Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa, lekarz raczej wie co robi
przy wysokim ciśnieniu w ciąży trzeba reagować, maluszki muszą mieć stabilne warunki w brzuszkach
Z tego co pamiętam Agniechaaa też ma przepisany lek na ciśnienie.
Ja miałam dylemat z braniem metforminy, bo PTG zaleca odstawienie w ciąży, ale argumenty mojego lekarza mnie przekonały.
Dobrej nocki wszystkim!Bajkaaa, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak przyznaje sie tu mam doprgyt 0,5 tab co 8h ale wiecie ja na ostatniej wizycie (zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie) miałam 144/94 po 15 minutach jeszcze wzrosło(umierałam sie, zen to nerwy przed wizyta) po wizycie zmierzyli raz jescZe odrazu podali mi lek w klinice sprawdzili po 20 i 40min od podania jak spadło do 120/80 puścili Nas do domu. Teraz mam mierzyć ciśnienie 2x dziennie i zapisywać w notesie i z tym notesem na wizyty przychodzić
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Agniecha a unormowalo się trochę?
rano mam w granicy 110/60 a wieczorem 120/80 2x zdarzyło mi sie 130/80 ale lekarz mówił, zeby panikować powyżej 150 przy tych lekach, naszczescie i oby jyz tak zostało, ze bedzie trzymało odpowiedni poziom
Lusesita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:a to u mnie odwrotnie, dziś miałam ciśnienie 70/50
za to mogę spać 16h dziennie, ale sił brak co chwilę
Bajka cieszę się ze z maluszkiem wszystko dobrze!!moje hobby to sen
Siwulec, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Dziękuję dziewczyny, moje ciśnienie rano to 144/87
także coś jest w tym że muszę leki brać
Miłego dnia życzę i nie wiem czy są jakieś dziś wizyty jakby co to trzymam kciuki za pozytywne informacje
GG a gdzie ty masz suwaczek?u mnie rano 108/65
i to tylko dzieki dobegyt!
-
summer86 wrote:Bajkaaa, lekarz raczej wie co robi
przy wysokim ciśnieniu w ciąży trzeba reagować, maluszki muszą mieć stabilne warunki w brzuszkach
Z tego co pamiętam Agniechaaa też ma przepisany lek na ciśnienie.
Ja miałam dylemat z braniem metforminy, bo PTG zaleca odstawienie w ciąży, ale argumenty mojego lekarza mnie przekonały.
Dobrej nocki wszystkim!
Ja też jestem na mecie. A Ty odstawiasz pomału, czy jedziesz do końca? u nas jest plan do konca 1 trymestru. -
Amy333 wrote:Ja też jestem na mecie. A Ty odstawiasz pomału, czy jedziesz do końca? u nas jest plan do konca 1 trymestru.
Amy już odstawiłam, brałam do 15 tygodnia jakoś. Odstawiałam stopniowo, tj. przez tydzień brałam 500 zamiast 1000.
-
czekam z suwaczkiem do wizyty z serduszkiem
planowo na 13.02 mam wizytę ale nie wiem czy nie skoczę w przyszłym tyg gdzieś na podgląd lokalnie..
Kochane bierzcie leki na ciśnienie i uważajcie na siebieTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Bajkaaa wrote:Hej ja jestem po wizycie i powiem wam że dziś wg usg to 10t4d więc ę sumie dobrze ale zapomniałam zapytać ile to w mm jest...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1745350f1a6b.jpg
Nie ruszał się za bardzo mój kropek ale serce bije widziałami narazie nic między nogami nie ma
Za tydzień prenatalne to się wiecej dowiem
Bajka orientujesz się co to są za wartości na tym zdjęciu 5,3cm/1.3/20Hz ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:57
-
Siwulec wrote:Bajka orientujesz się co to są za wartości na tym zdjęciu 5,3cm/1.3/20Hz ??
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Kochana bierz leki i nic sie nie martw, ciśnienie sie unormuje i bedzie znowu piękne w pomiarach
u mnie rano 108/65
i to tylko dzieki dobegyt!
olik321, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny spałam tylko 2,5 godziny. Z tej ekscytacji porodem szwagierki nie mogłam zasnąć. O 23.30 dojechala do szpitala a o 1.00 juz mala miala. Nic tylko dzieci rodzic
Siwulec, olik321, Bajkaaa, Flowwer, pilik, Jadranka, Izolda90, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Dziewczyny spałam tylko 2,5 godziny. Z tej ekscytacji porodem szwagierki nie mogłam zasnąć. O 23.30 dojechala do szpitala a o 1.00 juz mala miala. Nic tylko dzieci rodzic
Gratulacje dla szwagierki !!! zdrówka dla dziewczynLusesita lubi tę wiadomość
-
Dziękuję w imieniu szwagierki
A ja tak z innej beczki.
Mam pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka.
Mam łóżeczko 120x60. Przy takim wymierze lóżeczka miała któraś z Was pościel o wymiarach 135x100 ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:11