X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie tylko potężny ból z jednej strony w pachwinie, który się pojawił po mega ostrym hamowaniu (i ciągle się utrzymuje). Ale Mała się rusza, więc chyba wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 16:19

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie rozwiazać zagadkę?
    Gdy śpiewam małej to ona się śmieje
    a) bo jej się podoba
    b) bo się zbija z matki
    c) bo nie może uwierzyć, że tak da się fałszować
    d) ... jakieś pomysły??

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, pewnie że a :)
    Śpiewaj dalej!

JustynaG, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- jak do wieczora będzie bolało,to może warto sprawdzić jednak ? Ale mam nadzieję,że to zaraz minie
    Justyna- pewnie że A :)

Ja już po wizycie. Moje spinanie brzucha to normalny objaw. Szyjka długa, zamknięta, brak rozwarcia :) Oskar ma 1650, idzie jako "średniaczek" , generalnie moje wyniki w normie, on w normie :) kolejna wizyta za 4 tyg ( a myślałam, że może powie że za 3-ale nie ma potrzeby)
    Dziś nie chciał się pokazać :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/457b15530a15.jpg

Karma88, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Yoselyn82, olik321, JustynaG, moniśka..., nick nieaktualny, Siwulec, malka, Anna Stesia, Patrycja20, Rucola, Lusesita, pilik, Kaczorka, Lena21, Lunaris, Nadzieja22, StaraczkaNika, nick nieaktualny, Bobisia, nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mojemu Tarzanowi słoń na ucho nadepnął, a Domin zawsze żywo reaguje, więc chyba trzeba się po prostu cieszyć i nie rozkminiać :-D

Achia cieszę się, że z synkiem wszystko gra :-)

Nika może pora na nowy avatar?

Tak chciałam sprzedać info. Dotarłam do dwóch badań, które wskazują na możliwy wpływ jedzenia około 30-40g daktyli dziennie, przez co najmniej 4 tygodnie przed planowanym porodem, na skrócenie I fazy porodu i zwiększenie szansy na poród sn. Ja już zaczynam jeść :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:33

JustynaG, nick nieaktualny, Siwulec, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zabrał Aneczkę na spacer a ja korzystając z okazji szykuję sobie kąpiel. :)

nick nieaktualny, Rucola, malka, pilik, Kaczorka, olik321, Bajkaaa, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co do spiewu to w moim przypadku bedzie to na bank b i c. U Ciebie wierze, ze to a. :-)
    Brawo za czas dla siebie i kapiel. ;-)

Zrobilam jakis czas temu galaretke, bo mnie naszlo. Studzi sie, ja zrobilam sobie przez ten czas kanapki i przeszla mi ochota ja galaretke. :-D

JustynaG lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Justyna mojemu Tarzanowi słoń na ucho nadepnął, a Domin zawsze żywo reaguje, więc chyba trzeba się po prostu cieszyć i nie rozkminiać :-D

Achia cieszę się, że z synkiem wszystko gra :-)

Nika może pora na nowy avatar?

Tak chciałam sprzedać info. Dotarłam do dwóch badań, które wskazują na możliwy wpływ jedzenia około 30-40g daktyli dziennie, przez co najmniej 4 tygodnie przed planowanym porodem, na skrócenie I fazy porodu i zwiększenie szansy na poród sn. Ja już zaczynam jeść :-D

Lamka, ja jadłam daktyle, bo wyczytałam to w necie. Poród nie trwal 4h ;)

Olik, wszystkiego najlepszego kochana!

Resztą pózniej nadrobię.. dalej żyję na wariackich papierach.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie lubię za to ze z Klara wszystko dobrze ! :*
    Achia super, że wizyta udana :* moja tez nie chciała się pokazać :)

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super!!! Średniaczki są super :)
    Co do daktyli to dla mnie same w sobie są średnio dobre, ale wiele batoników owocowych jest na bazie daktyli albo można zrobić czekolade daktylowa. Namacza się daktyle we wrzątku, po rozmoknieciu blenduje sie z kakao i bananem :) można smarować np wafle ryżowe :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia super!!! Średniaczki są super :)
    Co do daktyli to dla mnie same w sobie są średnio dobre, ale wiele batoników owocowych jest na bazie daktyli albo można zrobić czekolade daktylowa. Namacza się daktyle we wrzątku, po rozmoknieciu blenduje sie z kakao i bananem :) można smarować np wafle ryżowe :P
    ooo dzięki za podpowiedź,bo też nie przepadam za samymi daktylami :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, popatrz na to w ten sposób. jesteś jedyną wokalistką jaka Ania zna, wiec siłą rzeczy jesteś jej idolką :P
    Ja małemu śpiewam tylko "aaa kotki dwa, szare bure obydwa, nic nie będą robiły tylko Lewka bawiły" a mój emek śpiewa w kółko "Lewko lewko wskocz na drzewko" i Mały nie oburza się, tylko słucha z zainteresowaniem :)

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do emka i wczorajszej sytuacji, to kolega u nas nie nocuje a emek od powrotu z pracy zajmuje się Małym, ja Go tylko nakarmiłam i obserwuję sobie. Lubią się chłopaki :)

JustynaG, nick nieaktualny, Karma88, nick nieaktualny, Lusesita, Fozzie Bear, pilik, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, ibishka, nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiewania to u mnie opcja a odpada, ale najważniejsze, że mała się śmieje ;) Ja jej śpiewam glownie dziub dziuba lub Małe pieski dwa a mąż przy kąpieli 10 w skali Beauforta ;)

Karma88, pilik, nick nieaktualny, Lusesita, JuicyB, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka polubiła chyba piosenkę "Weź nie pytaj" Pawła Domagały. Jak leci to ona się uspokaja. Zupełnie inny wydźwięk ma ta piosenka gdy się ma swoje ukochane dzieciątko na rękach. :) A tatuś twierdzi, że mamusia gustu muzycznego nie ma :P

Fozzie, jak się czujesz? Emocje już opadły?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola brawa dla emka :)

Achia super, ze z małym wszystko w porządku:)

A ja mam dziwne kłucie w miejscu gdzie powinien być jajnik, a ja go przecież tam nie mam... Jakim cudem ja się pytam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:49

• reset Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja jej śpiewam glownie dziub dziuba lub Małe pieski dwa a mąż przy kąpieli 10 w skali Beauforta ;)

Ja dziesięć lat temu, opiekując się dorywczo córką kuzyna, regularnie usypiałam ją nuceniem/ śpiewaniem przyśpiewek kibicowskich,bo wtedy co weekend bywałam na stadionie. Mała świetnie usypiała do słów: "płonie ognisko na Łazienkowskiej, stadion Legii pali się. Legia płonie i nigdy nie zgaśnie, kibice Wisły cieszą się" :P
    Co starałam się przypomnieć sobie coś innego, to w głowie było pusto. Ale dziecko ma teraz 11 lat i jest normalne ;)

Karma88, Kaczorka, Morusek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, pilik, summer86, olik321, Rucola, Lusesita, Bajkaaa, JustynaG, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- ta piosenka ma coś w sobie tak myślę ;)
    Ja gadałam dziś z siostrą, ale tą młodszą, która sie interesuje :p mówiła że przyjedzie do nas styczeń /luty. Wysłałam jej zdjęcie z dzisiaj, to mówi, że Oskar ją wzrusza i że się popłacze jak jej napisze że urodziłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:54

nick nieaktualny, pilik, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia i to jest siostra :*

Moja dziś sobie przypomniała o mnie :O spytała jak się czyje no to napisałam jej że dobrze (nie chce z nia wchodzić w szczegóły) a ta mi odpisała "no to ok,byle do grudnia. I czy nie pomogę w przeprowadzce, bo mam duże auto i trzeba meble i wszystko przenieść" nie odpisałam...
    Pewnie przyszło jej do głowy, że jej pomogę, bo ostatnio jak się przeprowadzała to wynajęłam przyczepkę i jej wszystko przewiozłam.. No ale mam gdzieś niech se radzi..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na tapecie szlagier dziecięcej muzyki - "jadą, jadą misie" :p lub "była sobie żabka mała" :)

Achia i Fozzie - super, że dzieciuszki zdrowe :) niech sobie rosną w brzuszkach spokojnie aż do grudnia/stycznia :)

Moje towarzystwo padło i śpi :p dziś zwiedziliśmy Ostrów Tumski, Panoramę Racławicką i szukaliśmy krasnali na Starym Rynku :) a jutro już wracamy.

nick nieaktualny, summer86, Patrycja20, olik321, Rucola, Lusesita, nick nieaktualny, JustynaG, Jeżowa, Nadzieja22, ibishka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ