X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie tylko potężny ból z jednej strony w pachwinie, który się pojawił po mega ostrym hamowaniu (i ciągle się utrzymuje). Ale Mała się rusza, więc chyba wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 16:19

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie rozwiazać zagadkę?
    Gdy śpiewam małej to ona się śmieje
    a) bo jej się podoba
    b) bo się zbija z matki
    c) bo nie może uwierzyć, że tak da się fałszować
    d) ... jakieś pomysły??

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, pewnie że a :)
    Śpiewaj dalej!

JustynaG, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- jak do wieczora będzie bolało,to może warto sprawdzić jednak ? Ale mam nadzieję,że to zaraz minie
    Justyna- pewnie że A :)

Ja już po wizycie. Moje spinanie brzucha to normalny objaw. Szyjka długa, zamknięta, brak rozwarcia :) Oskar ma 1650, idzie jako "średniaczek" , generalnie moje wyniki w normie, on w normie :) kolejna wizyta za 4 tyg ( a myślałam, że może powie że za 3-ale nie ma potrzeby)
    Dziś nie chciał się pokazać :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/457b15530a15.jpg

Karma88, Aga9090, lamka, Yoselyn82, olik321, JustynaG, moniśka..., Amal, Siwulec, malka, Anna Stesia, Patrycja20, Rucola, Lusesita, pilik, Kaczorka, Lena21, Lunaris, Nadzieja22, StaraczkaNika, -Mamunia-, Bobisia, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mojemu Tarzanowi słoń na ucho nadepnął, a Domin zawsze żywo reaguje, więc chyba trzeba się po prostu cieszyć i nie rozkminiać :-D

Achia cieszę się, że z synkiem wszystko gra :-)

Nika może pora na nowy avatar?

Tak chciałam sprzedać info. Dotarłam do dwóch badań, które wskazują na możliwy wpływ jedzenia około 30-40g daktyli dziennie, przez co najmniej 4 tygodnie przed planowanym porodem, na skrócenie I fazy porodu i zwiększenie szansy na poród sn. Ja już zaczynam jeść :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:33

JustynaG, Achia, Siwulec, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zabrał Aneczkę na spacer a ja korzystając z okazji szykuję sobie kąpiel. :)

Achia, Rucola, malka, pilik, Kaczorka, olik321, Bajkaaa, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co do spiewu to w moim przypadku bedzie to na bank b i c. U Ciebie wierze, ze to a. :-)
    Brawo za czas dla siebie i kapiel. ;-)

Zrobilam jakis czas temu galaretke, bo mnie naszlo. Studzi sie, ja zrobilam sobie przez ten czas kanapki i przeszla mi ochota ja galaretke. :-D

JustynaG lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Justyna mojemu Tarzanowi słoń na ucho nadepnął, a Domin zawsze żywo reaguje, więc chyba trzeba się po prostu cieszyć i nie rozkminiać :-D

Achia cieszę się, że z synkiem wszystko gra :-)

Nika może pora na nowy avatar?

Tak chciałam sprzedać info. Dotarłam do dwóch badań, które wskazują na możliwy wpływ jedzenia około 30-40g daktyli dziennie, przez co najmniej 4 tygodnie przed planowanym porodem, na skrócenie I fazy porodu i zwiększenie szansy na poród sn. Ja już zaczynam jeść :-D

Lamka, ja jadłam daktyle, bo wyczytałam to w necie. Poród nie trwal 4h ;)

Olik, wszystkiego najlepszego kochana!

Resztą pózniej nadrobię.. dalej żyję na wariackich papierach.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie lubię za to ze z Klara wszystko dobrze ! :*
    Achia super, że wizyta udana :* moja tez nie chciała się pokazać :)

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super!!! Średniaczki są super :)
    Co do daktyli to dla mnie same w sobie są średnio dobre, ale wiele batoników owocowych jest na bazie daktyli albo można zrobić czekolade daktylowa. Namacza się daktyle we wrzątku, po rozmoknieciu blenduje sie z kakao i bananem :) można smarować np wafle ryżowe :P

Achia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia super!!! Średniaczki są super :)
    Co do daktyli to dla mnie same w sobie są średnio dobre, ale wiele batoników owocowych jest na bazie daktyli albo można zrobić czekolade daktylowa. Namacza się daktyle we wrzątku, po rozmoknieciu blenduje sie z kakao i bananem :) można smarować np wafle ryżowe :P
    ooo dzięki za podpowiedź,bo też nie przepadam za samymi daktylami :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, popatrz na to w ten sposób. jesteś jedyną wokalistką jaka Ania zna, wiec siłą rzeczy jesteś jej idolką :P
    Ja małemu śpiewam tylko "aaa kotki dwa, szare bure obydwa, nic nie będą robiły tylko Lewka bawiły" a mój emek śpiewa w kółko "Lewko lewko wskocz na drzewko" i Mały nie oburza się, tylko słucha z zainteresowaniem :)

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do emka i wczorajszej sytuacji, to kolega u nas nie nocuje a emek od powrotu z pracy zajmuje się Małym, ja Go tylko nakarmiłam i obserwuję sobie. Lubią się chłopaki :)

JustynaG, Achia, Karma88, Aga9090, Lusesita, Fozzie Bear, pilik, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, ibishka, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiewania to u mnie opcja a odpada, ale najważniejsze, że mała się śmieje ;) Ja jej śpiewam glownie dziub dziuba lub Małe pieski dwa a mąż przy kąpieli 10 w skali Beauforta ;)

Karma88, pilik, lamka, Lusesita, JuicyB, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka polubiła chyba piosenkę "Weź nie pytaj" Pawła Domagały. Jak leci to ona się uspokaja. Zupełnie inny wydźwięk ma ta piosenka gdy się ma swoje ukochane dzieciątko na rękach. :) A tatuś twierdzi, że mamusia gustu muzycznego nie ma :P

Fozzie, jak się czujesz? Emocje już opadły?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola brawa dla emka :)

Achia super, ze z małym wszystko w porządku:)

A ja mam dziwne kłucie w miejscu gdzie powinien być jajnik, a ja go przecież tam nie mam... Jakim cudem ja się pytam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:49

• reset Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja jej śpiewam glownie dziub dziuba lub Małe pieski dwa a mąż przy kąpieli 10 w skali Beauforta ;)

Ja dziesięć lat temu, opiekując się dorywczo córką kuzyna, regularnie usypiałam ją nuceniem/ śpiewaniem przyśpiewek kibicowskich,bo wtedy co weekend bywałam na stadionie. Mała świetnie usypiała do słów: "płonie ognisko na Łazienkowskiej, stadion Legii pali się. Legia płonie i nigdy nie zgaśnie, kibice Wisły cieszą się" :P
    Co starałam się przypomnieć sobie coś innego, to w głowie było pusto. Ale dziecko ma teraz 11 lat i jest normalne ;)

Karma88, Kaczorka, Morusek, Aga9090, lamka, pilik, summer86, olik321, Rucola, Lusesita, Bajkaaa, JustynaG, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- ta piosenka ma coś w sobie tak myślę ;)
    Ja gadałam dziś z siostrą, ale tą młodszą, która sie interesuje :p mówiła że przyjedzie do nas styczeń /luty. Wysłałam jej zdjęcie z dzisiaj, to mówi, że Oskar ją wzrusza i że się popłacze jak jej napisze że urodziłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:54

Aga9090, pilik, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia i to jest siostra :*

Moja dziś sobie przypomniała o mnie :O spytała jak się czyje no to napisałam jej że dobrze (nie chce z nia wchodzić w szczegóły) a ta mi odpisała "no to ok,byle do grudnia. I czy nie pomogę w przeprowadzce, bo mam duże auto i trzeba meble i wszystko przenieść" nie odpisałam...
    Pewnie przyszło jej do głowy, że jej pomogę, bo ostatnio jak się przeprowadzała to wynajęłam przyczepkę i jej wszystko przewiozłam.. No ale mam gdzieś niech se radzi..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na tapecie szlagier dziecięcej muzyki - "jadą, jadą misie" :p lub "była sobie żabka mała" :)

Achia i Fozzie - super, że dzieciuszki zdrowe :) niech sobie rosną w brzuszkach spokojnie aż do grudnia/stycznia :)

Moje towarzystwo padło i śpi :p dziś zwiedziliśmy Ostrów Tumski, Panoramę Racławicką i szukaliśmy krasnali na Starym Rynku :) a jutro już wracamy.

lamka, summer86, Patrycja20, olik321, Rucola, Lusesita, Aga9090, JustynaG, Jeżowa, Nadzieja22, ibishka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ