Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa, lekarz raczej wie co robi przy wysokim ciśnieniu w ciąży trzeba reagować, maluszki muszą mieć stabilne warunki w brzuszkach Z tego co pamiętam Agniechaaa też ma przepisany lek na ciśnienie.
Ja miałam dylemat z braniem metforminy, bo PTG zaleca odstawienie w ciąży, ale argumenty mojego lekarza mnie przekonały.
Dobrej nocki wszystkim!Bajkaaa, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak przyznaje sie tu mam doprgyt 0,5 tab co 8h ale wiecie ja na ostatniej wizycie (zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie) miałam 144/94 po 15 minutach jeszcze wzrosło(umierałam sie, zen to nerwy przed wizyta) po wizycie zmierzyli raz jescZe odrazu podali mi lek w klinice sprawdzili po 20 i 40min od podania jak spadło do 120/80 puścili Nas do domu. Teraz mam mierzyć ciśnienie 2x dziennie i zapisywać w notesie i z tym notesem na wizyty przychodzić
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Agniecha a unormowalo się trochę?
Lusesita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:a to u mnie odwrotnie, dziś miałam ciśnienie 70/50
za to mogę spać 16h dziennie, ale sił brak co chwilę
Bajka cieszę się ze z maluszkiem wszystko dobrze!!Siwulec, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Dziękuję dziewczyny, moje ciśnienie rano to 144/87 także coś jest w tym że muszę leki brać
Miłego dnia życzę i nie wiem czy są jakieś dziś wizyty jakby co to trzymam kciuki za pozytywne informacje
GG a gdzie ty masz suwaczek? -
summer86 wrote:Bajkaaa, lekarz raczej wie co robi przy wysokim ciśnieniu w ciąży trzeba reagować, maluszki muszą mieć stabilne warunki w brzuszkach Z tego co pamiętam Agniechaaa też ma przepisany lek na ciśnienie.
Ja miałam dylemat z braniem metforminy, bo PTG zaleca odstawienie w ciąży, ale argumenty mojego lekarza mnie przekonały.
Dobrej nocki wszystkim!
Ja też jestem na mecie. A Ty odstawiasz pomału, czy jedziesz do końca? u nas jest plan do konca 1 trymestru. -
Amy333 wrote:Ja też jestem na mecie. A Ty odstawiasz pomału, czy jedziesz do końca? u nas jest plan do konca 1 trymestru.
Amy już odstawiłam, brałam do 15 tygodnia jakoś. Odstawiałam stopniowo, tj. przez tydzień brałam 500 zamiast 1000.
-
czekam z suwaczkiem do wizyty z serduszkiem planowo na 13.02 mam wizytę ale nie wiem czy nie skoczę w przyszłym tyg gdzieś na podgląd lokalnie..
Kochane bierzcie leki na ciśnienie i uważajcie na siebieTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Bajkaaa wrote:Hej ja jestem po wizycie i powiem wam że dziś wg usg to 10t4d więc ę sumie dobrze ale zapomniałam zapytać ile to w mm jest...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1745350f1a6b.jpg
Nie ruszał się za bardzo mój kropek ale serce bije widziałam i narazie nic między nogami nie ma
Za tydzień prenatalne to się wiecej dowiem
Bajka orientujesz się co to są za wartości na tym zdjęciu 5,3cm/1.3/20Hz ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:57
-
Siwulec wrote:Bajka orientujesz się co to są za wartości na tym zdjęciu 5,3cm/1.3/20Hz ??
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Kochana bierz leki i nic sie nie martw, ciśnienie sie unormuje i bedzie znowu piękne w pomiarach u mnie rano 108/65 i to tylko dzieki dobegyt!
olik321, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny spałam tylko 2,5 godziny. Z tej ekscytacji porodem szwagierki nie mogłam zasnąć. O 23.30 dojechala do szpitala a o 1.00 juz mala miala. Nic tylko dzieci rodzic
Siwulec, olik321, Bajkaaa, Flowwer, pilik, Jadranka, Izolda90, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Dziewczyny spałam tylko 2,5 godziny. Z tej ekscytacji porodem szwagierki nie mogłam zasnąć. O 23.30 dojechala do szpitala a o 1.00 juz mala miala. Nic tylko dzieci rodzic
Gratulacje dla szwagierki !!! zdrówka dla dziewczynLusesita lubi tę wiadomość
-
Dziękuję w imieniu szwagierki
A ja tak z innej beczki.
Mam pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka.
Mam łóżeczko 120x60. Przy takim wymierze lóżeczka miała któraś z Was pościel o wymiarach 135x100 ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:11