Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja z radością bym dalej przystawiała ale ona mi je tak przygryza przy okazji z radości że ją ma w buzi że płaczę nawet teraz na wspomnienie... Dzwoniłam do mojej położnej, kazała nie przystawiać do piersi bo zaraz będzie krew i się zrobi problem. Kazała kupić nakładki z Canpola (bo Nat Aventa smoczka do butli nie ssie) i próbować przez nakładki a na razie smarować sutki.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
My początkowo nie chcieliśmy smoczka (choć mieliśmy kupiony) ale Aneczka wypluwała. Smoczek MAM jest nie podpasował ale już LOVI akceptuje.
Dajemy od czasu do czasu, choć ona woli pociumkać smoczka od butelki Avent 0+ -
Kate, dlatego ktoś powinien spojrzeć na technikę przystawiania, mała może zbyt płytko chwytac albo nie mieć wywinietych warg, nie łapać otoczki jak należy itp. Mówi Ci to osoba z pogryzionymi do krwi sutkami, której syn ulewal krwią, bo się jej najadl. Jeśli już Cię boli to dobrze jest wietrzyc sutki, smarować je swoim mlekiem. A jeśli zrobi Ci się ranka posmaruj solcoserylem. U mnie w pewnym momencie zrobiła się wielka koleina i w efekcie ostre zapalenie piersi, nie polecam
-
Kate, Anna Stesia dobrze pisze. Może być mnóstwo powodów, dla których mała nie łapie brodawki prawidłowo. CDL są wyspecjalizowane w poszukiwaniu takich problemów i ich eliminacji. Zwykła położna po prostu nie ma takiego wyszkolenia. KP to naprawdę trudna sprawa i specjalista w tym temacie jest czasem niezbędny. Spróbuj a może jeszcze dziś/jutro uzyskasz super pomoc.
Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Kate przywołuje Cię do porządku !!! Jestes najlepsza mama !!! Dopiero urodziłaś !! Kobieto droga głowa do góry !!!
Olik wszystkiego najlepszego, duzo radości z życia i spełnienia wszystkich marzeń !
Frozzie kciuki za wizytęolik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChciałam się zapisać na warsztaty z chustowania w mojej szkole rodzenia, ale nie ma miejsc..obudziłam się oczywiście za późno.kolejne w listopadzie, ale czy z takim wielkim brzuchem będzie mi się chciało jechać?:p
W ogóle ktoś mi dzisiaj chyba wyciągnął wtyczkę z energią.. -
Fozzie chyba Luna ma najbliżej z Bydgoszczy.
Kate jesteś najlepszą mamą! To dopiero pierwsza noc, ta pierwsza w domu jest chyba zawsze najgosza. A demonizacji smoczków nie rozumiem, dla mnie to wspaniały wynalazekodnośnie kp dziewczyny już wyczerpały temat, będzie dobrze
Któraś z Was pytała mnie wczoraj na temat chusty. Nie mogę znaleść tego postu, a wczoraj miałam „lekkie” zatrucie i nic nie zakodowałam. -
Kate dziewczyny już chyba wszystko napisały, ale dopowiem swoje 3 grosze.
Jesteś zajebistą mamą!!! Koniec kropka
Mówi ci to mama, która nie rozszerza diety metoda blw, daje słoiczki, smoczka i mało tego, Domi śpi że mną ( chociaż to uważam za swoją porażkę, ale tak mi wygodnie poki co).
Tak jak dziewczyny pisały, początku są najtrudniejsze ale z każdym dniem będzie lepiej.
U mnie kryzys laktacyjny. Mała się wscieka. Na noc zjada z dwóch piersi dzięki czemu śpi 3-4 godziny. A później co 1,5-2 pobudka.
Mam nadzieję że ruszy jeszcze laktacja i dostosuje się do jej potrzeb.
Jutro nam pediatra. Muszę chyba wziąć skierowanie do alergologa,bo to ściąganie nosem mała może mieć od glutenu. Pieczywo jem normalnie. Zobaczymy.ibishka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia w mojej SR wręcz zalecali przyjść na warsztaty z maluchami. Położna mówiła że łatwiej zamotać się potem niż z brzuchem teraz. Próbowałam już na swojej chuście ale po porodzie wybiorę się na warsztaty z dzieckiem, u nas dodatkowo wypożyczają chustę żeby sobie popróbować i sprawdzić czy dziecko lubi zanim się wyda kasę na własną.
-
Kate jesteś zajebistą mamą! Cokolwiek nie robisz i jakich decyzji nie podejmujesz. I mówię to z pełnym przeświadczeniem o racji tego stwierdzenia, bo sama się muszę "pocieszać" - w ciągu pierwszych 24h Mała dostała mm i smoczka, których miała nigdy nie dostać. Nagle okazało się, że wcześniejsze przekonania są nieaktualne, bo życie samo pisze scenariusze
U nas jest ok, choć tak jak napisałam, nie wszystko idzie po mojej myśli. Na ból pooperacyjny pomagają lekarstwa, więc z tym też tragedii nie ma. Najgorzej ze wstawaniem i kładzeniem się, bo miejsce nacięcia ciągnie. No i wciąż jestem na sali wybudzeń, bo na oddziale nie ma miejsc, ale dzięki temu Mała była pod opieką położnej w nocy, a ja mogłam odpocząć.
A to Agatka po 24 godzinach od narodzin, już nie taka szalona Chinka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13476f2177e8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:41
Achia, Morusek, Patrycja20, Aga9090, JuicyB, JustynaG, lamka, Yoselyn82, Lena21, Amal, Lunaris, Melevis, emi2016, olik321, Lusesita, Anna Stesia, veritaserum, Rucola, Siwulec, Nadzieja22, Bajkaaa, pilik, moniśka..., KateHawke, -Mamunia-, KateKum, Kaczorka, malka, Izape_91, blue00, Madzik34, Malwas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melevis wrote:
Któraś z Was pytała mnie wczoraj na temat chusty. Nie mogę znaleść tego postu, a wczoraj miałam „lekkie” zatrucie i nic nie zakodowałam.
https://pl.lennylamb.com/web_page/14429
https://littlefrog.shop/product-pol-6468-Chusta-tkana-Little-Frog-Lovely-Black-Rainbow-4-6-m.html
https://littlefrog.shop/product-pol-5698-Chusta-tkana-Little-Frog-Ciemny-Bazzyt-4-6-m.html -
nick nieaktualnyJeżowa Agatka jest taka śliczna, chyba podobna do mamusi
Co do warsztatów chustowych, to nam też odradzano iść w ciąży, raczej już po porodzie z maluchem.
Morusek węgiel sobie kup, tak jak Aga pisze.
Fozzie czekamy na wieści i zdjęcie Klarki -
Kate, przy poranionych brodawkach mogą być przydatne muszle ochronne medeli.
Achia, na warsztaty idź z bobasemKateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:A tak odnośnie smoczków - zawsze maluchy kojarzyły mi się właśnie ze smoczkiem w buzi. Wyglądają rozkosznie
I nigdy nie mówiłam, że nie dam go swojemu dziecku. Nawet kupiłam 2 :p
Kaczorka ja tak samo! Nie mogłam pojąć jak dziecko bez smoczka ma być. Miałam 2 z MAM dla wcześniaków, 2 Lovi, 1 Canpol, 2 TT z gratisów.
I co? Nasz smoczka nie trawi... a wygląda z nimi cudnie
Teraz coś więcej łapie ale tylko przez ząbkowanie. Zwykle smoczek wala się u nas w łóżku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:59