X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa Agatka do zacałowania!!! <3

Edit: I do tego moja imienniczka, no pięknie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:19

pilik lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa Agatka ma przepiekna, dziewczynska twarzyczke. A te jej wloski super.

Nie wiem jak bedzie u nas ze smokami. Kupic kupilismy, ale zobaczymy jak bedzie. Na nic z niczym sie nie nstawiam, bo Emilka nas zweryfikuje we wszystkim.

Z tego co opisywalyscie z przygod z karmieniem kupilam muszle, nakladki do karmienia. Zwlaszcza, ze na jednej otoczce od tych hormonow wyskoczyla mi brodawka/wlokniak. Bylam u dermatologa skonsultowac to i usune po porodzie. A bede probowala karmic w nakladkach przynajmniej ta jedna piersia. Taka teoria, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy. Ot problem z karmieniem przed karmieniem. :-D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG Lovely Black odrzuciłabym od razu, to gramatura 320gsm, więc jest mega gruba - ja do tej pory nie potrafię takiego kocyka okiełznać. Jodełka posłuży Ci krótko, bo jest cieniutka - przez jakieś 3 miesiące komfortowo, później już może luzować i będzie Ci niewygodnie. Ale ze względu na gramaturę jest idealna do nauki. Bazzyt jest najbadziej uniwersalny, nada się dla noworodzia i przed dużo dłuższy okres, dla mnie to wciąż idealna grubość :)

JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie mam do Torunia 50 km. Jak coś potrzebujesz to pisz na fb :*

Kate jesteś najlepszą mama i nawet nie myśl inaczej. Nie kp sprawia, że jesteśmy dobrej czy złe. Także odsun te myśli od siebie :*

Jeżowa prześliczna Agatka, jest taka dziewczęca, w przeciwieństwie do mojego smoczątka :)

Mam problem z Tosia. Dosyć duzy. Od kiedy musiałam leżeć to wiadomo, zbliżyła się do taty bo to on z nią wychodził, zabierał na lody itp. Teraz jest tysiąc razy gorzej, z wielkiego zainteresowania Zuzia i chęci spędzania z nią czasu, jest ciągła histeria, głupie odzywki, brzydko się zachowuje nie słucha. Nie poznajemy jej. Nie będę jej karac bo wiem z czego to wynika. Zuzię mam cały czas na rękach, bo inaczej płacze. Tosia jest po prostu zazdrosna. Wiem, musimy przeczekać, przejdzie. Ale mam dziś taki zjazd psychiczny że musiałam to z siebie wyrzucić. Płacze od rana, czuję że zrobiłam jej krzywdę tym, że zdecydowałam się na drugie dziecko. Naprawdę staramy się spędzać z Tosia maksimum czasu i sprawić by jak najmniej odczuła ta zmianę sytuacji w domu. Ale dziś tak strasznie mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a próbowałaś angażować Tosie przy opiece ? Ja tak robiłam z moimi, pieluszkę szli wyrzucić, podawali chusteczki, pieluszki, smoczka no wszystko co by mogli zrobić aby tez czuli się ważni, ze mogą pomóc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że próbowałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbowałabym jeszcze jednej rzeczy.. Moze zamienić się z emkiem na 2 godziny i zabrać Tosie na spacer/lody/do parku aby tylko we dwie być ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam zamiar, jak tylko przestanie robić sceny, że ma gdzieś ze mną wyjść. Do piątku sama z nią nie wyjdę, bo emek ma w piątek ostatni egzamin, musi się uczyć, więc Zuzy mu nie zostawię z bolącym brzuszkiem. Poradzimy sobie, Tosia się przyzwyczai i będzie chciała spędzać czas ze mną i Zuzia. Chciałam tylko to z siebie wyrzucić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ściskam mocno :* myślę, że jest jak piszesz i to tylko chwilowa zazdrość, buziaki dla Was :*

Luna1993 lubi tę wiadomość

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, jak tam wizyta?

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, słoneczko Ty moje! Znów mam Cię ustawiać do pionu?;) Nie zrobiłaś Tosi żadnej krzywdy, tylko sprowadziłaś jej na świat najlepszą przyjaciółkę, wsparcie w późniejszych latach, kogoś, kto zawsze będzie obok, a także sprzymierzeńca w walce z rodzicami w okresie nastoletniego buntu :) Póki co Tosia tego nie rozumie, bo jest za malutka, ale kiedyś Ci będzie wdzięczna.
    Doświadczenie w temacie mam słabe, ale wiem, że nasza Młoda też różnie radziła sobie z emocjami po przyjściu na świat młodszego rodzeństwa (a i tak starsza była od Tosieńki). Musisz Kochana przrczekać. Czas leci szybko, Zuzia też przestanie być taka nieodkładalna, zrobi się bardziej kontaktowa, M. Cię wesprze po egzaminach i poświęcisz czas Tosi. To wszystko się ułoży, ale proszę Cię - bez żadnych idiotycznych wyrzutów sumienia! :*

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, nie mam doświadczenia w tym temacie... ale Tosia wcale nie chce spędzać czasu z Tobą?
    Macie jakiś rytuał, tylko dla Waszej dwójki? Tak jak to często tatusiowie kąpią i to jest ich czas dla dziecka tak może coś takiego przydałoby się Tobie i Tosi? Chociażby wieczorne czytanie bajek...

Olik,oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin! Jak najmniej "dobrych rad", dużo snu i tyle czasu dla siebie ile potrzebujesz!

A my dziś byłyśmy na usg bioderek. Wszystko w porządku. Tylko niestety na dokumencie zamiast danych mojego dziecka są dane jakiejś starszej babki plus jej pesel. Zła jestem na siebie, że nie spojrzałam od razu ale mała płakała i jakoś tylko schowałam do książeczki zdrowia. Dzwoniłam do rejestracji to tylko mnie przełączają od punktu do punktu i wychodzi na to, że będę musiała przyjść, złapać doktorka, wcisnąć się pomiędzy pacjentów i to poprawić... Eh...

olik321 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna własnie chciałam pisać coś podobnego do Reset. Że żadnej krzywdy jej nie zrobiłaś! Wręcz odwrotnie :) zresztą, Reset pięknie to ujęła.
    A mi znowu brzuch się spina.ale nie wiem czy to Mały,bo tak jakoś dziwnie mam wrażenie
    Albo po prostu mam wrażenie. No nic, dobrze że dziś wizyta.
    Fozzie- hallo!jak USG?:)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia o której masz wizytę ? Skleroza ciążowa mnie dopadła.

Fozzie gdzie Ty ???

Agulinecza piękny brzusio <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko do narodzin Zuzi wszystko zawsze robilismy we trójkę. Teraz to tata się więcej bawi, tata kapie, bo ja nie mogę dźwigać i wiem że jest zazdrosna, że Zuzia ciągle spędza czas z "jej" mama. Jutro rano, dopoki Zuzia nie ma boli brzuszka wezmę Tosie na lody, w później do babci. Dobrze jej zrobi jak pojedziemy same. Emek jakoś ogarnie Zuzię i naukę. Dziękuję Wam kochane <3 na Was zawsze można liczyć.

Reset Tobie napiszę tylko, ze naprawdę żałuję, że mieszkam tak daleko, bo teraz bym Cię po prostu przytuliła <3 jak nikt umiesz podnieść mnie na duchu

Edit. Zabieram teraz Tosie na shopping, przyda się nam obu. W razie jakby smoczątko się źle czuło to wrócimy emkowi na pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:50

reset, Achia, Aga9090, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że dopiero po wstawieniu zdjęcia zwróciłam uwagę, że mam zachlapane lustro? ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Wiecie, że dopiero po wstawieniu zdjęcia zwróciłam uwagę, że mam zachlapane lustro? ;)

Ponieważ zachwycamy się Twoim brzuszkiem to my nie zwróciłyśmy uwagi na taki drobiazg ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka śliczny brzuszek.

Luna współczuję, ale to chyba częste, że starszak jest zazdrosny o nowego domownika, bo ten drugi mocno absorbuje, a ona miała Was zawsze tylko dla siebie. Teraz sie z tym zderzyła. Musicie jakoś to wszystko pogodzić i pokazac jej, ze jest rownie wazna, a to etap przejsciowy. Bedzie musiala w koncu zrozumiec.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka- piękny brzusio i zgrabna mama ;))
    Patrycja- jadę na 17, ale może być tak że wejdę o 18 :p

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie jak Usg?

Agulineczka cudnie wygladasz

My byliśmy w galerii. Dokładnie byliśmy, weszłam ryk jakby nie wiadomo co się działo, z 15 minut próbowałam pochodzić i wyszliśmy. Po wyjściu usnął w 5 minut ale nie chciało mi się już wracać.
    Na pocieszenie kupiłam sobie lody cynamonowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:55

Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ