X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita raczej Aka duża się nie sprawdzi i będzie jeszcze mniej bezpieczna... najlepiej jednak śpiworek sam :) a jak pościel to ten mniejszy wymiar

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatek i tak nie bedd jej potrzebowac, ale chyba masz rację. Szkoda Tylko, że ta która mi się podoba jest w takim rozmiarze :-/

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita a jaka Ci się podoba? Szyje trochę, może bym mogła pomoc ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest cały komplet. Pościel + prześcieradło i kołdra z poduszką.
    Znalazłam na innej stronie ten mniejszy rozmiar ale dużo droższy.
    Wzór kolorowe sowy. Widziałam gdzieś na stronie sam komplet pościeli w ten wzór, ale z kolei boje się o jakość.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, bierz leki i będzie ok :)

Lusesita, no to szybko jej poszło, chociaż trochę pomeczyla się w domu... No ale w domu zawsze jakoś tak lepiej się człowiek czuje :)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Bajka, bierz leki i będzie ok :)

Lusesita, no to szybko jej poszło, chociaż trochę pomeczyla się w domu... No ale w domu zawsze jakoś tak lepiej się człowiek czuje :)

Cały dzień miała skurcze co 10- 15 minut ale takie znosne. Kolo 22giej wskoczyły co 7- 8 minut. Jak jechali do szpitala to byly co 5.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy l4 ciążowe może wypisać tylko ginekolog czy inny lekarz też?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wypisywała na początku też lekarka pierwszego kontaktu na podstawie wyników bety, ale mysle ze na podstawie karty ciazy to juz w ogole nie powinno byc problemu ;-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Laski czy l4 ciążowe może wypisać tylko ginekolog czy inny lekarz też?
    Spokojnie lekarz 1kontaktu moze Ci wypisać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko mam, bo z tego co pamiętam bierze parę z was clexane. :) Ja zastrzyki robię sama, ale od wczoraj jakoś mi to ciężej idzie.. Nie mogę się wkluc tak jakby mi tkanka stwardniala. :/ Czy robię zastrzyk w niewłaściwym miejscu? Czy w czym lezy problem?
    Jak robię zastrzyk to biorę ten "walek skory". I zastrzyk robię na siedząco. Po wbiciu popuszczam, ale to przebicie to masakra. Wcześniej wszystko gładko szło.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat którego nie powinnam mieć, nigdy nie byłam osoba tzw wytarte czoło ani nic podobnego, zawsze jestem mega uczciwa nawet jeśli to jest moim kosztem,
    Teraz pytanie bo wiadomo źle się czuję wiec wypada iść na l4, w tej pracy jestem od 8 miesięcy ale dopiero od stycznia mam normalna umowę o pracę, dziś dostałam wypłatę... Zwolniłam się wcześniej z pracy bo moje ciśnienie było 159/86 czy coś takiego...
    Osoba do przy uczenia ma dopiero przyjść a ja patrząc na ciśnienie wypadało by iść już na l4 od dziś i teraz pytanie czy rzuca na mnie klątwę za to że z dnia na dzień ich zostawiam? Od razu mówię że każda strona wie że po macierzyńskim nie wrócę do pracy...
    Kurcze nie wiem co robić bo mogę się jeszcze męczyć ale chodzi mi o zdrowie mojego kropka...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny mam dylemat którego nie powinnam mieć, nigdy nie byłam osoba tzw wytarte czoło ani nic podobnego, zawsze jestem mega uczciwa nawet jeśli to jest moim kosztem,
    Teraz pytanie bo wiadomo źle się czuję wiec wypada iść na l4, w tej pracy jestem od 8 miesięcy ale dopiero od stycznia mam normalna umowę o pracę, dziś dostałam wypłatę... Zwolniłam się wcześniej z pracy bo moje ciśnienie było 159/86 czy coś takiego...
    Osoba do przy uczenia ma dopiero przyjść a ja patrząc na ciśnienie wypadało by iść już na l4 od dziś i teraz pytanie czy rzuca na mnie klątwę za to że z dnia na dzień ich zostawiam? Od razu mówię że każda strona wie że po macierzyńskim nie wrócę do pracy...
    Kurcze nie wiem co robić bo mogę się jeszcze męczyć ale chodzi mi o zdrowie mojego kropka...
    Bajka to kropus jest najwazniejsz i Ty a nie jakieś klątwy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tu sie nie ma nad czym zastanawiać l4 i koniec!!! Pracodawcy nigdy nie dogodzisz a jak sie cis stanie bo chcesz być wporzadku to nawet nikt tego nie doceni i niezauważy. Teraz musisz myślec o malenstwu

Siwulec, mi88, MaryAnn lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka Ty nie masz nad czym się zastanawiać, zwłaszcza, że wiesz ile Cię to kosztowało. Maleństwo najważniejsze ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja jestem tzw. człowiekiem pracy, często robię więcej niż norma wymaga itd. Ale jak widzisz, gdy coś zaczęło się dziać - poszłam na L4. Jestem w kontakcie z firmą, będe jakiś czas jeszcze robić część rzeczy zdalnie i jakby coś się działo i bedzie taka potrzeba, będą do mnie dzwonić o radę.

Na Twoim miejscu poszłabym na L4, bo widze jak gryziesz się tą sytuacją w zawieszeniu. Możesz zaproponować, że jak przyjdzie nowa osoba zjawisz się na kilka godzin pokazać jej najważniejsze rzeczy.
    Z drugiej strony jeśli po macierzyńskim nie zamierzasz tam wracać to nie wiem czy jest sens się aż tak przejmować.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, jak się wbiję już igłą to nie puszczam fałdu skóry, dopiero gdy skończę wpuszczać lek. Najlepiej poszukaj miejsca gdzie najłatwiej będą wchodzić igły, u mnie jest to bliżej boczków niż pępka. Z drugiej strony jak trafi mi się kiepskie opakowanie Clexane i są mniej ostre igły to mimo tylu zrobionych zastrzyków, sama mam problem z dobrym wbiciem się.

aiwlys lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chodzi mi o to że tak dziwnie kasę wzięłam i na l4 idę... Tak jak mogli przypuszczać, a co więcej ja tam już kiedyś pracowałam i zwolnili mnie bo bali się że będę lada chwila w ciąży i poszłam teraz właśnie dlatego by nie mieć skrupułów a jednak mam, już wszyscy w rodzinie mi mówią że pora iść na l4 bo dalej pracuje po 9 godz i każda sobotę...
    Kurcze chyba zadzwonię do lekarza zapytać czy wystawi mi tylko l4 dziś...
    Wiem głupia jestem że się nawet zastanawiam skoro oni już kiedyś mnie kopneli w dupie, ale taka dziwna jestem :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za radę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys spróbuj troszkę niżej/wyżej. To zależy od miejsca w które się wbijasz... mi raz wchodzi super, a czasami masakra. I też musisz być zdecydowana, wbijać szybko. I tak jak summer pisze, ja też na boczkach dużo lepiej.
    Ania kilku dni w ogóle mi w brzuch źle i zaczęłam w uda robić. Boli bardziej, ale potem jest ok a na brzuchu mnie ostatnio kilka dni potrafiło męczyć...
    Lusesita sowich wzorów mnóstwo, może znajdziesz. Jak coś jest podejrzanie tanie to a 99% jest z bawełny chińskiej... lepiej dopłacić do tych pierwszych rzeczy przynajmniej.
    Bajka idź na zwolnienie, a jak nie zamierzasz wracać to to olej... nie ma nikogo kto umie to co Ty i noże wdrożyć niwą osobę?

aiwlys lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a leżę już jakieś 20min i z ciekawości sprawdziłam to ciśnienie i mam 148/88 więc macie rację dziewczyny trzeba czasem być bezszczelnym i zadbać o swoje zdrowie

Ruth, Amy333 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ