Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, albo ja za bardzo wymyślała
My gustujemu raczej w stonowanych kolorach. Beże, szarości, biel. A jak już coś kolorowego to najlepiej jednolite żeby było. Większość couszkow co dostałam była różowa. A różowy zdecydowanie nie jest moim ulubionym kolorem. Jak wychodzę z Felą to mi ludzie mówią "Ooo jaki śliczny chłopczyk"jakoś się tak przyjęło, że dziewczyna musi być w różowym i z opaską na głowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 22:32
-
nick nieaktualnyMalka- myślę, że gdybym miała dziewczynkę to miałabym ten sam problem. Nie przepadam za różem,oj nie. A jest tyle pięknych kolorow, w którym Dziewczynkom jest ładnie. No ale ten problem akurat w tej chwili nas nie dotyczy
malka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer gratuluję pierwszej nocy w nowym domku, ale Wam zazdroszczę (pozytywnie oczywiście). Koniecznie daj znać co Ci się śniło
Achia tak, Zuzia mi nie raz przysinkała jakiś nerw
Kate szkoda że Cię zostawili na weekend kiedy nic nie będą robić... Ale najważniejsze że spotkanie z Natalka już bardzo blisko :*
U nas wreszcie po 2 dniach poszła kupa ( a nawet dwie, mała miała zatwardzenie). A że jest nieodkładalna to swoją drogą, ale pozwalam jej na to, bo chce się nią w pełni nacieszyć, Tosia nie chciała byc tak tulona i noszona. Dlatego z pomocą Melevis będę kupować chustę i całe dnie będziemy znów razem, prawie jak w brzuszkuzaraz się porycze, że już nie jest tylko moja, że nie jesteśmy jednością. Same wiecie, hormony
aż sama się z siebie śmieję, że może mi być smutno z tego powodu
pewnie to dlatego że nie było mi dane w pełni cieszyć się ciąża. Dlatego tym bardziej chusta wydaje się być genialnym pomysłem
Co do ochraniaczy używałam z Tosia bo nie znałam zagrożenia. Jak teraz emek go wyciągnął to od razu wyrzuciłam, ale ja to z kolei używam chodzików i mm także nie jestem dobrym przykładem
Na dobranoc wrzucam zdjęcie z dzisiejszego spaceru
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e61c4d239c77.jpg
Ps dostałyśmy dzisiaj z Zuzia prezent od cioci Emilki, jutro się będę chwalić
A kura babci dany mi się bardzo przydaje, używałam w ciąży a teraz karmię na niej mała, mimo że butelka to jest o wiele wygodniejblue00, Aga9090, pilik, Jeżowa, Anna Stesia, Lunaris, Lusesita, Nadzieja22, Amal, Achia, malka, veritaserum, summer86, ibishka, KateHawke, Emiilka, Kaczorka, KateKum, -Mamunia-, Patrycja20, Madzik34, lamka, Sarna84, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnaStesia ja też się tak czuję
magia zdjęć
nie widać bólu kręgosłupa po zopie, okropnych boli podbrzusza, bólu tam w środku (który jest potworny nawet przy staniu), bólu bioder. Ale mimo tego to najpiękniejsze chwile w moim życiu. Czuję że nasza rodzina jest taka "pełna". Dziękuję za miłe słowa :*
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powiedzcie mi, co myślicie o kojcach? Nie kojarzy się Wam to z więzieniem? Zastanawiam się, co zrobić – synek wyrasta z kosza Mojżesza, w którym czasem go kładę w ciągu dnia gdy np. musze iść siku
A za chwilę będzie mobilny i tym bardziej przydałoby się coś, w co go można by na chwilę wrzucić i nie ryzykować, że gdzieś popełznie i ściągnie sobie na głowę wrzątek czy książkę w twardej obwolucie.
Malka, podziwiam, że mimo problemów znalazłaś siłę, by iść na urodziny! Kobiety mają moc!
Summer, śpij słodko w nowym domu! Niech się Wam wspaniale mieszka!
-
Luna1993 wrote:AnnaStesia ja też się tak czuję
magia zdjęć
nie widać bólu kręgosłupa po zopie, okropnych boli podbrzusza, bólu tam w środku (który jest potworny nawet przy staniu), bólu bioder. Ale mimo tego to najpiękniejsze chwile w moim życiu. Czuję że nasza rodzina jest taka "pełna". Dziękuję za miłe słowa :*
Zuzia i Tosia to szczęściary, że mają taką mamę! Cieszcie się sobą! A bółu współczuję i coś mnie mrowi w okolicach podbrzusza gdy sobie to wszystko wspomnę.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ło matulu, ale mam czytania! Cały dzień na wysokich obrotach i ledwo żyję. Plecy mnie bolą, a pod koniec to i brzuch lekko pobolewał. No, ale prezent kupiony, mam nadzieję, że się spodoba kiedyś małej
KateHawke, no faktycznie bez sensu przez weekend. Daj znać czy coś sprawdzają czy tylko tak o Cię położyli.
Summer dużo wspaniałych chwil życzę w Waszym miejscu na ziemi
Uciekam spać, bo padam -
nick nieaktualny
-
AnnaStesia, a rozważałaś zakup leżaczka?
-
nick nieaktualnyLuna
cuuudne zdjęcie!
AnnaStesia- kolezanka, która wczoraj.robila nam zdjęcia ma kojec.i szczerze poleca! Jak wczoraj zajechaliśmy do niej to akurat młodszy był w kojcu,miał zabawki i był uśmiechnięty. Nie wyglądal jakby był w więzieniujak pisze Luna- mama też człowiek, musi czasem coś zrobić i dobrze wtedy nie martwić się o dziecko.a z kolei moja inna kolezanka, która ma bliźniaki ,to wkłada je w takie ogrodzenie z drewnianych bramek
Tylko ono jest naprawdę spore. to jest opcja dla kogoś kto ma duże mieszkanie, dom i ma na to miejsce.
Ja nie wykluczam opcji kojca w przyszłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 02:16
-
Laski kochane jesteście! Ale jak na złość nie pamiętam co mi się śniło.
Anna Stesia, my rozważamy kojec.. sporo znajomych ode mnie z pracy używało i chwaliło takie rozwiązanie. Uważam, że bezpieczeństwo jest najważniejsze a to pozwala mieć chwilę na ogarnięcie czegokolwiek przy mobilnym dziecku.
Luna, piękne zdjęcie!
Malka, mam nadzieje że z Felą i dziadkiem wszystko ok i noc macie spokojną.
Co do ubranek, odkupiłam pakę na 56-62 wcześniej oglądając ubranka, ale założyłam zaledwie kilka pajaców, bo pozostałe 90% rzeczy było zakladanych prze głowę a tak jak wspominałam, mała nie przepada za tym a i dla mnie było niewygodnie na początku. Robiąc swoją wyprawke stawiałam na body kopertowe i pajace rozpinane po całości, żeby eMek czul się pewniej przy przebieraniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 03:36
Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna przepięknie zdjęcie
U nas pierwsze karmienie. Ania zasnęła o 21.30( a ja razem z nią) i dopiero o 2.45 się obudziła !! Ale luksus. Mam nadzieję że teraz też jeszcze pospi bo z nią nigdy nie wiadomo.
Jeszcze w temacie kojców, lezaczkow. Ja z całego serca polecam leżaczek babybjorn. Ania uwielbia w nim siedzieć. Ja biorę ja w nim wszędzie czy do kuchni czy zdarzyło się do łazienki nawet. Mogę dzieki niemu w względnym spokoju zjeść śniadanie czy wziąć prysznic nawet ( tutaj większy stres). Oczywiście pełna cisza jest jak ja bujamygeneralnie baaaaardzo polecam
A powiedzcie mi dziewczyny od kiedy sens ma mata edukacyjna ? Kiedy dziecko reaguje na te wszystkie zabawki itp pierdolki ?pilik lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Achia, albo ja za bardzo wymyślała
My gustujemu raczej w stonowanych kolorach. Beże, szarości, biel. A jak już coś kolorowego to najlepiej jednolite żeby było. Większość couszkow co dostałam była różowa. A różowy zdecydowanie nie jest moim ulubionym kolorem. Jak wychodzę z Felą to mi ludzie mówią "Ooo jaki śliczny chłopczyk"jakoś się tak przyjęło, że dziewczyna musi być w różowym i z opaską na głowie
Ja też rozważam kojec zwłaszcza po dzisiejszym dniu . Zostawiłam Gabi na macie .poszłam do łazienki wracam mata pusta . Patrzę a Gabi pod fotelem i oknem ( zdjęcie z cyklu gdzie jest Wally\walie czy jak mu tam ):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 03:13
Jeżowa, Bajkaaa, Anna Stesia, malka, Lusesita, JustynaG, Aga9090, lamka, pilik, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Veritaserum sprawdziłam na zdjęciach i mała ma zrobione pierwsze zdjęcie w macie jak jaka miesiąc i tydzień
a jak półtora miesiąca to mam filmik jak się szczerzy do zabawek
myślę, że jak tylko Ania będzie reagowała na zwykle zabawki, wodziła wzrokiem za nimi to już chwilę w macie wytrzymam. Ale to na pewno nie będzie długo.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeritaserum ja Tosie kładłam od około miesiąca na matę
Ibishka musiałam się bardzo przyjrzeć żeby odnaleźć Gabi, ale agentka!
My po kupkach mamy póki co spokój
Polecacie może jakieś zabawki/ grzechotki kontrastowe? Chciałabym coś kupić Zuzince od dziadkówWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 06:41
ibishka lubi tę wiadomość