Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja się jeszcze odniosę do ochraniaczy. Przeniosłam małego do zwykłego łóżka z dostawki chicco jakiś czas temu. Ochraniacze założyłam niemal od razu. Mój syn w nocy jest bardzo ruchliwy i od razu zaczął się uderzać głową w szczebelki. Z ogromną siłą i następnie w ryk. Nawet ostatniej nocy dwa razy budził się z płaczem bo uderzył się w głowę od strony naszego łożka, gdzie ochraniaczy nie ma, bo muszę mieć tam do niego dostęp.
Jeszcze w ciąży i potem na początku po porodzie uważałam ochroniacze za czyste zło. A potem okazało się, że mały często śpi wciśnięty buzią w bok chicco i patrzyłam na to przerażona. Inne układanie niewiele dawało, przekręcał się na bok i znowu wciskał. Z każdą nocą przerażenie malało i w końcu się przyzwyczaiłam. Teraz gdy przekręca się na brzuch i na plecy bez problemów strach jest mniejszy. Wiem jakie jest ryzyko śmierci łóżeczkowej, ale w tym przypadku nie wiem co innego mogłabym zrobić. Na moje oko spanie z dzieckiem niesie ze sobą podobne ryzyko przyduszenia (naszą poduszką, kordłą, nami) jak te ochraniacze. My też używaliśmy poduszki HeadCare gdzieś od 2 mca życia a i ona może stanowić ryzyko przyduszenia i do tego też musiałam się przyzwyczaić.
Jak ktoś ma pomysł co zrobić z dzieckiem, które w nocy potrafi zrobić obrót o 360 stopni i przez sen próbuje sforsować ścianki łóżka, to z chęcią posłuchamAga9090, malka, Rucola, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuicy dziewczyny wspominały O turystycznym lozeczku z siateczka.
Ja osobiście jakoś nie mam siły do kompletowania tego wszystkiego, także jestem pełna podziwu dla dziewczyn które mają na głowie przeprowadzki.!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 20:06
-
nick nieaktualnyJuicy polubiłam za zrozumienie nie za wędrowanie małego w nocy po łóżeczku, bo wiem z czym to się je... Dziecko słodko śpi, a za chwilę płacz, bo chciało się obrócić i uderzyło z impetem w szczebelki, Wiktor nie raz z tego powodu się zanosił..
Co do turystycznych uważam jak Juicy i nie polecam ale to MOJE zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 20:13
-
Siwulec paki ciuchów na Allegro jak najbardziej istnieją, kupiłam dwie i jestem mega zadowolona!
za niewielkie pieniądze mnóstwo ciuchów w super stanie, większość naprawdę dobrych firm, jakbym kupowała nowe w sklepie to by mnie było stać może na 10% tego, co mam
A do mnie zawitała kuraspłakałam się ze wzruszenia jak sobie z nią usiadłam (pozdrawiam hormony). Może to na nią Agatka czekała i teraz wyskoczy?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d77448758ff.jpg
My zasiadamy do The Knick z mężem, musimy zdążyć przed szpitalem dokończyć!Siwulec, summer86, Emiilka, veritaserum, Lunaris, Aga9090, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak zmieniając temat- jakoś ostatnio denerwują mnie reklamy u mamyginekolog. Ja rozumiem, że to jej firma i musi reklamowac swoje produkty, ale dziś opowiadała o swoich koszulach do porodu. I wrzuciła snapa, że ktoś niby zapytał,dlaczego nie mają rozpięcia na plecach ( takie jak są u granatovo)- i odpowiadając wyszło na to,że granatovo jest nieodpowiednie, bo ponoć anestezjolodzy chcą mieć całe plecy odkryte i że napy z tyłu nie sprawdzają się w ciąży i po ciąży...no nie wiem,ale jakoś mało profesjonalne dla mnie to było...
-
JuicyB mam nadzieję, że Fela nie będzie tak uderzać głową, bo już teraz robi obroty o 360°.
My wracamy z urodzin mojej bratanicy. Byliśmy oczywiście z Felą i jeszcze z dziadkiem 90letnim. Jak tylko dotarliśmy na miejsce to dziadek zakomunikował że jest mu niedobrze i że chyba będzie rzygał, a Fela miała problem z brzuszkiem. Także super...
-
Jeżowa - dzięki ! Właśnie tez byłam zachwycona ze tule ciuchów i to praktycznie nowych za taka kasę, to już wiem co będę robić w grudniu
Nenusia - dzięki za olx, tez będę zerkaćAga9090 lubi tę wiadomość
-
malka o kurczę
na to biedne uszko to Wy dodatkowych problemów z brzuszkiem naprawdę nie potrzebujecie
mam też nadzieję, że dziadek szybko poczuje się lepiej... Może jemu coś zaszkodziło, a problemy Felci z brzuszkiem to zbieg okoliczności? Mam nadzieję, że nie dopadł was jakiś wstrętny wirus.
-
nick nieaktualnyMalka- też mam nadzieję, że to zbieg okoliczności a nie żaden wirus.
Powiedźcie mi, czy to możliwe, że dziecko kopiąc w brzuchu uderza w jakiś nerw,że ból odczuwam w boku już w zasadzie na plecach? Taki krótki,jakby ktoś coś ostrego mi wbił.no ale nie czuje tego w brzuchu, ale właśnie jakby po drugiej stronie,bliżej pleców. -
Olik powodzenia jutro! Trzymam kciuki, żeby ten dzień był dla was magiczny, a Marcelek grzeczny jak aniołek
jako organizatorka wpadniesz jutro pewnie perfekcyjnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 20:56
lamka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do wyprawek na olx i ogólnie co do kupowania i gromadzenia na zapas, to nauczona doświadczeniem więcej tego nie zrobię.... Kupiłam wyprawkę gotową i 80% rzeczy leży w torbie na PCK... Ludzie kupują według własnych gustów a ja chcę ubierać Małego po swojemu i większość rzeczy i tak kupuję, szukam promocji ale mam to, co mi się podoba i to, w czym Mały chodzi najczęściej
ale to tylko moje zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 21:21
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Malka bardzo współczuję
Dużo się ostatnio zwaliło na małą Felę. Dużo zdrówka dla niej :*
Olik powodzenia jutro. Obyś swoim wyglądem zachwyciła wszystkie ciotunie :polik321 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola ja też nie mam tryskającej fontanny. Czasem nawet bym nie musiała wkładek uzywac. Za to podczas
mleko leci
Jeśli chodzi o paki ciuchów to ja bym też nie kupowała. Używam tylko tych co sama kupiłam. Mam pełno używanych co dostałam i leżą i zajmują miejsce bo za bardzo mi się nie podobają. Ale u nas nie ma wielkich problemów z ulewaniem więc nie muszę Feli przebierać co chwilkę.
Problemy z brzuszkiem Feli wydaje mi się, że są wynikiem tego, że nie możemy jej pionozować i kłaść na brzuchu, przez to nie odbija jej się za bardzo i gromadzi się za dużo gazów. Już dzisiaj postanowiłam, że będę ją normalnie do odbicia dawać na ramię, mimo, że mamy zakaz. Nie będę dziecka męczyć. Mam nadzieję, że dziadka nie dopadł wirus żaden, bo w sumie ostatnio byliśmy u znajomych i na drugi dzień się okazało, że u nich jelitowkaale chyba jakby to był wirus to by dziadek się jednak gorzej czuł, bo to zwykle zwala z nóg. A on jakoś wysiedział na tych urodzinach tylko pod koniec znowu zaczął marudzić.
Idę spać. Bo głową mi pęka po dzisiejszym dniu. Dobranoc dziewczynki. Nie kłóćcie się tu za bardzo już
-
Olik ja też życzę powodzenia! Tobie, eMkowi i Marcelowi, żeby wszystko poszło jak z płatka!
Bawcie się dobrze
Mi z paczek, które kupiłam podoba się 90% rzeczy, ale może po prostu udało mi się trafić na podobny gustco nie zmienia faktu, że jakbym miała nieco więcej (albo ZNACZNIE więcej funduszy) to moje dziecko by biegało w jednokolorowych bodach/pajacach/spodenkach z MyBasic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 21:56
Siwulec, Aga9090, olik321 lubią tę wiadomość
-
To ja tak jak Rucola i Malka - ubieram małą w to co sama kupuję. Dostaliśmy że 3-4 kartony ubranek i zaledwie kilka rzeczy od biedy nam przypasowało. Cała reszta wylądowała w koszu PCK.
Malka - myślę, że jak na chwilę weźmiesz małą do odbicia, to wyjdzie jej to tylko na korzyść.malka lubi tę wiadomość
-
To ja tak miałam z toną ciuszków od mojej bratowej... Dosłownie kilka rzeczy mi się podobało. I byłam tym zaskoczona, bo bratowa sama świetnie się ubiera i co lepsza - zawsze wydawało mi się, że dzieciaczki też są świetnie ubrane! Więc to było duże zdziwienie, gdy się okazało, że tak naprawdę ciuszków od niej nie będę używać.
Natomiast na 56-62cm mam praktycznie rzeczy tylko kupione właśnie na Allegro. Jak przeglądałam aukcję i powiedzmy 4/5 ciuszków mi się podobało, to w ogóle taką aukcję rozważałam. Trochę to trwało, ale w końcu trafiłam na taką, z której właściwie każdą rzecz kupiłabym także w sklepienajbardziej ucieszyły mnie zwykłe białe body... Modowe szaleństwo
-
Jezowa, dokładnie tak samo robiłam, zanim kupiłam to szukałam takich które w znacznej większości mi się podobaja ale tez na praktyczność...
co innego z ciuchami które coś da, dostajesz i nie wiesz co jest w środku...
wszystko kwestia gustu... a o nim się podobno nie dyskutuje -
nick nieaktualnyTo ja chyba miałam szczęście. Z ciuszków, które dostałam podoba mi się w zasadzie wszystko
miałam plan,że przy przeglądaniu i segregacjo odkładać te, które nie przypadną mi do gustu,a ostatecznie nie odłożyłam ani jednej rzeczy. Może jestem mało wymagająca?
Siwulec lubi tę wiadomość