę spokojniejsza.trzymam kciuki, żeby Domin sam zdążył wyjść do piątku:)

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie widzę różnicy w tym materiale od zwykłego ochraniacza

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ale przecież my Cię lubimy i kibicujemy Tobie i Ernestowi od początku.

Emilka, miałam te same obawy przy chicco.. i przynam że pierwsze noce gdy mała stała się bardziej mobilna spałam ze sporym niepokojem. Wydaje mi się, że to jest inna sytuacja, bo ten materiał jest cienki i jednak sztywno naciągnięty.. Ania często spała przy boku łóżeczka prawie wtulona w sciankę, wówczas nosek stanowił barierę i usta byly w bezpiecznej odległości.

Chicco mamy po bratanicy, która spała w nim 6 m-cy, dlatego bardziej ufałam bo moja bratowa też jest ostrożna jeśli chodzi o SIDS.

Aga9090, Emiilka, lamka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ