Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Już stare, ostatnio wydarzyło się tyle pięknych chwil na forum że nie chciałam zaśmiecać. Póki mamy przerywnik w porodach to się pochwalę swoim synkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 07:42
summer86, Aga9090, lamka, Yoselyn82, Achia, Kaczorka, Emiilka, veritaserum, Amal, Bajkaaa, Karma88, Izape_91, pilik, KateHawke, Lunaris, Patrycja20, Lusesita, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Emilka, mam podobne obawy... i dlatego mam nie jeden a 2 minitory oddechu - jeden płytkowy i drugi pieluszkowy
Wiem, przesadzam... ale kto mi zabroni
Ta wersja Dream ma siateczkę też po drugiej stronie, ale jest sporo droższa
Z drugiej strony tyle te czikusie mają certfikatów że chyba jednak muszą być bezpieczne.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za opinię Summer, uspokoiłaś mnie
Materiał jest faktycznie dość sztywny. Dodatkowo mamy pod spodem monitor oddechu, więc mam nadzieję, że w razie w, by zadziałał.
EDIT: Nika, pisałyśmy w tym samym czasieNawet nie wiedziałam, że są egzemplarze z siateczką z dwóch stron. My kupiliśmy nówkę sztukę, bo używana, nawet na Olx, nie była w jakiejś atrakcyjnej cenie. Też mamy monitor, ale z dwoma, to już zaszalałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:45
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
No i w ogóle to przybyłam z nadzieją że jednak doczekałyśmy kolejnego sobotniego dzieciaczka, a tu wszystkie 3 siedzą uparcie
Trzeba je jakoś zachęcić! Dziewczyny - to może być ostatnia taka ciepła niedziela w tym roku! Powiedzcie tym swoim spóźnialskim, że jak dzisiaj nie wylezą to będą prawie rok czekać na złotą jesień! -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Mamunia, zdecydowaliscie już odnośnie imienia?
Wczoraj się przebudzilam O drugiej w nocy i szukałam i szukałam. Z dziewczynką byłoby o wiele prościej.
Summer zaś Wam życzę spokojnej nocki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:56
summer86 lubi tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Dziękuję za opinię Summer, uspokoiłaś mnie
Materiał jest faktycznie dość sztywny. Dodatkowo mamy pod spodem monitor oddechu, więc mam nadzieję, że w razie w, by zadziałał.
EDIT: Nika, pisałyśmy w tym samym czasieNawet nie wiedziałam, że są egzemplarze z siateczką z dwóch stron. My kupiliśmy nówkę sztukę, bo używana, nawet na Olx, nie była w jakiejś atrakcyjnej cenie. Też mamy monitor, ale z dwoma, to już zaszalałaś
Sprawdzimy co lepiej działa i pewnie zostaniemy przy jednym, ale na początku będę się lepiej czuła z dwoma
Mam wątpliwości czy ten pieluszkowy nie będzie potem dziecku przeszkadzać, zwłaszcza jak zechce się przekręcać na brzuszek.
Aż mi głupio jak pomyślę ile rzeczy ja będę testować na żywym orgznizmie własnego dziecka. Powinnam do niej mówić per Króliczku -
-Mamunia- wrote:Ubolewam nad tym ale nie. Chciałabym już się do niego zwracać po imieniu, ale żadne do niego nie pasuje.
Wczoraj się przebudzilam O drugiej w nocy i szukałam i szukałam. Z dziewczynką byłoby o wiele prościej.
My zdecydowaliśmy dopiero kilka dni przed porodem.. do końca się wahaliśmy. Na pewno w końcu ktoreś imię się Wam spodoba.-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Byliśmy dziś na placu zabaw i normalnie dalej jestem w szoku. Był chłopiec, który śmigał po zjeżdżalni, wspinał się, biegał jakby miał motorek w pupie. Byłam przekonana, że on ze 2 lata ma. A okazało się, że rok i 2 miesiące.
No nijak nie mogę sobie mojej Aluśki wyobrazić tak samodzielnej za te 2-3 miesiące..!!
A może to możliwe?
Summer - ale Wam będzie teraz fajnie w dużym domku
Rucola - mi mleko samo z siebie nigdy nie tryskało na odległość. No chyba, że Aluśka naciągnęła i odeszła od cyca.
Natomiast cały czas mam potoki kapiącego mleka. A jak Ala ciągnie jednego, to z drugiego leci ciurkiem.summer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
Summer - zapamiętaj pierwszy sen w nowym miejscu! Ponoć się spełnia. Także przed spaniem same dobre myśli, coby się jakiś koszmar nie przypałętał
summer86, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola mi mleko nie tryska ale jak karmie z jednego to z drugiego zawsze leci samo. Ogólnie jak zbliża się pora karmienia to samo mleko leci.
A dziewczyny jak karmie z jednej piersi a druga mam twarda no ogólnie też pełno mleka w niej to ściągać laktatorem ? Do ulgi czy jak ? Bo nie wiem powiem szczerze a nie chce sobie kłopotów narobić
Summer zazdroszczę pozytywnie domkubomba !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:05
-
nick nieaktualnyVeriaserum ja przez to że z jednej karmiła więcej to mam teraz nierówne piersi jako 21 latka, przeczytałam że z początku leci pokarm gorszej jakosci jakby woda i gdy konczyl ssac jedna pierś to na druga już nie miał ochoty. Nie miałam laktator więc nie odciagalam. Teraz pewnie bym odciagala.
-
nick nieaktualnyVeritaserum, z tego co pamiętam, to dziewczyny mówiły, że w takiej sytuacji lekko ściągnąć.
Ja już się nie odzywam w dyskusji nt. ochraniaczy, bo jak zauważyłyście starałam się być tylko rzeczowa i konkretna. Ale mam jedną prośbę. Nie używajmy argumentów typu "ja stosowałam i wszyscy żyją", bo to jest po prostu ograniczone myślenie i nic nie wnosi. To nie jest żaden argument. Gdyby ludzkość bazowała na takich argumentach, to nie mielibyśmy poduszek powietrznych w samochodach i dalej wierzylibyśmy w przelewanie wosku nad głową i uroki.
Mamunia, jeszcze Cię coś natchnie z imieniem, jestem pewna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:16
Bocianiątko, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka mam nadzieję że nie będzie to na ostatnią chwile
Veriaserum tak jak pisze lamka, odciagnij do ulgi.
.... A w domu nadal nieporzadek. Byłam dzisiaj na zakupach i tylko zmarnowalam czas. Ale kupiłam sobie buciki do pracy na niskim obcasie także jakiś plus jest. -
nick nieaktualnyMi osatnio kolega opowiadał,że miał być Karolem. jego ojciec poszedł do urzędu i jak nazwał syna? SOBIESŁAW. dlaczego? nie wiadomo. ale imię Sobek tak pasuje do tego mojego kolegi,że szok. aż sama się przez chwilę zastanawiałam, czy naszego synka tak nie nazwać
imię mi się bardzo podoba.i jest oryginalne. no i mam dobre skojarzenia
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję. Jesteście kochane!!! CYliy to że mi nie tryska czy się nie leje samo nie znaczy, że coś nie tak z moją laktacją :* schizuje, wiem ale obiecuję poprawę
-Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:49
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Strach starego wysłać do urzędu
Idę zerwać parę jabłek z jabłoni, przed chwilą zjadłam całą tabliczkę czekolady z Lidla! Boshe daj mi rozgrzeszenie!
Nika- nie mam jeszcze! Koleżanka najwcześniej o20 usiądzie do zdjęć, bo ma swoją ferajnę do ogarnięcia :p dziś na sesji z nami był jej 7latek, roczniak i dwa psy wariaty :p także wiesz, nie będę jej popędzać
O matko- skąd wzięłaś tego demota?:pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:52
lamka lubi tę wiadomość