X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, albo ja za bardzo wymyślała ;)
    My gustujemu raczej w stonowanych kolorach. Beże, szarości, biel. A jak już coś kolorowego to najlepiej jednolite żeby było. Większość couszkow co dostałam była różowa. A różowy zdecydowanie nie jest moim ulubionym kolorem. Jak wychodzę z Felą to mi ludzie mówią "Ooo jaki śliczny chłopczyk" ;) jakoś się tak przyjęło, że dziewczyna musi być w różowym i z opaską na głowie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 22:32

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- myślę, że gdybym miała dziewczynkę to miałabym ten sam problem. Nie przepadam za różem,oj nie. A jest tyle pięknych kolorow, w którym Dziewczynkom jest ładnie. No ale ten problem akurat w tej chwili nas nie dotyczy ;)

malka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer gratuluję pierwszej nocy w nowym domku, ale Wam zazdroszczę (pozytywnie oczywiście). Koniecznie daj znać co Ci się śniło :)

Achia tak, Zuzia mi nie raz przysinkała jakiś nerw

Kate szkoda że Cię zostawili na weekend kiedy nic nie będą robić... Ale najważniejsze że spotkanie z Natalka już bardzo blisko :*

U nas wreszcie po 2 dniach poszła kupa ( a nawet dwie, mała miała zatwardzenie). A że jest nieodkładalna to swoją drogą, ale pozwalam jej na to, bo chce się nią w pełni nacieszyć, Tosia nie chciała byc tak tulona i noszona. Dlatego z pomocą Melevis będę kupować chustę i całe dnie będziemy znów razem, prawie jak w brzuszku :) zaraz się porycze, że już nie jest tylko moja, że nie jesteśmy jednością. Same wiecie, hormony ;) aż sama się z siebie śmieję, że może mi być smutno z tego powodu :D pewnie to dlatego że nie było mi dane w pełni cieszyć się ciąża. Dlatego tym bardziej chusta wydaje się być genialnym pomysłem

Co do ochraniaczy używałam z Tosia bo nie znałam zagrożenia. Jak teraz emek go wyciągnął to od razu wyrzuciłam, ale ja to z kolei używam chodzików i mm także nie jestem dobrym przykładem :P

Na dobranoc wrzucam zdjęcie z dzisiejszego spaceru
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e61c4d239c77.jpg

Ps dostałyśmy dzisiaj z Zuzia prezent od cioci Emilki, jutro się będę chwalić <3

A kura babci dany mi się bardzo przydaje, używałam w ciąży a teraz karmię na niej mała, mimo że butelka to jest o wiele wygodniej

blue00, Aga9090, pilik, Jeżowa, Anna Stesia, Lunaris, Lusesita, Nadzieja22, Amal, Achia, malka, veritaserum, summer86, ibishka, KateHawke, Emiilka, Kaczorka, KateKum, -Mamunia-, Patrycja20, Madzik34, lamka, Sarna84, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna pięknie mamusiu ❤

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, jak Ty pięknie wyglądasz! Ja 5 dni po porodzie wyglądałam i czułam się, jakby mnie ktoś przeżuł, zwymiotował, znów zjadł i wypróżnił. A Ty promieniejesz!

Luna1993, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia ja też się tak czuję ;) magia zdjęć :D nie widać bólu kręgosłupa po zopie, okropnych boli podbrzusza, bólu tam w środku (który jest potworny nawet przy staniu), bólu bioder. Ale mimo tego to najpiękniejsze chwile w moim życiu. Czuję że nasza rodzina jest taka "pełna". Dziękuję za miłe słowa :*

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, co myślicie o kojcach? Nie kojarzy się Wam to z więzieniem? Zastanawiam się, co zrobić – synek wyrasta z kosza Mojżesza, w którym czasem go kładę w ciągu dnia gdy np. musze iść siku ;-) A za chwilę będzie mobilny i tym bardziej przydałoby się coś, w co go można by na chwilę wrzucić i nie ryzykować, że gdzieś popełznie i ściągnie sobie na głowę wrzątek czy książkę w twardej obwolucie.

Malka, podziwiam, że mimo problemów znalazłaś siłę, by iść na urodziny! Kobiety mają moc!

Summer, śpij słodko w nowym domu! Niech się Wam wspaniale mieszka!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    AnnaStesia ja też się tak czuję ;) magia zdjęć :D nie widać bólu kręgosłupa po zopie, okropnych boli podbrzusza, bólu tam w środku (który jest potworny nawet przy staniu), bólu bioder. Ale mimo tego to najpiękniejsze chwile w moim życiu. Czuję że nasza rodzina jest taka "pełna". Dziękuję za miłe słowa :*

Zuzia i Tosia to szczęściary, że mają taką mamę! Cieszcie się sobą! A bółu współczuję i coś mnie mrowi w okolicach podbrzusza gdy sobie to wszystko wspomnę.

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała miejsce w mieszkaniu na kojec to bym chyba się skusiła, mama też człowiek i potrzebuje iść siku chociażby tak jak piszesz, albo obiad ugotować :) uciekam spać dopóki księżniczka śpi dobranoc :*

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, Luna!

A tak a propos kosza Mojżesza:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04347e377d08.jpg

Bajkaaa, Rucola, Lusesita, ibishka, pilik lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matulu, ale mam czytania! Cały dzień na wysokich obrotach i ledwo żyję. Plecy mnie bolą, a pod koniec to i brzuch lekko pobolewał. No, ale prezent kupiony, mam nadzieję, że się spodoba kiedyś małej :)

KateHawke, no faktycznie bez sensu przez weekend. Daj znać czy coś sprawdzają czy tylko tak o Cię położyli.

Summer dużo wspaniałych chwil życzę w Waszym miejscu na ziemi <3

Uciekam spać, bo padam :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka <3

U mnie już pospane... Póki co bez bólu, bez kawy z mlekiem... Może. W pon pójdę do domu?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, a rozważałaś zakup leżaczka?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia coś gdzieś dzwoniło :-D

U nas właśnie pyknęło karmienie :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3 cuuudne zdjęcie!

AnnaStesia- kolezanka, która wczoraj.robila nam zdjęcia ma kojec.i szczerze poleca! Jak wczoraj zajechaliśmy do niej to akurat młodszy był w kojcu,miał zabawki i był uśmiechnięty. Nie wyglądal jakby był w więzieniu ;) jak pisze Luna- mama też człowiek, musi czasem coś zrobić i dobrze wtedy nie martwić się o dziecko.a z kolei moja inna kolezanka, która ma bliźniaki ,to wkłada je w takie ogrodzenie z drewnianych bramek
    Tylko ono jest naprawdę spore. to jest opcja dla kogoś kto ma duże mieszkanie, dom i ma na to miejsce.
    Ja nie wykluczam opcji kojca w przyszłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 02:16

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski kochane jesteście! Ale jak na złość nie pamiętam co mi się śniło.

Anna Stesia, my rozważamy kojec.. sporo znajomych ode mnie z pracy używało i chwaliło takie rozwiązanie. Uważam, że bezpieczeństwo jest najważniejsze a to pozwala mieć chwilę na ogarnięcie czegokolwiek przy mobilnym dziecku.

Luna, piękne zdjęcie! :)

Malka, mam nadzieje że z Felą i dziadkiem wszystko ok i noc macie spokojną.

Co do ubranek, odkupiłam pakę na 56-62 wcześniej oglądając ubranka, ale założyłam zaledwie kilka pajaców, bo pozostałe 90% rzeczy było zakladanych prze głowę a tak jak wspominałam, mała nie przepada za tym a i dla mnie było niewygodnie na początku. Robiąc swoją wyprawke stawiałam na body kopertowe i pajace rozpinane po całości, żeby eMek czul się pewniej przy przebieraniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 03:36

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przepięknie zdjęcie :)

U nas pierwsze karmienie. Ania zasnęła o 21.30( a ja razem z nią) i dopiero o 2.45 się obudziła !! Ale luksus. Mam nadzieję że teraz też jeszcze pospi bo z nią nigdy nie wiadomo.

Jeszcze w temacie kojców, lezaczkow. Ja z całego serca polecam leżaczek babybjorn. Ania uwielbia w nim siedzieć. Ja biorę ja w nim wszędzie czy do kuchni czy zdarzyło się do łazienki nawet. Mogę dzieki niemu w względnym spokoju zjeść śniadanie czy wziąć prysznic nawet ( tutaj większy stres). Oczywiście pełna cisza jest jak ja bujamy :) generalnie baaaaardzo polecam :)

A powiedzcie mi dziewczyny od kiedy sens ma mata edukacyjna ? Kiedy dziecko reaguje na te wszystkie zabawki itp pierdolki ?

pilik lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Achia, albo ja za bardzo wymyślała ;)
    My gustujemu raczej w stonowanych kolorach. Beże, szarości, biel. A jak już coś kolorowego to najlepiej jednolite żeby było. Większość couszkow co dostałam była różowa. A różowy zdecydowanie nie jest moim ulubionym kolorem. Jak wychodzę z Felą to mi ludzie mówią "Ooo jaki śliczny chłopczyk" ;) jakoś się tak przyjęło, że dziewczyna musi być w różowym i z opaską na głowie :/
    Hahaha a u mnie nie ma reguły . Zdarzy mi się Gabi od stóp do głów ubrać w róż a ktoś na spacerze i tak pyta - chłopczyk czy dziewczynka ?:)

Ja też rozważam kojec zwłaszcza po dzisiejszym dniu . Zostawiłam Gabi na macie .poszłam do łazienki wracam mata pusta . Patrzę a Gabi pod fotelem i oknem ( zdjęcie z cyklu gdzie jest Wally\walie czy jak mu tam ):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 03:13

Jeżowa, Bajkaaa, Anna Stesia, malka, Lusesita, JustynaG, Aga9090, lamka, pilik, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum sprawdziłam na zdjęciach i mała ma zrobione pierwsze zdjęcie w macie jak jaka miesiąc i tydzień ;) a jak półtora miesiąca to mam filmik jak się szczerzy do zabawek :) myślę, że jak tylko Ania będzie reagowała na zwykle zabawki, wodziła wzrokiem za nimi to już chwilę w macie wytrzymam. Ale to na pewno nie będzie długo.

veritaserum lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja Tosie kładłam od około miesiąca na matę :)

Ibishka musiałam się bardzo przyjrzeć żeby odnaleźć Gabi, ale agentka! :)

My po kupkach mamy póki co spokój :)

Polecacie może jakieś zabawki/ grzechotki kontrastowe? Chciałabym coś kupić Zuzince od dziadków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 06:41

ibishka lubi tę wiadomość

‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ