X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Już stare, ostatnio wydarzyło się tyle pięknych chwil na forum że nie chciałam zaśmiecać. Póki mamy przerywnik w porodach to się pochwalę swoim synkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 07:42

summer86, Aga9090, lamka, Yoselyn82, Achia, Kaczorka, Emiilka, veritaserum, Amal, Bajkaaa, Karma88, Izape_91, pilik, KateHawke, Lunaris, Patrycja20, Lusesita, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, zdecydowaliscie już odnośnie imienia? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, mam podobne obawy... i dlatego mam nie jeden a 2 minitory oddechu - jeden płytkowy i drugi pieluszkowy :D
    Wiem, przesadzam... ale kto mi zabroni ;)

Ta wersja Dream ma siateczkę też po drugiej stronie, ale jest sporo droższa :/

Z drugiej strony tyle te czikusie mają certfikatów że chyba jednak muszą być bezpieczne.

Emiilka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za opinię Summer, uspokoiłaś mnie ;) Materiał jest faktycznie dość sztywny. Dodatkowo mamy pod spodem monitor oddechu, więc mam nadzieję, że w razie w, by zadziałał.

EDIT: Nika, pisałyśmy w tym samym czasie ;) Nawet nie wiedziałam, że są egzemplarze z siateczką z dwóch stron. My kupiliśmy nówkę sztukę, bo używana, nawet na Olx, nie była w jakiejś atrakcyjnej cenie. Też mamy monitor, ale z dwoma, to już zaszalałaś :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:45

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.

Wysłany: 13 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w ogóle to przybyłam z nadzieją że jednak doczekałyśmy kolejnego sobotniego dzieciaczka, a tu wszystkie 3 siedzą uparcie :/

Trzeba je jakoś zachęcić! Dziewczyny - to może być ostatnia taka ciepła niedziela w tym roku! Powiedzcie tym swoim spóźnialskim, że jak dzisiaj nie wylezą to będą prawie rok czekać na złotą jesień!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mamunia, zdecydowaliscie już odnośnie imienia? :)
    Ubolewam nad tym ale nie. Chciałabym już się do niego zwracać po imieniu, ale żadne do niego nie pasuje.

Wczoraj się przebudzilam O drugiej w nocy i szukałam i szukałam. Z dziewczynką byłoby o wiele prościej.

Summer zaś Wam życzę spokojnej nocki. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:56

summer86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziękuję za opinię Summer, uspokoiłaś mnie ;) Materiał jest faktycznie dość sztywny. Dodatkowo mamy pod spodem monitor oddechu, więc mam nadzieję, że w razie w, by zadziałał.

EDIT: Nika, pisałyśmy w tym samym czasie ;) Nawet nie wiedziałam, że są egzemplarze z siateczką z dwóch stron. My kupiliśmy nówkę sztukę, bo używana, nawet na Olx, nie była w jakiejś atrakcyjnej cenie. Też mamy monitor, ale z dwoma, to już zaszalałaś :D <3
    Oba od koleżanek po taniości :) Sprawdzimy co lepiej działa i pewnie zostaniemy przy jednym, ale na początku będę się lepiej czuła z dwoma :)
    Mam wątpliwości czy ten pieluszkowy nie będzie potem dziecku przeszkadzać, zwłaszcza jak zechce się przekręcać na brzuszek.

Aż mi głupio jak pomyślę ile rzeczy ja będę testować na żywym orgznizmie własnego dziecka. Powinnam do niej mówić per Króliczku :/

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ubolewam nad tym ale nie. Chciałabym już się do niego zwracać po imieniu, ale żadne do niego nie pasuje.

Wczoraj się przebudzilam O drugiej w nocy i szukałam i szukałam. Z dziewczynką byłoby o wiele prościej.

My zdecydowaliśmy dopiero kilka dni przed porodem.. do końca się wahaliśmy. Na pewno w końcu ktoreś imię się Wam spodoba.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na placu zabaw i normalnie dalej jestem w szoku. Był chłopiec, który śmigał po zjeżdżalni, wspinał się, biegał jakby miał motorek w pupie. Byłam przekonana, że on ze 2 lata ma. A okazało się, że rok i 2 miesiące.
    No nijak nie mogę sobie mojej Aluśki wyobrazić tak samodzielnej za te 2-3 miesiące..!!
    A może to możliwe?

Summer - ale Wam będzie teraz fajnie w dużym domku :)

Rucola - mi mleko samo z siebie nigdy nie tryskało na odległość. No chyba, że Aluśka naciągnęła i odeszła od cyca.
    Natomiast cały czas mam potoki kapiącego mleka. A jak Ala ciągnie jednego, to z drugiego leci ciurkiem.

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 13 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - zapamiętaj pierwszy sen w nowym miejscu! Ponoć się spełnia. Także przed spaniem same dobre myśli, coby się jakiś koszmar nie przypałętał

summer86, -Mamunia- lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mi mleko nie tryska ale jak karmie z jednego to z drugiego zawsze leci samo. Ogólnie jak zbliża się pora karmienia to samo mleko leci.

A dziewczyny jak karmie z jednej piersi a druga mam twarda no ogólnie też pełno mleka w niej to ściągać laktatorem ? Do ulgi czy jak ? Bo nie wiem powiem szczerze a nie chce sobie kłopotów narobić :)

Summer zazdroszczę pozytywnie domku :) bomba !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veriaserum ja przez to że z jednej karmiła więcej to mam teraz nierówne piersi jako 21 latka, przeczytałam że z początku leci pokarm gorszej jakosci jakby woda i gdy konczyl ssac jedna pierś to na druga już nie miał ochoty. Nie miałam laktator więc nie odciagalam. Teraz pewnie bym odciagala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, z tego co pamiętam, to dziewczyny mówiły, że w takiej sytuacji lekko ściągnąć.

Ja już się nie odzywam w dyskusji nt. ochraniaczy, bo jak zauważyłyście starałam się być tylko rzeczowa i konkretna. Ale mam jedną prośbę. Nie używajmy argumentów typu "ja stosowałam i wszyscy żyją", bo to jest po prostu ograniczone myślenie i nic nie wnosi. To nie jest żaden argument. Gdyby ludzkość bazowała na takich argumentach, to nie mielibyśmy poduszek powietrznych w samochodach i dalej wierzylibyśmy w przelewanie wosku nad głową i uroki.

Mamunia, jeszcze Cię coś natchnie z imieniem, jestem pewna. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:16

Bocianiątko, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mam nadzieję że nie będzie to na ostatnią chwile :-D

Veriaserum tak jak pisze lamka, odciagnij do ulgi.

.... A w domu nadal nieporzadek. Byłam dzisiaj na zakupach i tylko zmarnowalam czas. Ale kupiłam sobie buciki do pracy na niskim obcasie także jakiś plus jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osatnio kolega opowiadał,że miał być Karolem. jego ojciec poszedł do urzędu i jak nazwał syna? SOBIESŁAW. dlaczego? nie wiadomo. ale imię Sobek tak pasuje do tego mojego kolegi,że szok. aż sama się przez chwilę zastanawiałam, czy naszego synka tak nie nazwać :) imię mi się bardzo podoba.i jest oryginalne. no i mam dobre skojarzenia :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję. Jesteście kochane!!! CYliy to że mi nie tryska czy się nie leje samo nie znaczy, że coś nie tak z moją laktacją :* schizuje, wiem ale obiecuję poprawę :)

-Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia kupiłaś buty, czyli nie zmarnowałaś czasu ;-)

Achia też mi się podoba to imię.

Achia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach starego wysłać do urzędu :-)
    Idę zerwać parę jabłek z jabłoni, przed chwilą zjadłam całą tabliczkę czekolady z Lidla! Boshe daj mi rozgrzeszenie!

Wysłany: 13 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.demotywatory.pl/4884132

Achia, poka zdjątko z Waszej sesji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:49

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Strach starego wysłać do urzędu :-)
    Idę zerwać parę jabłek z jabłoni, przed chwilą zjadłam całą tabliczkę czekolady z Lidla! Boshe daj mi rozgrzeszenie!
    Teraz na szczęście masz 6mcy żeby zmienić imię jak uznasz,że nie pasuje do dziecka ;)

Nika- nie mam jeszcze! Koleżanka najwcześniej o20 usiądzie do zdjęć, bo ma swoją ferajnę do ogarnięcia :p dziś na sesji z nami był jej 7latek, roczniak i dwa psy wariaty :p także wiesz, nie będę jej popędzać ;)

O matko- skąd wzięłaś tego demota?:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:52

lamka lubi tę wiadomość

‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ