Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezowa Agatka ma przepiekna, dziewczynska twarzyczke. A te jej wloski super.
Nie wiem jak bedzie u nas ze smokami. Kupic kupilismy, ale zobaczymy jak bedzie. Na nic z niczym sie nie nstawiam, bo Emilka nas zweryfikuje we wszystkim.
Z tego co opisywalyscie z przygod z karmieniem kupilam muszle, nakladki do karmienia. Zwlaszcza, ze na jednej otoczce od tych hormonow wyskoczyla mi brodawka/wlokniak. Bylam u dermatologa skonsultowac to i usune po porodzie. A bede probowala karmic w nakladkach przynajmniej ta jedna piersia. Taka teoria, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy. Ot problem z karmieniem przed karmieniem.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
JustynaG Lovely Black odrzuciłabym od razu, to gramatura 320gsm, więc jest mega gruba - ja do tej pory nie potrafię takiego kocyka okiełznać. Jodełka posłuży Ci krótko, bo jest cieniutka - przez jakieś 3 miesiące komfortowo, później już może luzować i będzie Ci niewygodnie. Ale ze względu na gramaturę jest idealna do nauki. Bazzyt jest najbadziej uniwersalny, nada się dla noworodzia i przed dużo dłuższy okres, dla mnie to wciąż idealna grubość
JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie mam do Torunia 50 km. Jak coś potrzebujesz to pisz na fb :*
Kate jesteś najlepszą mama i nawet nie myśl inaczej. Nie kp sprawia, że jesteśmy dobrej czy złe. Także odsun te myśli od siebie :*
Jeżowa prześliczna Agatka, jest taka dziewczęca, w przeciwieństwie do mojego smoczątka
Mam problem z Tosia. Dosyć duzy. Od kiedy musiałam leżeć to wiadomo, zbliżyła się do taty bo to on z nią wychodził, zabierał na lody itp. Teraz jest tysiąc razy gorzej, z wielkiego zainteresowania Zuzia i chęci spędzania z nią czasu, jest ciągła histeria, głupie odzywki, brzydko się zachowuje nie słucha. Nie poznajemy jej. Nie będę jej karac bo wiem z czego to wynika. Zuzię mam cały czas na rękach, bo inaczej płacze. Tosia jest po prostu zazdrosna. Wiem, musimy przeczekać, przejdzie. Ale mam dziś taki zjazd psychiczny że musiałam to z siebie wyrzucić. Płacze od rana, czuję że zrobiłam jej krzywdę tym, że zdecydowałam się na drugie dziecko. Naprawdę staramy się spędzać z Tosia maksimum czasu i sprawić by jak najmniej odczuła ta zmianę sytuacji w domu. Ale dziś tak strasznie mi przykro -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTaki mam zamiar, jak tylko przestanie robić sceny, że ma gdzieś ze mną wyjść. Do piątku sama z nią nie wyjdę, bo emek ma w piątek ostatni egzamin, musi się uczyć, więc Zuzy mu nie zostawię z bolącym brzuszkiem. Poradzimy sobie, Tosia się przyzwyczai i będzie chciała spędzać czas ze mną i Zuzia. Chciałam tylko to z siebie wyrzucić
-
nick nieaktualny
-
Lunka, słoneczko Ty moje! Znów mam Cię ustawiać do pionu?
Nie zrobiłaś Tosi żadnej krzywdy, tylko sprowadziłaś jej na świat najlepszą przyjaciółkę, wsparcie w późniejszych latach, kogoś, kto zawsze będzie obok, a także sprzymierzeńca w walce z rodzicami w okresie nastoletniego buntu
Póki co Tosia tego nie rozumie, bo jest za malutka, ale kiedyś Ci będzie wdzięczna.
Doświadczenie w temacie mam słabe, ale wiem, że nasza Młoda też różnie radziła sobie z emocjami po przyjściu na świat młodszego rodzeństwa (a i tak starsza była od Tosieńki). Musisz Kochana przrczekać. Czas leci szybko, Zuzia też przestanie być taka nieodkładalna, zrobi się bardziej kontaktowa, M. Cię wesprze po egzaminach i poświęcisz czas Tosi. To wszystko się ułoży, ale proszę Cię - bez żadnych idiotycznych wyrzutów sumienia! :*
Luna1993 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lunka, nie mam doświadczenia w tym temacie... ale Tosia wcale nie chce spędzać czasu z Tobą?
Macie jakiś rytuał, tylko dla Waszej dwójki? Tak jak to często tatusiowie kąpią i to jest ich czas dla dziecka tak może coś takiego przydałoby się Tobie i Tosi? Chociażby wieczorne czytanie bajek...
Olik,oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin! Jak najmniej "dobrych rad", dużo snu i tyle czasu dla siebie ile potrzebujesz!
A my dziś byłyśmy na usg bioderek. Wszystko w porządku. Tylko niestety na dokumencie zamiast danych mojego dziecka są dane jakiejś starszej babki plus jej pesel. Zła jestem na siebie, że nie spojrzałam od razu ale mała płakała i jakoś tylko schowałam do książeczki zdrowia. Dzwoniłam do rejestracji to tylko mnie przełączają od punktu do punktu i wychodzi na to, że będę musiała przyjść, złapać doktorka, wcisnąć się pomiędzy pacjentów i to poprawić... Eh...olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna własnie chciałam pisać coś podobnego do Reset. Że żadnej krzywdy jej nie zrobiłaś! Wręcz odwrotnie
zresztą, Reset pięknie to ujęła.
A mi znowu brzuch się spina.ale nie wiem czy to Mały,bo tak jakoś dziwnie mam wrażenie
Albo po prostu mam wrażenie. No nic, dobrze że dziś wizyta.
Fozzie- hallo!jak USG? -
nick nieaktualnyJustynko do narodzin Zuzi wszystko zawsze robilismy we trójkę. Teraz to tata się więcej bawi, tata kapie, bo ja nie mogę dźwigać i wiem że jest zazdrosna, że Zuzia ciągle spędza czas z "jej" mama. Jutro rano, dopoki Zuzia nie ma boli brzuszka wezmę Tosie na lody, w później do babci. Dobrze jej zrobi jak pojedziemy same. Emek jakoś ogarnie Zuzię i naukę. Dziękuję Wam kochane
na Was zawsze można liczyć.
Reset Tobie napiszę tylko, ze naprawdę żałuję, że mieszkam tak daleko, bo teraz bym Cię po prostu przytuliłajak nikt umiesz podnieść mnie na duchu
Edit. Zabieram teraz Tosie na shopping, przyda się nam obu. W razie jakby smoczątko się źle czuło to wrócimy emkowi na pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:50
reset, Achia, Aga9090, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Wiecie, że dopiero po wstawieniu zdjęcia zwróciłam uwagę, że mam zachlapane lustro?
Ponieważ zachwycamy się Twoim brzuszkiem to my nie zwróciłyśmy uwagi na taki drobiazgAnna Stesia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
agulineczka śliczny brzuszek.
Luna współczuję, ale to chyba częste, że starszak jest zazdrosny o nowego domownika, bo ten drugi mocno absorbuje, a ona miała Was zawsze tylko dla siebie. Teraz sie z tym zderzyła. Musicie jakoś to wszystko pogodzić i pokazac jej, ze jest rownie wazna, a to etap przejsciowy. Bedzie musiala w koncu zrozumiec.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Fozzie jak Usg?
Agulineczka cudnie wygladasz
My byliśmy w galerii. Dokładnie byliśmy, weszłam ryk jakby nie wiadomo co się działo, z 15 minut próbowałam pochodzić i wyszliśmy. Po wyjściu usnął w 5 minut ale nie chciało mi się już wracać.
Na pocieszenie kupiłam sobie lody cynamonoweWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:55
Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość